Ez egyszerűen hihetetlen! A Saját gazdaságunkban történik egy kamatvágás és mi azt szinte eséssek reagáljuk le. Az amerikai kamatvágásnál minden happy volt. Ennek a magyar tőzsdének a leghasznosabb ha Amerikába történik valami vagy egy kis kacsahír. A molpapírok a múlt héten vitték a piacot, a forgalom majdnem 3/4-t adták ki, hiába cáfolt a Mol az újabb ajánlatot. A magyar cégek fundamentumait el kell felejteni. Teljesen mindegy mi szerepel a mérlegekben.
Sajnálom!
Ekkora nyilat felfelé én sem gondoltam a mai napra. De nézzétek meg az európai chartokat. Mint egy zsiráfnak úgy kinyúlt a nyakuk. Alig várnak a piacok egy kis jó hírt.
29500 óta nem nagyon veszek fel longot
nem lehet tudni mikor jön egy az angliaihoz hasonló hír és ezért inkább csak shortok ( nálam ez eddig bejött többnyire)
Akkor a MOL-t még a Goldman 30000-es célára viszi. Köszi!
A kamatdöntés szerintem is 2 nap tánc, után esés. De addig még legyünk long poziba.Aztán majd átgondoljuk!
-0,25 lesz , de ha -0,5 az sem hoz tartós happy hangulatot szigorúan szvsz
a MOL 26000-ig várható volt a tegnapi minősítés miatt, de amíg nincs forgalom addíg valószínű, hogy ott fordul is
Sokan váltogatnak OTP- MOL között is az is segíthetett neki
"a határidős devizakontraktusokból visszaszámolt értékek szerint a devizapiaci szereplők a mai napra egy még egy 25 bázispontos csökkentést sem áraztak be"
egyetértek veled
az angoloknál meg biztos amit tegnap kivettek azon ma részvényt vesznek, persze pénzügyit, lehetőleg másodlagos jelzáloggal foglalkozó cégét...(azok most jó olcsók)
Én továbbra is 0,25%-os kamatvágást várok. A 0,5% sok lesz az infláció miatt. Attól meg félnek mint a tűztől odakint.Lesz egy 0,25%-os csökkentés egy megnyugtató beszéddel és mindenki egy kicsit boldog lesz 3 napig. Azután megyünk lefele mert a problémák nem szünnek meg bankszektorba. Az angolok egy kicsit megnyugodtak(FTSE futures +38) vagy elfogyott a pénz a bankból.
BUX xx12