Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 10. 13. 15:25

Beismerések sorozata Fidesz-részről - akár 14%-os idei deficit?  

Ugrás a cikkhez
"Tavaszi választási programunk valóban politikai döntésekre épült, .... valóban túl sok volt az ígéret, mindenkinek meg akart felelni, annak ellenére, hogy a program készítésekor tisztában voltunk a valós helyzet körvonalaival" - nyilatkozta a Figyelőnek Matolcsy György, a Fidesz vezető gazdaságpolitikusa. A volt gazdasági miniszter ezt azzal egészítette ki, hogy olyannyira tisztában voltak/vannak a helyzettel, hogy "mi 12-14 százalékos deficitet sejtünk erre az évre, a kiszervezett, PPP-nek tűnő, de valójában költségvetésen kívüli projektek finanszírozását is beszámolva". Kijelentette: "ebből a (gazdasági-pénzügyi) helyzetből már nem lehet kijönni azzal a programmal, amit tavasszal a vállalkozók javaslataiból kiszűrtünk". A 10%-pontos tb-járulékcsökkentés i ígéret megvalósítását firtató kérdésre kitérő választ adott, átfogó adórendszerbeli átalakításokat hangsúlyozva.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=74961
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Monster 2006. 10. 17. 15:01
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#76
Ezt az öt évet én leredukálnám 2,5-re, ha Megyó maradt volna a miniszterelnök, nem szavazok rájuk.
Megmondtam:
Gyurcsányra azért szavaztam, mert belőle inkább kinézem azt, hogy elkezdi átszabni a megkövesedett magyar rendszereket, és véleményem szerint azért nem tette meg azután, hogy miniszterelnök lett, mert nem maradt volna idő befejezni.
És azt is megmondtam, hogy ez az utolsó dobása, ha most nem csinálja meg, amit kell, akkor felőlem le is lőhetik, az egész bandájával együt.

És mielőtt megkérdezed, hogy miért nem bíztam inkább a másik oldalban, hiszen nem ők hazudtak kormánypozícióból, válaszolok is:

1. A fidesz kommunikációjából az látszott, hogy minden jóléti kiadást meg kell tartani + megtartani minden pedagógust, megtartani a jelenlegi egészségügyi rendszert, stb. Tehát bebetonozni a jelenlegi tarthatatlan és átláthatatlan állapotot. Lehet, hogy ők is reformálni akartak, de akkor ezt mondják.

2. Kormányváltás esetén megint elment volna az első fél év azzal, hogy kirúgják az előző kormány embereit a hivatalokból (idő+pénzkidobás), ráadásul ők már nem tudtak eleget lopni az elmúlt négy évben, úgyhogy ezt újult erővel kezdenék.

3. Nem gazdasági szempontból tekintve pedig egész szánalmas vergődést mutattak be választási kampány címén, nem volt épp bizalomgerjesztő...

Szóval, ha gondolod megígérhetem, ha Gyurcsányék most nem tesznek semmit, akkor legközelebb tuti nem szavazok rájuk. (Viktorékra akkor vagyok hajlandó, ha némi fejlődést vélek felfedezni gondolkodásmódjukban, politikájukban)
Törölt felhasználó 2006. 10. 17. 14:14
Előzmény: #72  Monster
#75
Monster,
Egy-két helyen sztem botlik a logikád. Adott egy ember, aki szabotálta a kormányzást, trükközött, elcsezste a pénzünket, és nemcsak lehazudta az eget, de aljas módon moralizált, és becstelennek nevezett mindenkit, aki az ország valós állapotáról beszélt. Ez az ember először lebukott, mindenki másra rákent mindent, még Antall József emlékét sem kímélte, és nem kért a mai napig bocsánatot a szándékos becsapásért, és ezermilliárdok eltékozlásáért. És még most sem hagyta abba, elég csak a Merkel találkozót említeni. Amit most reform címén előadnak, az a költségvetésnek egy excell táblában egynél kisebb számmal való beszorzásának eredménye, nem fejlesztés. 5 éve vannak kormányzati pozícióban, mögöttük a teljes államapparátus, 10 milliárdokat fizettek ki szakértőkre, de egy brainstormingnál alig több, amit az átalakítás kapcsán előadtak. Lássuk be ez az alak nem államférfinek való. Lehet, hogy a cégében elég genya, és jól ügyeskedik, de Magyarországot nem egy gebinesnek kellene veeztni. Amit kérdez az is hazugság A véletlenül befogadott árvától a fitalkoromban szotam bérmálkoznin keresztül az öszödi beszédig, és tovább. Még a pufajkás/vodkás Horn is nagyobb tisztelettel látta el hivatalát!!! Ha ez az alak folytatja, akkor csak az a biztos, hogy az áldozat a kisemberek részéről meglesz, hogy féláron kiszórnak még mindent, de sehováse jutunk, és jön előről minden, mint korábban, csak már nem lesz mit eladni se...
A fidesz reakcióira egy kicsit pntosabban kellene figyelned. Pl. a az egézségügyben a kórházi struktúra újragondolásánál szerintem találhatnak közös nevezőt, ha nem a szadesznak nem a privatizáció, hanem a racionális betegellátás, szolgáltatási struktúra a cél. Ugyanúgy az orvoslátogatás korlátozására is vevők lehetnek. Egyébként nem tudom miért kéred számon az ellenzéktől a konstruktivitást, amikor az elmúlt négy év arról szólt, hogy mindenkit kinyírjanak a közéletben, aki nem az ő kutyájuk kölke, és semmilyen szakma fórummal sem hajlandóak tárgyalni, ha az nem egy szoclib tagozat. Nevetséges pitiáner revans, hogy azért mert a MOK nem ért egyet a szedis leépítővel, ezért meg kell szüntetni a kötelező kamarai tagságot...Érdekes, az ügyvédelnél nem mertek ilyennel előállni...
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 20:46
#74
és azt hallotátok ferit jelöltetik a gloden globe dijra:

feri golden globe dijat fog kapni az alakitásáért

Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 20:44
#73
reform vagy bukás !!!!!!!!!

nincs más!!!!!!!!!!!!

meg lehet magyarázni!!!!:)))))))))))))))))))))))))
Monster 2006. 10. 16. 20:43
Előzmény: #71  pampa
#72
Nos, akkor egyszerre felelek mindhármótoknak.

Egy szóval nem mondtam, hogy a fidesz felelős az elmúlt néhány évért, a fidesz azért felelős, mert nem voltak képesek meggyőzni engem, és még rengeteg embert, hogy ők jobban csinálnák, nem csak népszerűséghajhász módon ígérnek mindent, mi szem-szájnak ingere.
Mint írtam, számomra is egyértelmű, hogy csökkenteni kell majd a munkát terhelő adókat, de hosszútávon, mert rövid távon NAGYON kockázatosnak tartom az adócsökkentést, mert mi van, ha mégsem jön be, hogy az eddig adóbefizetést kerülő emberek hirtelen befizetnek annyival többet, amennyi kiesik az általában becsületesen adózóknál hagyott pénzből.
Ha valamit, azt már megtanultam az életben, hogy nincs ingyen ebéd, ezért aki ezzel kampányol, az vagy varázsló, vagy hülye, vagy hazudik.

A konstruktivitás számomra nem a sportszerűséget jelenti, hanem azt, hogy a gyerekes dacot és sértődöttséget félretéve dolgozni azért, hogy minél jobb reformok, minél hatékonyabb törvények szülessenek, ne pedig az legyen, hogy mindegy, mit javasol a kormány, egyből rámondjuk, hogy hülyeség. Ha nem tetszik valami, tessék jobb megoldást javasolni, károgni mindenki tud. A másik oldaltól pedig elvárom, hogy az ellenzéket meghallgatva ugyanilyen felfogásban dolgozzon, ha valami jó ötlet, ne vesse el akkor sem, ha teszem azt a fidesz javasolja. Szerintem ez a konstruktivitás.

Egy szó mint száz:
Mindenki számára nyilvánvaló, hogy kell megszorítás, és ha már így alakult, igyekezzünk túlesni a nehezén mihamarabb, és ne elhúzni a válságot.
Ehhez pedig az kell, hogy a fidesz dolgozzon a parlamentben, segítsen kijutni a szarból, még akkor is, ha nem ők a közvetlen felelősei annak, hogy most itt vagyunk.
Nem osztom Orbán prioritási sorrendjét, miszerint először felelőst kell keresni, mert jelenleg nincs rá időnk, hogy szart passzírozzunk. Az ráér akkor, amikor nincs szükség azonnali beavatkozásra.
pampa 2006. 10. 16. 19:56
Előzmény: #70  csuloktata
#71
Nem tudom,hogy én jól értelmeztem-e a FIDESZ választási progranját,de mintha ők a munkaadók terheit akarták drasztikusan csökkenteni és így megteremteni annak a feltételét,hogy olcsóbb legyen bejelentett dolgozót tartani mint fekete munkást.
Ezáltal a fekete gazdaságból átterelődött munkaválalók járulékbefizetése konpenzálná a csökkentésből eredő vesztesége.
Csökkenne a TB kassza hiánya,nőne a Nyugdíj alapok bevétele,növekednének a SZJA bevételek.
Ez is egy lehetőség.
csuloktata 2006. 10. 16. 19:22
Előzmény: #68  Monster
#70
Ki a kunstruktív?
Nálam a konstruktivitás valahol a sportszerűséggel esik (nagy vonalakban) egy kategóriába.
A koalíciós pártok a vádaskodáson és a mások besározásán kívül semmi másban nem jeleskednek.
Elvileg 1,5- 2 éve készülnek a nagy ellátó rendszerek átalakítására, s kész koncepcióval várták a választásokat.
Ehhez képest én semmit nem tudok arról mit akarnak, ellenben folyamatosan a Fideszt vonják felelőségre.

Miért kampányolt volna a Fidesz a megszorításokkal, mikor a HIVATALOS adatok szerint minden rendben volt, s csak a mindig furkálódó kötözködő jegybank mondott mást?

Rosz helyen keresed a sportszerűtlen személyeket. Gyurcsány mit vallott be a könyvében, milyen "kommunikációs eszközöket" találtak ki a hatalom megszerzésére? Kinek kellene lépnie?
Felelős ellenzékiséget egy hazug (saját bevallása szerint) kormány nem kérheti számon! Érdekes módon az ellenzék jobban ismerte az ország valós helyzetét, mint a kormány, de ezért is a Fidesz a felelős.
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 19:21
Előzmény: #68  Monster
#69
Kedves Monster!

Akkor ezek szerint mindennek így kellett történnie, nyugodjon meg mindenki, nincs más járható út?
Az a kormány fog majd minket a mocsárból kivezetni amelyik bevezetett a közepébe? Megváltozott a hozzáállás, vagy mi az ördög?
Szerintem te viccelsz.
Nincs alternatíva, ezért így minden OK?

Még néhány erekció: Valaki emlegette hogy ő arra szavaz aki mellett jobban megy a tőzsde.
Én is "tőzsdézek", előrebocsátom. De egy ország útját nehogymár az határozza meg hogy kinek hogyan álljanak a tőzsdei dolgai. Ha ez így van, akkor el kell gondolkodni azon, hogyan is várjuk el a "vezéreinktől" hogy amikor dönteni kell akkor ne elsősorban a saját zsebüket nézzék...
Persze, tudom hogy pl a választások szavazati eredményét nagy részben a (nem)jólét mozgatja, éppen ebbe fognak bele bukni pl. a Fletóék megint, mert a kenyeret elfogadja az ország, a korbácsot majd nem fogja megköszönni. Én akkor sem tartom korrektenek ha valaki az éppen aktuális zsebe alapján dönt.

Másik. HA ahogy írjátok Orbánék lökték le a szekeret az ösvényről, akkor ha olyan f@sza a szoclib kormány (akármelyik) miért nem parancsolt megálljt, miért nem kajabált hangosan hogy ez így nem jó út. Miért volt pl az Euro bevezetésére egy korrekt dátum a Fidesz kormányzás alatt amivel mindenki egyetértett, és hová lettek ezek a dátumok mikor jöttek Megyóék?

HA a Fidesz eltolt valamit akkor azt hiszem hogy tudom ki felel azért mert nem igazította ki. Ha meg nem tolt el akkor azt is tudom hogy ki tolta el.

Köszönöm.
Monster 2006. 10. 16. 18:39
Előzmény: #67  csuloktata
#68
Kedves csuloktata!

Épp arról indult a topik, hogy immár a fidesztől is elismerik némelyek, hogy az ő programjuk is csak felelőtlen ígérgetés volt, így a más elvek rész nem idevág.
Azzal senki nem vitatkozik, hogy hosszú távon csökkenteni kell a terheket, viszont azt is látni kell, hogy ez rövid távon még komolyabb problémákat jelentene, mint ami most van.

Ami a fidesz reformprogramját illeti továbbá:
Sajnos egyelőre semmilyen konkrét programot nem hoztak nyilvánosságra, ami valamilyen számításokkal alá van támasztva, így pedig nem jelent alternatívát.
Ha a fidesz konkrét és hihető programot fogalmaz meg tavasszal a reformok végrehajtására, és mutatják a szándékot arra, hogy végre is hajtják, még lehet, hogy rájuk is szavaztam volna.
De egyelőre a tömeggyűléseken elhangzott szónoklatokon a morálról és az erkölcsről, illetve a különböző kormány által felvetett ötletekre való csípőből tüzelésen kívül semmit nem mutattak, így némiképp viccesnek tűnik az, hogy ők jelentsék a kiutat.

Majd ha azt látom, hogy nem úgy viselkednek, mint az óvodás gyerek, akinek elvették a lapátját, ezért duzzog, hanem igyekeznek azzal bizalmat szerezni, hogy láthatóan konstruktívak, akkor esetleg felülbírálom az álláspontomat.
csuloktata 2006. 10. 16. 18:03
Előzmény: #66  Monster
#67
Kedves Monster!

A Fidesz (ellenzékből) pontosabban látta a költségvetés helyzetét, ezért lemosolyogták, a kormány pedig flrevezette az országot a tényekről.
A választási igéretei az MSZP- nek szerintem semmiben nem áltak meg (még az általa elfogadott hosszú távú adó csomagot is az ellenkezőjére módosította).
Ezzel szemben a Fidesz vélemyéne szeint a költségvetés helyzetét a gazdaság tartós növekedésének biztosításával lehetne hosszabb távon rendezni. A járulék csökkentés az nem azonos a járulék bevétel csökkenéssel.
Az államháztartási reform (központi költségvetés, egészségügy, nyugdíj, oktatás) szükségességét a Fidesz sem vonja kétségbem, de más elvek mellett halad.
Monster 2006. 10. 16. 17:06
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#66
No, akkor a véleménykülönbségünk annyi, hogy szerintem a felelőtlen ígérgető is tudatosan hazudozó:)
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 16:50
Előzmény: #59  Monster
#65
Monster, Sztem pontatlanul látod a helyzetet.

Sztem nincs nagy vita köztünk, hogy a MP kormány első két évében osztogatás és bénázás folyt, a és abban is egyetérthetünk, hogy GYF-kóka páros pedig kerül amibe kerül módon csak médiakormányzást folytatott, amiből az osztogató kategóriába sorolható az ÁFA csökkentés baromsága.
Az is nehezen cáfolható, hogy a fidesz jelentős hiányt prognosztizát, míg a szocialisták lerémhírterjesztőellenforradalmározták őket.
Ami ugye utólag pofátlan hazugságnak minősíthtő.

Abban is egyetértek, hogy a választások alkalmával mindkét fél tett betarthatatlan ígéreteket. Ezek szerintem elsősorban a direkt pénzköltésre, illetve az adócsökkentésre vonatkozóak, és szerintem a TB-re kevésbé. Nem azért, mert az nem kerül pénzbe, hanem azért, mint ahogy a mai Varga Mihály interjúban is elhangzik, kondíciókhoz kötöttek: a tb rsz átalakításához.

A sokat ígérés a szocik részéről nyilvánvaló hazugság, hiszen minden információnak birtokában voltak, sőt, gyf beszédéből látható, hogy teljesen tudatosan vezették félre az egyszerű népet. (ld. 5 éves adőcsökk programm)
A fidesz esetében ez minimum véleményes. Egyrészt azért, mert mondhatják, hogy bár szerintük más volt a helyzet, de a hivatalos számok alapján kalkuláltak, bár ez gyenge érv, hiszen most is olvashattuk, hogy a saját ígéreteiknél a helyzetet nem "nem tudták", hanem "nem vették figyelembe".
A szerintem viszont nehezen cáfolható érv inkább az, hogy egyrészt a kormányrakerülés feltételének hiányában bizonyíthatatlan az ígéreteik beváltásának kérdése. MP sem hazug volt, hanem hülye. Ilyen alapon a Fidesz is beválthatta volna ígéreteit. Ellenkező szándékról pedig az idézett cikkben sem olvashattam. A másik, ennél egy kicsit bonyolultabb helyzet, amikor formáalisan minden ígéretét szó szerint betartja, de a végeredmény kb. ugyanaz. Pl. csökkenti a tb járulékot, de egyben a szolgáltatások körét is, és ugyanezt a nyugdíj esetében is megteszi...
Összefoglalva: az egyik fél tudatos hazudozó, mig a másik fél részben felelőtlen ígérgető...
Monster 2006. 10. 16. 15:14
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#64
Ezt most kitől kérdezed?
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 15:10
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
Ja még valami gyorsan görgessetek le a görgetősávot hány nagy O betü tünik elő,csak a miheztartás véget,ki is a miniszterelnök kiröl kéne írni.
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 15:07
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#62
Felteszek egy kérdést:
Milyért volt rendszerváltás ha itt tartunk?
Nagyon okosnak tüntök talan lesz ra egy konstruktiv "ellenzéki" valaszotok.
Monster 2006. 10. 16. 15:04
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#61
Én békességben vagyok, a nagyanyámon edződtem poltikai vita tekintetében, úgyhogy magas az ingerküszöböm:)
Nyugodtan írkálom a véleményemet, írni szoktam (programot:)), a fantasyt meg inkább olvasom:)
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 15:02
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#60
Tisztelt Pákozdi Imre!

Ha emlékezetem nem csal, akkor tavasz környékén a Fidesz vezetői többször is 10%-os idei deficittel "riogattak". Tudták ők is a kereteket, emellett fogalmazták meg programjukat. Szóval a cikkben ez nem csúsztatás, inkább összevonása ("voltak/vannak") a dolgoknak azzal, hogy most meg még nagyobb deficitet "látnak".

Tehát annak ellenére, hogy most sem ők vannak kormányon (nem ők kezelik az adatokat), most is igen jól értesültnek tűnnek a deficitszám tekintetében...

Üdv:
Monster 2006. 10. 16. 15:01
Előzmény: #57  csuloktata
#59
Elmondom, mit láttam:
Azt láttam, hogy folyamatosan magas az államháztartási deficit, és ennek ellenére költekezik az állam, ebből szerintem egyértelműen következik az, hogy egyre nő a hiány, és az államadósság, és persze az is, hogy hosszú távon tarthatatlan.

Az elmúlt másfél évben gyakorlatilag kampánykormányzás folyt, ez látszott.
Orbánék annyiban jönnek a képbe, hogy igyekeztek jól bevált szokásuk szerint mindent ígérni, amről úgy gondolják, hogy szívesen hallják az emberek, és ez az ígéretkupac még nagyobb lett, mint a szociké.
Pedig ők is látták, hogy megvalósíthatatlan lesz, mert szarba van a haza.

Osztán elveszítették a választásokat, bevágták a durcát, és miközben kiderült, hogy télleg szarba van a haza, immáron Gyurcsányék által elismerten is, ahelyett, hogy azt mondták volna azonnal, hogy jaj, bocsi, ezt nem tudtuk (bár itt is kilógott volna a lóláb, de ez még lenyelhető), egész október elejéig azt szajkózták, hogy nem megszorítás kell, hanem adócsökkentés. Ez legalább annyira pofátlan volt, mint amikor tavasszal a szocik nem hozták nyilvánosságra az államháztartásra vonatkozó adatokat, csak a választás után.

Annyi a különbség, hogy a szocik azt a saját előnyükre tudták fordítani, a fidesz pedig nem tudta a sajátját, és immár kezdik be-beismerni, hogy alaptalan ígéreteket hangoztattak folyamatosan.

Most, a fidesz, ha nem durcáskodna, hanem tényleg konstruktív ellenzék lenne, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban túlesnénk a nehezén, jobb lenne mindenkinekde akkor csökkenne a csőlátású "forradalmárok" között a népszerűségük, ezt meg nem akarják.

Én ezt látom.
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 14:58
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#58

békesség uraim!
lássátok már, hogy mindenki ugyanazt akarja... egyazon országot építeni (rosszabb esetben kifosztani)

Bár szerintem hiába papolnék itt kölcsönös megegyezésről és empátiakészségről, a politikai fanatizmus egy gyógyíthatatlan lelki betegség.
Aki ilyenben szenved, annak azért azt tudnám ajánlani, hogy fessen, írjon (lehetőleg fantasy-t) vagy járjon el rendszeresen jógázni.
csuloktata 2006. 10. 16. 14:37
Előzmény: #56  Monster
#57
Milyen számok mutatták, hogy hazudnak?
Miből láttad, hogy az októberben elfogadott idei és jövő évre vobatkozó adótörvények részben hatályba se lépnek?
Mirre tettek rá az Orbánék?
Orbánék választási igéretét próbálod öszemosni Gyurcányék 4 évével?
Monster 2006. 10. 16. 14:26
Előzmény: #54  csuloktata
#56
Igen, tudtam, hogy hazudnak.
Ezért volt szánalmas, hogy Orbánék még erre is rátettek egy lapáttal, és azóta is lapátolnak.
És nem azért tudtam, hogy hazudnak, mert Orbánék azt állították, hanem azért, mert a számok ezt mutatták folyamatosan.
csuloktata 2006. 10. 16. 14:13
Előzmény: #54  csuloktata
#55
A közé a kevés buta ember közé tartoztam, aki nem vette észre mekkorát hazudnak. Nem is voltam szavazni az ogy- n. Véleményem szerint nem lehetett látni mekkora a baj. Orbánnak miért kellett volna elhinni a 10%- os hiányt, ha ő is hazudik? Eltitkolt és meghamisított adatokkal nyerték a választást, aki ennek ellentmodott, azt lesajnálták. Takarodjanak!
csuloktata 2006. 10. 16. 14:05
Előzmény: #53  Monster
#54
Te tudtad, hogy hazudnak?
most mit csinál a böszme banda?
Nehogy fél év múlva azt mond, hogy te már fél éves is tudtad, hogy még mindig nem fejtették ki az igaszság minden szeletét!
Monster 2006. 10. 16. 13:58
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#53
Hmm, a vannak/voltak dolog elég megfoghatatlan, de azt még a leg elvakultabbak sem tagadhatják, hogy júniusra minden kiderült, Vikiék meg még szeptemberben is a tavaszi "programjukat" nyomatták.

Itt most nem azon ment a szöveg, hogy ki, mit és mikor hazudott (az emberek nagy része úgyis tudta, hogy hazudik mindkét oldal), hanem azon, hogy fideszék még most is azt hangoztatják, hogy sosem hazudtak, és tiszták, mint a hó.
Ettől sok embernek kinyílik a bicska a zsebében, ez már olyan szinten pofátlanság.
Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 12:42
Előzmény: #1  portfolio
#52
Megint az a fránya csúsztatósdi. Matolcsy nem mondta, nem is engedte sejteni sem azt, hogy o"lyannyira tisztában voltak/vannak a helyzettel" (hogy "mi 12-14 százalékos deficitet sejtünk erre az évre"), hanem hogy tisztában VANNAK a helyzettel. Tehát nem akkoriban tudták, hogy 12-14% lesz a deficit, hanem MOST látják úgy, hogy ennyi lesz.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 20:45
#51
Akkor egyre gondoltunk, szerintem már ránk férne egy kis nyugalom. Jó lenne ha egy gazdasági oldal nem a politikáról szólna.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 20:06
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#50
én nem mondtam, hogy elkúrtam, hanem, hogy többet lehetett volna összeszedni ha nincs ez a két majom odafönn...és a pénzem fele volt részvényben. Ja és nem remegett a kezem. Sose raktam magam alá, mert eredetileg hosszútávon nyomom, a heti ingadozás csak ajándék.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 19:37
#49
Ott "kúrtad el", hogy az összes pénzed részvényben volt, vagy remegett a kezed. Ellenkező esetben szépen lehetett vele keresni.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 19:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#48
tessék, ide is beteszem:
valaki keresse már meg, hogy hol találhatóak a tavaszi pártprogramok és tegye ide fel legyenszives, hogy láthassuk, ki hazudott és hogy ki meri kitenni közszemlére mostanában az akkori állításait. Az mdf-é ott van a kezdőlapon...ja és ez az erkölcsi forradalom miatt szívok a tőzsdén, mert ha nem megy itt a balhé, akkor már rég jobban állnánk.
LOL az egész.
Ja és az én nevemben ne beszéljen senki, mert biztos nem értünk mindenben együtt. Például ha valakire szavaztam, azt nem azért tettem, mert egyetértek azzal, hogy mindent megtehet.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 18:32
Törölt hozzászólás
#47
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 18:01
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
#46
Folytatva az előző gondolatmenetet, természetesen én téged is ezek közé sorollak és mély szánakozás van bennem irántad...

...nos kisírtam magam, így folytatom.

"liberális és szocialista téren van a gond, nem kicsi nagy. Kellenek de nem ebben a felállásban, új és hozzáértőbb arcokra van szükség mert ezek elkúrtak mindent"

Mit is kúrtak el? Milyen új arcokat szeretnél látni baloldalon?
Tudod, amikor Horn Gyuszi volt hatalmon akkor is ez volt a szöveg, de még Megyó idején is. Most jött Gyurcsány, most megint új arcokra vágytok. Nos mi is itt a baloldalon szeretnénk már végre néhány új arcot a jobbon, mert az Orbánt már kurvára unjuk. De unjuk az Ádert a Deutschot és a Kövért is. Sőt unjuk a Szíjjártót és a Rogánt is.Különösen unom ebben a stábban a szentfazék Semjént.
De jobbszélen személy szerint unom a Csurkát, a Toroczkait meg a Budavárit is, meg az egész kib@szott Jobbikos bagázst. Egyik sem tűnik számomra elég hozzáértőnek.

Szeretnék már a jobboldalon is valakit, aki hozzáértőnek tűnik. Aki nem lop, mint Orbán (székházügy, bányaügy, szőlőügy stb.).
Aki ismeri az alkotmányt és a büntetőjogszabályokat, nem úgy, mint Áder.
Aki tud néha igent is mondani, nem csak nemet, mint Szíjjártó és Navracsics.
Szóval jó lenne az országnak, ha ezek végre máshol játszanának színházat.

Ui:

Én pedig nagyon jól érzem magam a buzik között.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 17:46
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
#45
mokuka

Az a film legalább annyira reális, mint a te alant vázolt "politikai-gazdasági" áláspontod.

A Fidesz nem szociális, hanem demagóg populista irányvonalat képvisel. Államhatalmi elképzeléseinek az a lényege, hogy én, mint az állam megvédem a polgárokat minden rossztól, cserébe csak azt kérem tőlük, hogy engedjék, hogy azt tegyek, amit akarok.
Ezt utoljára egyébként Kádár hirdette. Mi a különbség akkor?
A jobboldal minden normális demokráciában kicsit liberális, míg a baloldal populista-szociális. Nálunk többek között, azért nincs normális demokrácia, mert ez éppen fordítva van.

Többször leírtam már: egy társadalomban kizárólag azok akarják, hogy az állam gondoskodjon róluk, akik erre saját maguk nem képesek. A képesség hiánya pedig nem elsősorban külső körülmények "csúnya" összjátéka következtében áll elő, hanem többnyire belső összetevői vannak: azok kerülnek ilyen helyzetbe, akik - magyarul - hülyék az élethez.
Na éppen ezek azok, akik úgy gondolják, hogy -peeersze - a hiba nem az ő készülékükben van, hanem a külső körülmények áldozatai. A csalódottságukat így másokon próbálják levezetni, dühük azok ellen fordul, akik - szerintük - az egész életüket ilyen szarrá tették.
Most ők vannak a Kossuth téren.
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 15:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#44
Jacsu akkor nézzük miben nincs igaza…
Watson : mokuka nézz már tükörbe és vedd észre hogy a szociális ígéretek és kormányzás terén Fidesz sokkal szocialistább és szépen tovább viszi a 40 év eszméit.
-eleve nevetséges dolog azt a fidesz szemére vetni, hogy szociálisan érzékenyebb mint az mszp. Nem a szocikat kéne szidni, hogy olyan gazdasági helyzetet idéztek elő, ami miatt az állam alapvető feladatainak ellátásában is megszorításokat kell bevezetni?
40 év eszméinek köze sincs a szociális ellátáshoz, az a nép elnyomásárol és állami szintű kizsákmányolásárol szólt. Az állami feladatok (eü, oktatá,stb…) mindig is állami feladatok maradnak, mert az állam felelős a nemzet jövőjéért.

Watson : Nehogy azt hidd, véletlenül hogy aki kritikát fogalmaz meg veled és eszméiddel szemben akkor az Gyurcsánypárti, mert akkor már azt kell mondjam, hogy Sztálinista eszmék vezetnek
-ha a kritika ésszerű, igazságra vonatkozik és nem tipikusan balos jellegű, (de leginkább a balos komunikáciobol visszacsengő kritikák vannak hangoztatva és ismételve) akkor nem is zavarna, hisz a kritikára mindenkinek szüksége van, az hasznos.

Watson : Térj észhez, a világ nem fekete-fehér.
Egy rendes politikai irányításhoz kell konzervatív (pl. tradiciók), liberális (pl. szabadság), és szociális elvek is.
-persze, de itt megint nem értem mi a gondod?....liberális és szocialista téren van a gond, nem kicsi nagy. Kellenek de nem ebben a felállásban, új és hozzáértőbb arcokra van szükség mert ezek elkúrtak mindent (hagy ne ecseteljem).

Watson : Ha úgy tetszik OV, Kötél László, Mengele doktor is takarodjon Gyurcsánnyal a parlamentből!
-nézd! Menjen aki ezt a mai helyzetet előidézte, ez a mostani vita és még sok százezer vita is erröl szól ebben az országban, és csak azért mert komcsi és strabagdemokrata barátaink négy és fél éve irányítják (rabolják) hozzá nem értően ezt az országot.

Watson : Ja, hogy loptak EGYÜTT, az világos. Mit gondolsz miért nincs felelős a Kulcsár ügyben?
Gondolom nem kell magyaráznom...
-javaslom nézd meg a kulcsár és a haverok című „dokumentum” filmet. Nagyon tanulságos lesz számodra. Egészen meglepő módon szinte egytől-egyig komcsi van érintve, hihetetlen összefonódások…stb. és megnyugtatlak, nem elfogult csak reális
csuloktata 2006. 10. 15. 14:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#43
Azt azért kifejthetné, hogy a lakáshitel kamattámogatása miért ugyanolyan közgazd nonszensz, mint a teljesíménykövetelmény nélküli 50 %- os béremelés!
Kövérről a megjegyzése magáért beszél (GYF könyv tükrében!!!).
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 13:27
Törölt hozzászólás
#42
Törölt felhasználó 2006. 10. 15. 12:25
Előzmény: #38  watson
#41
watson
nem sok értékelhetőt találok abban amit írtál, így nem tudok vele mit kezdeni. bocs

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek