Topiknyitó: Portfolio 2013. 02. 20. 11:08

Ki járna jól Bajnaiék adórendszerével?  

Ugrás a cikkhez
A Haza és Haladás által felvázolt adórendszerrel négymillió adózó járna jobban a jelenlegi helyzethez képest, míg 300 ezer adózó adóterhelése növekedne - mondta el a gazdaságpolitikai vitaanyagról szóló sajtóbeszélgetésen Bajnai Gordon, az Együtt...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=180020
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 02. 20. 13:31
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
+1 a társadalmi hatásokra, bár a több kulcsot csak akkor tartanám elfogadhatónak, ha az adóék minden jövedelemtartományban csökkenne, de sajnos ennek az ellenkezőjéről van szó:
"Az elv az, hogy az szja-átalakítás pozitív szaldójú kell legyen a költségvetés szempontjából, kell ugyanis az egyensúly eléréséhez. "
Több jövedelemadót akarnak beszedni, és e mellé még adójóváírást is akarnak. Ez egy hatalmas lépés lenne a színtiszta kommunizmus felé, hadd legyen mindenki megint egyenlő... Ne legyen érdemes dolgozni, csak adót csalni...
Törölt felhasználó 2013. 02. 20. 13:04
Előzmény: #1  portfolio
#2
Az adójóváírás újbóli bevezetése több, mint össztársadalom ellen elkövetett szándékos károkozás (a választási győzelem érdekében)! Egyenesen bűn lenne újból bevezetni azt!

Ha már Bajnai és csatlósai kedvezni akarnak a gyermektelen vagy éppen nagykorú gyermekes minimálbéresek (beleértve a minimálbérre bejelentettek széles táborát is!) javára, és büntetni akarja azokat, akik vállalják (akár önként, akár kényszerből) valós jövedelmüket (akkor is, amikor adózni kell) akkor azt egy három kulcsos adórendszerrel tegyék. Három sáv, semmi egyéb (járulék)kedvezménnyel, \"büntetéssel\".

Ugyan a gyermeket nevelő alacsony(abb) jövedelműek akár rosszul is járhatnak ekkor (amiként az átlagnál jobban keresők is), de való igaz, a minimálbér bruttó összege befagyasztahtóvá válna...

Az viszont tény, hogy a gyeremeket vállaló minimálbéresek ma többet visznek haza reálértéken, mint 2010-ben vittek haza!!!

(2010 és 2013 között a minimálbér nettó összege nominálisan azonos, azaz ha valaki gyermeket nevel, az ~10-15 ezer Ft-tal többet vihet haza a nevelt gyermekek számától függően!)

2002-ben választás lehetett nyerni a minimálbér SZJA-mentessé tételével. Mint az 2002-2010 között látható volt, ezt a hibát nem tudta kinőni az akkori vezetés egyike sem a 4-ből.

Remélem nem lehet megvenni újra kilóra a minimálbéres embereket és ma már tudják, hogy 4-8 éves távon csak rosszabbul járhatnak egy adójóváírással, mint egy kiszámítható adórendszerrel, gyermek-vállalási adókedvezmény mellett!!!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek