Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ja, és még valami, a piac főleg ez a jelenlegi sokkal tovább lehet irracionális, és illogikatlan, mint azt mi pozícióba birnanank. Erről Burrytol kezdve sok nagy alapkezeleok vezető tudna mesélni. Akkor kik vagyunk mi?
Most én is adtam pluszt. Rovidtavu elorejelzesed sajnos jó. Hosszútávon meg akkor lesz igazunk, ahogy anno írtam, ha bekovetkezik a rendszerosszeomlas. Hihetetlen hogy a hátsó kapun továbbra is megy a likviditás bővítés, csak nem bulik, már nem csak az RRP t szívják le és nyomják a piacra, már más eszkozokhozbis nyúlnak. De közben nincs papíron QE.???? Pedig ez az sőt már több is..... A T-bill ek és rövid hozamok befolyásolja miatt Hát a kurva anyjukat azt. Tankönyvi alapgazdasagi törvényeket ignotalnak és erőszakolnak meg...... Döbbenet. Mindegy 4000 padlot ad neki, ahogy már ezt sokszor mondtam.
Lehet én látom rosszul, de az elméletem a következő. 5% feletti és emelkedő bond piac mellett az arany (ezüst) árat az a hit tartja ilyen magasan, hogy az adósságok nem visszafizethetők csak elinflálhatók, ezért jön a printer. Csak épp a printer még a raktárban, dobozban. Egyelőre csak költségvetési hiány van (az is egyfajta QE), amíg a FED nem fordul, hanem szigorít, addig nincs tere az emelkedésnek. Bessent egyedül nem nyerhet. Ilyen FED hozzáállás meg nyilatkozatok mellett nem várható azonnali megelőző fordulat, pláne látványos. Ahhoz törés kell, pánik, margin call. Amihez igazából már csak egy szikra kell, hiszen a tőkeáttétek az egekben , P/E az egekben, olajár tartósan magas lesz. Ha margin call, akkor láttuk dobják az aranyat, ezüstöt, kell a cash. A 7végi csúcstalálkozó sem hozott semmi érdemit. Hormuz nem csillapodik, már a midterm utáni időkről nyilatkozgatnak. Nem biztos ma már láttuk az árak alját, a heti mélypontot meg szerintem biztos nem, ha nem lesz ellenlépés.
Az a baj hogy jól írod . Oda teszik ahova akarják . Ha emlékszel volt egy szerintem reális magyarázatom. Leverik és brutális rallyt csinálnak . Ezzel az a bajom ; hogy nem tudja kb csak az jól le kereskedni aki időbe pozícióba lesz és van stratégiája . Ki meri tartani majd 4500, 5000, 5500 felett . Aztán hajnalban mint most zutty ., Vagy bízik az eredeti tervemben tartás van . Új pozíciót nem nyitok . Nem kell félni le lehet írni bármilyen célárat .
Az árat oda manipulálják, ahova akarják. Az ezüst -4,5, az arany -2,7 épp, ez további arany esést jelent. A 3600 vagy lejjebb nem mertem bemondani. :-) Mert az inkább 3,3K. Egyelőre 3,9K-4K-ig vélelmezem. Persze bármikor léphetnek és up, de az elsődleges forgatókönyv sajnos a lefele. Kína meg a jegybankok köszönik az olcsóbb árat. Lehet csak nekem nyomatja az fb algo, de állandóan arany felbeszélő oldalakat/gurukat dobál be. Ez jó indikátor. Pedig már az investo is visszafogta magát.
Szerintem itt nagyon nem erről van szó .,Eddig ez egy napon belüli korrekció az ázsiai piacok részéről . Én nem hiszek a fej válladban . 2 lehetőséget látok vagy USA megveszi és tartjuk az eredeti tervet / emelkedünk/ vagy megyünk le de az nem 4 K lesz 😂😳 .. —> 3600 ha nem mélyebb . Ráérünk majd nézegetni . ASR modelljével egy bajom van urólag be jelez 😉. Most visszahúzzák 4500-rá akkor írja majd kb . Minek ott már ? / legalábbis múltkor hasonló volt/. Ha megnézed kb semmi extra nem történt sem a Bond piacon sem a dxynél ami ne lett volna meg péntek este is . Nem . Itt az ázsiai piacok Trump hülye dumájával reagáltak , a vevők meg kiállnak ..
Dolgozik a fej-váll alakzat meg a bond piac. Hátezvan. Volt már egy 4550-->3950 kör nemrég, most lesz még egy. Elvileg a következő vonal a 4180 volt, az most fogja is ideiglenesen. A 4K is meglesz, hacsak a politika nem lép egy nagyot. De ez a régi iskola tanítása. Már Pali sem permabull, csak a végtelenben. ASR modelljeit nem kellene figyelmen kívül hagyni, örüljetek, hogy ad infót.
"If investors lose confidence in the Fed's ability to control inflation
or yields, he said, the dollar-debasement trade could support" . Alapvetően a nyugat dollár alapú, ha akarják, ha nem nekik usa államkötvényt kell venni, mert ők is mennek velük együtt a lecsóba euróstul, ha "olcsó" (Laci után szabadon 4000 körül) lesz az arany akkor kína és a globális dél automatikusan indítja a porszívót, most viszont el lehet kezdeni félni, mert ahogy/amint a globális dél vagy Brics ki lesz nyomva a nyugati piacokról, már nem fog nekik fájni ha a dollár rendszer összeomlik, mert már régen más piacokon terítenek a globális délen saját valutába... Ha meg valamelyik gyenge kis bantu csíra le akar válni a dollárról, arra már van jól bevált orvosság: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/B-52_Stratofortress_assigned_to_the_307th_Bomb_Wing_%28cropped%29.jpg?utm_source=en.wikipedia.org&utm_campaign=index&utm_content=original
De épp gondolkodtam mi a különbség köztem és Nándor közt . Ő csak mindig lefelé főleg vagy jobb esetben egy irányt lát . Nálam mindig 2 irány van fejben és aszerint van a stratégia meghatározva . Mindamellett hogy ritkán írónő de azért írom a shortos irányt is . Na Ő aztán longot maximum ha beteg 😂😂
Nem nagy témyező Ő sem. Nyugodtan figyelmen kívül hagyható. Írja a faszságot de nem látja a konkrét mozgást . Mentségére felirható hogy nem most írta a véleményét . Vannak dolgok amit nem lehet tanulni …😉
Nahát, pont azt gondolja, amit én. Ő se látja a fától az erdőt. Fawad Razaqzada, Market Analyst at FOREX.com, said rising yields are adding pressure to gold. He sees the metal heading toward recent lows near $4,235. If that support eventually breaks, he said, gold could move toward $4,100 initially, followed by $4,000.He also cautioned that sentiment can change quickly. If investors lose confidence in the Fed's ability to control inflation or yields, he said, the dollar-debasement trade could support #gold. He would need to see gold close above $4,400 before dropping his bearish forecast.
Ott van meg clive thomson, jeffrey christian, erichsengeld, hkcm, formationstrader stb. Stb, mindegyikuk ertelmes (es szimpatikusak is), ennek ellenere ok sem tudjak megmondani, mit hoz a jovo. Csak spekulalni tudnak, tudunk.
Én olyan szinten nem értek s TA-hoz mert olyan a munkakörök hogy nem tudok egész nap szgépen grafikont elemezni . Ezért érdekes hogy sokszor “ megverem” azokat akik egész nap ráérnének erre. De más ha ráér besegít het 😉😂
Nem szentírás , hogy oda vagy ide le kell menie az árfolyamnak a sávba - mindig változik a szúrás csücske ami egyébként is egy gyors kötés és utánna fordulás.
Ezüst él az a bajom meg kellene csinálni a leszúrást 62.5 környékére . Arany “ kész” lehet . Ha megy vele akkor 4220 ; de szerintem bevágta a kistesót…
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)