A kormányváltással megnyíló uniós források vajon friss cégekbe vagy eddig még össze nem “nerezett” részvénytársaságokba fognak vándorolni? Mit gondolsz? A piaci valóságoktól teljesen elszakadt 4ig illetve opus egy új tulajdonosi háttérrel labdába rúghat-e még? Beszéljünk itt ki minden uniós forrásos témát, lehetőség szerint jó hangulatban! :)
Holnap meglátjuk. 37-38 körüli szintről szerda óta emelkedik, nem gigászi forgalommal, ahogy azt tenni szokta. Ennél a papírnál 2-3 éve nem volt olyan 3 egymást követő nap, hogy jelentősen emelkedett volna. Eddig mindig nagy forgalommal, nagyon intenzív első nap után a második nap elfogyott a lendület. Ugyan olyan módon csinálták mindig, majd tömtek hírre, aztán hagyták csurogni le. Ez az utolsó három nap kicsit más. Nagyon kíváncsi leszel mit csinál holnap, illetve a jövő héten.
Mondjuk pont azt mondják a delta csoportban, hogy feléjük lejtett a pálya és ennek ellenére is szarul teljesített. A büntetések, a dióslaki féle ámokfutás, a Bcs féle undorító dolgok, illetve a temérdek beragadt menekülő ember szerintem pont, hogy másik irányba lejtő pályát mutat. Meglátjuk majd nyárig. Viszont ha semmi hír nem jön, hogy a Ner2- höz közel lesz a delta, akkor annak végleg reszeltek szerintem…
A deltán rengeteg ember károsodott meg. Nem értettem sosem, most sem, hogy miért aggódtak a választások után, hogy esni fog a Neres szarokkal együtt. 1. Nem nagyon volt már hova essen. 2. Abból, hogy B-C kategóriás, valószínűleg fogott neres nevek megfordultak, de semmi érdemleges, az számomra azt jelentette, hogy inkább fék volt a papír számára a rendszer, hiszen MINDENT a két királynak kellett kapjon. Érdekes felvetés, tény az It és tény hogy emelkedett 1 hét alatt 35-40%-ot, amíg Opusék estek. Tény, hogy már a választás előtt tárgyalta a Tisza valakikkel, pont a záros határidő miatt… Lehet, hogy Kapitány Úr távoli családja kezdett benne bennfenteskedni?
A deltaban eddig csak csalodtam sajnos, de lattam, hogy nagyon teptek szerda ota. Az arfolyam kritikusan alacsony meg igy is… Volt ott barmi hir, ami indokolna, hogy ellentetesen mozgott a Neres szarokkal? Van barmi mas kereskedheto hazai ceg rajta kivul ami foleg IT-val foglalkozik?
A két szektor amit említettél, tigáz és a hadiipar…nem lepődnék meg ha egy év múlva már ismét az állam lenne a tulajdonos. Pofátlan privatizáció volt mindkettő, biztos meg lehet azt kapargatni. Ha már EU pénzek, IT, akkor szerintem kisebb cégek jöhetnek szóba, amik viszont elég nagyok ilyen projektekhez, plusz benne vannak a keretszerződésekben. Újra pályáztatni már nincs idő. Van sok ilyen cég, sok felé is fog oszlani ez a pénz, de tőzsdei cég csak egy jut eszembe aki labdába tud rúgni: Delta.
Én a Négy Igében meg Rábában kevésbé hiszek, véleményem, hogy jelenleg eléggé lufi. Viszont jelenleg különösen az elsőbbikbe van beintegrálva gyakorlatilag a magyar hadiipar, és akár lehet benne komoly potenciál is, tehát ha lesz pénz, pl. SAFE, és el kell költeni, biztosra veszem, hogy különösen a Négy Igé kap belőle. Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a tulajdonosi szerkezet erős rábeszéléssel át lesz alakítva. Az Opus alapból egy működő cég, ott van például beintegrálva a magyar gázszolgáltatás. Ennek zökkenésmentesen működnie kell, mégpedig jól kell működnie, mert a gázzal termelünk, fűtünk, stb. Itt is inkább tulajdonosi szerkezet változást tartok elképzelhetőnek, de magát a céget nem fogja senki bántani, és akár ő is részesülhet uniós pénzekből. Én Négy Igét meg Rábát nem tervezek venni, de Opust szerintem egy alkalmas beszállónál lehet, hogy meg fogok kockáztatni.
Tény hogy mindkét fél abban érdekelt, hogy az eddig visszatartott források, amiket egyébként jogtalanul tartottak vissza, érkezzen meg. Azonban azokat, akik e pénzt felett döntenek, nem Magyar Péter két szét szeme és nem is a 2/3-os többséggel megnyert választások teszi érdekeltté, hanem az, ha a TISZA teljesíti azt a 27 'szupermérföldkövet', amit előírtak neki. Ezt előírták az Orbán kormánynak is, amire nemet mondott. Péter a következőket mondta ezekről az elvárásokról (amiket én diktátumnak tartok): https://www.youtube.com/watch?v=ldsuB_jUT9w Itt világossá tette, hogy mely elvárásokra mond nemet. A probléma az, hogy kizsarolhatják az összes 'mérföldkövet', ami Magyarországnak, a Magyaroknak nem jó és az előző hozzászólásomban becsatolt videón is azt a kérdést teszi fel az interjúztatott, hogy vajon megéri-e teljesíteni ezen elvárásokat ennyi pénzért? Azt gondolom a Magyarság és Magyarország érdeke az, hogy Péter no migration! no gender! no war! mellett tudja elhozni az EU-s forrásokat. Ezt a hármat mindenképpen tartani kellene! Ami a pedofilokat illeti, ne állítsd be úgy, hogy csak a TISZA 3,3 millió+ szavazója nem kér belőlük, mert az egész magyar társadalom nem kér.
Vannak tények. Az nyert, aki, az van ami. Az eu-s források kapcsán: mindkét fél abban érdekelt, hogy azok folyósítva legyenek hatékony módon. Mp egyik nagy ígérete, hogy ezeket hazahozza, az eu pedig boldogabb, mint a magyar nép, hogy végre nem egy orosz fiókpárt vétóz mindent az eu-ban. A magyarok ezt szavazták meg és ezek tények. A piac is ezt árazza. A forint erősödése sem véletlen, illetve a felpumpált szarok esése sem(Opus,4ig). Mindkét fél érdeke a pénz elhozatala, mint látjuk ezért tesznek is. Ezzel kapcsolatos ötletek, hogy milyen cégeket érinthet ez jöhetnek, viszont a ruszki szoponc propaganda ha lehetséges az olyan fórumokba menjen, ami erre van létrehozva! Béke, köszi!
Nem nézted meg, ellenben személyeskedsz. A diktatúráddal meg fordulj azokhoz, akik a 27 pontos diktátumot Magyar Péter elé tolták és tegnap-ma jöttek megkérdezni a döntését.
Nagy hangot adnak neki, hogy mindent megtesznek a siker érdekében. Szerintem a megvalósítás lebonyolítására már a választások előtt kész tervük volt, ez egy súlyos forrás, biztosan mindent megtesznek, hogy elhozzák és a határidőre el is tudják költeni. Drukkoljunk. Azt a nevetséges, piactól és valóságtól elszakadt 4ig, illetve Opust szerintem ha lehetőségük van, olyan messziről fogják kerülni, ahogy tudják. Ha megindulnak az ügyek, zárolások a nagytulajoknál, óriási beszakadások stb stb, akkor nekem nehezen összeegyeztethető, hogy bármi is menjen oda, erre nem sok esélyt látok. Szerintem kisebb it-val is foglalkozó nyrt-ket fognak ezekre a projektekre keresni. Az már a milliárdos kérdés, mely papírok ezek, amik még nincsenek összemocskolva…
Sziasztok! Ki mit gondol? Sikerül ilyen rövid idő alatt még elhozni az augusztusi lejáratú forrásokat? Ahogy látom, erre nagy a törekvés most. Mi lesz az út? Sikerül addig felépíteni teljesen új cégeket vagy már meglévő(nem össze nerezett) cégek fogják ezeket megkapni? Kinek mi a tippje, hova fognak ezek vándorolni? Labdába rúghatnak a régi nagyok, mint 4ig vagy opus ?
Uniós pénzek