Topikgazda: tokos. 2009. 04. 01. 11:11

Varga: nagy adócsökkentésre igen, új IMF-hitelre nem feltétlenül van szükség  

Ugrás a cikkhez
A Fidesz gazdaságpolitikájának középpontjában a gazdasági növekedés elősegítése áll, amely radikális adócsökkentésre, a bürokrácia mérséklésére, illetve az előrehozott választásokon győztes új, hiteles kormány miatt mérséklődő kamatkiadásokra épül -...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=112773
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 14:55
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#10
pénznyelő és a többiek:
Valóban igazad lehetne a hozamok csökkenéséből adódó adósságszolgálati ráta csökkenésével kapcsolatban, ha és amennyiben nem éppen a vargamisiközgazdász úr lenne a fő szószólója a Fidesz "adótcsökkentek, de nemmondommegmiből" populista programjának.
Mitől hiteles az a gazdaságpolitika, amely kizárólag az adócsökkentés azonnali jótékony keresletnövelő, gazdaságélénkítő hatására alapozva igyekszik elhitetni a külföldi befektetőkkel, hogy itt a kormányváltást követően minden alapvetően megváltozik. Mert a népet lehet hülyíteni, de a pénzpiacokat még ők sem tudják.
Ha meg nem azt teszik, amit most hirdetnek, hanem azt, amiért a jelenlegi kormányt szapulják, akkor meg mitől különbek ők, mint az öszödi Gyurcsány?
kassziopeia 2009. 04. 01. 13:37
Előzmény: #6  tokos.
#9
Üdvözlet!

Szegény 4-es metró, megint szidjátok, már az 5-ös metrónál kéne tartanunk - meg az olimpia.
Minap láttam Kistelekit Tv-ben, hogy Telkiben hiper-szuper edzőközpontot építenek. Mi a f.......nak és miből. Vizilabdásaink 3 olimpiai arany után sem kapnak uszodát.

bocs az off-ért
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 12:27
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
"Itt meg nem értem, mit nem értesz ezen. Egy valóban hiteles fiskális politika, valóban hiteles közép/hosszú távú gazdaságpolitika tényleg növeli a hitelességünket, ezáltal olcsóbbá teszi az adósságfinanszírozást."

Előbb le kell lőni azt a medvét, azután lehet csak piát vásárolni a bőre árából :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 12:10
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#7
Conqui:
1. Erre valóban szükség van, te is tudod, De jogos, hogy a korábbi ("munkát adunk az embereknek") szöveggel ellentmondásban van.
2. Szintén egyet lehet vele érteni (más kérdés, hogy üres kampányszöveg így konkrétumok nélkül).
3. Itt meg nem értem, mit nem értesz ezen. Egy valóban hiteles fiskális politika, valóban hiteles közép/hosszú távú gazdaságpolitika tényleg növeli a hitelességünket, ezáltal olcsóbbá teszi az adósságfinanszírozást.
tokos. 2009. 04. 01. 11:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#6
Nem erre lenne szükség?

Leépíteni egy pár embert közszféra megfelelő helyeiről?
Leállítani egy pár gigaberuházást, pl. 4--es metro stop.

A harmadik teljesen értelmezhető, sajnálom, ha neked nem, ha hiteles kormány kormányoz, az a befektetők kisebb kockázatnak értékelik, és így csökkenthető a kamta.

Amúgy nem gondolom, hogy a Fidesz ebből a szempontból hatalmas ugrást jelentene egyik pillanatról a másikra, de mondjuk Bokros miniszterelnöksége esetén biztosan észlelhető lett volna.
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 11:50
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
3: vélhetőleg a hozamok csökkenésére gondolt
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 11:46
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
"Ezen valódi lépésekről konkrétan nem beszélt Varga, de egyrészt azt jelezte, hogy radiális adócsökkentésben gondolkodnak a gazdasági élénkítés érdekében, és lehet, hogy egykulcsos (személyi jövedelemadó-) rendszer is kialakulhat Magyarországon. Másrészt azt is mondta, hogy a Fidesz törekvése szerint a szociális támogatásokat szorosabban a munkavégzéshez próbálják majd kötni, igyekeznek leépíteni a bürokráciát, visszaszorítani a korrupciót, felülvizsgálhatják a pénzpazarló nagy állami beruházásokat, és a kormányzás hitelességének visszaállításán keresztül mérséklődhetnek majd az állam kamatkiadásai is."

Értelmező szótár:
1. Leépíteni az állami bürokráciát = elküldeni egy csomó embert az államigazgatásból, ergo növelni a munkanélküliséget.
2. Visszaszorítani a korrupciót, felülvizsgálni az állami nagyberuházásokat = nem adni nagy állami megrendeléseket az őket hatalomra segítő vállalkozóknak.
3. Kormányzás hitelességén keresztül javul a kamatkiadási szint = ez sajnos értelmezhetetlen.
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 11:34
Előzmény: #2  tokos.
#3
hát no... ha mszp asszongya, h 0% adó, akkor a fidesz úgyis rákontrázik eyg legalább 60%os javaslattal...
és ugyanez fordítva is igaz... :D
tokos. 2009. 04. 01. 11:31
Előzmény: #1  portfolio
#2
Hát sokak most sem adott ki magából, de az a lineáris adó az birizgálja a bögyömet. Érdekes, hogy a másik oldal meg éppen kezdi elfelejteni, hogy van olyan is.

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek