Topiknyitó: Lou70 2026. 09. 13. 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ypyapach péntek, 10:43
Előzmény: #1676  Macus
Én is jobb iránynak tartanám. Csak meg kell nézni merre megy a Forma-1 a világban, ő mindig a pénz útját követi. (most épp arab világ, közép azsia, európ egyre kisebb súly)
Troublemaker
Troublemaker péntek, 10:42
Előzmény: #1675  ypyapach

mind a kazah, mind a lengyel lépés jó lenne, mindkettő piac nagy fejlődés előtt áll
Balin2020
Balin2020 péntek, 10:41
Előzmény: #1672  Lou70
De nem tudják még kitenni, mert előbb meg kell szerezni a luminort.
Ha most jelentenék be a lengyel szándékot (pénz van rá, abban biztos vagyok), a lengyelek is befeszülnének, és még negatívabb lenne a hangulat. A luminor nem nagy üzlet, de stratégiailag kulcsfontosságú, szerintem.
Ne várd tőlem, hogy majd én kifejtem a részleteket. Részemről ez inkább csak megérzés, bár ha jól emlékszem CsP óvatosan már megpendítette a lengyel irány lehetőségét is.
Nehéz megérterni, mert ez kicsit bonyolultabb, mint a szlovén bank megszerzése. Még az is lehet, hogy a luminortól később majd megválnak. 
gyula1971
gyula1971 péntek, 10:41
-Jó napot! -Esti válaszom ez volt:-Talán 39500-39600 ft nyitás után még meglehet benne,de utána egy erős visszapattanás jöhet MA-200-ig 41500 ft jövő héten. Ez lehet majd egy első ellenállás benne.
Kicsit lejjebb fordult, mivel nyitóban bekötött sok stop-így 31100-ig vitte le.
Elnézést a 400 ft tévedésért,- stopok mennyiségétől is függ-ez, de már jó irányba haladunk, magas forgalommal.
Macus
Macus péntek, 10:38
Előzmény: #1675  ypyapach
én mondjuk a kazah dologgal nagyon szimpatizálok, jó lenne ha nem kerülne le a terítékről
ypyapach péntek, 10:37
Előzmény: #1667  Lizi
Ugyan azt a dolgot valaki figyelembe veszi e , és vizsgálták e, hogy az eddigi kőkemény negatív "reklám" ami ment a baltikumban és a lengyeleknél az OTP felé az majd milyen hatással lehet egy esetleges piacra lépésnél, főleg ha a Luminor nevet nem használhatja, hanem az OTP névvel lép be. Én félek ettől a hatástól is, az emberek uszítása után, nem lesz egyszerű ezt az "oroszbank" sztereotípiát kitörölni. Nagy "dobásokkal"nem tud operálni az OTP mivel egy EU-s túlszabályozott piacra lép be. Nehogy úgy járjunk mint a románokkal. (Tudom ott több tényező is kedvezőtlen volt, de az alap utálat felénk kb ugyanaz, tehát segítőkészek nem lesznek, nem gondolom)
Ennyiből sajnálom a kazah terjeszkedést (mert az valószínű így ugrott), növekvő lakosságszám, növekvő piac, nincs túl szabályozva, örültek volna egy EU-s banknak, ellenben a döglődő európai gazdasággal és születésszámmal.
Macus
Macus péntek, 10:36
Előzmény: #1672  Lou70
na ez jó ez tetszik :D amúgy egyetértek
Balin2020
Balin2020 péntek, 10:36
Előzmény: #1668  Lou70
Igen, abban is bízom. 
A MOL-nyereséges lenne orosz olaj nélkül is.
Nem a MOL nyereségéhez van szükség az orosz olajra.
Ráadásul az egész ország gazdasága felértékelődne a nyugat szemében.
Fontos volt a Tisza nyerő, látszott az első félév BUX mozgásán. Igazán csak akkor fognak bízni a magyar piacban, ha leválunk teljesen az oroszokról. Szerintem.
Lou70
Lou70 péntek, 10:35
Előzmény: #1669  Balin2020
De baszki, akkor ezt ki kell tenni az asztalra és nincs pánik. Azt kell először belengetni, hogy veszünk egy pulykát, nem azt hogy megdöglött az egyik kakas a hátsó kertben...
Peterbond péntek, 10:35
Előzmény: #1669  Balin2020
A lengyel piac tényleg nagy húzás lenne ha sikerülne komoly piaci részesedést is elérni. 40 milliós piac és felfutóban az elkövetkező években. De erről még pletykák sincsenek.
Lou70
Lou70 péntek, 10:33
R. 40800, 16,5 mrd forgalom másfél óra alatt. Remélem kitart és záródnak a shortok is.
Balin2020
Balin2020 péntek, 10:32
Előzmény: #1667  Lizi
Szerintem a Luminor csak egy próba. Ha az sikerül, sikerülhet más is. 
Óvatos lépés egy huszáráldozattal. 
Ha bejelentenek egy akvit a lengyel piacon jövőre, na az fog majd nagyot szólni!
Lou70
Lou70 péntek, 10:31
Előzmény: #1664  Balin2020
Majd elcsábulsz, ha az orosz olajtól is elhatárolódunk :P
Lizi
Lizi péntek, 10:21
Előzmény: #1655  Macus
Igazad van, de a nagyok nem biztos hogy ugy gondolkodnak mint mi. Akik sok milliárdokat kockáztatnak, szerintem nem szeretik a "talán" szót, hogy az orosz talán megmarad a luminor meg talán meglesz. Egyáltalán nem biztos ahogy én gondolom jól, de szerintem a nagyok ezt ugy veszik hogy az orosz elveszett, a luminor nincs meg. Ha biztos lesz a luminor, és az otp kiad 1 éves előretekintést ami pozitiv akkor tippelem hogy elkezdik majd ujra venni, de akkor sem ész nélkül, mert ha jol tudom a luminor kevesebbet hozhat mint az orosz, szóval még azzal is alacsonyabb lesz a profit mint az orosszal.
Lou70
Lou70 péntek, 10:20
Előzmény: #1621  Treborn
Igen, de ott 27k-ról 2-3 napig csökkent, majd hétfőn nyitásban zuhant meg. Utána 1-2 napig még oldalazott lent és megindult fel. Mire visszakozott ez a majom, akkorra már vissza lehetett szállni a vonatra. Nekem ott kiütötték 3 otp, 2 mtel és 2 bux, 1 sp500 certimet, mert azt hittem odáig már nem megy le és csak felette menekültem ki. A 23500-nál kimenekített pénzzel viszont 20500.on visszaszálltam, mtellel ugyanígy és mire észhez tért az árfolyam, már több pénzem volt, mint előtte. Hát ez most csak kis részben sikerült.
Balin2020
Balin2020 péntek, 10:19
Előzmény: #1663  Macus
Önmagáért a Luminor miatt nem érné meg az oroszt dobni, a lengyel piacra való betörés, azonban már nagyon izgalmas lenne!
A lengyelek ugyanúgy rendkívül utálják az oroszokat. Szóval erre a "gesztusra" szükség van ahhoz az irányhoz is. A kormány elkötelezte magát az EU-r bevezetésre, az EU-hoz tartozunk. Nem nagyon lesz már értelme trükközni a magas Ft eredményekkel. 
Balin2020
Balin2020 péntek, 10:15
Előzmény: #1663  Macus
Egyetértek. Valószínűleg nem csak a baltikum a cél. Szerintem Lengyelország fontosabb is lenne!
Én üdvözlöm a fordulatot. Soha nem értettem ezt a keleti irányt.
Az átmenet nem az újabb rekorderedményekről fog szólni, de utána egy sokkal jobb cég lesz az OTP. 
A nyugat is magasabbra fogja értékelni. Lehet belőle egy igazi EU-s Blue chip!
Még a végén elcsábulok én is! 😁
Macus
Macus péntek, 10:09
Előzmény: #1656  Peterbond
100 milliárd simán lehet a szinergiákkal számolva.... az  már orosz 50% ergo egy egész oroszt levonni ellentételezés nélkül hülyeség az árfolyamból. Továbbá ez újabb akvizíciók felé nyitná meg az utat ami még tovább javítja a profitábilitást (persze ez már közép táv) sőt említette kis csűnyi lengyelországot is..... ahhoz kell zsé (lehet ezért nincs srv?) egy lengyel bank lehet nagy dobás
Lizi
Lizi péntek, 10:07
Előzmény: #1643  Macus
Legutóbbi ellenállás szerintem 41900 körül van, én max addig tippelném a fel korrekciót.
Marika113
Marika113 péntek, 10:07
Előzmény: #1654  Lizi
Én meg számolnék. Mindig előretekintővel számolunk. Erste, PKO hasonló bank mint az OTP. 

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek