Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 07:45

Fotex 2006 Q1 eredmény  

Hosszú adatgyűjtést követően újra és újra számoltam a várható első negyedéves eredményt.

.

Megnéztem a negyedéves gördülő árbevételt, üzemi eredmlényt és nettó profitot, fellehető adatokbók a reorganizáció elészámolt és várható költségeit.

.

HA nem számolnak el komoly rendkívüli költséget, (ami ismert gazdasági esemény hiányában nem valószínű) akkor igen jó lehet a negyedév.

.

Eur/Huf kedvező volt a bérleti díjjaknak, bérköltség legalább 30-40 %-al csökken tavalyi q1-hez képest.

.

Az Equilor múlt heti 1.200-as célárfolyamát író elemző szerint idén nem lesz profitrobbanás a folytatódó reorganizáció miatt.

.

Ehhez képest a VALÓSÁGBAN a legjelentősebb reorganizációs költségeket már a tavalyi évben elszámolták..

.

POZITÍV MEGLEPETÉS JÖHET:

MERT:

1.) MÉG ! alig van elemzői lefedettsége a Fotexnek

2.) mivel az "általános" vélemény miatt a reorganizációs költségek jelentősek lesznek még idén is, így nagy esélye van egy pozitív meglepetésnek

3.) a veszteséges üzletágakat már tavaly elszámolták + 1100 embert már tavaly leépítettek

4.) a 2005 Q3 és Q4 alapján az üzemi eredmény is igen kedvező lehet

5.) a tavalyi második félév igen jól sikerült rendkívüli bevételek NÉLKÜL is, PEDIG egyszeri tételeket akkor még bőven elszámoltak

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:11
Előzmény: #266  Törölt felhasználó
Kedves Euroset;

Az általad megfogalmazott:..a remegőkezü...,gyors meggazdagodásra reagáltam az imént leírt terjedelmes gondolatsorban ,s bár hozzátetted,hogy nem megsértődni,asszem,hogy a tegnapi manipuláció után mégsem tolerálható sorok voltak ezek.Még akkor sem,ha valóban átlátható,vagy kikövetkeztethető volt mindez.Mindenki a saját anyagi kiszolgáltatottsága alapján dönt,arányaiban mindenkinek a maga vesztesége fáj.
Te sem gondoltad a tegnapi zárót,de azt sem,hogy a másfél hete 800-at áttörő,majd a manipulatív 850-et ostromolni igyekvő kisérletkor ,hogy ...tudod.Úgy lett volna komplex és helyénvaló véleményed,ha már a 800-as áttörésnél figyelmeztetsz a tőkeáttételes befektetés kockázatatira..,valamint a VG.mögött-mellett állók manip.szándékaira,óvá intve mindenkit,aki a gyors meggazdagodás reményében Fotiba fektetett.
Természetesen véleményedet tiszteletben tartva üdv,
Ébneth
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:09
Előzmény: #277  Törölt felhasználó
Gabcsiko,
.
Most válaszolok ŐSZINTÉN, POZÍCIÓTÓL FÜGGETLENÜL, aztán hétfőig nem leszek.
.
Nyílván nem tudom merre megy hétfőn: mínusz 3-4 % és plussz 10 százalék között bármi elképzelhető.
.
.
Néhány dolog biztos:
1.) Az eredmény nem rossz, mert az éves gördülő eredmény kedvező. Kifizették a hitelállományt. Ennyi.
.
2.) sokan el fogjátok adni innen a fórumról, aminek az árra 500 milliós forgalomnál vajmi kevés köze lesz
.
3.) mivel nem volt hivatalos eredménybecslés egy cégtől sem, és mivel nem előzte meg árrobbanás a gyorsjelentés előtti napokban a részvényeket, így nincs csalódás sem a nagy szereplők részéről (ha már az Egis-hez, vagy Synergonhoz hasonlítjuk, ahol az eredmény előtt jelentős eredménynövekedés volt)
.
4.) a fórumozók maroknyi csapatán kívül nem erre várt a piac, a piac arra vár, hogy - várhatóan nyáron - közöljék az ingatlanok piaci értékét, illetve, arra hogy mire akarják költeni az eredménytartalékban lévő 18 milliárdot. A 10 milliárd novemberbben befolyó vételárat ugye azért nem fizették ki osztalékként mert 2006 -ban indítanak egy nagy ingatlanfejlesztést.
.
Egyébként egy dologban egészen biztos vagyok: sokan eladjátok olcsón, méllyen áron alul a Fotexet. És sokan fognak eltűnni ebből a fórumból, amikor a Fotex már jóval magasabban fog forogni.
pundit 2006. 05. 13. 11:08
Előzmény: #275  Törölt felhasználó
Mélységesen egyetértek Ebneth- tel.
nem hiszek a nagy összeesküvés elméletekben-habár igen szórakoztatóak-
de a tegnap történtek mögött biztos VG. és csapata állt.
tegnap a befektetők, tözsdézők tejes megcsufolása zajlott le.
az orrunknál fogva vezetnek.

ami a gyorsjelentést illeti, szerintem kaka lett.

egyébként amióta tőzsdézek(kb.4 éve) én ilyet még nem láttam.

mit freundlichen grüssen pundit
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:05
Előzmény: #275  Törölt felhasználó
szia Ebneth!
milyen volt a motorozás tegnap?
ma egy jó kávé a Móriczon?
mit szólsz a gyorshoz?

Ebneth, alkalmazott fizis a Leisztinger apánk is :)
Krumenaker 2006. 05. 13. 11:03
Előzmény: #168  Törölt felhasználó
"A héten már három gyorsjelentésre is ráfaragtam. Először beszálltam az Egis-be, volt Synergonom is, és még beszálltam a Rábába is"

Nálam pontosan ugyenez történt. Gyj előtt és után is vettem belőlük. Egyik cég gyorsjelentésével se volt semmi gáz, javuló eredmények, jó tervek stb, stb, nem akarom ragozni. Ha majd visszateszik a kaszákat a sufniba, és higgadt fejjel összegzik a negyedévet, egész más hangon fognak beszélni az okosok ezekről az ugymond "csalódást keltő" eredményekről.

Egisnek simán meglesz a 40k, a Rábát névértékre várom (1000-re), Synergont 950 környékére. És ezt nem év végére mondom, hanem nyárra.

Ugyanez van a Fotival is. Semmi ok a pánikra. 800 felett már komoly bázist épített magának ki, nyárra felmegy 950-1000-re.

Magyarok, véreim! Őrizzétek az kiváltságos paperosaitokat rendületlen szilárdan, mert eljő az paperosok beváltásának igaz és nagyszerű órája :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 10:48
Előzmény: #274  Törölt felhasználó
Pénteken leegyszerüsítve nem történt más,minthogy a nyitóról korrigáltunk 3%-ot felfelé,ami közötte történt,az FELEJTHETŐ!Persze nem azoknak,akiknek szándékosan kiütötték stoppját,minden együttérzésem velük,mélységesen elitélendő volt,és ha én ugyan nem is estem áldozatul,de kiábrándultam VG. és lebonyolítóiból,még akkor is,ha lesz 900 nemsokára.
Az elmúlt hetek erőltetett felrántási kisérletei után ez volt -talán?-a hab a tortán,és ha VG.mindebben nem volt benne,hogy hagyhatja szó nélkül mindazt,hogy brókercégek manipulációinak áldozatául essen cége?
Lehet válasz,hogy Egis többet esett,de az ok-okozati összefüggés is nyílvánvaló volt.,és ezért értelmezhető.
Persze ez is értelmezhető,hiszen egy hetes fárasztás után cél a stoppok kiütése volt,de ez igen messze áll az -elméleti- tőzsdézéstől,inkább szerencsejáték.Nem hiszem,hogy a többségében
normál ,alkalmazotti fiziből élők kevés megtakarításait inkább a magyar tözsdére,mint a játéktermekbe vinnék........
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 10:36
Előzmény: #272  Törölt felhasználó
Sziasztok!

Piac?Hát ez találó a Fotex esetében..,számomra olyan asszociáció,mint a hazai húspiac/párkapcsolatok/,minden ez,csak nem az,aminek látszik.
Számomra a speki papír attól speki,hogy a bizalmamba fogadott CÉG spekulatív befektetéseinek eredményességében hiszek,és ennek EREDMÉNYEI tükröződnek az árfolyamban,és nem attól,hogy VELÜNK spekulálnak morálisan eléggé megkérdőjelezhető módon!
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 10:34
Sziasztok!
Én annyira nem értek hozzá, de a számok nem azt mutatják, hogy még mindig van benne tartalék?
Mire alapozom (lehet, hogy hibás)
Netto eszköz: 38 m
Saját tőke: 33,5 m
Ez együtt 71. Ez nem azt jelenti, hogy kb 1000 Ft a par value?

Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 09:50
Előzmény: #270  Törölt felhasználó
Marques!
A piac eldönti a kérdést. Szerencsére csak 3k-m van 796-ról. Szerintem erre a jelentésre beöntik, és az isten óvjon mindenkit a Fotitól. Valszeg én is eladom. Szererencsére decembertől jókora profitot zsebeltem be a 20k-s pakkommal, úgyhogy elbírom ezt a kis mínuszt. Még a stoppon gondolkozok azért. Szerinted mennyin fog nyitni hetfűn?
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 08:48
Előzmény: #270  Törölt felhasználó
hülye papír ez az bizti. tavaly májusban szar eredményre felfüggesztésig drágult most februárban meg jó eredményre zuhant.
spex papír. nem mi döntjük el merre megy szvsz
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 07:35
Előzmény: #268  Törölt felhasználó

800-1.200 milliós eredményt vártam. Az adózott eredmény – 242 millió lett. Hova lett a 800- 1.200 millió akkor? Ennyivel csökkent a rövid lejáratú bankhitelek állománya ( - 1.200 millió). A hosszú lejáratú hitelek állománya 600 millióval csökkent.)
.
Az árbevétel jobban csökkent mint vártam, ennek oka, hogy a tavaly értékesített kiskereskedelmi egységek még decemberben is hoztak árbevételt.
.
A lényeg:
.
1.) a saját tőke (= a részvényesi érték) 10 milliárd forinttal nőtt a tavalyi Q1-hez képest 23 milliárdról 33 milliárdra nőtt 2006. március végére..
.
2.) Tavaly a mínusz 294 milliós eredményt (amit a piac sikeres reorganizációnak ítélt) jelentős árfolyamemelkedés követte. Tavaly május 14-én közölték az eredményt:
.
Kereskedési adatok:
.
2005.05.13: záróár 236 --> forgalom: 36.103 millió
2005.05.17: záróár 261 --> forgalom 432.534 millió
.
Elég sok tőkeáttétes kicsitől elvették a papírt az elmúlt napokban, mehetünk fel a Bollinger aljáról.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 07:35
Előzmény: #268  Törölt felhasználó
Hát ha ez nem szakad tovább vissza megeszem a kalapom. Egisz kiváló gyj-vel szakadt be. Persze az is lehet, hogy ezért szakították napokig bennfentes infok alapján.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 07:19
Nem szar sőt javult,az előző évhez képest.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 03:49
Nagyon szar lett!!!
Ott van a BÉT honlapján!!!
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 18:24
Előzmény: #237  Törölt felhasználó
Nem ám megsértődni!! :DD ......Az összes remegő kezű, fejű, lábú kétkedőnek ezt a hozzászólást javaslom elraktározni, monitorra, falra, barátnő seggére felírni kiragasztani. " a brokim vissztartott.............csak én má, nem hagyom magam " :))) Nyissak egy harmadik FOTEX topicot is?? :DDD Nem kéne összevonni ?
Gyors meggazdagodás, csak a Lottó ötössel lehetséges, ezért NYUGI és Nyugi !!!!!
matgab 2006. 05. 12. 18:06
Előzmény: #264  suti
2005.05.08-án vett 815 -ös bejelentett FOTEX tranzakciómhoz képest a Fotex ma már meghaladta a 9%-os esés határát...
Remélem ezzel többé kevésbé teljesültnek veszi a világ a matgab faktor hatását és innen visszaáll a Foti az eredeti (matgab beavatkozás előtti) pályájára...
Innen már nem szeretném újra 750 alatt látni...

Most már csak győzzétek kivárni az eladásom utáni rallyt!:))
A matgab faktor legyen veletek!
suti 2006. 05. 12. 17:07
Előzmény: #263  Törölt felhasználó
szia capa,

Benne, csak már nagyon kezdett remegni a kezem. Még szerencse hogy 12:30-tól zárásig nem lehettem net közelben, mert szerintem tutkó hogy eladtam volna.Nagyon hajlottam feléje.

Edzem maga, igyekszem nem feladni.
Üdv. jó hétvégét mindenkinek.
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 17:05
Előzmény: #261  Törölt felhasználó
Ez benne van a pakliba .
Én is jártam így .

Jó pihit !!!!

mj: soha ne add fel .
emlékszel még ? RÉSZVÉNY -VILLAMOS ÉS NŐ UTÁN NEM FUTUNK MERT JÖN A KÖVETKEZŐ !!!!
Üdv cápa

suti 2006. 05. 12. 17:02
Előzmény: #260  Törölt felhasználó
Basszus majdnem én is eladtam 750-en az egészet, de jó hogy a MÉGSEM gombra kattintottam.
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 17:01
Előzmény: #260  Törölt felhasználó
Cápa: Az én Concorde-os brókerem mondta reggel hogy ne adjam el én meg eladtam 2 tételben. Délben amikor 760 ra adtam a megbízást éreztem a hangján hogy ő azt hiszi, hogy én úgy érzem becsap engem. Nem tudom érted-e a szituációt? De lehet hogy csak belemagyarázom. Milyen égő lett volna visszahívni hogy vegye vissza.
Most már pakolok és megyek haza. A meg nem keresett pénzen vehettünk volna új konyhabútort és szobabútort és még maradt volna is bőven. :(

Topik gazda

marqves
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek