Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Beze
Beze 2025. 01. 31. 18:39
Előzmény: #27595  97raglop
Törte a csökkenő trendet , csupán ezért gondolom. És hogy ha megy az arany ez is fog. 
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:36
Commerz BMW Lufthansa nálam tartás továbbra is ..  akit érdekel
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:31
Gáznál fordítva .. várunk hátha felpattan mielőtt beállunk shortba.. / vagy anélkül 👀/
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:31
Előzmény: #27596  Törölt felhasználó
Ezt várom én is... hátha bejön.
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:28
Ezüst alapvetően innen màr longos .. már aki hosszabb távra tervez.. Én örülnék ha kicsit esne hétfőig . De nem fog . Záró ma 31,6 környéke.. lehet hétfőn be szállok 35- ön meg ki majd..
97raglop
97raglop 2025. 01. 31. 18:25
Előzmény: #27590  Beze
Mi indokolná, hogy felfelé menjen? Továbbra sem látok indokot rá. 
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:20
Előzmény: #27590  Beze
Nyugi Beze! Pihenj ez nem Richter és biztos, hogy biztonságos certifkátban vagy.
Ha esetleg tévedünk azt viszonylag gyorsan ki tudjuk javítani, mert ez gyors likvid egyszóval volatilis eszköz.
Ne egyen a fene a hétvégén! Sőt pihenj, mert jönnek jövő héten a Kínaiak és a PMI adatok. 
Shortolj! De a lényeget már úgy is érzed! Jó messzi KO certi és stop. Meg itt mivel ez villámgyors piac a tájékozottság ami sokat segít. 
Meg saját elemzésed kiegészítve az egész fórum legjobb TA elemzői segítségével.
.
Richter engem azért zavar, mert gondoltam na az majd stabil nyugis piac lesz jó FA háttárrel.
Erre a BÉT kb . egyik legrosszabb papírja lett. Hatalmas csalódás! És ráadásul mivel nem volatilis ez pont a veszteség ledolgozását teszi iszonyú nehézzé. 
De ne ne gondoljunk rosszra! Hétfőn nyílik a jelentés hónapja így már a cégnek is be kell segíteni, hogy ne okozzon túl nagy csalódást. 
.
Ha a shortod nem jön be, ami egyébként jó eséllyel bejöhet rövid távon mert EOD alapon látom a csökkenést! Ha tudsz és van hasznod inkább lépj ki. Van más most biztosabb eszköz.
-
EOD -END OF DAY. vagyis vedd meg a piaczárást. (ez nem csak napra hanem hónapra is vonatkozik) Ez egy külön de egyszerű kereskedési stratégia. -eredményes, de ezt is gyakorolni kell.
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:05
Előzmény: #27585  farkasfu
Látod én se mondok el mindent amit látok vagy gondolok. De nem azért mert önző vagyok, azért nem, hogy ne  zavarjon meg másokat. 
Azt vetem észre, hogy nekem van egy észjárásom, logikám, meglátásom stb. amit szeretnék másoknak is megosztani vagy másokkal megbeszélni, de ehhez kell egy sokszor egy igen erős kifejező, fogalmazó véna is.
Különben a "hátizsákomban" teher az amit én pont nem tehernek szántam.
TA ezért jó. Az kevésbé félreérthető objektív eszköz. (a maga módján mert azért az se jövőbelátó)
.
Én évekig végeztem SPC vizsgálatot, elemzést. Nem szerettem, mert az objektív volt. (Iparban minőségügyi eszköz, statisztikai folyamat szabályzás magyarul.) 
Én a mérési eredményekből hetekkel korábban láttam a gép el fog romlani, vagy törik, kopik a szerszám.
De általában le lettem intve, mondván ne károgjak, majd ha törik a szerszám felhegesztik és megy tovább a verkli. Pocsék érzés volt. De megszoktam. Sőt tudtam a cég nem a minőség miatt van hanem, hogy profitot termeljen a tulajdonosi körnek. 
Ekkor jött az, hogy a tulaj vagy a vevő auditált minket. Naiv voltam és lelkes a kezdetén így kimutattam a statisztikai eredményeket ami konkrét mérésen alapultak és nem jeleztek sok jót előre. 
Erre lebaxást kaptam az auditok után. "minek mutatom meg a bajokat a tulajnak, vevőnek" .
OK. Eljutottam oda, hogy csak én láttam mi lesz de senkit nem érdekelt, sőt el kellett rejtenem a valós adatokat!!!!!
Soha nem felejtem el un. SPC csaló programot kellett készítenem ezekre az auditokra. 
Megtettem. 
Jött a vevő, elégedetten távozott. Jött a tulaj mint befektető ránézet (nem értett hozzá) azt látta minden zöld. 
Szuper! Volt béremelés, volt fejleztés, volt céges autó a vezetőknek stb. lényeg hozzuk az elvárt eredményt és ha jön a tulaj vagy a vevő dugjuk el a nem odavaló borzalmas adatokat.
