De viszont, ha ez a shortosok kirázása volt/van, akkor hová megy majd?
Látom nem kéne ideírnom, hisz most mindenki optimista. Még a végén azt mondják megint, hogy a fórumon keresztül befolyásolom az árakat. Mert ugye sok nagybefektető olvassa a fórumot :)
"A brit bankszektor szereplői brutális erősödést mutatnak, a Royal Bank of Scotland 42.2, a HBOS 33.3, a Lloyds TSB 32, a Barclays pedig 31.4%-kal értékelődött fel. Azonban az ágazat többi szereplőjét sem kell sajnálnunk, ugyanis a UBS 28.3, a Credit Suisse 15.3, a Deutsche Bank 14.5, a Societe Generale pedig 14.3%-ot drágult a pozitív nemzetközi hangulat közepette."
Mi is elkapjuk a fonalar?
A nagyon magas kezdés miatt én is dobtam. Túl sok egy napra ennyi. Legalább enyhítette a MOL-os veszteségem. Fúj - megégettem magam vele. Sebaj, majd begyógyul a seb.
Persze nem múlt el a baj. Egy éve várják, hogy recesszióba kerül az USA.
Csak eddig a szakadozó pénzügyi rendszert eddig mindig „befoltozták”. Bearn Stearnst megvette a nem tudom ki, a Freddie Mac-et , Fanny Mae-t megvette az állam.
Most viszont hagyták, hogy szakadjon a háló (Lehman), de aztán észbekaptak, hogy komolyan tovább szakadhat (AIG), erre ismét próbálják a gyenge pontokat befoltozni (Merryl, HBOS, Morgan S)
Ezért szerintem reális, hogy visszaálljunk szept 12-I szintre.
Rengetegen vannak napi shortban, mert irreálisnak tűnik. Az eladói önfegyelem több hasznot hoz, többet lehet jobb áron eladni. A nagyobb eladók szinte csak beállnak ma eladásra. Ha nem a felfüggesztés határán lenne, még napi sc is lehetne ma.
OTP részvényesek ide!