Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 12. 05. 11:03

Bookline  

Bookline: 7.5%-os közvetett tulajdont szerzett Spéder Zoltán!

Ismerve rossz döntéseket nem szokása hozni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 11. 04. 09:24
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
Szeri, abban egyetértünk, hogy innen bukni nem nagyon lehet vele. Csak annyit akartam hozzátenni, hogy nagyobbat lehetne nyerni rajta, ha egy Humet-szerű forgatókönyv szerint folytatódna a történet, ehhez azonban a jelenlegi állapot nem jó kiindulás az extrém alacsony közkéz miatt. Ezen lehetne egy nyilvános kibocsátással segíteni, ha ezt szeretnék. Ha viszont igazad lesz, és hosszú távon szeretnék fejleszteni és nyereségesen működtetni a céget, abból túl sokat egy külső tulajdonos nem sokat fog profitálni, mert pillanatok alatt kiszorítják a cégből. Ami szintén nyereséges kiszállást tesz lehetővé, de nem az az extraprofit, ami a másik esetben lehetne.
Törölt felhasználó 2008. 11. 03. 23:37
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
"Még nagyobb baj, hogy van egy bejelentett 95 százalékos tulajdonosa"
A jelenlegi helyzetben ez nem feltétlenül baj, mivel ők nem csökkenteni akarnak a részükből...

"ezért ha elkezd száguldani az árfolyam, mindenki tudni fogja, mi van mögötte."
Ezek szerint most már mindenki tudja...

"Itt esetleg egy nyilvános kibocsátás oldhatja meg ezt a helyzetet."
Ezt ugye most csak elméletben írtad?
(Nem véletlenül fizetett 2007 tavaszán jelentős prémiumot a többségi pakettért a
Közép Európai Média Kiadói és Szolgáltató Zrt.)
A Bookline jelenlegi helyzetében ennek valószínűségét kb. 0.00001%-ra teszem, kerekítve.

>>"a főtulaj (....) a hosszú távú eredményességben/növekedésben érdekelt, s nem a rövidtávú spekizésben a BÉT-en. "
>Erre viszont ne építs stratégiát."
Pedig pontosan erre építettem, nevezetesen hogy a Bookline nem egy újabb Humet lesz a Béten, hanem
egy profitábilisan működő és folyamatosan fejlődő cég, hamarosan pedig akár tőzsdei jelenlét nélkül.

"Mindenki a minél gyorsabb, és magasabb nyereségben érdekelt a tőzsdén, semmi másban."
Kíváncsian hallgatom, a Bookline esetében ezt hogyan képzelted el.
Mert ha egy baráti kezek gyűjtögetése+újabb ajánlat+kivezetés kombóra gondoltál, akkor egy csónakban evezünk...

üdv:
Szeri
Törölt felhasználó 2008. 11. 03. 21:51
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
"Követni a bányászokat viszont bármikor lehet, s először ennek a pszichológiájával (is) érdemes foglalkozni. Ha érted mire gondolok... "

Szeri, annyira értem, hogy kizárólag ezzel foglalkozom a BÉT-en évek óta.

Igazad van abban, hogy a Bookline jelenlegi állapotában nem igazán alkalmas az általam leírt spekulációra, mert minimális a likviditása. Még nagyobb baj, hogy van egy bejelentett 95 százalékos tulajdonosa, ezért ha elkezd száguldani az árfolyam, mindenki tudni fogja, mi van mögötte. Az ilyen ügyletek elsődleges feltétele, hogy hivatalosan magas legyen a közkézhányad, a nagy tulajdonos mindig titokban gyűjti a részvényeket baráti kezekbe, vagy más kreatív módszerrel. Itt esetleg egy nyilvános kibocsátás oldhatja meg ezt a helyzetet.

"a főtulaj (....) a hosszú távú eredményességben/növekedésben érdekelt, s nem a rövidtávú spekizésben a BÉT-en. "

Erre viszont ne építs stratégiát. Mindenki a minél gyorsabb, és magasabb nyereségben érdekelt a tőzsdén, semmi másban. Gyönyörű példa a közelmúltból Korányi esete az Exbussal. Hány helyen elmondta, hogy mennyire elkötelezett a cég tőzsdén tartása iránt, amíg BÉT lesz, addig az Exbus is tőzsdei cég marad. Aztán az első adandó alkalommal eladta a bankáros Kovács Gábornak, ráadásul nem is valami hűdenagy nyereségért.
ingcapa 2008. 11. 03. 21:13
Előzmény: #76  501
150 körül...
nekem 127es átlaggal van
501 2008. 11. 03. 20:59
Előzmény: #75  ingcapa
te/ti már nyerőben vagytok?
hol kellett volna beszállni? :)
ingcapa 2008. 11. 03. 20:54
Előzmény: #74  501
spekirally van.
az elmult 2 hét legjobban teljesítő papírja...
lehet vele pízt keresni!!!
501 2008. 11. 03. 20:37
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
ki veszi a papírt ? a cég? nem lenne nekik jobb ha kiszorítanák a kisbefektetőket?
Inkább piacon veszik?
van egyáltalán vmi sztori a papírban?
Törölt felhasználó 2008. 11. 03. 11:30
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
srv bejelentés volt?
Törölt felhasználó 2008. 11. 03. 11:27
Előzmény: #71  ingcapa
Átment a 240 es szinteken, most az 500 körüli szint lehet elérhető.
Miért kellett a volt tulajnak ennyire lenyimni? Na mindegy, kiszállt az egyetlen eladó aki eddig adta.
ingcapa 2008. 10. 31. 19:46
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
Ez is 1 szép nap volt! Hogy mért nem vettem többet!?
Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 12:16
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
Szeri ez is egy lehetőség, de nem látom értelmét.
Meglátjuk.
Én inkább az események felpörgését várom. Most megmutathatják miért is kellett nekik a bookline.
Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 11:47
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
Inflexio, amiről Te írtál, olyan cég már létezik a hazai piacon, és Humetnek hívják. Azért a kettő szerintem nem említhető egy lapon. Egyrészt kicsi a közkéz, vékony a könyv, mindkettő megnehezíti, hogy a spekik tízezresével rohangáljanak. Nézd csak meg mekkora forgalommal esett 900-ról a jelenlegi árszintekre. Márffy gyakorlatilag pár ezer darabbal letolta az árat. Itt nem tudsz mennyiséget a spekikre pirítani, s miért is akarna a főtulaj, amikor (számomra) világosan látszik, hogy a hosszú távú eredményességben/növekedésben érdekelt, s nem a rövidtávú spekizésben a BÉT-en.
A Bookline köré a jelenlegi helyzetben milyen sztorit kreálnál, amivel mondjuk "spekire" alkalmasnak találtatna, s rohannának az emberek, hogy 1500-on zsákoljanak belőle?
(Ne feledjük, hogy a többségi részesedést 905 Ft-on szerezték tavaly március-áprilisban)
Nem fogsz tudni mondani ilyet, mert nem ebbe az irányba indultak el...

Felhasznal: A profilbővítés elengedhetetlen a sikeres működésükhöz, ez jelenleg is folyamatban van - ha nézegeted időnként az oldalukat szépen látszik...
Saját részről nem gondolkozom már ilyen hosszú távon, adjanak egy legalább 300-400 Ft közötti ajánlatot, s már tenném is zsebre a nyerőt, jöhetne a következő célpont...

Inflexio eredeti ötlethez visszakanyarodva - nyilván sokan álmodnak egy Humet-kategóriás cégről a BÉT-en, de az aranybányászat ilyetén formában illegális tevékenységnek minősül.
Követni a bányászokat viszont bármikor lehet, s először ennek a pszichológiájával (is) érdemes foglalkozni. Ha érted mire gondolok...

Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 11:21
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Régebben foglalkoztam (nézegettem) a papírral, de kifejezetten ambíciózus volt.
Alig van néhány 10 k papír magánszemélyeknél. Bármi lehet.
Az srv egy lehetőség. Mikor olvastam biztos voltam benne , hogy M el kell adja az összes papírját addig semmi se lesz. Megtörtént. Az érdekesebb dolgok most már jöhetnek. Pozitívan látom. Persze ez csak saját véleményem.
Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 11:07
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
Mivel a cél nem a könyvkereskedelem, nemsokára névváltozás lesz, portfóliobővítéssel. Van még ilyen cég pl BIF. Megvan a célja a jelenlétnek. A sztori szerintem csak most fog kezdődni.
Miért fizettek volna 900 forintot a felvásárlásnál?
Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 11:05
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
Szeri, egy tőzsdei cég, amely 95 százalékban a tiéd, aranybánya. Kreálsz köré egy látványos sztorit, felhúzod az árat az ötszörösére (ez ugye szinte semmibe nem kerül, hiszen alig van eladó részvény), és máris adhatod a részvényeidet a lelkes spekiknek. Ha eleget eladtál, egy negatívabb tőzsdei hangulatban még utánaküldesz egy nagyobb adagot, és máris megint a béka feneke alatt van az ár, itt visszagyűjtögetheted a spekiktől. És mindeközben te irányítod a céget, belelátsz az összes bennfentes információba. Nekem életem nagy célja, hogy egy ilyenem legyen.
Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 10:57
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
Tőzsdei jelenlét ebben az esetben (egyetlen tulaj 95%-on) nem hinném, hogy bármiféle előnyt is jelentene (csak a presztízs miatt kicsit luxus, bár nem példanélküli), sokkal inkább plusz költség, és szigorúbb szabályok az átláthatósággal (könyveléssel) kapcsolatban.
A tőzsdei bevezetésnél anno jelentős tőkére volt szüksége a cégnek, amit a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. tavalyi belépésével megoldottak.
Szerintem ezzel kapcsolatban már nincsen sok nyitott kérdés, nekem inkább a kiszorításról lenne két rövidebb... Mikor/mennyiért? :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 31. 10:02
Előzmény: #63  rigusz
A régi tulaj teljes kijátszása volt a tét szerintem. 900 ft on vették meg a céget zömmel. Nemhiába a 900 ig srv.
Tőzsdei jelenlét inkább előny és lehetőség.
rigusz 2008. 10. 31. 09:46
Előzmény: #62  rigusz
kemény 5 percre... :-)
rigusz 2008. 10. 31. 09:44
Előzmény: #61  ingcapa
Hát ezt felfüggesztették, vajon miért?
ingcapa 2008. 10. 30. 20:52
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
márffy távozott, nem baj...

Topik gazda

Eshark
5 4 1