Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dniel
dniel szombat, 18:02
Előzmény: #1338650  JokerWizard
Kezdem érteni miért nem fejlödsz... nem szeretsz olvasni csak ontani a jobbnál jobb sületlenségeket magadbol... igy kurva nehéz lesz elöre jutni....
Lou70
Lou70 szombat, 17:55
Előzmény: #1338658  TmsKal
Dehogy nem! Az ajánlatod húzta lefelé, lehet, hogy enélkül 47010 lett volna :P
TmsKal szombat, 17:52
Előzmény: #1338657  Lou70
Igen, így lehetett.
5 után jött az üzenet, tehát záróban ment el.
Nem tudtam befolyásolni a zárót árat. :)
Köszi!
Lou70
Lou70 szombat, 17:45
Előzmény: #1338655  TmsKal
Én úgy emlékszem, hogy 46570 volt a max a normál kereskedési szakaszban és záróban jött a 47k. Tehát nem ugrotta át, egyszerűen benn volt a könyvben és beleszámolta a záróba a Te ajánlatod is és a végén teljesült is.
Macus
Macus szombat, 17:45
Előzmény: #1338653  JokerWizard
Nem mondom belecsaptal a lecsoba tuti nyero es csak 200 short ? Uriember biztosra nem fogad vagy mi ? Hagysz masokat ervenyesulni ? Esetleg ugy gondolod hogy mehet ez fel is ? 
TmsKal szombat, 17:35
Off.
Beírtam, hogy 46600-on adtam el, de most látom, hogy ténylegesen 47000-en teljesült. Így mèg nem jàrtam. Van ilyen, hogy a már bentlévő ajànlatot átugrorja? Ha vevő lennék, nem tetszene.
DxDraco szombat, 17:24
Előzmény: #1338651  JokerWizard

Ha átviszi a 47500 ès elèri a 48-49 ezret akkor minimum egy bocsánatkèrès. Ha újra lefordul akkor kb igazam volt. Jó esèllyel lefordul. Meglátjuk.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 17:20
Előzmény: #1338652  badsector1
nem tudom most menni.. napozáshoz mindig a legnagyobb kell. Arra gondoltam hogy már déltán korrigálni fogy és 46000 körül el tudom adni..  dél körül már 5X annyi eladó volt.. És én is akkor nyitottam a második 100as shortot.. Amivel benn is ragadtam.. 
badsector1
badsector1 szombat, 17:08
Előzmény: #1338649  JokerWizard
Hányszoros tőkeáttétellel?
JokerWizard
JokerWizard szombat, 17:08
Előzmény: #1338647  DxDraco
A longosok "vélelmében" én már 46500 realizáltam volna..  Ahol az első shortom nyitottam.. Nem biztos átiszi a 47500 at.. Sőt mivel 500 Gap el zárt már a nyitón be fogja törteni a rést.. 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 17:00
Előzmény: #1338648  dniel
Jaj megint ilyen hosszú... Ilyen hosszat senki se olvas el.. És megint nem elemzés.. egyetlen szám sincs benne...  írd már fel a következő kommented fölé: OTP elemzés.. és onnan tudom mit nem kell elolvasni.. 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:56
Előzmény: #1338646  badsector1
Nyitottam 46500on shortot... Az nem számít eladásnak? Szólok amikor 44000nél zárom.. ok?
Eddig elég szépen kerestem a shortokkal az korábbi emelések után..  Amit persze előre meg is írtam, az meg is jácc'otam..  
PS: záróra szerintem senki se számított.. én se... 
Ezt még mindig nem érzem.. Miért záróban vett mikor nap közben 500 al olcsóbban 46500 is megkaphatta volna. 3x annyi eladás 46500 volt felett mint a teljes záró kötés... 
dniel
dniel szombat, 16:32
Előzmény: #1338645  JokerWizard
"inkább segítek tanulni mert az AI megint felszines informáciokat adott neked... és tegyük mellé elliott-ot is mert azzal növelhető a fejj váll hatékonysága... mivel ha elliotti kontextus támogatja drasztikussan emelkedik a találati arány....
elösször is a jobb vál amikor még csak épül a a formáciot nem nevezhetjük fejj váll alakzatnak mert az csak akkor válik azzá ha enneklátjuk a megerősítését... vagyis a nyakvonal letörését és lehetöleg kiurgo forgalom mellet... Szoval addig amig ez be nem következik addig csak találgatás az egész....
FOMO: A FOMO tipikus jelenség és nem az alakzat fej részében van hanem a váll csucsán esetleg... Elliottos körökben gyakran kisérő jelenség a klimax állapot, ami kontextusát tekintve tipikus 3as hullám vége és általában a kisért hullám egyel kisebb fokozatán alakul ki... látványos felhökarcolo a volume indikéátoron és ki akadt RSI jellemzi... napos hetes gyertyékon hatalmas felsö kanóc is gyakori vagy a másnapi enguilfing, marabuzu gyertya kiséri....
 szoval a ball váll hoz elliotti kontextus megerösités az a 3-as hullám végződés a 4es hullám alja lesz a nyakvonal első pontja ahonnan majd a trend vonalat huzni fogjuk a fej váll alakzat nyakán... 
ezután jön az 5ös hullám ami ki alakitja az alakzat fej részét... itt már nem a FOMO dominál hanem a lassulás általában mint ahogy az OTP esetében is jelen pillanatban.... tehát FOMO-rol szo sincs az már korábban volt....
AMikor lefordul az ár az egy A vagy impulzus hullám 1. hulláma lehet és a végpontja lesz a második pont a nyakvonalhoz amire a trend vonalat ki kel huzni....
Ez után jön a jobb vál kiépülése ami a B vagy 2-es hullám és nem megy a fej rész csucsa fölé.... (elliottban a B mehetne de akkor már nem lehet késöbb fej váll)
AMikor elindul lefele a C hullám vagy a 3-as le kel hogy törje a nyakvonalat és abban attola pillanattol lehet beszélni fej váll alakzatrol és számolni a célárat akár az alakzatbol, ezt érdemes elliotti kontextusban is kimérni fiboval mert elöfordul hogy a klasszikus célárszámitás szerint nem éri el a kivánt célszintet... és mág ezen felül is ami a legjobb az a demand zona meg találása a charton....
Amit te csinálsz jelenleg azt a szakma ugy nevezi hogy "anticipáció" amikor pszihologialilag rá hangolodsz egy elörehozott eseményre ami még nemkövetkezett be vagyis ebben az esetben olyan alakzatot prediktálsz érzelmi alapon amire nincs megerősítés a charton... meg elölegezed hogy az ott egy jobb váll holott még nem az... 
DxDraco szombat, 16:09
Előzmény: #1338640  szosz

A shortosok vèdelmèben, èn aki longolok, azèrt megvárnám, hogy az árfolyam átvigye a 47500 forintot. Mert ez így mèg sajnos újra lefordulhat!
Èn a règiós bankokat követem.Ez alapján nagyon lemaradó az OTP. 
badsector1
badsector1 szombat, 16:07
Előzmény: #1338643  JokerWizard
Csak rajtad múlik, hogy bebizonyítsd , hogy nem hülyeség.

Beírod ELŐRE :)), hogy a szerinted nem hülyeség elemzésed alapján például eladtál otp-t 46500 forintos árfolyamon, majd szintén beírod, amikor az elermzésed alapján pl 44000 forintos árfolyamon zártad a poziciót.
Ennyire egyszerű, hogy bebizonyitsd, hogy nem hülyeség az árfolyam jóslásod.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:06
Előzmény: #1338642  dniel
Már azt hittem hogy az elemzés.. De nem... Szomi vagyok.. 
Ráadásul olyan hosszú hogy el sem olvasom.. Bocs.. Majd az elemzésed elolvasom.  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:03
Előzmény: #1338641  badsector1
Egy kis pszicho :
Fej: A kapzsiság csúcsa és az első figyelmeztetés
  •  Az árfolyam új történelmi csúcsra (új maximumra) ugrik, de utána komolyabb esés következik vissza a korábbi szintre.
  • Pszichológia: Az új csúcs a kapzsiság tetőfoka (FOMO – félelem a kimaradástól). Az ezt követő meredek visszaesés viszont már pánikot és elbizonytalanodást okoz. A vevők ráébrednek, hogy az ár már túl magas volt, és a nagybefektetők elkezdtek profitot realizálni (eladni).
Jobb váll: A remény elvesztése
  • Az árfolyam megpróbál újra emelkedni, de a korábbi csúcs (a fej) közelébe sem ér, és hamar kifullad.
  • Pszichológia: Ez a remény fázisa. A bikák még egyszer megpróbálják megmenteni az emelkedő trendet. Azonban a piac már kimerült: nincs elég új vevő, aki ezen a magas áron vásárolna. Az a tény, hogy a jobb váll alacsonyabb marad, mint a fej, egyértelműen jelzi a vevők gyengeségét.
ezt van most.. (még a remény fázisa a pénteki záró után)
Nyakvonal törése: A kapituláció és pánik
  • Az árfolyam letöri a nyakvonalat (a korábbi mélypontok támaszát).
  • Pszichológia: Ez a valóságra ébredés pillanata. A korábban optimisták rájönnek, hogy a trend megfordult.
  • A nyakvonal alatt aktiválódnak a longosok stop-loss (veszteségvágó) megbízásai (ami automatikus eladást jelent).
  • Ezzel egy időben a shortosok (áresésre játszók) agresszívan adni kezdenek.
  • A hirtelen megnövekedő eladói nyomás (kapituláció) gyorsítja az áresést.

ez meg a jövő héten.. Úgyis jön szep 18-a (péntek) vagyis a index alapok átrendezik negyedévi teljesítmény alapján  a BUX részvényeiket az új súlyozás szerint ( MOL fel , OTP le), ha addig nem is, de akkor biztos kemény korrekció lesz, a nagy alapok egyszerre adnak el nagyobb OTP volument, ami trendfordulót is elhozza.. 
Ps: Persze a longosok megin beugrottal a TL kútba, ahelyett hogy most kimásztak volna 46500 on. Persze most nagy az arcuk és most akarjak kiélni a 2 hónapos frusztrációt.. Most mikor toltál meg vannak győződve róla hogy nekik lett/van igazuk és csak tartani kell a TL-t.. soha nem eladni, az örök long OTP birodalomban soha nincs korrekció.. 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 15:43
Előzmény: #1338641  badsector1
Sok minden helyesének tűnik , főleg amit nem ismer az ember.. Aki éltében nem látott zsírfolt még képen sem , annak a zsiráf is "hülyeség". Még akkor se hiszi el amikor látja a saját szemével  charton..
Nézd.. Ezek a jelek egymást erősítik.. A diagonális és az ATH  után , az jelezte hogy vége a jelenlegi (akkori) emelkedő trendnek és jön a korrekció, illetve rosszabb esteben a trendforduló.. Akkor se hitte egy TL'es sem.  Ha elhitte volna az ATM en a csúcson eladta volna.. Inkább hittel a 52000 árfolyamban.. Ezért nem adták el.. 
Azóta csökken az árfolyam.. Elindult a korrekció.. Persze az se, hogy miden nap esik..  És a korrekcióban is van "emelkedés", az ABC korrekcióból az "B" spec emelkedő.. Csak nem emelkedő trend kezdete, hanem a "C" még mélyebb korrekciónak.. A "B" hullámot keverik a kisbefektetők az új impulzussal.
Most már persze bánják hogy nem adtál el ATM-el, 2 hónap bukó. Szeretem ezért kapom a mínuszokat, utólag az árfolyam igazolt ,  a TLes meg szopnak azóta.. Ki szereti ha annyira hülye volt, hogy nem hallgatott arra aki szólt hogy ne ugorjon fejest a TL kútba a FOMOsok után.. Aztán beleugrott és azóta se tudott kimászni..   
Ez csak a diagomál.. 
Az első (kis) ABC korrekciónál ugyanez volt.. Szóltam (előre) hogy jön a "B" korrekció, ami emelkedés és utána jön a mélyebb korrekció.. Jött a TL123.. Pont a csúcson vásároltak be.. Pont ugyanúgy beugrottak az új TL kútba.. Ugyanúgy bent ragadtak.. Duplán igazolt az árfolyam, a TLes FOMO megint megszopták . Azóta még jobban utálják magukat, és ezt vetítik ki egy "nickre"  és tolják a mínuszokat. És akkor nem is említem az "elemzőt" aki szerint is hülyeség a diagonális ék.. ezt már nem is kommentelem.. Az egy dolog hogy te nem láttál , de egy valódi elemző azonnal felismeri. Ez meg egy kókler... Tejesen érzhető módon be van rágva.. 
Az utolsó "jelzés" a   "fej vall is  baromsag".. Persze erről se hallott az "elemző" . Ami a diagonális ék után kérdéses volt., hogy ez most egy hosszú még korrekció... VAGY egy trendforduló... Azt most eldöntőre a   Head & Shoulders alakzat... az nem jel, hanem maga a trendforduló.. 
Az alakzat részei (csúcsformáció / tető)
  • Bal váll: Egy emelkedő trend utáni áremelkedés, majd kisebb visszaesés.
  • Fej: Újabb áremelkedés, amely magasabbra jut, mint az előző csúcs (ez a legmagasabb pont), majd ismét esés következik.
  • Jobb váll: Egy utolsó emelkedés, de ez már gyengébb, és nem éri el a fej magasságát.
  • Nyakvonal (Neckline): A mélypontokat (a vállak alatti pontokat) összekötő vonal
dniel
dniel szombat, 15:35
Előzmény: #1338638  JokerWizard
Nem szoktam befektetési tanácsokat adni föleg ugy h nem ismerem a kockázat vállalási hajlandoásogat, nem tudom milyen idötávon kereskedsz, nem ismerem a céljaid, nem tudom hol száltál be (és föleg MIÉRT?), mekkora arányu kockázatot vállaltál a cél elérése érdekében, stb.... 
Én shortot nem szoktam javasolni OTP-ben de a toppon fel szoktam hivni a figyelmet, hogy alkalmas és/vagy ajánlott a realizálás és a kockázat csökkentés... 
Az alján se szoktam azt mondani hogy venni kel csak azt hogy most van egy jo lehetöség arra, hogy kockázatot vállalj mert lefele minimális kockázat felfele potenciálissan nagy hozam arány adodik... 
Én speciel az alján szeretek venni és a tetjén adni... A célom hogy ha tévedek az irányt illetöen akkor is minimum egy korrekcios hullámot kössek és az ár hamar tul lépjen rajtam h ne legyen sokáig kockázat a tradbe akkor se ha késöbb ellenem fordul... Itt jellemzö hogy tetön vesznek alján meg nem merik venni vagy össze vissza a hullámok közepén türelmetlenül nem kivárva a jo helyzetett lépnek... én nem tudok ilyen helyzetben taácsot adni mert a pozi már az elején ell lett baszva... ahogy a tied is... nem menedszelhetö rendessen nincs benne logika seemmi... 
badsector1
badsector1 szombat, 14:11
Előzmény: #1338617  JokerWizard
"Szóval szerinted a "diagonál", és  "fej vall" is  baromsag ...  Nem is létezik ..."

Mondhatjuk így is, de a fülescsésze és az akasztott ember is hülyeségnek tűnik. :))

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek