Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 12. 05. 13:45

0912 határidő  

megnyílt

buék:))

csak hogy értelmes legyen:)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 08. 20. 21:31
Előzmény: #14358  Törölt felhasználó
tonic66
Ma, 21:20 - Re: ......

LOGIKUS!
Törölt felhasználó 2009. 08. 20. 21:25
Előzmény: #14355  Törölt felhasználó
Nem sok mindent tudok a tőzsdéről, de egy dolgot olvastam róla és az untig elég!

Nem érdemes semmilyen elméleteket felállitani a részvények mozgására, sőt az a legnagyobb hiba!

Továbbra is lottó szelvényenként kezelem a dolgot, eddig bejött!
Pl, nemrég egy certivel beragadtam mert nem néztem meg mikor jár le, és a számitásaimat is felül múlta, a tripláját kerestem a dolgon, mert zárás után még emelkedett :)))
Törölt felhasználó 2009. 08. 20. 21:20
Előzmény: #14357  Gatto
én azt gondolom, hogy ez nem annyira optimizmus szülte rallyknak, korrekcióknak a sorozata, hanem a válság okozta mindenféle szereplők bukoinak a renoválása megy végbe azaz, ujból fel kell építeni a nullát , hiszen 1200 otival nem lehet "egy jót kaszálni" csak felfelé , ugyanez érvényes az sp-re is a maga 650 -vel ..

Ahhoz , hogy a cégek bankok rv-i , ezáltal a gazd.szereplők ne vesszenek oda /hülyén fogalmazva/ , mindenképp fel kell , kelett vinni arról az irreális szintről az összes cuccot. Hogy meddig megy fel az szerintem nem az optimizmusnak a kérdése, hanem az üzleté a pénzvilágé a gazdaság újboli felépítkezéséé . Most semmi nincs még túlértékelve , mert még mindig ár alatt vannak a főbb jelentősebb instrumentumok , társaságok.. sztem az oti papír nem 4500-t ér , és az sp sem 1000 -t . Nem hinném hogy optmizmus lenne, hanem a beárazás , a felépítkezés folyik éppen .
Egy válság után azt gondolom , nem éppen úgy folynak a dolgok mintha semmi nem történt volna , ezért vili hogy minden mozog hektikusan és kiszámíthatatlanul sokszor . A cucc nem egyenes vonalúan rövid idősíkban , hanem tekervényesen de meglepően nagy léptékben halad. Sztem azért , mert mihamarább azon a ponton akar lenni , ahol már normális árnak mondható . A test öngyógyító képessége is erről szól...

Gatto 2009. 08. 20. 15:00
Előzmény: #14356  Törölt felhasználó
Erre a fórumra még egyszer sem írtam, és még ilyen megállapítást sem tettem mióta sikerült igen jól elkapni a bullt: szerintem már annyira nagy az optimizmus, hogy lassacskán már szoptimizmus lesz belőle... ha mindenki ennyire de ennnyire de ennnyire optimista, akkor lehet h ideje leépíteni pár rv-t és adni egy kis buxot mondjuk... az agresszív stratégia szerintem nem nyerő, mert abból még kb 96 % eséllyel kirázhatnak...minuszban ráhigítani nem szabad, pluszban 3-4 % esésenként 30-50 %kal növelni a short kitettséget - most semmiképp sem pár %-ban kell gondolkodni, így a felvállalhatatlan nagy pozíciók felejtősek...több tíz % összejöhet a köv hónapokban (talán, de lehet h nem :D) mellette pedig lehet alulértékelt defenzív rv-eket tartani.
Törölt felhasználó 2009. 08. 20. 08:53
Előzmény: #14354  BudFox
végignézve az ársávot .... nem volt szerdán a piacon semmiféle alapkezelő meg nagyhatalom .. sajna az sp-n daxon nem tudtam végignézni , ugyhogy arról nem tudom megállapítani ugyanezt.

szerintem a TA- ban - ilyen időkben - a támasz-ellnállás szisztéma a nyerő .. A bszallag meg egyéb indi egyszerűen becsap , vagy a cucc amit jelez igen rövid életű /az időt egyik sem jelzi / , ezért mérvadóbb az ell.-tám. sztem .

a probléma a veztések között az a legnagyobb (magamon tapasztaltam) , hogy MINDENÁRON POZIT AKAROK RAKNI ! Ez a kapzsiságom minden lényeglátást elfedett mindig ... szóval .. jobban becsüld meg a pénzedet. Az állandó DT használata nagyon sok rossz beidegződéseket produkált nekem . DT-zni csak akkor szabadna , amikor már megy a középtávú, de legalább is a több napos cucc ... Ekkor nemcsak a pozi felhelyezéséről, hanem arról is amit írtál : t.pszichológia , illetve a TA másféle használata is új dimenziókat is mutat.. Probáld meg: minden indit letörölni és csak támaszt ellenállást használni MINDEN IDŐSÍKON és csak azt-azokat figyelve .. Meg fogsz lepődni , hogy milyen egyszerű törvényszerűségeket találsz ..

A másik és legfontosabb : nem kell -szabad minden helyzeben pozit rakni ... Vannak napok , idők, amikor inkább "szellőztetni" érdemesebb , és távolabbról figyelni az egész cuccot ..
Törölt felhasználó 2009. 08. 20. 00:27
Előzmény: #14354  BudFox
Szia öreg harcos! Egon októberben 1500 -at elemzett,márciusban bekövetkezett,söt!! Ilyen a tőzsde.Senki nem tudja hogy mi jön mert ilyen válság még nem volt.A kilábalást sem tudja senki,csak találgatnak.Mindenki épitkezzen a saját elképzelése szeint!
BudFox
BudFox 2009. 08. 20. 00:17
Előzmény: #14351  kamaz7
Elemzők meg nyugodtan főbe lőhetnék magukat..megsüthetik a tudományukat, ha nagyobb gazdasági hatalmak kötélen rángatnak minket...

semelyik elemző nem tudta megmondani ezt a nagy rallyt, emelkedést...már 14.000 -es pont óta esést mondanak, de már majdnem 19.000 -en voltunk....

és még most is minden elemző esést mondott 2 hete töretlenül..csakhogy nem nagyon akar bejönni....persze utólag mindent meg lehet magyarázni...
vagy mint a kedvenc elemzőnk, aki nem akarta beismerni hogy tévedett, mert esés jósolt, és helyette emelkedés lett :

" Ha bull, akkor legyen bull"

és ezzel el is volt intézve az egész dolog :DD
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 21:42
a kiváltságosokról meg az a véleményem, hogy egyszerű, sima korrupt alapkezelők, akik barátoknak felnyomják az árat, megveszik tőlük, aztán mehet le az újabb körre, ahol be tudnak vásárolni
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 21:37
a húzópapírok közül 2 számomra teljesen követhetetlen, az otp néha rövidtávra bejön, de nem is foglalkozom velük, csak az MT-vel.
a funda elemzések nem rosszak, de békeidőben, pánikban nem érdekelnek senkit. most ugyan tűzszünet van, de még csak a béketárgyalásoknál tartunk.

kamaz7
kamaz7 2009. 08. 19. 21:26
Előzmény: #14350  Törölt felhasználó
Most már járjunk ennek a végére! Nyereséges akarok lenni! :D

Hogyan lehetne rájönni, hogy mi a húzópapírok sorsa? Technikai elemzés? A befektetők viselkedésének elemzése (tőzsdepszichológia)? Vagy ezt néhány kiváltságos valahol eldönti?

A fundamentális elemzésben nem hiszek. OTP árfolyama pár hónapon belül a tizedére esett, majd megnégyszereződött, pedig ezalatt magával a bankkal nem történtek ilyen drasztikus változások.

A TA jó, nagyon szeretem. De néha túl szubjektív. Ha kell eladási, vételi jeleket olvasok ki belőle.
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 21:08
Előzmény: #14348  kamaz7
igen, erre gondoltam.
télen senki nem gondolta volna, hogy ekkora esés lesz, és aki azt végigcsinálta, vagy nézte, az idén nem merte tartani a longot, mert azok után nem lehetett bízni ekkora rallyban.
a nagy emelkedés után rengetegen elkezdtek shortolni, mondván, megyünk vissza 10k körülire, de nem így lett. ez tényleg sucker rally. sokan buktak tavaly, vissza kell tömni a pénzt, és ha nincs is mire, az emelkedésnek nem a funda vet véget, hanem a para.

az áll a vételin, aki tudja, hogy mi lesz a húzópapírok sorsa.
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 21:07
Előzmény: #14348  kamaz7
Leírom a saját véleményemet is. Ahogy a tavalyi esésnek sem volt gazdasági alapja, úgy a mostani emelkedésnek sincs. Nem is kell a továbbiakban ezzel foglalkozni!!!!!!! Az esés megállók nélkül ment végbe, szinte korrekciók nélkül zuhant a BUX 20000 pontot !!!!! Megmondták ugyanez várható visszaúton is. Óriási hibát követ el az a tőzsdéző, aki két napnál tovább tartja a short poziját. Az esést inkább várjátok ki pozi nélkül, de a short életveszély!!! Csak napon belül ajánlott !!!!
Gyors felhúzás várható szerintem 23000 pontig.!!!!!!!!!!!!! Addig igazi korrekciót nem várok. Remélem nem leptem meg senkit, és saját hibámból leszűrve adom közzé a tutit. Nagyon sokat buktam , ingyéé mondom
kamaz7
kamaz7 2009. 08. 19. 20:49
Előzmény: #14347  Törölt felhasználó
Szerintem teljesen jól leírtad a dolgot, jó meglátás.

De mégsem értem. :)

Amikor mindenki látja, hogy az emelkedésnek nincs alapja és mindenki elkezdi shortolni, akkor ki áll a vételi oldalon? Ki veszi?

Egyébként meg a levonható következtetés tragikus... Ezek szerint mindig a rossz oldalon állunk és mindig csak bukunk? Ha úgy érezzük, hogy esni fog, akkor longoljunk?
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:35
Előzmény: #14346  Törölt felhasználó
írhatod ahányszor akarod, de nem erről beszéltem, nem a KT volt részemről a téma
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:25
Előzmény: #14345  Törölt felhasználó
megegyszer
longosok menekülnek (zárogatnak) nagyobb számban ezért ilyen a kt napok óta
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:20
Előzmény: #14339  Törölt felhasználó
tudom, KT-ről nem is beszéltem, csak arról, hogy feltűnően ki van hegyezve szinte az egész topik a shortra, tavaly, a legnagyobb esés közepette meg más topikokban is mindenki longolni akart, amerikát szidva, hogy miattuk esünk.
most is a jenkiket szidjuk, mert miattuk emelkedünk :))
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:16
Előzmény: #14341  Törölt felhasználó
Akkor benéztem a témát, azt hittem az S&P-ről van szó.
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:10
Előzmény: #14338  Törölt felhasználó
hol van itt szélessávú béka
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:08
Előzmény: #14341  Törölt felhasználó
3
Törölt felhasználó 2009. 08. 19. 20:07
Előzmény: #14338  Törölt felhasználó
2 hete az van
link

Topik gazda

opcioka