Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Igy van NQ nál nem TA alapú az esés már hanem fundamentális,adják a bálnák is,ezért is írtam az 50 % os esést mint lehetőséget,ami azért nem feltétlenűl vonzó nekem mint napon belüli kereskedőnek a tegnapi nap ahol 2000 pont fölötti oda vissza mozgások vannak sokkal vonzobb,mivel könyebben lehet beszállni és menedzselni a pozit,egy folyamatos visszateszt nélküli csordogáló esésbe ahol bármikor jöhet intenzív felpattanás és 150-200 pontos órás gyertyák születnek nem kimondottan napon belüli kereskedőknek való inkább a napon túliaknak,ez me számomra nem kivitelezhető max 1-2 nap hetente,de azt is hanyagolom.Napon belül viszont jó a long is nem csak a short,csak tudni kell,honnan mikor miért
Daxban szerintem nincs semmi látnivaló.. 25.400-25.600 között oldalazik napok óta.. Ki akarja bekkelni ezt az USA korrekciót,aztán megindul felfelé..Szóval longos,csak egyelőre nem tud a széllel szemben pisálni..
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 25490 shortom petézik először:D m1-re átrakod 17:14-kor tegnap van egy pici GAP, imádják az ilyeneket visszanézni.... következő 25550 és 25650. várok egy SC-t. dax sentiment nem tud zöldülni nagy tf-en, napon belüliek már zödülnek, ezért még ma meg kell tolni izomból.
DAX sávozik ,NQ meg várja a délitáni adatot,az utolsó eső hullám alján ahonnan böven van tér felfele,pont ez adja DAX erejét,habár ezt nem nevezném erőnek,simán csak tartják a sávot.Érdekes lesz a mai nap,mivel csütörtök leginkább a heti irányváltásról híres ami péntek záróig tart,viszont heti záróban alá záró körbeölelő hetes short gyertyát várnék,mint már utaltam rá
Veled nem erdemes kommunikálni,mert teljesen efyedi elméleteid vannak.. Én utánanéztem.. Intezmenyi eladók vannak nasiban. Nyugdíjalapok kezelői,stb. Szép lassan szabadulnak a tech cuccoktól. A felrántasok meg a shortzárásokból adódnak. Ha akarod elhiszed,ha ajarod nem. A volumeneket kell nezni. Eséskor nagy forgalom van,emelkedéskor kicsi.. Tehát nem vesznek semmit vissza egyelőre..
A mai taktikám a következő.. A 490-es shortot tartom,1/5-el,közben a visszapattanásokat is megjattszom,360-400 long,azokat mindig zárom,ill. esetleg a fordulaskor ráadok és tartom a shortokat..
az a bajom az nqval amúgy,h a microsoft 1 a 100ból. a többi ram hddgyártó ment 100-200-400%-ot, ezt realizálják izomból. Microsoft fehér holló esete, önmagában nem képes megváltani a világot. ha örülnek is, leöntik. de azé 6 nap után lehetne EGY zödülés..
dax réstöltésre hajt, ha megcsinálja: 25200-25100: akkor nq 27000-27100. emiatt longolnék ott. egy próbát megér. felfele indult, lefele megy, kimegy dupla aljra, és visszarántás 27500 fölé. erre hajtok. tőke 1/3-ával. Belefér a bukó, ha mégis öntik tovább.
tegnap írtam,h miért öntik le újra és újra. Az én spekulációm: ha egy nagy giga pack be akar szállni longba, a legegyszerűbb módja, anélkül,hogy felhajtaná az árat... stoppokat fog,long stoppokat. ezért hát odadurrantanak az aljaknak, a fosós banda stoppol, long stop = eladás. Big pack meg megveszi, felszívja. utána +100-150 gyakorlatilag kicsapta őket, és már poziban van, ha vissza akarnak mégis szállni, csak fentebb tudnak kiszállni. Előbb-utóbb (kérdés mindig a mikor), shortos látja,h na vége van, STOP, ez a dupla alj, és stoppol. és fordulunk. Shortos meg pont azt tpzi le,h beszakad -50-100, és emiatt van az "aláhúzás".
Igen,ez csak egy pillanatnyi reakció a gyj-kre.. Én a várható folytatásról beszéltem..Szerintem ugyanúgy beadjak mint a többit,ha folytatódik a trend..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?