Miután a tervezett tőkeemelésből a határidőig csak a szükséges pénz töredéke folyt be, a Humet Rt. kénytelen a felszámolás elől csődvédelembe menekülni
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=41414
Sosem fogom tudni megérteni, hogy akik vesznek Humet-et azok miben bíznak, ill. akiknek van azok meg mire várnak!? Ha valaki itt vesz ugyanannyit bukhat mint aki 300-on v. 3000-en vett, viszont emelkedésre várni szvsz felér egy évezredes csodával!
Nagyon egyszerű, ha használjátok az előzmény gombot, akkor lehet látni, hogy az illető melyik megjegyzésre válaszolt... (Még egyszerűbb, ha megszólítást is írtok)
Esküszöm, hogy én egy agasat nevű valakinek írtam ezt, nem xanaxnak. Ha ő vagy, akkor OK, legfeljebb furcsállom a dolgot. Minek egy fórumban két néven jelen lenni? Az, hogy egy részvénytársaságban a részvényesek felszámoláskor befizessenek még, eléggé egyedülálló gondolatkísérlet, de nehogy szabadalmaztasd, mert itt többen kinyírnának érte. Amúgy örülök az opciós vizsgádnak, biztos megérdemelten vetted valahol.
Kedves Szandokan! Lehet, hogy analfabéta vagyok, sőt remélem! Csak az élmény miatt vásároltam Humetet (egyébként 200, azaz 2000 felett szálltam ki belőle). Mindig kedveltem a spekulatív részvényeket (Cofinec, Kékkút, Pflax, Phylaxia, stb). Ismereteim szerint csődközeli cégekkel lehet a legnagyobbat kaszálni, illetve bukni. A tőzsdén mindenki azt vesz, amit akar. Holnap valószínűleg az eladók lesznek többen! Arról is hallottam, hogy diverzifikálni kell, így eljutottam arra a szintre, hogy Egis és társai is szerepelnek a portfóliómban. És van még egy jó hírem: az Egisből több van!!! Opciós szakvizsgám is van, pedig olvasni sem tudok. Én örülök, ha kevesen követnek... További sikeres tőzsdézést mindenkinek! Kérlek adj tippeket
Kedves Xanax! Én csak most találtam meg a hírt- Te valószínűleg már tudod-, miszerint holnap 10.00.-tól lesz kereskedés a Humettel,s a BÉT árkorlát nélkül engedi a kereskedést.SZVSZ add el , míg nem késő! Üdv:
Talán Laurion jogászi képességeivel precizebben választ tud adni, de íme az enyém: A részvényes természetesen anyagi felelősséggel nem tartozik a vállalat tartozásaival. A részvényes "csak" elbukja a részvénybe fektett pénzét. A felszámolási eljárásról külön törvény rendelkezik, melynek lényege, hogy a hitelezőket egy - a törvényben meghatározott sorrend - alapján elégítik ki. A sor legvégén található a tulajdonos (részvényes), aki csak akkor nyer kielégülést a vagyonból, ha marad. Ezt nevezik a részvényes likvidációs hányadhoz való jogának.
Ha egy céget felszámolnak, akkor mi történik ha: 1. A cég tulajdonában lévő épületek, berendezések stb. értéke fedezi a tartozást, és még marad is belőle? Akkor ami marad azt szétosztják a részvényesek között? 2. Ha nem fedezi, akkor a maradékot a részvényeseken hajtják be? Bocsi a hülye kérdésekért, de még alig 1 éve tőzsdézek, és ilyen eseményekkel most találkozok előszőr.
Azért ha valaki 5x100.000=500.000Ft- ot hajlandó belefektetni, lehet hogy tud valamit? vagy csak poénkodik? Amúgy ma vettem 1db Humetet, egy eméletemet sikerült megdöntenem vele, és 200 pénzembe került, de ha felmegy az árfolyam 636Ft-ra, akkor még marad is rajta... De ha lemegy 1Ft-ra, akkor ott biztos veszek még...
"jól tudom, hogy az eddigi történelmi minimuma 15Ft volt?" Igen, de az 150-nek számít, mert akkor még 15 volt a névérték, azóta meg 150. (mint az OTP-nél, csak ott vágtak egy 0, itt meg toldottak)
tegye föl szépen a kezét aki volt olyan szemtelen és beállt 5 Ft-ra 100000 darabbal, ill. 1 Ft-ra 10000 darabbal :) kiszámoltam, napi 20%-os eséssel az 5Ft-ot 10 nap, az 1Ft-ot 14 kereskedesi nap alatt érné el... jól tudom, hogy az eddigi történelmi minimuma 15Ft volt?
Egyáltalán lehet 1 forint az árfolyam? Mert ha mondjuk legalább 2 az árfolyam, és van ajánlat 1 forintra, akkor az 50%-os zuhanás lenne és felfüggesztés lesz, vagy a felfüggesztés csak a kötés után történik? Amúgy én is beállok 1 forinton, egy 1000-est megérné elszórni, mert ha visszamegy 2-re, már megérte, vagy legfeljebb buktam 1000-et és megmarad emlékbe...
Itt a sztori vége? - Csődvédelmet kért a Humet
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=41414