badend

Regisztráció: 2019-03-19 17:30:39

Hozzászólások száma: 509

Utolsó hozzászólás: 2019-06-18 00:05


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 18. 00:05
*nem nyereség
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 18. 00:04
Okkal és nyereség miatt tették, nyilván. Vagy balf.sz módon igy akarták segiteni a részvényt, vagy sunyin....
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 18. 00:01
*érdektelen
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 18. 00:01
Igy van. Ha meg már ennyire érdekel számukra az a befektetői csoport, akik a pézüket tették az autowallisba, akkor legalább ne jöjjenek az ékkő/bux-ot meghatározó terveikkel. Ezen mi- akiknek hónapok óta olvad a pénze felháborodunk, mindenki más meg jót röhög és sarkonfordul.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 17. 23:54
Akkor ezt “üzenetnek” vettem, mivel azt követően történt, hogy veled együtt írtunk neki és válaszolt is. Mostmár ezt a lépést is tűzoltásnak gondolom, ami szintén nem segitett az új befektetők és a vevői erő megteremtésében. Addig nem lesz változás, amig nem törekednek arra, hogy azokat, akik bizalmat szavaztak már az autowallisnak megszólitsák és kiálljanak értük. 
Nem kérem, hogy 200 legyen holnap, de a mély hallgatás úgy, hogy a rv heti 10%-ot esik felháboritó és pofátlan. Ne jöjjenek a messzitávoli 2024-es szöveggel, meg a hullámzó hangulattal, szeretnék már pár őszinte szót hallani a jelenről, ami nekünk szól!
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 17. 23:38
A gond az, hogy 100-rol ez a rv 30%-ot stabilan tartva nem fog ugrani. Kis emelkedésnél a beragadtak ki fognak szállni. Az autowallis és Székely úr elhibázott tőzsdei lépései emelkedő irányban is vissza fognak ütni. Kiváncsi vagyok hogyan jön ki ebből a nehéz helyzetből az autowallis.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 17. 23:30
Sajnos egyenlőre semmi jele a pozitiv iránynak, illetve annak, hogy meglenne a valódi real.
Nem kérdés, hogy a héten 100 alá megyünk :-((( bármi is az oka, de a jelen állapotban az autowallis és Székely úr hallgatása mindent elárul arról, hogy mennyire veszik figyelembe a befektetőik érdekeit. 
Értem, hogy hosszú távon gondolkodnak, de ez NEM indokolja, hogy a már meglévő kisbefektetőikekkel ne törődjenek. Pont ez a hozzáállás az egyik oka, hogy senki nem veszi a részvényt, intézményi befektetők sem fognak jönni emiatt, jelen hozzáállással hatalmas a rizikó a rv vásárlásával. 
Hozzánemértő társaság, tönkrevágják a cég jelenlegi és múltbeli értékeit. Vagy tényleg ennyire szerencsétlenek és dilettánsok, vagy az autowallis bajban van és tényleg a wabi sorsára jut,  elértéktelenedik a rv(ráadásul itt még profit is lenne, meg biztató tervek).
 
Jó lenne látni a 19q1-q2-es számokat... 
 
