A Fidesz mindig is fejőstehénnek nézte a bankokat, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a lakosság érdekeit a bankok érdekei elé helyezte. Ezért nincs semmi váratlan abban, ami történt.
Gyerekek, Barack_Virágnak tényleg igaza van. Rákerestem , már október 20-án bejelentették a banki fizetési moratórium hosszabbítását 2021 nyárig, de én akkor átsiklottam rajta, és csak a mai bejelentést vettem észre. Azt hittem, hogy ez újdonság. Szóval a mai bejelentésnek nem kellene hatnia az árfolyamra. Elnézést a téves riasztásért.
Ez benne volt egy újabb moratórium hosszabbítás a levegőben már múlt hónapban is. Látszik elhúzódik a járvány, sőt nem kizárt a 2021 -2 félévi moratórium sem, erről tavasz végén dönteni kell.
A moratórium hosszabbítás a banknak olyan, mintha további 7-9 hónapra (amennyivel a futamidő majd meghosszabbodik) kihelyezett volna egy ilyen tömegű hitelt. Szerinted ettől boldogtalanok?
Nem hiszem, hogy akkora lenne a dráma. Mondjuk, az OTP-t szerintem indokolatlan volt ennyire felhúzni, meg is lepett. Viszont a moratórium meghosszabbítása miatt azért bezuhanás sem hiszem, hogy lesz, de korrekció mindenképp, az meg lett volna enélkül is, legfeljebb halványabb.
Ez valószínűleg újabb céltartalékolást jelent majd a következő negyedévben, vagy talán még most is meg tudják tenni van rá 1.5 hét. Továbbra is elfedve marad majd a hitelfizetési probléma, ki mikor hogy tudja fizetni, milyen láncreakciót indít be, ha egyszer véget ér a moratórium. Részemről már eddig is hihetetlen volt az elmúlt hónapokban látott kockázat ignorálás, ezek után én itt nem várnénk semmit, kb 1-2 %-os mínuszt max az íze kedvéért.
Orbán Viktor bejelentette az újabb támogatásokat. -Meghosszabbodik a hitelmoratórium, mentőövet kapnak a bezárt vállalkozások, lakásfelújítási hitel is jön, felére csökken az iparűzési adó - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután a Facebook-oldalán. Az ellenzéki vezetésű megyeszékhelyeknek sokk lehet a döntés, de később támogatást kaphatnak a kormányfő ígérete szerint, a kisebb városok, települések automatikusan kárpótlást kapnak majd a kiesett bevételek után.
OTP részvényesek ide!