Csak ezt a 211 ft os almát hogy magyarázzák el a nagybüfiknek?
Törölt felhasználó2008. 03. 11. 15:50
Zborde! Megpróbálom bővebben kifejteni. Megvettél egy pakkot econet részvényekből. Ez tartalmazta az Externet leány értékét is. Ebből kiveszik az Externetet, mint önálló tőzsdei céget,de ezért a tervek szerint te nem kapsz semmit, /a cég értéke az econet majdnem fele,ráadásul az egyik legnyereségesebb szegmense/ Ezzel egyidőben azt magyarázzák, hogy az eco tőzsdei értékére nem lesz hatással a kivezetés, mivel az Econet többségi tulajdonosa marad az Externetnek. Mint kifejtettem, innentől viszont csak úgy profitálhat az Externet megfelelő nyereséghányadából, ha ehhez osztalék formájában jut hozzá. Erre a valós esély viszont gyak. 0! Ezért marad neked csak egy fél almád, a másik fele viszont füstté vált!
nagy a csend,persze,mert hamarosan jön a hir!!!
legkésöbb az elsö negyedév végére ígérték az externet bevezetését,amire a tözsdétöl megkapták a pénzugyi támogatást amit az újjonan bevezetett cégek igényelhetnek.
a projekt elhalasztását meg be kellett volna már jelenteni.
annyi a negatí, elkeseredett hozzászólás (2,5% dow emelkedés és helyben toporgó 141-es árfolyam mellett) h mindjárt én is nekibúsulok, aztán kivágom az egészet piacon :(
Nehezen értelmezhető, amit írsz.
A pédád úgy lenne jó, ha azt mondanád, hogy az alma ér 100Ft kettévágod és eladod az egyik felét 60Ft-ért.
Így neked van egy fél almád, ami ér 50Ft-t és 60Ft kp-d. Ezt a 60Ft fordíthatod újabb almavásárlásokra.
Ezt írtam már én is többször, hogy amiért én átlag 216-ot fizettem, az egy Externetet tartalmazó eco volt. Most, hogy kiveszik belőle, úgy lett volna korrekt, ha az eco tulajok a részvényeikkel arányosan kaptak volna externet részvényeket. De nem.
Egyszer érje el a bekker áram, úgy kidobom a 3,14csába, hogy öröm lesz nézni.
Törölt felhasználó2008. 03. 11. 15:22
Milyen infóáramlásról beszélhetünk a cég részéről? 00! Csak lapitás, sunyitás! Azt akarják elhitetni, hogy az Externet tőzsdei bevezetése nem lesz hatással az econet árfolyamára. Márpedig ez egyáltalán nem igaz! Ha az Externet önálló tőzsdei cég lesz, az econet kvázi 0! ft-ot profitálhat az Externet nyereségéből, mert tulajdoni hányad alapján csak úgy juthat ehhez hozzá, ha az eExternet osztalékot fizet! Márpedig egy újonnan tőzsdére kerűlő cégnek elsősorban önállósodni, erősödni kell- és csak ezután foglalkotik osztalékfizetéssel. Az pedig egy nagy átverés, ha befektetőkkel megvetetnek mondjuk egy almát, azt kettévágják és azt sulykolják, rágózzák és répázzák, hogy a fél alma ugyanannyit ér, mint az egész !
Econet topik