Topikgazda: Törölt felhasználó 2007. 03. 30. 16:59

Meglepetés nap végére - Beadták a Richtert  

Ugrás a cikkhez
A hazai részvényindex a délelőtt során elért 23,600 pont közeli szinteket nem tudta megtartani nap végére, mely a Richter jelentős csökkenésének volt betudható. A benchmark 0.2%-os pluszban zárt magas, 47 milliárd forintos forgalommal. Az amerikai makroadatok hatására erősödő tengerentúli indexek pluszba segítették európai társaikat is, míg a régióban egyedül az orosz RTS csökkent 0.2%-kal. A lengyel WIG 20 0.2, a cseh PX 0.5%-kal került feljebb.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=81267
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 15:51
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#20
Kedves Kanyisz,

nem szégyenlem magamat, talán majd esetleg akkor, amikor 45 ezernél mondjuk májusban vissza gondolok, hogy miért nem vettem többet a richterből 3 assal kezdődő árakon.
Ez a papír volt már 50 ezer is, azóta több, mint 50 milliárd tiszta hasznot termelt, ezek a tények, a többi a spekuláció, gondoljon csak bele a tavalyi otp 5.2 es árra, mire is volt jó? Arra, hogy páran beszarjanak, jópáran meg meggazdagodjanak, Ön melyik szerepet játszotta?
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 15:15
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
Akkor hosszú egy alvás lesz.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 15:14
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#18
Ezt még nem hallottam. Te találtad ki?
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 15:12
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
Van egy ősi mondás, fektess be a Richterbe és feküdj le aludni...
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 15:04
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#16
oroszok már $30/barel fölött is furrdenek a $ban és mindent megtudnak venni. NEM ez dönti el richter/egis ottani értékesítéseit.
Hanem, hogy politikailag, hogy állnak mennyire "kedvezményezettek". éshát ebböl a szempontbol nem villognak.

pl Ha MOL kedvezményezett lesz mintahogy arra van sansz és jól eltudja költeni az irdatlan profitját/tartalékait oroszoban akkor nemsokára nem a 22300ért drukkolunk hanem a 30.000ftért.
Ha uígy vmi okbol egis/richter is kedvezményezetté válna az uilyen hatással lenne az ő árukra is. DE jelenleg NYOMA SINCS ennek. richter/egis döglött.

kokler Babics 25.000fts richterrel riogat. Nem valószínű de ilyen funda környezetben nem is elképzelhetetlen.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 14:36
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#15
Agyon birtokolva nincs az már biztos a papír... Brriii R.G... Utaljátok csak. _:-) Ilyen egy jó hangulatú topik a fordulás környélén.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 13:26
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
"ez a fránya légy mitől is döglik tulajdonképpen?"
Hát a CHEMOTOX-TÓL :-DDDD
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 13:17
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#13
Kedves A.S (alm) !

Nos, köszönöm az oktatást, jól esett , számítok további gyümölcsöző együttműködésünkre, ahol is egy profi ( hiv.lsd. Buxer) egy magamfajta kis amatőrnek talán segít megérteni önszorgalomból, hogy ez a fránya légy mitől is döglik tulajdonképpen?

Kezdő lévén az alábbi pontokban kérem szíves tájékoztatását:

1, Azzal hogy Oroszország nagyobb profithoz jut a kőolaj világpiaci árának (tartós vagy ideiglenes) emelkedésével,
, miért következik , hogy megszületik bármilyen KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉS IS, új törvények alkotása, melyek esetlegesen a következő negyedévre áldásosan hatnának a Richter profitnövelő képességére? Nem kell ehhez kormányzati szándék? Vagy nézzem egyszerűen a brent árfolyamát és ehhez mérten tudni fogom mi történik a Richterrel?

2, Fenti össezfüggés kapcsán zavarólag hat a megértésemhez, hogy a múltban sokszor nem igy történt, emiatt nem tudom értelmezni, hogy mikor valós, és mikor nem valós ezen összefüggés.

3, A Richter hétfőtől induló masszív emelkedésének kapcsán nem világos számomra, hogy az ezt megelózó utolsó mozzanat miért egy 1 milliárdos piacra borítás? A matek nem stimmel, ebben szeretnék kérni Öntől némi támogatást.

4,Azt a fundamentális tényezőkkel kapcsolatos stabil pozitív hírt sem találom sehol, ami a masszív csökkenő trend hétfői fodulását vetíti előre. Elkerülte volna a figyelmemet?
És végül megtisztelne ha beavatna, hogy egy 1 milliárd forintos borítás minden esetben a csökkenő trend éles fordulóját jelzi, vagy ez egy elszigetelt eset itt és most?

Tájékoztatását előre is köszöni hálás szívvel egy igen lelkes amatőr.
sniper 2007. 04. 01. 13:00
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#12
Egy részvény, melynek mozgóátlaga 7. hónapja szigorúan monoton csökkenő, áprilisban hozzon + 20%-ot minden különösebb hír nélkül? LOL
BuySell 2007. 04. 01. 12:35
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
én úgy tudom az oroszokkal jelenleg leépülőben van a kapcsolat, nem hogy többet, de annak is örülni lehet már ha időben fizetnek.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 12:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#10
Tudod, miért nem hiszek neked alm? Mert akinek tényleg infó van a birtokában, az kussol és csöndben meglépi. Aki szövegel ilyenekről, az nem profi, ahogy buxi írta, hanem ellenkezőleg, nagyon amatőr, aki azt hiszi, hogy lesz aki ezt beveszi.

