Nos ! Bár én még nem vagyok végzős, de én is tanulok Éghajlattant, klimatológiát, meg sok ehhez kapcsolódó anyagot.
Másrészt a "kutatási területem"is -
Globális környezeti problémák hatása a gazdaságra, társadalomra.
A klímaváltozást , más tényezők is megerősítenek mint amit a sajtó hangoztat.
Az alábbiak bizonyított tények.
Véleményem szerint egy jelentősebb klímaváltozás amúgy is bekövetkezne a következő időszakban, ha ebből kivesszük az ember szerepét. Azt valóban nem tudjuk hogy ebben mennyi az ember szerepe.
Megfigyelésekkel igazolták, hogy a Föld története folyamán többször zajlott le Póluscsere / Pólusváltás, pólus elmozdulás.
( A Legutóbbi jelentős póluseltolódás folyamán kiszáradt egy időre a naggyából mai földközi tenger területén lévő őstenger.
Ezt a geológiai kutatások is alátámasztották.
Ebben a rendszerben ciklikusság fedezhető fel. Több geofizikus szerint a mostani klíma átalakulás nem csak az Emberi tényezők miatt történik. Egy esetleges pólusváltás / Jelentős eltolódás önmagában is előidézhet egy váltást a Glaciális-Interglaciális skálán.
Több neves geofizikus állítása szerint ezt elképzelhető hogy mi , vagy akár a gyermekeink megélhetik. Legalábbis a váltások közti időtartam szabályossága erre utal. Érdekességképpen ezek a változások okozták eddig a föld története folyamán a legextremebb klíma kilengéseket.
A Kérdés nyitva marad hogy mekkora katasztrófával járna egy ilyen esemény amennyiben ez minket is érintene esetleg ?
Mint azt már a tudományos kutatások is alátámasztják, brutális mértékű elektromágneses jelenséggel járna a folyamat. A Mágneses viharok igenis lehetségesek. Egy KM2 területen soha nem látott mennyiségben keletkezhetnek kisülések.
A Lényeg az hogy a pólus mozgások közti időtartam szabályossága arra utal hogy naggyából most kell bekövetkeznie egy újabb eltolódásnak.
Ezt a föld belseje felé kibocsátott hullámokkal, valamint a mágneses deklanációban bekövetkező változások segírtségéval mérik.
Éghajlattan tanárom szerint is ez igényel a legtöbb figyelmet, mert a föld története folyamán ezek a váltások okozták a legexteremebb klímaváltozásokat mind erejében valamint időtartamában is.
DLPH kollégának ajánlom ezt az írást amiatt hogy ebből a szempontból is lehet vizsgálódni !
Egyébként nem gondoltam volna hogy egy ily nagy "Tőzsdeguru"-t is foglalkoztatnak ezek a dolgok.
Példét lehet itt mindenkiről venni, akik ide írtak ebbe a topikba, valamint többeknek értékes hozzászólásai voltak a témához.
Tudjátok valamelyik könyvben olvastam hogy Amerikában először valamikor a 80-as években kérdezte meg egy szakmai befektető egy induló projekt anyagi finanszirozásának szervezésénél-
És ez mennyire káros a környezetünkre ?
Sasjnos ez a gondolkozásmód még ma is ritka.
Ha már nem tanítanak mindenkit környezettudatos gondolkodásra, segítsünk egymásnak tanulni.
Folyt. Következik !
Másrészt a "kutatási területem"is -
Globális környezeti problémák hatása a gazdaságra, társadalomra.
A klímaváltozást , más tényezők is megerősítenek mint amit a sajtó hangoztat.
Az alábbiak bizonyított tények.
Véleményem szerint egy jelentősebb klímaváltozás amúgy is bekövetkezne a következő időszakban, ha ebből kivesszük az ember szerepét. Azt valóban nem tudjuk hogy ebben mennyi az ember szerepe.
Megfigyelésekkel igazolták, hogy a Föld története folyamán többször zajlott le Póluscsere / Pólusváltás, pólus elmozdulás.
( A Legutóbbi jelentős póluseltolódás folyamán kiszáradt egy időre a naggyából mai földközi tenger területén lévő őstenger.
Ezt a geológiai kutatások is alátámasztották.
Ebben a rendszerben ciklikusság fedezhető fel. Több geofizikus szerint a mostani klíma átalakulás nem csak az Emberi tényezők miatt történik. Egy esetleges pólusváltás / Jelentős eltolódás önmagában is előidézhet egy váltást a Glaciális-Interglaciális skálán.
Több neves geofizikus állítása szerint ezt elképzelhető hogy mi , vagy akár a gyermekeink megélhetik. Legalábbis a váltások közti időtartam szabályossága erre utal. Érdekességképpen ezek a változások okozták eddig a föld története folyamán a legextremebb klíma kilengéseket.
A Kérdés nyitva marad hogy mekkora katasztrófával járna egy ilyen esemény amennyiben ez minket is érintene esetleg ?
Mint azt már a tudományos kutatások is alátámasztják, brutális mértékű elektromágneses jelenséggel járna a folyamat. A Mágneses viharok igenis lehetségesek. Egy KM2 területen soha nem látott mennyiségben keletkezhetnek kisülések.
A Lényeg az hogy a pólus mozgások közti időtartam szabályossága arra utal hogy naggyából most kell bekövetkeznie egy újabb eltolódásnak.
Ezt a föld belseje felé kibocsátott hullámokkal, valamint a mágneses deklanációban bekövetkező változások segírtségéval mérik.
Éghajlattan tanárom szerint is ez igényel a legtöbb figyelmet, mert a föld története folyamán ezek a váltások okozták a legexteremebb klímaváltozásokat mind erejében valamint időtartamában is.
DLPH kollégának ajánlom ezt az írást amiatt hogy ebből a szempontból is lehet vizsgálódni !
Egyébként nem gondoltam volna hogy egy ily nagy "Tőzsdeguru"-t is foglalkoztatnak ezek a dolgok.
Példét lehet itt mindenkiről venni, akik ide írtak ebbe a topikba, valamint többeknek értékes hozzászólásai voltak a témához.
Tudjátok valamelyik könyvben olvastam hogy Amerikában először valamikor a 80-as években kérdezte meg egy szakmai befektető egy induló projekt anyagi finanszirozásának szervezésénél-
És ez mennyire káros a környezetünkre ?
Sasjnos ez a gondolkozásmód még ma is ritka.
Ha már nem tanítanak mindenkit környezettudatos gondolkodásra, segítsünk egymásnak tanulni.
Folyt. Következik !
2050 globális katasztrófák a felmelegedés miatt
Alaphelyzet : bolygónkon az átlaghőmérséklet a következő 40-50 évben 6 celsius fokot melegszik majd. Az elmúlt 100 évben mindez 0,5 fok volt !! A következmények beláthatatlanok. Illetve...legyen beláthatóak. Lehet(biztos) magam már ezt nem érem meg, de az átmenet nem lesz "viharos", hanem fokozatos. És már most , ma is tapasztalható hazánkban is a következménye. Fél foknak !!
Persze az édesmindegy hogy megérem vagy sem a totális káoszt. Mert eljő.
A fiatalok még nem nagyon emlékezhetnek, de 30 évvel ezelőtt hazánkban teljesen más éghajlati jellemzők voltak. Tavasz és ősz. Ezek ma már eltűntek szinte. Ma a nyár és a kánikula szinte egyik pillanatról a másikra kitör. Nincs semmi átmenet. Szinte a 4-5 fokos hidegből. Naponta változik a hőmérséklet 10-20 fokokat is akár, ez sem volt régen. Mindaz ami ma természetes, 30 éve nem volt az. Szelek hazánkban? Viharos szelek? Semmi. Budapesten 30 éve olyan elviselhetetlen volt a légkör, hogy szinte fulladozni lehetett nyaranta. Ma az állandó erős szelektől ez a veszély nem áll fenn.
Most nem vettem figyelembe , hogy egy Lada vagy egy Mercedes károsanyag kibocsájtása nem egyezik meg.
Az döbbent meg, hogy az emberek ülnek a babérjaikon , mintha semmi sem történne, holott a ma élők legalább fele a saját bőrén fogja megtapasztalni azt a pusztulást, és rettentő átalakulást (politikai, gazdasági, szociális, kultúrális....minden) és azt az embertelen állapotot, ami hamarosan eljő.
Vészmadárkodás? Ugyan....vér valóság.