KB 10 évig csináltam a statisztikai folyamatszabályzás eredményének " korrekcióját"! - hú de finoman fejeztem ki magam.
Így értem a Te elemzésed és azt, hogy van minden mögött egy nem feltétlenül publikus dolog is.
De a hangulatot fontos nem rombolni, de azért legyünk objektívek is. Ez az egyensúlyozás nehéz!
randomly 2025. 01. 31. 17:46
Előzmény: #27568  randomly
Csak kaptam MTEL-t 2 pakkot, és MSFT-t is ennek már nem annyira örülök, no ez van. :-) FB-al most mi van elmegy a Holdig?
Arannyal nem stoppolódtam ki pedig 2 pakk is be volt rakva, nem gondoltam hogy valaha is kiolvad ...2024-10-28https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_5df00c3381fdd73627e8970269eba5fc.png
Beze
Beze 2025. 01. 31. 17:41
Előzmény: #27588  97raglop
Attól félek tényleg az lesz ha hétfőn megnyit Ázsia a sárgák rácuppannak
Beze
Beze 2025. 01. 31. 17:40
Előzmény: #27587  Beze
400 short van és 200 long most megnéztem pontosan 
Be volt téve minden short de nem ment még feljebb sajna. 200-at igyis már nullasan dobtam be... 
A richterrel voltam elfoglalva és nem is jutott eszembe csak zárás után hogy lehet be kellett volna dobni a shortot, most olvasom itt vissza a hsz-okat
97raglop
97raglop 2025. 01. 31. 17:38
Előzmény: #27587  Beze
Reggel bővítettem csak :) 
Beze
Beze 2025. 01. 31. 17:37
Előzmény: #27584  97raglop
Még megmaradt a fele kb, mikor felment kicsit eladtam megint 200 darabot, és vettem longot 200 darabot.
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 17:34
BUX , Commerz ami most jó képet fest.
Fémpiac labilis, de mi tudjuk ez ilyen műfaj és nem Zwack vagy Richter.....
Itt mi a nagy likviditású világpiacon egy óriási volatilitású eszközön edződünk!:)
Így néha más eszközök ehhez képeset másnak tűnnek.
.
De míg várunk jó, hogy próbálunk jó tippekkel is szolgálni!
Pl. BABA az a héten tarolt. 
De volt még pár apróbb meglepetés akár a fémpiacon is!

Meglátásom szerint egy Aluminium Century belépő érik D1 időkertben azonosítva.
Nem BABA de fém.
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 31. 17:25
Előzmény: #27575  Gyuribacsi
Fontos a ta szerintem is, de nyilván a funda is lényeges, de én nem keverem bele, ha a technikait részét elemzem! Nekem ez jobban lekereskedhető pl, mint egy ígéretes adatokkal teli mérleg és hozzá a szónoklás", funda..!:)
A ta-nak rengeteg eleme van, amivel kalkulációkat készíthetünk, ezért sokszor zsúfolt is a chartom. Ha letörlöm, amin áthaladtunk, akkor nehezebb következtetni, hogy miért tartunk "itt". Sok indikátort, csak a vizsgálti szakaszban aktiválok és kikapcsolom utána. Nem mutatok meg mindent a charton, keveredést okozna, csak a tervet, eredményt! Közben tesztelgetek is indikátorokat, ezt nem lehet kitanulni sosem! Legalább is nem fogom tudni! :))
 Időnkén törlöm is a chartról az eredményt", hátha észreveszek mást is. 
Olvasgattam elemzőket, hogy ki mire esküszik, és főleg mi az, ami nem jön be nekik. Ezeket szeretem bogarászni tesztelni, mert minden mükszik, csak meg kell találni jól alkalmazni. Ez sajnos nehéz és idő kell hozzá, vagy dobom félre! :) 
Az olyan elemeket/indikátorokat kedvelem, ami előre beszél, nem csak a múltat mutatja meg!! Ja és ne várjuk, hogy majd megmondja nekünk a tutit, elégedjünk meg vele, hogy behatárolja az adott elem és finomítsuk másikkal, majd zárjuk ki, amit lehet. 
Nincs tuti itt, meg gari sincs! :))
97raglop
97raglop 2025. 01. 31. 17:17
Ezüst shortot zártad Beze? 
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 17:06
Előzmény: #27581  Törölt felhasználó
Arany a fő területem. Ha fel ha le fog menni most álljatok félre!
Ezt úgy hívják ne kereskedjétek magatokat túl! 
.
Ázsia nyitás ne okozzon meglepetést a tőkét át kell BUX TL 67-be tenni......
francba ..... nem értem haza időben, hogy tudjatok bármit is dönteni.
Sajnos sokan voltak a rendelőben....
Mindegy. BÉT bezárt, Richter ma végre nem omlott össze. (túlozva) 
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 16:59
Előzmény: #27573  Gyuribacsi
Éljen Gyuribacsi! Szuper vagy! 
Erre bizonyíték nem az én megállapításom hanem az, hogy van profitod!
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 16:58
Előzmény: #27579  Valiz
Arany.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek