Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 vasárnap, 20:11
Előzmény: #42937  keeper
Figyelj ha józan paraszti ésszel nézem csak MO-n
10-15 százalékkal simán lehet csökkenteni a fogyasztást . Ár sapka volt . Tudta mindenki a tartalék fogy . Nálunk a hol lakom anyuci egész nap quadozott a gyerekkel apuka motorozgatott a másikkal .. 
keeper vasárnap, 20:10
Előzmény: #42935  Bpali2

"Miért pont 90-nél lennél vevő vagy alatta ??"
.
Hát ha megint lenne olyan szerencsénk és lenyomnák az MOU idején tapasztalható 70körülre (hogy olcsón felszívják a még elérhető tankereket), az már 110%-hogy az alja lenne és nem kell hozzá 6 diploma, hogy ezt kitaláld, hogy miért...Trump odaszólt a JP-nek, hogy nehogy merjetek modellezni a választás előtt... majd kiváncsi elszek az arcokra, amikor Trump közli az amerikaiakkal, hogy a 8$/gallon még maradni fog pár hónapig vagy évig...na de mind1 már ki van adva a figyelmeztetést, hogy US strike is imminent in Iran... szóval jó reménykedést...
Bpali2 vasárnap, 20:08
Előzmény: #42937  keeper
Ajánlom hogy gondold át mit jelent a JPM . Kijelentése: . “ Nem tudom mi lesz.”
keeper vasárnap, 20:02
Előzmény: #42930  Bpali2

"Ha tényleg ellátási nehézségek lesznek . Akkor rohamosan esni fog a világ olajfogyasztása . Máris visszaeresztődik a lufi .  Azt se tudhatod meddig tudják a rúgott feszíteni . Mikor dönt úgy valaki ahogy Izrael akar hogy porig bombázza az ellenséget . Kijev 500 ezer Jemen 1 millió  halott pl.. azt vége is a mizériának ."
.
Ez nem a kovid, amikor bezártak a gyárak/munkahelyek távmunka miatt, leállt a légiközlekedés stb. és amiatt esett a fogyasztás, a fogyasztás most konstans marad, ha meg nem vesznek vagy nincs, akkor a gazdaság fogja megszívni, szerintem ezt pl európa most pláne nem engedheti meg magának, ahogy más terület sem, úgyh licitálni kell majd az elérhető készletekre, ami felfelé fogja hajtani, de legyen igazad, korrigáljon, eresszen a lufi....
Az izraelis meg egy baromság, a másikkal együtt fogalmam sincs mit akarsz vele mondani.
Seri vasárnap, 19:59
Előzmény: #42933  Bpali2
Bpali2, szerintem engedje el a mínuszolókat. 🙂 Tudom, hogy borzasztóan idegesítő lehet, amikor valaki(k) folyamatosan mínuszol(nak), ráadásul úgy, hogy közben nem vállalja fel, hogy ki ő és mi a baja. De tényleg: van ennek bármi jelentősége? Szerintem pont azzal ad neki jelentőséget, hogy ennyit foglalkozik vele. Ő meg közben valószínűleg elégedetten nézi, hogy sikerült felhúznia. 🙂 Azt pedig sajnálnám, ha emiatt létrejönne egy szűkebb kör (főleg, hogy ezt már Placi82 is jelezte korábban), ahová csak bizonyos szint után lehet bekerülni. Én például pont azok közé tartoznék, akik nem kerülnének be 😅 Ha a mínuszoló miatt mindenkitől elfordul, aki nem a „belső kör” tagja, azzal szerintem több olyan ember is elesik az információktól, aki egyébként értékelik, amit csinál (attól még, hogy a stílusa néha hagy némi kívánnivalót maga után 🫣). Ne neki(k) írjon, hanem nekünk. 😉 
Bpali2 vasárnap, 19:26
Előzmény: #42922  keeper
A J.P. Morgan kijelentette. A jövőben képtelen előre jelezni , lemodellezni az olajárak emelkedését… Elődordulhat , hogy az olaj ára néhány óra alatt 20-25 USD-t zuhan . Hmm. Ilyeneket írnak … Nagyjából erre is céloztam … Szóval egyet nem értek  . Miért pont 90-nél lennél vevő vagy alatta ?? .. Itt ha az ember biztos a dolgában vagy van stratégiája akkor az időpont a lényeges a belépésnél . Az időzítés vagy én gondolom rosszul??😂😂😉
Nandi vasárnap, 19:12
Előzmény: #42931  Bpali2
MIért foglalkozol a minuszolókkal? Kit érdekelnek? Nekik ez a hobbijuk.
Kevesen látnak az aranyba akkora aranykort, mimt te. Tisztes emelkedéssel számol kb. mindenki. 
Most vagy sok nagy ház fogja revideálni az álláspontját, vagy te.
Bpali2 vasárnap, 19:04
De mehetünk más platformra is de akkor nincs ingyen tipp bárki olvassa , meg van egy belépő szint amit tudni kell .Vagy mint anno call of duty , akkor maradsz a kezdő e klánja ha hozol folyamatosan egy szintet 10/8 tipp mondjuk😂. Hallod zsimo ! Mit tiltógatsz 🤡. Egy gagyi chartot nem tudsz feltenni .. 
Bpali2 vasárnap, 19:01
Előzmény: #42931  Bpali2
De ide lehet jönni meglehet mutatni nemesfémekben is . Dax topik egy része szénné égett volna ..ahogy olvastam . Mr. Somm a 100 oldal szakmaizás után széthullott egy FED döntéstől. Tipikus amatőr hiba mikor 1 nap után jósolunk..Szóval várom a 2 nagy arc minuszolót.. tessék lehet megmutatni .
Bpali2 vasárnap, 18:57
Kíváncsi lennék ki az a 2 idióta de tényleg aki folyton mínuszol ? Poker , Boavists ? Heikki ? Hully ? jocek ? Fedd már fel a pofád azt állj ki akkor és mérjük össze magunkat kinek mi jön be vagy nem ?. Látjátok mióta szóltam Ff sincs basztatva . Azóta öröm olvasni az “ öreget”.. Mert eddig appeninnben is csúnyán agyon vagytok verve . Jelinek
Bizonyítottan bűnöző ahogy olvashattuk már rég ..na?..
Bpali2 vasárnap, 17:13
Ja még valami . Ha tényleg ellátási nehézségek lesznek . Akkor rohamosan esni fog a világ olajfogyasztása . Máris visszaeresztődik a lufi .  Azt se tudhatod meddig tudják a rúgott feszíteni . Mikor dönt úgy valaki ahogy Izrael akar hogy porig bombázza az ellenséget . Kijev 500 ezer Jemen 1 millió  halott pl.. azt vége is a mizériának . TSMC lángba borul elhamvad . Hm.. mit tesz akkor Trump papa ?Kb hogy az afroamerikaiak ne égessék fel a teljes Keleti Partot?..😂😂
Bpali2 vasárnap, 17:08
Előzmény: #42921  keeper
BTC miért ne duplázhatns ?…Ha válság lesz az is menedékeszköz főleg hogy akár az USA kormánya is a coinokat promozza . Ahogy elnézem az USA sikeresen elvárja magától Kanadát , Ausztráliát .
Bpali2 vasárnap, 17:00
Előzmény: #42927  Bpali2
Ezzel szemben egy nemesfém piac jóval kiszámíthatóbb. . Mert igaz lehet 2 K is de ha beindul a szemléletváltás a bizalomvesztés az jóval lassabban áll helyre 👀 ..
Bpali2 vasárnap, 16:57
Keepert se értem . WTI longot vesz … oké . Miért nem vesz spx dax BUX shortokat  is ??.. Mert ha állítólag válság lesz!!—> akkor zuhan a részvénypiac , szóval felmegyünk 150-re azt kiszállunk? De tényleg hol szállunk ki ? Lehet lesz 200 de az is hogy 2 nap múlva 110😉..Vagy 150 nél shortba leszünk azt úgy megy 200 íg?😂. A legrosszabb eszközt választotta szinte..
Bpali2 vasárnap, 16:50
Előzmény: #42923  Szami
Nézd meg a chartokat . Tanulságos. Historikusan . Nézd meg s 70-és évek!! Többesszám . Tehát évekig tartó válságkor hogyan reagáltak a nemesfémek ..De abból a piac , a kormányok, a FED mindenki tanult .. 10x-ezzett az arany 👀. Ez a legrosszabb mikor a tőzsdén valaki rugalmatlan . Az hogy per pillanat ellentétesen mozogtak/nak az egy adott piaci környezetg igaz . Nézd meg szépen hogyan mozgott a háború óta az arany , ezüst , a kötvénykamatok az olaj .,, Másik hiba .. Nem értem honnan dobáloztok  ilyenekkel hogy 48, 3500… Ha beüt a klasszikus Crash . Akkor megvan hogy aznap mennyit tud zuhanni a részvénypiac százalékosan mire felfüggesztik a kereskedést . Szerintem rossz indulat nélkül Te ott be fogsz pánikolni ha lesz olyan …Mert minden be fog szakadni . Az olajár kilő .. De hogy meddig az jó kérdés . Ugyanúgy ha beadják a nemesfémeket akkor rugalmasabban kell kezelni a TA szinteket . Én is csak hallgattam podcastbe 5000- nél. —> “ Meddig eshet innen? De miért esne ha eddig emelkedett ?” Miért ne eshetnek ??. Bármeddig 4009,3700,2700,2000 stb…” De ez egy tényleg pánik hangulat esetén lehetett volna . De már merőben más a szituáció . Lehet összezavartalak.😂. Lényeg ha beadják nem tudjuk hol az alja . Viszont ha elhúzódik a válság onnan akár 10-szerezhet is ..—>17000-20000 kápis??
Nandi vasárnap, 16:35
Hát a SocGen meg a GS legújabb aranyár előrejelzései sem vetítenek előre durva up-ot...még a 6K is ködbe vész. Igaz, kb senki sem számol eséssel. Az is igaz, ők is csak jósolnak. Meglátjuk Pali jobb e náluk. :-)
randomly vasárnap, 16:26
Előzmény: #42922  keeper
Egyenlőre a WTI november Max Pain Strike $86 .. szóval igen nagy rizikó volt beszállni a long oldalra.. 
Szami vasárnap, 15:22
Az elmùlt hoʻnapok alapján , ha olaj 110 foʻle megy, akkor ezustnek meszeltek. Ellentetesen mozognak. Es ebben azbesetben siman lehet 48. Es arany 3500..Nem?
keeper vasárnap, 14:26
Előzmény: #42918  Placi82

