A forintpiacon a legnagyobb szereplők becslései szerint 10-15% lehet az algoritmusok
által kötött ügyletek napi részesedése (a legnagyobb szolgáltatásnyújtók a Deutsche Bank,
a JP Morgan, a Goldman Sachs és a Credit Suisse). A tényleges árfolyamra gyakorolt hatásuk azonban ennél jóval nagyobb lehet, hiszen amint az emberi kereskedők felfedezik az
algoritmusok jelenlétét, azonnal bekapcsolódnak annak mozgásába (front-running), egyfajta
multiplikátorhatást hozva létre.
bizony már nincs messze.
Az olajat nem akarom engedni. Nem mehet 87 fölé majd hétfőn és akkor is déltől... :)
Hát ezek ott kint nem tudják, hogy Dénes bácsinak tervei vannak vele ?
Hali,nem ,írtam is,h még vettem rá és 7280-nál eladtam,lehetetlen most kiszámítani,inkább eladtam.Mindig van új nap.Kedden,ha rep,gyözelem lesz,akkor beszállok.
Szia Maci!szerinted mi lenne ha vennék 1 kis dax s28 as certit?elvileg nem szúr fel 8000 ig,és valamikor jővő márc ban kivenném a jól megérdemelt nyerőt?
Ha legközelebb felnézel az éjszakai égre, akkor jusson az eszedbe, hogy amit látsz, az a távoli múlt.
Hiszen a csillagok olyan messze vannak, hogy mire a fényük ideér az több millió év.
Még így is, ebből a nagyon távoli múltból a csillagászok rendkívül sokat tanultak, és választ adnak mi várható a távoli jövőben .
Például tudjuk azt is, hogy következő jelentős kozmikus esemény ami kihat a Galaxisunkra, az a Tejútrendszerünk és a szomszédos Androméda-galaxis ütközése lesz
A várható időpont mintegy 4 milliárd év.
De itt a földön se más a helyzet. Mert itt is csak a múltat ismerjük, és ebből próbálunk következtetni a jövőnkre.
Ismerjük például a jégkorszakok ciklusos változásait, a felmelegedéseket, a ehüléseket, az élőlények evolúcióját, a kihalásokat, az emberiség eddigi fejlődését.
Társadalmi és gazdasági szinten is hasonló a helyzet: hullámok figyelhetőek meg. Ahol a minták folyamatosan ismétlődnek. Kihalások, evolúciók, ahol az erősebb az alkalmazkodóbb marad csak életben.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?