Viego67

Regisztráció: 2013-12-30 18:00:15

Hozzászólások száma: 64

Utolsó hozzászólás: 2024-01-08 09:10


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

98 343
2024. 05. 16. 10:05
7 849
2024. 05. 16. 14:42

utolsó 20 hozzászólás

OTTone 2024. 01. 08. 09:10
Köszönöm, már megoldódott! 
A héten megteszem a feljelentést.
Valóban jó lenne, ha minél többen kapcsolódnának.
OTTone 2024. 01. 06. 07:49
Szia, nekem sem volt még időm a feljelentésre. Meg tudnád adni a szöveget és az emailt? Előre is köszönöm!
OTTone 2021. 05. 02. 22:17
Teljesen egyetértek, csak az a kérdés, hogy ki a megrendelő? Ezen áll vagy bukik a részvényesek sorsa.  Az elég egyértelmű, hogy a kv "bevállalós fajta". Eddig szakmailag mindig le tudta védeni magát. Erkölcsileg szerintem most sokmindenkinél megbukott, de egyelőre ezért nem neki vannak álmatlan éjszakái... 
Sajnos a cégnél is egyértelmű a sunnyogás, szeretném hinni, hogy ez nem a részvényesek brutális megkárosítására irányul, hanem mondjuk csak az ügyeskedés kategória. 
Ez utóbbit kívánom nekik!
OTTone 2020. 10. 20. 13:48
Annyi történt, h az isrv tulajdonosa a polaris lett, ezzel lehet, h a lélegeztető biznisz haszna ki lett szipkázva, de eleve az Ott1 itt csak közvetítő szerepet vállalt, az egyéb core tevékenységét ez nem érinti - és ez önmagában nem jelenti azt, h az isrv kihátrált volna az ott1 mögül. A tőkeemelés helyett a lengyel tőzsdéről vont be pénzt az isrv tulajdonosi köre. Ezzel csak erősödött a háttér. 
OTTone 2020. 09. 13. 14:03
Jogos, mindenre én sem gondolhatok 😀
OTTone 2020. 09. 13. 10:05
Egy dolgot kihagytam, ami még szóba jöhet. Annak is nagy az esélye, hogy babzsákfotel gyártás a terv 😃
OTTone 2020. 09. 13. 09:46
Tegyük hozzá, hogy ez egy 2013-as árverési hirdetményben szerepel, azóta akár termelés is folyhatott a telephelyen (vagy nem), de nem is ezért tettem be a szöveget. Inkább az adottságok az érdekesek, mert egyedi,  különlegesen nagy méretű ipari fém tárgyak gyártására is alkalmas a telephely. Ha jól gondolom nem sok ilyen adottságú üzem létezik az országban. Ebbe aztán mindenki azt gondol bele, amit akar, de azért vannak mozaik darabkák  (NATO minősítés, ipar 4.0, az ország hadi ipari fejlesztési koncepciója, komoly kormányzati kapcsolatok, stb). A lokáció miatt nyilván pályázati szempontból sem rossz.
Itt bizony valamit gyártani fognak, méghozzá nem egy hétköznapi lakatos műhelyt terveznek létrehozni. Nem lenne nagy meglepetés a kapcsolódás a vésztői projekttel: "a vésztői ipari park biztosítja majd a helyszínt az OTT-ONE 385 millió forintos projektjének, amelynek keretében egy nagy méretű tárgyakat megmunkálni képes, kettős üzemű CNC-célgépet fejleszt ki a társaság" 
OTTone 2020. 09. 12. 11:27
Az ipartelep Salgótarján déli részén, Gazdasági ipari övezetben található.Területén 133x108 méteres üzemcsarnok, raktár, kazánház, vegyi-anyagok raktár, porta-tanműhely és gázfogadó felépítmények helyezkednek el, melyek 1968-1971 között létesültek. A telep iparvágánnyal rendelkezik. A gyártó csarnokban telepített fémmegmunkáló (hidegalakító, forgácsoló, hegesztő, stb.) berendezések nagyméretű, ezen belül saválló, rozsdamentes  acélszerkezetek, nyomástartó edények, stb. gyártására alkalmasak.A gépek, berendezések műszaki állapota rossz, karbantartásuk évek óta elmaradt, jelentős felújítást igényelnek. Az üzem csökkent  létszámmal 2012. decemberig folytatott tevékenységet. A vevőnek vállalnia kell a telephelyen tárolt veszélyes hulladékok elszállítását és a környezetvédelmi előírások teljesítését. Irányár: 350.000.000,- Ft + ÁFA
PANNERGY 2020. 07. 21. 21:22
Éppen ez nem stimmel, ellentmondás a forgalomra esés, mindez persze jó hírt követően! A mai Porfoliós cikk után most is csipegették volna a papírt, erre lenyomják az árat. Évek óta ez megy, Így csináltak alvó papírt a valóban legígéretesebb részvényből. Egyértelmű árkarbantartás/-manipuláció. Ha nem csökkentettem volna le a pakkom, venném a fáradtságot egy MNB-s vizsgálat megindításához. Így is felháborító, ami itt zajlik, még átgondolom. Jó lenne, ha az eladói oldal mögé néznének. 
PANNERGY 2020. 06. 10. 11:29
Igen látom!
Én Napóleon vagyok. Benned kit tisztelhetünk? :) 
.... és természetesen bocsánat ezért, remélem nem veszed magadra! :) 
PANNERGY 2020. 06. 10. 11:14
Látom kapisgálod :) 
PANNERGY 2020. 06. 10. 10:57
??? 
NAGYON ROSSZ PÉLDA! 
Az általad írt esetben a szavazati jog gyakorlásának feltételei hiányoznak, ami nem = azzal, h a részvénnyel eleve nem szavazhatsz! 
Erre írtam, h ha nem szavazhatsz egy részvénnyel = Nem kapcsolódik hozzá szavazati jog! 
Már bocs, de részedről a feladat megoldás osztályzata 1-es
Érveléstechika 5-ös
Ezt a témát nem érdemes tovább bonyolítani!  :) 
PANNERGY 2020. 06. 10. 10:33
Ha egy részvénnyel nem szavazhatsz = nem kapcsolódik a részvényhez szavazati jog.
"Azért, hogy az igazgatóság ne vonhasson magához közgyűlési hatásköröket ill. a legfőbb szerv döntéseit ne befolyásolhassa, meg lehet, ill. kell tiltani, hogy a társaságot a saját részvényekhez kapcsolódóan szavazati jog illesse meg. Az egyes részvényesek közötti diszkrimináció kiküszöbölésére is több eszköz képzelhető el, ill. található az egyes tételes jogokban."
PANNERGY 2020. 05. 28. 22:13
Ez csak Robi lehetett :))) 
PANNERGY 2020. 05. 02. 10:07
Mindenesetre fene jó az ízlése. :) Úgy tűnik sajnos ezzel nem áll szoros kollerációban a cég korrektsége. Eltöltöttem nemrég - éppen a vírus berobbanása előtt - egy hetet Máltán, ez gyakorlatilag a főváros Valetta új része. Az egész környék annyira meseszerű, h rengeteg ismert film forgatásának helyszínéül szolgált.
Utólag hálás vagyok a vírusnak, már 7-8 éve tartottam a részvényt, nem gondoltam, h valaha is megválok tőle, és számomra is érdekes módon a vírus hírére, gyakorlatilag azonnal likvidáltam. A részvény kereskedése egyértelműen agyonmanipulált, ha nem banánköztársaságban élnénk - értve ezalatt leginkább a hazai tőzsdei állapotokat - súlyos büntétések sorozata lett volna ezért a jutalom. 
Mindezek ellenére továbbra is szándékomban áll visszaszállni a részvénybe, mert van benne fantázia, és eddig - legalábbis - hihetetlenül szerencsés voltam a be és kiszállási pontokkal. Szerintem aki benne van nem fog rosszul járni, annak ellenére, h sikeresen kiábrándítják lassan a legmegrögzöttebb híveket is (én is ide tartozok/tam? most kicsit bizonytalan lettem ) . Mindenkinek kitartást, és több vagonnyi hasznot kívánok :) 
PANNERGY 2020. 03. 12. 13:41
Jogod van úgy gondolni, h jól működik, de másokra ezt ne próbáld ráerőltetni.
A lapos földnek is egyre több híve van. :) Ez mindenkinek a magánügye. 
Az a logikai bukfenc, hogy a jelenlegi állapotot vizsgálod. Ez egy illikvid papír lett. A megfelelő szenzivitással rendelkező tőzsdézők, akik a hazai viszonyok között - és ezt még tovább szűkítve a fórumozók világára -, akár a nagy halak közé is sorolhatók - ezt már rögtön a kezdeti jelek után, régen észrevették és fájó szívvel, de likvidálták a papírt. Ha utánanéztél a korábbi történéseknek, nézd meg légy szíves azt is hogy az árjegyző előtt milyen forgalma volt a papírnak, és következtesd ki, hogy milyen lehetett volna, ha az egyre szaporodó jó hírek, a javuló gazdálkodási mutatók jelentkezése után, nem törik derékba a papír likviditását. Ezek tények. Szerencsére jó a pozícióm a papírban - ezt csak azért jegyzem meg, hogy tiszta legyen, nincs negatív személyes érintettség. Abban is biztos lehet mindenki, h ez nem véletlenül történik, és lesz még ez a papír a nagy játékosok játszótere. Jelenleg ennek az előkészítése zajlik, kiküldik a kicsiket a homokozóból. Persze bármi egyéb is történhet, még a tőzsdén sem biztos semmi :) 
PANNERGY 2020. 03. 12. 12:05
User01, szerintem te magad vagy Robi, nyugodtan írd át a nick neved. :) 
Bocsánat nem szeretem a személyeskedést, és egyébként is kimondottan értékes hozzászólásokat olvashatunk tőled, de nincs más magyarázat, hogy miért kell védeni egy rosszul működő dolgot.
Az árjegyző egyik alapvető küldetése lenne likviditást adni a piacnak. Csak akkor aktív az árjegyző, ha emelkedne a papír és egyébként is bőven lenne likviditás, amit mindig hősiesen visszaver és beszorítja a kereskedést egy érthetetlenül szűk sávba, amivel agyonüti a papír likviditását, és itt a kör bezárul. Ilyenkor kellene likviditás a papírnak, most hol a francban van az árjegyző? 
PANNERGY 2020. 01. 24. 22:43
Igen, ebben lehet valami, mert az MVM már aktívan jelen van Kecskeméten: https://hiros.hu/hirek/kecskemet/naperomu-projektet-zart-az-mvm
PANNERGY 2020. 01. 07. 17:56
Az árjegyzés egyértelműen a BÉT programja, de a felvetett téma ennél kicsit bonyolultabb; amit azért hoztam fel, mert kíváncsi lennék - amennyiben a fórumozók közül valaki járatos a tőzsdejogban -  hogy egy tőzsdei cég közgyűlési döntéssel beleszólhat-e egy ilyen félresikerült tőzsdei kísérletbe, ami a cég saját részvényeinek kereskedését ennyire hátrányosan érinti. 
PANNERGY 2020. 01. 07. 14:12
Hadd szóljon! 😊
Nem tudom mennyire közgyűlési téma, de Robi átprogramozására is érdemes lenne javaslatot előterjeszteni. Kicsit kisebb spread, nagyobb mennyiség. :) Ez csak egy rossz VICC volt, tehát épp az ellenkezője! 
E-mail menni fog. Köszi!