100 alatt el kell gondolkodniuk a split visszaforditásán, a mai bukó majdnem 10% minusznak felel majd meg azon a szinten. Szép is lesz majd a 720-750-es árra visszatérni... egy kellemes 30%-os veszteség lesz csak a split óta, ez mindent elmond a tőzsdei bevezetés eredményességéről. Remélem tervben van a vezetőség, legalábbis Székely úr eltávolitása a cégtől, világosan látszik a bukása, illetve az, hogy a tőzsdei stratégia nem működik. Megsúgom, nagyvalszeg a prémium se fog.... 
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 21:34
Az oka az, amit ki is hangsúlyoztak: forditott akvival jöttek a tőzsdére, ami nem egy szokványos/eddig nem sokan játszották ezt meg.
Okkal.
Ilyen felállásban nem világos mennyit is ér az új cég: annyit (minimum) mint a korábbi akvis cég VAGY egy teljesen új cégként “valamennyit”, amit a piac/elemzői csapatok kiraknak. 
Sajnos erre nem adtak választ, az Alterás árfolyamot úsztatták át a wallisba, ami hiba volt.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 21:26
Ha innen kiszállok, sohatöbbé tőzsde, vagy legalábbis nem ekkora pakkal.
Játszós millió max!
Megvárom a 25-ét. Ha elesik a nullás fibo(112), az azt jelenti hogy nem ez a nullás fibo -> esünk a szigorúan vett pénzügyi reálig, ami 70-80 körül van idén(!). Duplázott profit esetén ez jövőre 140, öt éven belül ha(!) négyszerezik a profitot, az 300+
Ez a realista verzió; pozitiv irányban speka esetén, minuszban autowallis balfxszság / trumpfaktor esetén eltérhet. 
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 21:16
* 90-et közelíti 
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 21:15
Nem tudom mire alapozod az “éven belül 200 lesz” véleményed, kérlek oszlasd el az aggodalmunk.
Mit fogsz majd tenni ha 100 alá esik és 90-etvközelitu majd 2-3 hét múlva?
Javaslom, hogy ne dőlj hátra, messze nincs biztonságban a befektetésed.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 14:57
Amint megtalálja a piac a valós árat, onnantól lehet jó befektetésről beszélni.
Lehet a reális ár 7x és lehet 2xx is. Egyszerűen nem látni a jó megoldást a jelen helyzetre: 
- feltolni mesterségesen az árat, hátha jönnek a vevők - azonnal adja el mindenki nullán, vagy minimális pluszban, két hét múlva ugyanitt tartana az árfolyam
- akvizició : komoly cég vásárlása sokba kerül, nincs rá keretük. A kisbefektetők pénzéből kb 5-8 milliárd jöhetett be, az nagyot durrantani nem elég. Kis cég - kis (
- akvi hitelből : majdnulla bevételből hogyan fizeti vissza? 
- akvi részvényért : ugyanmár... nagyon nyomott áron (vagy inkább sehogy) menne bele értelmes ember, hogy a nyereséges cégét egy 4 hónapja bukóban lévő cég papirjaival fizetnék ki.
- kötvény kiadása : 3-5 év lejáratú szokott menni(Alteo), a mostani állampapirok (MAK+) 4-5%-ot adnak, jobbat kell adni ami szintén summás összeg plusz vissza is kell fizetni aránylag rövid időn belül.
- közkéz növelése : próbálni még több részvényt eladni, ezt látjuk most. Kisbüfiket már behúzták a csőbe, még emelkedőben is meggondolja kétszer bárki, hogy belevegyen. Intézményes befektetőket még érdemes berántani, de azoknak a mai helyzet bizonytalan - a kockázat pedig mindig extra fee.
Ha mindenre még rájön egy gyengébb év, akkor vége az ékkő-projektnek. 
Továbbra is tartom, hogy az előrehozott prémiumba sorolási kérés egy előremenekülési kisérlet. Rajtunk nem fog segiteni, max az OTC-s üzleteik indulnak be, ergo nagyobb lesz a közkéz -> lesz némi tőke az akvikhoz, de az sem holnap. Eladni 20-30 millió részvényt nyomott áron(~90-100 körül, a jelenegi árfolyamhoz viszonyitva) sokat nem ad hozzá a bukszához. 
Szintén továbbra is tartom : szarban van a cég, mert nem a várt módon jött be a tőzsdérelépés. Nem az árfolyam a gond nekik, hanem a további befektetők hiánya. Bux, likvid, stb, semmi nem vált be. Lehet, hogy terv szerint megy minden és pipálják ki sorban a lépéseket, az eredmény azonban hiányzik és ez aggodalomra ad okot.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 10:22
Igen, en is latom. 
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 10:22
Maskepp szamolva.... mennyit adnek rgy cegert ami 66 milliardos bevetel mellett 1milliard hasznot hoz?
Max 10-20 milliardot, azt is azert, mert a pozitiv kilatasok miatt nem 10 ev alatt terul meg a befektetesem.
Legyen 20milliard, na azt osszuk el a 270millios reszvenypakkal, kb annyit er a reszveny most.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 10:18
Valo igaz, megy minden a terv szerint, ezzel nincs is baj.
A problema az elso lepessel volt, atvezettek az altera-s arat egy teljesen uj ceg es strategia tozsdei megjelenesebe. Mivel az athozott alteras arfolyam nem fedi a 270 mill reszvenyt, a penzugyi erdmenyeket es a strategiat, a piac jelenleg keresi a valos arat. Ennek a meghatarozasa - jobb hijjan - a nyers penzugyi adatokra alapoz, ami ugyebar tudjuk mennyit ad ki egy reszvenyre. 
Maskepp szamolva.... mennyit adnek rgy cegert ami 66 milliardos bevetel mellett
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 10:07
Mindkettő pozitiv, persze. Sajnos az eddigieket végignézve nem fog történni semmi.
Halkan megjegyzem, az egy cégre nézve szégyen, hogy be kell kopogtatni a befektetőkhöz, és rájuk kell sózni a papirt. Nyilván nem piaci áron hisz ott most is tudnának venni de naggyyyoonn nem akarnak, hanem OTC keretében, vonzóan beárazva. 
Kiváncsi vagyok mennyien veszik be majd az erősen kiszinezett marketing-dumát. Ha hozzám jönnének, hogy... pszt, lenne itt egy bomba üzlet, adok neked 60-ért wallist.... nem biztos, hogy belemennék. Hja de mégis, másnap rádobnám a kisbefektetőkre piacin és messziről elkerülném az autowallist.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 07:15
Az Autowallis Altera-n keresztüli megjelenése a kisbefektetők tekintetében súlyosan elhibázott döntés volt. Hiányzott egy részvénykalkuláció a cég részéről, amely világossá tette volna a valós helyzetet és a 270milliós részvénycsomag értékét, nem megvezetve azokat a kisbefektetőket, akik biztak az Autowallisban. 
Az intézményi befektetők valszeg jól járnak majd, OTC keretében a valós ár környékén vásárolhatnak, mindenki más - beleértve már az Altera-ból jövő régi befektetői csoportot is - veszit a cég tőzsdei stratégiája miatt. 
Kár a cégért, lehetett volna szépen is csinálni mindezt. 
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 06:39
Nagy tanulság nekem ez a papir, hogyan válik hiteltelenné egy komoly cég a sumákolós jelentéseivel, lemutyizott Portfólió-s kapcsolatokkal(egy szót sem irnak az Autowallis 4 hónapja tartó eséséről és hogy a részvény értéke már elvesztette a 60%-át.).
Sajnos azt kell mondanom még a Mészáros-féle papirokban is több a “bizalom”, azok legalább egyértelműen profitszerző módba vannak állitva. Itt sajnos a hozzánemértés párosul a sunyisággal, ami számunkra nagyon rossz konstrukció.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 06. 15. 06:29
Az világos, hogy itt már nem csupán a bizalom hiányzik, egyszerűen a piac áraz, és ez a részvény nem ér ennyit sem. 7x Ft környékére tartunk, ami kb a papir valós értéke.
Az is világos, hogy az Autowallis bajban van, a premium előrehozása, a roadshow is a kapkodás, válságkezelés jele. Sajnos ezen az árfolyamon egyik sem fog bejönni, mintahogy a Bux-ba kerülés, a likvid-kategória és a stratégia sem segitett.
Megvárom még a 25-ét, de ha nem változik a helyzet, akkor súlyos bukóban, de dobom. Onnantól még további -20-30%-ot nem szeretnék.
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 05. 14. 19:35
Javitson ki majd tapasztaltabb kolléga, de nem hinném, hogy a részvény sortolását cégenként lehet igényelni, vagy lemondani, ezt BET döntésnek gondolom.

friss hírek További hírek