subzero444

Regisztráció: 2017-07-17 09:55:01

Hozzászólások száma: 135

Utolsó hozzászólás: 2021-05-30 10:02


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 05. 30. 10:02

:O
Hogyan drágulhat egy már felvett végig fix hitel menet közben? Van valami apróbetűs rész?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 05. 29. 21:06
Pontosan!
Én mindig úgy vagyok vele, hogy ha találok valamit, ami 10-25%-kal olcsóbb, mint a piaci ár, örülök.
De 40-50% már több mint gyanús. Ha csak apró gond lenne vele, nem lenne haver, koma..stb, akinek odaadja szívességből? Vagy már nem találta volna meg x ingatlanos, aki 0-24 ezen csüng? Szóval itt minimum hogy gyanús a dolog.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 07. 14:59
Ha csökkenek a lakásárak, ki fog telket venni,  hogy oda méregdrágán építsen, ha ott vannak az olcsó lakások?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 02. 19:52
Ne már! Komolyan nem tudom eldönteni, hogy trollkodás vagy komoly. Ha a lakás a felét éri, akkor nem a hitel miatt csökken a vagyon, hanem mert többet költött rá, mint amennyit ér. Nézzük hitel nélkül: ha 60m-ért veszek egy 30m-s panelt, akkor csökkent a vagyonom? Naná, de ha lusta vagyok megnézni az többi hasonló panelt, hogy mennyiért megy, akkor az az én hibám, és nem a hitel miatt csökkent a vagyonom.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 11. 10:20
Ha 20évig használ 1 autót, amit új kora óta ő gondoz, tudja kímélni a váltót, tudja milyen olaj, mikor ment bele, mennyit ment hidegen, menyit pályán, figyel a kátyukra, nem a szabad ég alatt van hogy kevésbé rozsdásodjon, akkor nem vagyok benne biztos hogy az uj autó több költség ilyen hosszútávon, mint a rizikós hazsnáltak. Persze abból is lehet kifogni jót, de azért ott van rizikó is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 10. 19:09
Ki tudnád linkelni a hozzászólást, ahol ezt megindoklod? Kíváncsi vagyok rá, de már egy ideje nem olvastam a forumot, és nagyon sok hozzászólás keletkezett azóta.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 10. 18:43

Árnyalnám a képet, nem lesz szerintem hiperinfláció, de az infláció meg fog ugrani, és inkább el fogják viselni szerintem is, minthogy jelentős kamatemelés legyen. Minimális kamatemelés lehet hogy lesz, de az is olyan nyögvenyelősen, hogy hihetetlen. Már magam előtt látom, kijön az első mondjuk
7%os inflációs adat: magyarázat: még várni kell, mert 1 adat nem adat
7,3% másodjára: magyarázat: ideiglenes hatás, a kőolaj miatt van! várjunk még
ezután 7.7%: na jó, most már inflla van, kommunikáció: a jegybank bármit megtesz!! szóval na!
majd megint egy 7.7%-os: most már tényleg szóba jöhet valami szigorítás, ha KÖVETKEZŐRE így folytatódik emelni fogunk most már aztán nagyon tuti!
És a végén tényleg meg is lépik, mondjuk 3x 0.25-öt vagy vmi hasonló, azt ennyi. És közben szépen csorog ez a 7% körüli infla ~1% körüli kamattal.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 26. 15:21
Pontosan!
Lehet hogy már írtam, de hihetetlen hány ismerőstől/munkatársától hallgattam 2016ban, hogy miért veszek ilyen durván drágán panelt, amikor pár éve még 30%-kal olcsóbb volt. Megvettem, ahogy teltek az évek ez átalakult azzá hogy milyen mákom volt hogy még időben tudtam venni, mert most már nem tudnék (ami egyébként igaz is, vagy ha tudnék is, rengeteg hitellel)
Ez az eset is megerősített abban, hogy minden ember SAJÁT maga felelős a saját döntéseiért.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 22. 09:06
Nem az élelmiszerárakban?? Voltál idén boltban? Vmi hihetetlen drágulás ment végbe 1-2év alatt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 19. 16:32

Off, de kicsit már kikívánkozik belőlem: Én a sok sértődött hangvételt nem értem. Opciók:
- ha valaki vett lakást? Örüljön neki, nem mindegy hova megy az ára? Hacsak nem végletekig kicentizte a hitelt, de akkor nem volt túl okos. Én lakásvétel után tudjátok mikor néztem rá az árakra? Mikor szóba jött egy esetleges csere. Egészen addig totál hidegen hagyott hogyan alakul.
- nem vett lakást, mert túl drága?  Ha flusztrált akkor sem lesz olcsóbb. Opciók: albérletben lakás, továbbképzés, több pénz keresés. Esetleg olyan helyen venni, ahol olcsóbb. vagy kisebbet.
- nem vett lakás, de nem azért, mert túl drága, hanem áresésre spekulált? Ezt hívják úgy hogy nem jött be. Na ezt még megértem hogy frusztrációt okoz, de az ilyet meg meg kell tanulni kezelni. Hány olyan döntés van az életben, ami rossznak bizonyul utólag. Idegroncs lenne az ember ha mindenen így görcsölne.
És bocsánat mégegyszer az offért.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 19. 09:21

2000euro? Az az az összeg, amit ha tudnék kifizetni, akkor se bérlésre költeném. 100-120millióért elég nagy házakat kapsz 22.kerületben, csak kicsivel van kijjebb. 2000euro az éves szinten 8.5millió forint. Ha veszek egy házat és csak 3évet lakok benne, majd kiderül hogy nem tetszik, akkor eladom 25%-kal olcsóbban és még mindig 0-n vagyok, mintha albérletben töltöttem volna azt a 3évet. De persze lehet tévedek, nem ismerem a házak bérlésének szokásait.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 13. 08:55
Ez érdekes. Mert ha a pestinél is hasonló jelenség lenne, akkor még érteném. De hogyhogy ilyen kicsire csökkent az olló a pesti és a budai panel között? Fura, főleg hogy a téglánál ez nem tapasztalható.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 11. 08:55
Ezt brutto-ra érted igaz? Tehát ebből még lejön az amortizáció, adó, ilyenek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 20. 08:14
Szia!
Ne haragudj, de olvasva a bejegyzéseket:
-nagyon minimális önerő
-egyéb létező hitel
-a másik szoba kiadásával szeretnél egyenesbe jönni
Ezek alapján szerintem brutális kockázatot vállalnál, még akkor is ha visítva sikerülne hitelt kapnod. Én kétszer meggondolnám a helyedben hogy ebbe bele merjek-e vágni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 15. 10:39

+1
Valahogy úgy érzékelem, hogy olyan brutális mennyiségű pénzt öntöttek/öntenek a gazdagságba, ami nem hagyja csökkenni az árakat. Szerintem ha nem lett volna vírus, kevesebb lenne a pénzmennyiség, és tényleg valami fajta csökkenés lehetett volna. Így viszont pont az ellenkező hatás történt. Kérdés: akkor hogy lehet hogy sokaknak nincs munkája, alig van megtakarítása? Hát akkor nem kéne itt lakásáresésnek lennie?
A helyzet az, hogy szerintem ez a pénz rossz helyre ment (persze relative hogy mit nevezünk rossznak :) ), és nem azokat segítette akiknek igazán kellett volna, de attól még a gazdaságban jelen van. Hol? Ahol eddig is volt pénz -> tippem szerint a vírus-válságból a gazdagok gazdagabban jönnek ki, a szegények szegényebben.
Más: egyszer említettem a vírus előtt hogy tervben van egy költözés (ami a vírus miatt most csúszik, nem mennék bele miért), hidegen hagy hogy x%-kal olcsóbban tudom eladni és venni is, vagy drágábban és venni is. VISZONT ami miatt leírtam: Még nincs is meghirdetve, csak ismerősöknek mondtam hogy idén tavasszal megejtem a költözést, és 2-en már mondták is, hogy mielőtt meghirdetem beszéljünk róla mert lehet érdekelné őket (felújított, szigetelt panel gazdagréten). Szóval így nem aggódom hogy jaj a vírus miatt nem fogom tudni eladni. Tippem szerint semmi fajta ingatlanáresés nem lesz. Majd ha egyszer Balla Úr azt mondja hogy emelkedést vár, akkor esetleg :D.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 12. 27. 15:44

Sziasztok!
Nem tudom volt-e itt már téma, de:
Olvastam (meg láttam egy videót), ahogy nyomtatnak ki egy házat. 3d nyomtatás. Elvileg jóval olcsóbb, mint hagyományos módon felépíteni. Hallottatok már erről? Szerintetek nem lehetséges, hogy kb 5-10év ez felváltja a hagyományos technológiát, padlóra küldve ezzel az árakat? Egyáltalán mi a véleményetek a technológiáról (nem értek hozzá, nem tudom vannak-e buktatói, mennyire tartós, ilyenek).
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 12. 23. 09:10

Nem azt mondom hogy nem lesz, azt mondom, hogy SZERINTEM elhanyagolható mértékű a kockázat. Akik ingatlant vesznek, a sokkal nagyobb volumenu kockázatokat nem képesek figyelembe venni (tisztelet a kivételnek), pl bevételkiesés egy betegség miatt, stb.
Kicsit olyan, mintha egy autóvételnél azt nézné valaki hogy mekkora eséllyel éli túl ha belecsap a villám, de közben biztonsági öv bekötése nélkül közlekedik.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 12. 23. 08:22

Hacsak nem épp arra fúj a szél :)
Meteorbecsapódásnál mi a helyzet? 
Természetesen csak költői a kérdés. Nem tudom az eredeti hozzászólás komoly vagy poén-e, de komolyan valakinél döntő az az eset ingatlanvásárlásnál, hogy paks ha felrobban akkor mi lesz?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 12. 13. 14:39
Igazad van. Nincs családom. Lehet akkor majd más élethelyzetben, más véleményem lesz, kiderül majd.

friss hírek További hírek