Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"szoval certit vett aminek negativ a korrelacioja a DAX indexel? "
yes.
nem csak ő, én is ezzel kereskedek.
hol írta azt, h veszteséges volt?
de amúgy az is pénzkereset, ha kisebb a veszteséged. a végeredmény szempontjából tökmindegy ugyanis, h úgy lesz több pénzed, h nagyobb a nyereséged, vagy úgy, h kisebb a veszteséged.
ha eladsz x darab certit y árfolyamon, és aztán ugyanazt az x darabot y-600 árfolyamon visszaveszed, azzal mindenképp pénzt kerestél, függetlenül attól, hogy eredetileg bukó volt a pozi vagy sem.
egyrészt a korábbi pakkom átlaga 9380 körül volt, tehát nem volt veszteséges.
Vagy másrészről nézve olyan, mintha meglongoltam volna a Daxot és 200/220 pontot fogtam volna rajta azzal a darabszámmal, amit 9275nél eladtam..
szoval certit vett aminek negativ a korrelacioja a DAX indexel?
es miert is keresett penzt, ha lezart 1 poziciot ami veszteseges volt, most meg megnyitotta megint????
9275-ön bezárt x darab shortot, és azt most visszavette olcsóbban (tehát ugyanannyi darabszámú shortja van, és keresett egy kis pénzt azzal, h olcsóbban vette vissza.)
shortot meg csak venni lehet, ha certivel kereskedsz, ugyanis a bét-en direktben nem tudod shortolni a daxot, mert certit nem tudsz shortolni - erre lett kitalálva a short certi, aminek akkor nő az értéke, mikor esik a dax.
ezt a short certit viszont ugyanúgy veszed, mint a részvényt.
igazad van, nem pontosítottam, de a ts09-re gondoltam. Bár szó sem róla, kezd hasalni 1860 óta, az előző "fél"csúcs 72őn ami volt, az most pedig mintha fogná.
Én nem tudom, szerintem itt fél négyig nem lesz ma semmi, ha majd kinyit usa, majd eldönti daxnak is az útját. Az igazi hab akkor lesz a tortán, ha du5 után csinálja, hogy csak MGM lehessen.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?