Beryl

Regisztráció: 2020-07-01 18:18:49

Hozzászólások száma: 229

Utolsó hozzászólás: 2020-09-12 21:44


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Lakás/Ingatlan árak topik" topikból

A moderálás a "Lakás/Ingatlan árak topik" topik #89128 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Trollkodás

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 21:44
Igazan elismerendo a hatarozottsagod. Az onbizalom tenyleg nagyon lenyeges.  Milyen nyelveken beszelsz, ha meg szabad ezt kerdeznem?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 21:37
Tudod, ez  attol fugg, milyen modszerrel tanulsz, es kitol.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 21:25
Bocsass meg, de kerlek, ne beszelj tobbes szam elso szemelyben. Leirtam roviden a velemenyem, es nem szeretnek ebben a topicban tovabb beszelni a szociologiarol.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 21:13
Azt vagy megtanulod meg gyermekkorodban, vagy mar igencsak nehezen, es nagyon motivaltnak kell lenned. Egyebkent a nemet nyelvtan nagyon osszetett, arnyalt,  es az irodalmi nyelv nem teljesen azonos a hetkoznapi nyelvismerettel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 21:08
Nem akartam belemenni a kerdesbe semmilyen modon, mert nem a topic temaja. Tudod, ezt a belinket cikket nem en irtam, hanem egy szakember. Infini firtatta ezt a kerdest, mikor azt irtam, hogy szukul a kozeposztaly, ezert kuldtem el neki a linket. Ezzel sajnos az ingatlan vonatkozasokrol atkanyarodtunk a szociologiai oldalra, amit nem akartam.Ugyanakkor: barmit is nevezunk kozepretegnek, egyre nehezebben elnek, es egyre nehezebben tudjak az igenyeiknek megfelelo szinvonalat fenntartani, peldaul a gyermekeik iskolaztatasaban. Engem szemely szerint ezek  a kozeposztaly beskatulyazasi modozatok nem erdekelnek. Az elet minoseget tobbre tartom, mint a vagyont es a jovedelmet.  Amit szomoru latnom ma - es ami lelkileg erint - az az, hogy emberek (nagyon sokan) milyen nehez helyzetben nyomorusagban, a tarsadalom peremere szorulva elnek. Ebben lassan benne van mar a nyugdijas tarsadalom jelentos resze is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 20:00
Igen, a nemet egy kemeny nyelv, es sok idot energiat igenyel a nyelvtan megtanulasa es hasznalata. Magyar anyanyelvueknek foleg a passziv szerkezetek idegenek. Ezekenek a tevesztesebol humoros mondatok kerekednek ki neha. Eszak -nemetek szigorubbak az idegenek nyelvtudasaval kapcsolatosan, mig a bajorok humorosak es megengedoek. Tehat nem mindegy, hol el valaki az orszagban. Akkor meg a dialektusokrol nem beszeltem, ami az irodalmi nyelvet ismeroknek es ertoknek is problemat jelent. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 19:48
Szerencses vagy, hogy ilyen kiegyensulyozott eletvitel  nyilt  szamodra, es megfelelo munkad is van. Igen, ahogy leirtad az ottani viszonyokat, ez tunik az idealis berbeadasnak. Biztonsagos mindket fel reszere. Kovetendo pelda lenne.
En a franciaorszagi helyzetet ismerem valamennyire.  Franciaorszagban hasonlo a hosszu tavu berbeadasnal, ahhoz amit elmondtal,  de egyre jobban van igeny kozep tavu berlesre, foleg a fiatalok mobilitasa (gyakornoki allasok, stb) miatt. A kozeptav az kb 3 - 6 - 12 honap kozotti, ami hosszabbithato. Erre a celra berendezett, teljesen butorozott  lakasokat adnak berbe, amely meg  az edenyekkel is felszerelt tobbnyire, csak az agynemut viszi a berlo.
Hosszu tavu berbeadasnal (ezeknel a lakast altalaban a berlo butorozza be sajat maganak) a  torveny iranyt szab  a berleti dijra. Kozeptavu berbeadasnal a lakas berendezett butorozott, itt nincsen megkotes a berleti dijrol.
A berbeadonak vizsgalnia kell, hogy a berlo kepes-e fizetni a berleti dijat (megfelelo jovedelemmel rendlkezik-e), ezert a berlo elkuldi a munkaszerzodeset. Ha a berlonek nincs eleg jovedelme, akkor kezest kell igenybe vennie.Szerzodest kell kotni, kauciot kell letenni. Berleti dijat es rezsiatalanyt  a bankszamlara utaljak. A berbeado nem megy a lakasba, csak ha valamilyen javitando problema lep fel. Kikoltozeskor tortenik az elszamolas a rezsivel.  
Franciaorszagban viragzik a rovid tavu berbeadas is, a helyzet nem hasonlit az itthoni rendezetlenhez.
A berbeadokrol fel sem merul olyan kep, kifejezes, hogy verszivo, vagy eloskodo, mint ez nalunk idonkent elofordul. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 19:09
Olvasd  el ebben a temaban: https://kiszamolo.hu/mi-az-a-kozeposztaly-ki-a-szegeny-es-hol-kezdodik-a-gazdag/
 En mindezt igy latom hazai vonatkozasban.
 A kerdesbe azert nem megyek bele, mert ez nem a topic temakore kozvetlen modon.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 18:20
Igen, a nemet nyelv alapos es korrekt  ismerete alapveto a beilleszkedeshez. Csak gratulalni lehet, hogy ez neked sikerult, van jo munkahelyed es jol erzed ott magad. Milyenek a lehetosegeid a lakhatas  vonatkozasaban? Berelsz lakast, talaltal megfelelot? Nehez volt a lakaskereses? Segitett ebben a munkahelyed? Mit kertek a szerzodeskoteshez a berbeadok? Esetleg mar foglalkozol az ingatlan vasarlas gondolataval is? Milyen az ingatlanado Nemetorszagban? Mekkora az AFA uj lakasok vasarlasakor?  Van-e sikeres  lakaspolitika Nemetorszagban, amibol mi is tanulhatnank?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 18:05
A tema engem is erdekel. Nekunk van egy kulteruleten levo gazdasagi epuletunk, Badacsonytomajon,  ami valojaban egy igenyes nyaralo, es 20 eve epult. Most el szeretnenk majd adni.
A muvelesbol kivont (20 eve tortent a kivonas, engedely alapjan), ez szerepel a tulajdoni lapon, es a gazdasagi epulet is. Ami izgalmas a szamomra, az az, hogy ki kell-e fuggeszteni az eladaskor es varni az engedelyezesre, ami allitolag 4 - 5 honapig is eltart.  Valoszinuleg a jegyzovel kellene beszelnunk, illetve megtudni, hogy a muvelesbol kivont ingatlanra vonatkozik-e a kifuggesztesi kotelezettseg. Ha olvasnal vagy hallanal valamilyen konkret erre vonatkozo jogszabalyt, kerlek, ird meg. Koszonom!
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 08:23
Amennyiben itt arra celzol, hogy a pesti arak csokkennek, ez igaz a statisztika szerint (de a minosegi ingatlanok ara itt sem csokken, a minoseget a statisztika nem veszi megfeleloen figyelembe).
Ugyanakkor a kereslet a budai zoldovezeti ingatlanok irant novekszik, aruk nem csokken, inkabb emelkedik.( Itt nem a 70-es evekben epult szoc.real elhanyagolt kocka tarsashazakra gondolok.)  Ugy tunik, jelenleg a kotesek szama stagnal, sokan kivarnak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 12. 08:10
Ami a  melyszegenyseget illeti, arrol irtam, hogy: 
 Franciaorszagban jo eleteselyekkel indulnak azok a kulfoldiek is, akik bevandorlok es nem feherek. Irtam peldaul a lakasepites afajarol. " Uj lakas epiteskor van egy alacsony afa kulcs azoknak a csaladoknak,  5.5 %, ott ahol az egy fore juto kereset alacsony. A magasabb afa kulcs pedig 20 %-os. Ugye sokan szeretnek itt a forumon is, ha nalunk is ilyen lenne a lakasepites afaja, es az afacsokkenes nem a vallalkozok haszonkulcsat gyarapitana?
***
Ami szemelyes temafelvetesed illeti: 
 Nem ismerem az ismeroseidet, de egyebkent sem kivannam oket osztalyba sorolni. Ne probalj engem belerangatni szemelyeskedo, a maganelet szferajaba tartozo kerdesekbe.(peldaul felteveseid arrol, hogy milyen a vagyoni helyzetem). 
***
 Amit lenyegesnek tartottam a kommentemben,  hogy az elet minoseget nem az anyagi javak halmozasa  es az  irracionalis, kornyezetrombolo  fogyasztas jelenti.  
Kellemes hetveget kivanok!
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 23:24
Szivesen olvastam a kommentjeidet, mert a gazdasagi meglatasaid jonak talalom. A boldogsag mas tema. Jol irod, hogy nincs olyan nagy osszefugges a penzzel. Bizonyos eletszinvonal felett mar nem akarsz minden aron fogyasztani, es talan meg kornyezetkimeles is befolyasol. Az elet minoseget nem a fogyasztas hatarozza meg. De ezt talan magad is latod. Impu -nal ertekeltem, mikor egyszer leirta, hogy setalt valahol, szilvat evett egy farol, es milyen finom volt. Irt a setairol, arrol, hogy hogy latja a varost, az embereket. Nemcsak a topicon ult.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 23:10
Igen, ez igy van, tudomasom szerint nem 500 ezer, hanem 800.
Vannak olyan gazdasagi  lapok ahol lehet kommentelni.  Az itthon maradokrol beszeltem, akik  kemeny kritikakat irogatnak. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 23:00
Igen, a franciak szeretnek tuntetni, ha nem tetszik valami, amit a kormanyzat csinal. A tunteteseknek sokszor megvan az eredmenye, a kormanyzat meghatral.
Nalunk az emberek kommenteket irogatnak, ott fejezik ki az elegedetlenseguket. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 22:52
Talan nem vetted eszre, de a lakasarakkal kapcsolatosan nem en vagyok az a szemely, akit ez erint. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 22:47
 Igen, egy resze a bevandorloknak valoban ilyen Franciaorszagban. De vannak, akik beilleszkedtek es boldogulnak, sikeresek.  A lakashoz jutas feltetelei is masok.  Uj lakas epiteskor van egy alacsony afa kulcs azoknak a csaladoknak,  5.5 %, ott ahol az egy fore juto kereset alacsony. A magasabb afa kulcs pedig 20 %-os. Itt, Magyarorszagon is ismerek francia allampolgarokat, akik feketek. Muveltek, iskolazttak es lelkiismeretesen dolgoznak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 22:31
Mondd, es a borsodi szegeny sokgyerekes csaladbol is eljutottak a te altalad latogatott gimnaziumba? Orultek, ha az altalanos iskolat el tudtak vegezni. Szakmat tanulni? Arra sincs mindenkinek modja, pedig ez lenne a fontos a gazdasag szempontjabol is. Ne tagadjuk a szegenyseget, ami hatrahuzza a gazdasagi fejlodest, bar talan minden kormany tesz valamilyen probalkozast ennek javitasara.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 22:22
Igen, egyetertek, ez igy van. Nem ugyanarrol beszeltunk, en maskent ertelmeztem ezt a fogalmat, de ezt lenyegeben elmondtam, gondolom, erted. En arrol a kilatastalan szegenysegrol beszeltem, ami nalunk sok csaladod erint, amely zsakutca, nincsen belole kiut. Ez pedig kihat a gazdasagra is. Hogy is volt Szechenyivel? Beszelt a "kimuvelt emberfokrol" nemde?  .
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 22:01
Igen, lehet, de szerinted honnan szarmazik az egyenlotlenseg? Miert lesznek emberek eselyesek a gazdasagi vagy tudomanyos eletben? Szerinted az alapkerdes - hogy honnan jottel - milyen nevelest kaptal, a csaladi hattered, utanna az iskolaztatasod - nem hatarozza meg azt, hogy mire jutsz eleted soran? Hogyan tudod a szuletett genetikus kepessegeidet kibontakoztatni? Eselyeid az eletben?

friss hírek További hírek