Az pedig, hogy számonkéred a szaksajtón, hogy nem írták le a te saját kiselméletedet, mint objektív történést, az még nevetségesebb.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 12:02
#9
Mivel én nem vagyok szakértő, a szememnek hiszek:
link

Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 11:01
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
Kedves alm!

Ön bizonyára nagyon benfentes, és pontosan ismeri a Richi összes fundamentumát.
Megmondom őszintén én is úgy gondolom, minél magasabb a kőolajár annál több fogazmásgátlót tud a richi eladni Oroszországban, de könyörgöm egy keményen eső trendben mozgó részvényről ne írjon már le ilyen long örületeket. Meg hogy az alap így meg úgy. Gondoljon arra, hogy esetleg valamelyik kezdő komolyan veszi önt, nem szégyeli magát?
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 10:57
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Kedves alm! Igy gondolkodik egy profi.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 10:22
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#6
Kedves DLPH!

Segítek, azért érdekes az olaj a Richternek, mert a legnagyobb piacának, az Oroszoknak nagyon fontos az olaj ára, mivel igen nagy kitermelők, ha magas áron tudnak eladni (50 felett már kedvező, 60 felett még kedvezőbb) több marad támogatási és egyéb közcélokra, tehát gyógyszertámogatásra is, innen nem folytatom, mert csak untatnám.

Onnan tudom, hogy ez történt, hogy áttételesen kapcsolatban állok az eladóval, rengeteget adott év elejétől, ez csak morzsa volt, kellett egy nagyon alacsony negyedéves záró ár, hogy kedvező színben tüntethesse fel az év eleji eladásokat.

Még valami, ez az alap komoly mértékben bele fog húzni a ricsibe longban, aztán jönnek majd a 48 as, 55 ös célárak újra, hiszen egy heti nettó 1 milliárd forint haszon felett teljesítő cégnek felfele áll a zászló hosszú távon!
A népet időnként meg ijeszgetni kell, hogy kedvező árakon belehessen szállni újra, illetve a shortosoknak is teremhessen babér!

Szívesen fogadok, hogy még áprilisban átlépi a 40 ezret ismét.

Üdvözlettel:
A.S.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 02:23
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
Sanszos.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 02:09
#4

Nem volt ez akkora meglepetés, irányban semmikép.mértéke esetleg.Itt egy tch elemzés péntek hajnalról.
(chartcenter)
RICHTER Felejtős. Kamatvágásnál, forintgyengülésnél kötelező vétel, addig felejtős. Oldalazgat, de nagyon a sáv alsó részén van. 2000 forintot kéne menni, hogy az első ellenállással megütközhessen
Concorde is levitte a célárat. nincs itt mágia.
vki /vkik pofátlan módon beadta, és átszállt a molba. Én olvasatomban ennyi.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 01:41
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Tisztelt Almásy úr!

Kellően kódolt hsz-ét (utólagos engedelmével) pusztán önszorgalomból, de mondjuk kíváncsiságom által is vezérelve- dekódoltam. Íme:

1, Én tudom mi történt a Richterrel a nap végén, aki ettől eltérően bármi tájékoztatást ad obejktív, az pánikot kelt.

/Honnan tetszik tudni ily konkrétan, hogy bizonyosan ez történt?/

2. Én szinte biztosan tudom, hogy hétfőn mi fog történni a Richterrel, emelkedni fog.

/Nos, ez kezdő tőzsdézők számára sem meglepetés, az árfolyamvezérelt gondolkodásból kifolyólag valószínűleg lesz némi korrekció. Ugyanakkor jó ideje masszívan csökkenő árfolyamú részvény. Most pont erre a nap végi beleadásra változna ez meg?/

3,, Az olaj és a Mol árfolyamának esetleges emelkedésére válaszul a Ricthternek is emelkednie kell.
/ Ez számomra egészen új, de tagadhatatlanul érdekes megközelítés/

4. Ha még valaki nem tudná hogy melyik hírportál és hirdetési felület sikerében vagyok érdekelt , azt is gyorsan közlöm.
/ Köszönjük szépen./

Feltételezve de nem megengedve dekódolási képességem hiányosságait, maradok tisztelettel:
Törölt felhasználó 2007. 03. 31. 10:51
Előzmény: #1  portfolio
#2
Kedves cikk író!
Nem adták be a Richtert, hanem a legvégén a záróban direkt lenyomta az árat egy alap, hogy jobban nézzen ki az év eleji hatalmas mennyiségű eladása, tekintettel, hogy negyed éves zárásuk volt és a maradékot dobta így oda!
Ezt ilyenkor sokan megkajálják, mint talán most Ön is, és ezzel félre tájékoztatva az olvasókat közli sajnos ezt az esetet, esetleg ezt javíthatná, ha gondolja, mert felesleges ott gerjeszteni a negatív hangulatot, ahol nem tényszerü.
Hétfőn valószínüleg azonal vissza korrigál a papír szerintem, sőt, ha az olaj és a mol menni tud tovább, akkor ez is emelkedhet.
Tisztele ttel:
Almásy Sándor
www.ezt.hu

Topik gazda

alm
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek