Amúgy emlékeztek, hogy volt egy olyan szöveg, hogy csökkentik a jelenlétet orosz országban, hogy ezzel is elkerüljék az esetleges szankcionálást. Emiatt és a költség racionalizálás miatt csökkentették a bakfiókok számát. Innen jöhetett a létszámcsökkenés is. Hát ez most már egy kicsit más kontextusban látszik a bloomberg cikke óta.
Na majd visszatérünk erre, hogy mit szól a piac, amikor a negyedéves jelentésekből hiányzik az orosz kassza. Nem fog érdekelni senkit, hogy nem jöhet ki az osztalék és hasonlók. Elég, ha belegondolsz, hogy még a Q1-ben egyszerre elszámolt adó értelmezése is feladja a leckét sokaknak...
Ez elkepzelheto , de mint ahogy te is irtad ha ez megvan a luminor jovahagyas meglesz , ergo hatas enyhen negativ vagy semleges , viszont egy ev novekedeset megoli kisse, ezt ellen sulyozza az orosz operacio lehuzo hatasanak a kiarazodasa
Mert szerintem nem lesz elég nekik egy szándéknyilatkozat, hogy "isten bizony eladom az orosz leányt" és közben hátul meg keresztben az ujjam. Szerintem az eladás feltétele lesz a Luminor vételnek. Bár már ennyi erővel azon se csodálkoznék, ha már vevő is lenne az orosz leányra a "felülvizsgálat" végére.
Most azt olvasom, hogy ráadásul a mára hetekkel előre egyeztetett kommunikáció pont/véletlenül a BLOOMBERG mai budapesti konferenciájájn lesz. A Bloombergén! Na ne már! Ennyire kit lehet hülyének nézni?! Ha ez igaz, és igaz lehet az összefüggés - még az is beleillik, hogy nem rég volt egy "szivárogtatás" pont az is a Blomi felé. Akinek ez összeáll, annak az is összeáll, hogy komolyabb esést akartak ezzel "megfogni"/kezelni. Nekem összeállt, és innentől 100%-ra veszem, hogy eldőlt az orosz kitettség feladása, és mostantól az óvatos kommunikációja zajlik...
150 millio eur korul van de ebben nincs benne szinergiahatas , illetve otp bank a jelenlegi tulaj meg szimpla befekteto. Szoval ez kapasbol okoz egy nagy profitnovekedest ! Tovabba hosszu tavon a management mar nyilatkozta hogy terveznek kisebb akviziciokat a regioban ez mar boven 100 fole vinne a profitot , de maradjunk az alapforgatokonyvnel. Peldanak okaert uzbeg bankot tudom emliteni …
Miert esne ki hamarabb az orosz egy adasvetel lasd luminor atfutasi ideje hosszu , oroszrol dontes ev vegeig szuletik … mire eladjak 2028 is lesz ebbol….. HA eladjak
Tehát külső kényszer hatására adják el az orosz bankot? Azt kéne kommunikálniuk h a bank már az ukrán háború előtt is működött az orosz piacon tehát nem várhatják el h egy külső rajtuk kívülálló nem várt esemény miatt egy jól működő üzletet otthagyjanak.
Nem hiszem, hogy hülyék vezetik a bankot. Biztos minden ki van számolva és oka van minden lépésnek, mindössze frusztrált az ember, amikor esik a papír és csak cikkekből találgatunk, hogy mi van.
Én pont azt írtam tegnap, hogy remélem okosan csinálják. Fokozatosan építik le az oroszt és közben futtatják fel a Luminort. Ha már összehoztak egy ekkora OTP birodalmat akkor csak tudják mi a legkevésbé fájdalmas.
Itt csak shortos adhat ? ...ne már ....ez már kemény intézményi kitárazás....ma 43000 meglehet....még nem késő kiszállni....mert utána csak alatt lesz egy ideig....
OTP moderált