Ez igaz. Csak ha megkapja az új árazást, tegyük fel lesz 30 mondjuk a vége onnan hosszú távon mehet az le és fel is. Ha nem látjuk, mi az irány az szerencsejáték, az új termékek bevezetése az önmagában kevés, ha látok konkrétumot, na ez a cél, ilyen fajta termékek lesznek vagy bármi, akkor jobban tudom azt mondani, na akkor hiszek a cégbe. Persze van az a ár, ami megérheti a rizikót, de csak jobban örülnék egy elképzelésnek, hogy el tudjam dönteni, hogy hosszú távon ez jó befektetés-e továbbra is.
Szerintem többségbe akartak kerülni, de a család nem adta. Spekulálhatunk ezen, de egy ideig ezt nem fogjuk megtudni. Majd évek múlva. Talán. Ennek fényében nem akarta Diegeo hogy a nagyker haszon nagyobb része csoporton kívülre kerüljön. Nem irracionális. Rákerestem, nem találtam meg ki kapta meg a Zwack helyett a forgalmazást hazánkra. Reálisan 25 körül lenne az ára, ha csak valaki valamiért prémiumot nem kínál érte.
Szerintem többségbe akartak kerülni, de a család nem adta. Spekulálhatunk ezen, de egy ideig ezt nem fogjuk megtudni. Majd évek múlva. Talán. Ennek fényében nem akarta Diegeo hogy a nagyker haszon nagyobb része csoporton kívülre kerüljön. Nem irracionális. Rákerestem, nem találtam meg ki kapta meg a Zwack helyett a forgalmazást hazánkra. Reálisan 25 körül lenne az ára, ha csak valaki valamiért prémiumot nem kínál érte.
Nem örömködöm, bár most úgy néz ki viszonylag jól döntöttem, de azért kíváncsian várom a fejleményeket. Visszanéztem, tavaly júliusban, 35e körül szálltam ki, mondván hogy értelmetlen az ár. Az elmúlt éveket előreprojektálva Diageo nélkül úgy gondolom ha nem is 20, de 25e-nél sokkal magasabb ár nem indokolt. Viszont továbbra is érthetetlen a Diageo viselkedése nagytulajdonosként. Annyival olcsóbban meg tudja oldani másképp a terjesztést, hogy még azzal együtt is megéri hogy saját 26 százalékos tulajdonában levő céget így rombolja? Vagy ez valamiféle játszma része, fel akarták vásárolni a Zwack-ot aki nem adta magát? Mindenesetre az, hogy a vezetésben levő Diageo-delegált tagok lemondtak, az előrevetíthet valamiféle kivásárlást is - de ott sem hinném, hogy 30e-nél többért bármely nagytulajdonosnak kellene a cég 26 százaléka. Izgi.
Kicsit borúlátó a vélemény. Az indexkövető alapoknak -mivel kiestünk a szűkebb kosárból- az érvényes szabályozás szerint meg kell/kellett szabadulnia a részvényeiktől. A folyamat a végefelé járhat. Ez az eladási kényszer adódott össze a Diageos hisztériával. Október 1-tól vagy talán már előbb, visszatérünk az eredeti mederbe, ahol kevés lesz az eladó és újra növelhetjük a vételárat a morzsák szedegetésével. Aki már régóta gyűjtöget nem rendülhet meg az eséstől, hiszen az átlagos vételár (kb 20k) még mindig bőven a mostani ár alatt van. Ha éppen nem nyerészkedni szeretnénk a kereskedéssel, pedig biztosan sokan így gondolkodunk, az osztalék szempontjából, ami a legfőbb cél, majdnem mindegy, mennyi az aktuális ár. A Diageos pakk biztos nem fog bekerülni a nyílt tőzsdére. Háttéralkuban cserélhet gazdát. Az ő költségvetésükben ez az 520ezer db nagyjából a "le sem hajolok érte" kategória. Személy szerint várok nyugodtan, talán még vásárolok is, a mostani esést úgyis felpattanás követi.
Kb én is ezeket a válaszokat kaptam. Marginális, nem tudnak bővíteni, el fogják adni. Ilyen áron el tudják? Szerintem nem. Család megveszi? Ilyen áron nem. 1300- as várható osztalék is mutat egy árat...
Ezt csak a Diageo vezetősége tudja, hogy lát-e fantáziát a Zwackban. Szerkezetátalakításban vannak a Diageonál, az sem kizárt, hogy valakinek átadják, pl a Zwack családnak, vagy valami befektetőnek, aki fantáziát lát benne, de az sem kizárt, hogy megtartják és az osztit bezsebelik. Mivel annyira marginális tétel a portfóliójukban, akár kukázhatják is. Bármi lehet.
nem egyszerű kérdések!!! én 30 k alatt gondolkodom a bővítésben! ha sikerül ok ha nem akkor sincs gond annyi más lehetőség van csak tényleg türelem kell hozzá!!
Zwack részvény