"USA meg a béke szigete"
.
Kivéve Hawaii, mert azzal biztos, hogy ilyen esetben példát fognak statuálni....(én azt tenném)
Az érdekesség kedvéért pont a napokban mutatták a kínai "Missile city-ket" kb. mint az iráni csak kicsit nagyobb méretekben....
Mondjuk nem hiszem, hogy keleten sokáig tartana egy ilyen konfliktus, az usa már most kifogyott az elfogórakétákból, a kínaiak meg a majom a fán....
.
"6 dolláros USaa benzin áraknál a a gazdaság beborul"
Már 7...., itt egyébként ajánlgattam az usa olajiparáról a cikkeket, de csak azt nyomják, hogy ez már be van árazva... az usa finomítóinak 70%-a az arab olajra van beállítva, a haza light crude-ban úsznak, de abból csak 30-35%-ot tudnak kihozni max teljesítményen, úgyh sok sikert, aki érti érti, aki nem nem. Hamarosan kifogynak  stratégiai tárolók, amivel még ezen a szinten tudják tartani, 2 hét múlva meg beérnek az utolsó szállítmányok is a szaúdiaktól és vége..., ha addig esetleg speka módon lenyomják 70-80-ra trump miatt én bevásárolok az 100%, de már 90-en is, mert hogy ez fel fog menni az 100% szvsz. Kb. október közepén lesz nagy a parobléma (pont közvetlenül a választás előtt). A volt CIA-s faszi elmondása szerint és az ismerőseitől bejött információk alapján szerte az usa-ban már vannak kutak, ahol "átmenti" dízel hiány van, már akadozik az ellátás....
keeper vasárnap, 14:08
Előzmény: #42916  Bpali2

"Figyelj, már csak tudom mit gondolnak a japánok , ha azt olvasom. Az meg , hogy miben fog változtatni kiderül"
.
Ha a japánok gondolhatnak azt amit akrnak, ha az USA eldöntötte, hogy Japán, D-Korea, Fülöp-szigetek, Tajvan, Ausztrália fogja alkodni az Ázsiai "NATO-t"....ott pont úgy nem lesz véáltozás, ahogyeurópában sem, Duterte megpróbálta, meg is buktatták, talán még Tajvanon sikerül a fordulat, de Tokio és Szöul fixen USA párti marad, a dollárral együtt.
.
BTC-t mondom nem most kell venni, amikor már mindenki benne kavar meg le kell adózni, akkor kellett volna 2012-13-ban... gondolkodtam rajta, amikor még 200 dollár volt 1.... megérte volna, 2020-2021-ben asszem még le se kellett adózni, ha eladtad....

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek