Topiknyitó: Pogi 2026. 04. 18. 10:57

Uniós pénzek  

A kormányváltással megnyíló uniós források vajon friss cégekbe vagy eddig még össze nem “nerezett” részvénytársaságokba fognak vándorolni? Mit gondolsz? A piaci valóságoktól teljesen elszakadt 4ig illetve opus egy új tulajdonosi háttérrel labdába rúghat-e még? Beszéljünk itt ki minden uniós forrásos témát, lehetőség szerint jó hangulatban! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pogi 2026. 04. 20. 09:03
Szokatlanul csendes a nyito mindenhol….
Pusztito69
Pusztito69 2026. 04. 19. 17:58
Előzmény: #13  Pogi
Holnap meglátjuk. 37-38 körüli szintről szerda óta emelkedik, nem gigászi forgalommal, ahogy azt tenni szokta. Ennél a papírnál 2-3 éve nem volt olyan 3 egymást követő nap, hogy jelentősen emelkedett volna. Eddig mindig nagy forgalommal, nagyon intenzív első nap után a második nap elfogyott a lendület. Ugyan olyan módon csinálták mindig, majd tömtek hírre, aztán hagyták csurogni le. Ez az utolsó három nap kicsit más. Nagyon kíváncsi leszel mit csinál holnap, illetve a jövő héten.
Pogi 2026. 04. 19. 08:53
Előzmény: #12  Pusztito69
Mondjuk pont azt mondják a delta csoportban, hogy feléjük lejtett a pálya és ennek ellenére is szarul teljesített. A büntetések, a dióslaki féle ámokfutás, a Bcs féle undorító dolgok, illetve a temérdek beragadt menekülő ember szerintem pont, hogy másik irányba lejtő pályát mutat. Meglátjuk majd nyárig. Viszont ha semmi hír nem jön, hogy a Ner2- höz közel lesz a delta, akkor annak végleg reszeltek szerintem…
Pusztito69
Pusztito69 2026. 04. 18. 18:43
Előzmény: #11  Pogi
A deltán rengeteg ember károsodott meg. Nem értettem sosem, most sem, hogy miért aggódtak a választások után, hogy esni fog a Neres szarokkal együtt. 1. Nem nagyon volt már hova essen. 2. Abból, hogy B-C kategóriás, valószínűleg fogott neres nevek megfordultak, de semmi érdemleges, az számomra azt jelentette, hogy inkább fék volt a papír számára a rendszer, hiszen MINDENT a két királynak kellett kapjon. Érdekes felvetés, tény az It és tény hogy emelkedett 1 hét alatt 35-40%-ot, amíg Opusék estek. Tény, hogy már a választás előtt tárgyalta a Tisza valakikkel, pont a záros határidő miatt… Lehet, hogy Kapitány Úr távoli családja kezdett benne bennfenteskedni? 
Pogi 2026. 04. 18. 17:23
Előzmény: #10  Szkeli
A deltaban eddig csak csalodtam sajnos, de lattam, hogy nagyon teptek szerda ota. Az arfolyam kritikusan alacsony meg igy is… Volt ott barmi hir, ami indokolna, hogy ellentetesen mozgott a Neres szarokkal?
Van barmi mas kereskedheto hazai ceg rajta kivul ami foleg IT-val foglalkozik? 
Szkeli 2026. 04. 18. 17:00
Előzmény: #9  Borisz
A két szektor amit említettél, tigáz és a hadiipar…nem lepődnék meg ha egy év múlva már ismét az állam lenne a tulajdonos. Pofátlan privatizáció volt mindkettő, biztos meg lehet azt kapargatni. Ha már EU pénzek, IT, akkor szerintem kisebb cégek jöhetnek szóba, amik viszont elég nagyok ilyen projektekhez, plusz benne vannak a keretszerződésekben. Újra pályáztatni már nincs idő. Van sok ilyen cég, sok felé is fog oszlani ez a pénz, de tőzsdei cég csak egy jut eszembe aki labdába tud rúgni: Delta.
Borisz 2026. 04. 18. 16:55
Előzmény: #2  Pogi
Én a Négy Igében meg Rábában kevésbé hiszek, véleményem, hogy jelenleg eléggé lufi. Viszont jelenleg különösen az elsőbbikbe van beintegrálva gyakorlatilag a magyar hadiipar, és akár lehet benne komoly potenciál is, tehát ha lesz pénz, pl. SAFE, és el kell költeni, biztosra veszem, hogy különösen a Négy Igé kap belőle. Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a tulajdonosi szerkezet erős rábeszéléssel át lesz alakítva.
Az Opus alapból egy működő cég, ott van például beintegrálva a magyar gázszolgáltatás. Ennek zökkenésmentesen működnie kell, mégpedig jól kell működnie, mert a gázzal termelünk, fűtünk, stb. Itt is inkább tulajdonosi szerkezet változást tartok elképzelhetőnek, de magát a céget nem fogja senki bántani, és akár ő is részesülhet uniós pénzekből.
Én Négy Igét meg Rábát nem tervezek venni, de Opust szerintem egy alkalmas beszállónál lehet, hogy meg fogok kockáztatni.
Counter 2026. 04. 18. 16:38
Előzmény: #7  Pogi
Tény hogy mindkét fél abban érdekelt, hogy az eddig visszatartott források, amiket egyébként jogtalanul tartottak vissza, érkezzen meg. Azonban azokat, akik e pénzt felett döntenek, nem Magyar Péter két szét szeme és nem is a 2/3-os többséggel megnyert választások teszi érdekeltté, hanem az, ha a TISZA teljesíti azt a 27 'szupermérföldkövet', amit előírtak neki. Ezt előírták az Orbán kormánynak is, amire nemet mondott.
Péter a következőket mondta ezekről az elvárásokról (amiket én diktátumnak tartok):
https://www.youtube.com/watch?v=ldsuB_jUT9w
Itt világossá tette, hogy mely elvárásokra mond nemet. A probléma az, hogy kizsarolhatják az összes 'mérföldkövet', ami Magyarországnak, a Magyaroknak nem jó és az előző hozzászólásomban becsatolt videón is azt a kérdést teszi fel az interjúztatott, hogy vajon megéri-e teljesíteni ezen elvárásokat ennyi pénzért?
Azt gondolom a Magyarság és Magyarország érdeke az, hogy Péter no migration! no gender! no war! mellett tudja elhozni az EU-s forrásokat. Ezt a hármat mindenképpen tartani kellene!
Ami a pedofilokat illeti, ne állítsd be úgy, hogy csak a TISZA 3,3 millió+ szavazója nem kér belőlük, mert az egész magyar társadalom nem kér.
Pogi 2026. 04. 18. 15:43
Előzmény: #6  Counter
Vannak tények. Az nyert, aki, az van ami. Az eu-s források kapcsán: mindkét fél abban érdekelt, hogy azok folyósítva legyenek hatékony módon. Mp egyik nagy ígérete, hogy ezeket hazahozza, az eu pedig boldogabb, mint a magyar nép, hogy végre nem egy orosz fiókpárt vétóz mindent az eu-ban. A magyarok ezt szavazták meg és ezek tények. A piac is ezt árazza. A forint erősödése sem véletlen, illetve a felpumpált szarok esése sem(Opus,4ig). Mindkét fél érdeke a pénz elhozatala, mint látjuk ezért tesznek is. Ezzel kapcsolatos ötletek, hogy milyen cégeket érinthet ez jöhetnek, viszont a ruszki szoponc propaganda ha lehetséges az olyan fórumokba menjen, ami erre van létrehozva! Béke, köszi! 
Counter 2026. 04. 18. 15:14
Előzmény: #5  Pogi
Nem nézted meg, ellenben személyeskedsz. A diktatúráddal meg fordulj azokhoz, akik a 27 pontos diktátumot Magyar Péter elé tolták és tegnap-ma jöttek megkérdezni a döntését.
Pogi 2026. 04. 18. 14:56
Előzmény: #4  Counter
Olvasd el kérlek a fórum témáját újra! Sajnálom, hogy 3,3 millió ember nem kért a pedofilokból és a diktatúrából… Kérlek máshol vergődj tovább! :)
Counter 2026. 04. 18. 13:27
https://youtu.be/OO8kB1yGY3U?si=dFyt3BR7viFDSAjL
Mi a rendszerváltás ára? Ki fizeti meg végül?
Ezt fogja a TISZA, illetve Magyar Péter mérlegre tenni.
Pusztito69
Pusztito69 2026. 04. 18. 11:25
Előzmény: #2  Pogi
Nagy hangot adnak neki, hogy mindent megtesznek a siker érdekében. Szerintem a megvalósítás lebonyolítására már a választások előtt kész tervük volt, ez egy súlyos forrás, biztosan mindent megtesznek, hogy elhozzák és a határidőre el is tudják költeni. Drukkoljunk. Azt a nevetséges, piactól és valóságtól elszakadt 4ig, illetve Opust szerintem ha lehetőségük van, olyan messziről fogják kerülni, ahogy tudják. Ha megindulnak az ügyek, zárolások a nagytulajoknál, óriási beszakadások stb stb, akkor nekem nehezen összeegyeztethető, hogy bármi is menjen oda, erre nem sok esélyt látok. Szerintem kisebb it-val is foglalkozó nyrt-ket fognak ezekre a projektekre keresni. Az már a milliárdos kérdés, mely papírok ezek, amik még nincsenek összemocskolva…
Pogi 2026. 04. 18. 11:02
Sziasztok! Ki mit gondol? Sikerül ilyen rövid idő alatt még elhozni az augusztusi lejáratú forrásokat? Ahogy látom, erre nagy a törekvés most. Mi lesz az út? Sikerül addig felépíteni teljesen új cégeket vagy már meglévő(nem össze nerezett) cégek fogják ezeket megkapni? Kinek mi a tippje, hova fognak ezek vándorolni? Labdába rúghatnak a régi nagyok, mint 4ig vagy opus ? 

Topik gazda

Pogi
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek