Örömmel látjuk, hogy újabb hosszú évekre ihatjuk a FuturAqua forrásainak vizét, amely felüdíti a részvényeseket link .
A FuturAqua részvényekhez kapcsolódó új osztalékszelvények kinyomtatása során azonban kérjük a vállalkozást, hogy a rabbinikus hagyományoknak megfelelően és ne a hagyományos Gergely-naptár szerint (a goj hagyományokhoz kapcsolódó naptár alapján) járjon el.
Mint ismeretes, a zsidó időszámítás kezdete a világ teremtésének (pontosabban az ember teremtésének) időpontja: Kr. e. 3761. október 7. (tisri hónap 1.), vasárnap, 11 óra 10 perc 20 másodperc.
Hitközségi tagjaink, akik hagyományosan szelvényvágásból élnek és isznak, pánikba estek ugyanis, hogy csak 2028-ig jár(t) a vízosztalék, és így ők valami juttatásból kimaradnak.
Tisztelettel köszönjük.
A Teremtőnek 5773. esztendejében, Shevat hónap 17. napján
mostmár megértettem. így viszont zseniális a koncepció, addig amíg a kibocsájtást megveszi valaki az tiszta haszon a cégnek, bár ha az előz eszmefutattásomat végiggondolta valaki, nincs az az ember aki viz vételi jog miatt venne, max spekire, ha egyszer végre kereskedhető lesz.
hahahahah értem! köszönöm! akkor tényleg egy kalap kaki mögöttes értéke, nincs a tokkennek, ha vizet akarok venni bemegyek a bármely ásványvíz termelő céghez és olcsóbban kapom bármely formában a futur meghirdetett árainál! hahahahahahahah viszont igy nem kell tartalékot képezni rá! hahhahahahahah, agyafúrtak nagyon agyafúrtak! :) köszi tényleg köszi!
okés, beváltod a tokkent, kapod a vized lajtos kocsiba, 3,89-0,45Ft. =3,44Ft.ot bukik a cég a tokkeneken. ezt a beváltott tokkent a cég ha a víz kitermelési ár alatt értékesíti megint bukik rajta. ha újra tokkent bocsájt ki, akkor leveri a tokken árát tehát mégtöbbet bukik a lehíváson.
már és sem vagyok, nagyon az alapokról kellene kezdenem, és pocsék tanár vagyok, szóval megpróbálom egyszerűen érthetően, miből kaphatsz osztalékot ami végső soron minden cég célja? a cég eredményéből, eredménytartalékából, de mivel van a cégnek egy kötelezettsége amire akár a jövőben költenie is kell tartalékot kell képeznie erre a kötelezettségre, ami csökkenti az eredménytartalékot.
No offense taken! Én csak mint kisrészvényes irom le a dolgokat, amiket én gondolok. Nem tudom hogy a háttérben miként mennek ezek a dolgok (számvitelileg vagy megtérülés számitás, a-b-c szcenárió lehivás esetén stb), csak remélem hogy minden végig van/lett gondolva és nem csak ad-hoc csináljunk valamit mert úgy csak jó lesz alapon működnek a dolgok Alapon :D
semiképpen nem akarok kötekedni, távol áll a természetemtől, sőt pozitv ember vagyok örülök más sikerének, és azért van némi rálátásom az üdítő ás ásványvíz piacra, elég drága tanulópénzt fizettem érte. ezért tettem fel ezeket a kérdésekt, mert tisztába vagyok az üzhletág problémáival, főleg új szereplőként.
Te hogy mutatnád ki? Én nem vagyok könyvelő, de ahogy látom, költség oldalon nincs mit könyvelnem azáltal, hogy a jogot eladom neked. Vagy mire gondoltál?
te nem igazán érted amit mondtam, 1 tokken 1 liter vízre jogosít téged, amely jogot vagy érvényesíted vagy nem, de attól még szerintem ki kell kell mutatni a könyvekben, hogy egy ilyen jellegű számszerüsíthető jöveőbeli kötelezettsége van a cégnek.
FuturAqua VÍZOSZTALÉK 2028-ig (valójában 5788-ig)
Örömmel látjuk, hogy újabb hosszú évekre ihatjuk a FuturAqua forrásainak vizét, amely felüdíti a részvényeseket link .
A FuturAqua részvényekhez kapcsolódó új osztalékszelvények kinyomtatása során azonban kérjük a vállalkozást, hogy a rabbinikus hagyományoknak megfelelően és ne a hagyományos Gergely-naptár szerint (a goj hagyományokhoz kapcsolódó naptár alapján) járjon el.
Mint ismeretes, a zsidó időszámítás kezdete a világ teremtésének (pontosabban az ember teremtésének) időpontja: Kr. e. 3761. október 7. (tisri hónap 1.), vasárnap, 11 óra 10 perc 20 másodperc.
Hitközségi tagjaink, akik hagyományosan szelvényvágásból élnek és isznak, pánikba estek ugyanis, hogy csak 2028-ig jár(t) a vízosztalék, és így ők valami juttatásból kimaradnak.
Tisztelettel köszönjük.
A Teremtőnek 5773. esztendejében, Shevat hónap 17. napján
A Bacherachi Rabbi