2026 július 20-án este az őrszolgálat, kamerarendszeren keresztül
észlelte, hogy az épület második emeleti teraszán egy szemetesedény
kigyulladt.
A szolgálatot teljesítő vagyonőrök azonnal a helyszínre siettek, és
porral oltó készülék segítségével rövid időn belül eloltották a tüzet.
Gyors és határozott intézkedésüknek köszönhetően a lángok nem terjedtek
tovább, személyi sérülés nem történt, és további anyagi kár sem
keletkezett.
Az eset ismét megmutatta, milyen fontos szerepe van a folyamatos
kamerás megfigyelésnek, a felkészült vagyonőröknek és a gyors helyszíni
beavatkozásnak.
Köszönjük kollégáink éberségét és szakszerű munkáját!
Az alapvető vitathatatlan tény hogy ez a gyakorlat nem teremt részvényesi értéket tehát érdekellentét áll fenn amelyről ráadásul a közgyűlésen senki nem beszél! Zwack Sándor valószínűleg nem akar túl sokat foglalkozni a céggel pedig a kockázatot ő vállalja. Tehát ez az egész egy magánszemély egyéni döntésén múlik, ha akarná akkor lehetne vezérigazgató...
Értem az írást. Nekem az eredeti az kibocsátásból is van részvényem. Tudom üzletben nincs érzelem de az indok erős. A menedzsmentel kapcsolatos észrevételedre leírtam a tényállást.
Én minden papírt dobtam 38400-on és vettem belőle OTP-t amely sokkal jobb teljesítményt nyújtott az utóbbi években. Ezt a céget könnyű menedzselni, a kiváló termékek adottak hiszen a társadalom hosszú évtizedek óta ismeri az Unicumot és a többi termék is ott van minden nagyobb diszkont super és hipermarket polcain, ennek alapján indokolatlan hogy napi 1m Ft-ot fizessünk egy menedzsernek és számára likvidációs elsőbbségi részvényeket hozzunk létre. Ha a cég profitja évi 2-3mrd akkor ennek egy tekintélyes %-ban nagyon észlelhető része elmegy néhány menedzserre akikre semmi szükség, valójában Zwack Sándornak kéne a vezérigazgatónak lennie nem pedig 65-70 körüli dörzsölt harácsoló uraknak akiknek már amúgy is tele a zsebe több milliárddal. A Richter vezérigazgatója keres évi 300m-t úgy hogy az éves profit 300mrd tehát arányában nem olyan jelentős mint ennél a mikro cégnél, mert valljuk be Közép-Európában ez egy kisvállalkozás ha összehasonlítjuk a MOL-al v nemzetközi szinten az Apple-el, Microsofttal, Porscheval, Forddal Toyotával.
Egy kicsit átgondolva a tényeket, a Zwack-Undenberg konzorcium a részvények többségével rendelkezik plussz a hollandiai befektető. A konzorciumon belül a tulajdoni hányad nem publikus. Tényekre való tekintettel ez menedzsment adott és lojalításukra vall az osztalék elfogadható mértéke. Ennek tudatában tartom a részvényeimet.
Egy normálisan működő cégnél mint amilyen az OTP és a Richter az Igazgatósági Elnök egy 60 éven belüli tapasztalt menedzser és a vezérigazgató egy nála 20 évvel fiatalabb vezető aki a napi ügyekkel foglalkozik, hiszen az Igazgatóság a stratégiában dönt a menedzsment pedig a napi szintű megvalósításban. Nyilván a vezér is tagja az Igazgatóságnak amelyen belül az Elnök a vezető, ha a vezér nem végzi jól a munkáját akkor az Elnök menesztheti.
Zwack részvény