"fél óra múlva adtam nekik ultimátumot, hogy 1 percük van arra hogy árjegyző bejöjjön vagy pszáf feljelentés lesz "
Ez már megint mekkora butaság. Személyesen ismerem a srácot, aki kezeli és nem hallottam még esetről, amikor ő lett volna a hibás. Álltalában Bécsben szarnak az egészre, vagy a kapcsolat szakad meg.
Itthon pedig többen figyelik és ha megáll reklamálnak, de kint ez olyan kis tétel, hogy nem nagyon foglalkoznak vele.
Sajnos a mi kis szar tőzsdénken ez is egy termék.
"nem igaz, hogy nem lehet bele stopot tenni"
Ne beszéljünk már butaságokat. Stoppot lehet rá rakni, de minek.
Ugye tudjuk, hogy a stop működik? Adott áron történik kötés, akkor aktiválódik a stop és a megadott árfolyamig vagy piacin ráadja a piacra. Certiben árjegyző mozog, de nincs mindig kötés.
Tessék gondolkozni legközelebb!
nekem jók a tapasztalataim a turbo certikkel. igaz, a 100-200k-s pozik nem nagyok, ezekkel nem túl nagy a kockázat. 10k-50k-80k-s eredmények így is összejöttek néhány nap, pár hét alatt, főleg olaj, arany certiken. és a közeli kifutásúakat (1-1.5 hónapon belül) kerültem nagyon.
kösz az infót a befektetési hitelről. nem tudom ilyen csak az ersténél van,vagy máshol is?
a befektetési hitelnél is lehet "korlátár". abban az esetben,ha a hitel,és a saját pénzed összegét elveszted ha a termék rossz irányba elmozdulás esetén. ez hasonlít a Technikai Daytrade-hez,csak napon túlra találták ki. Befektetési hitellel 5-szörös tőkeáttételt érhetsz el maximum,így egy 20%-os (a jutalék,és a hitelkamat miatt ennél kisebb mértékűvel is) elveszted az összes pénzed. lehet kisebb hitellel "szorozni",de akkor meg nem fog versenyezni a certivel hozamban. Persze azokra a termékekre,amire nincs certi ez jó megoldás,vagy ha az elérhető certi korlátára nem felel meg ezzel lehet "másová helyezni" a hitel nagyságával
A másik,hogy ezzel csak long irányba lehet nyitni,ha jól tudom,és shortolni nem lehet.Medvepiacon ez nem túl előnyös.
Tény,hogy sok hátránya van a certinek,de ezzel lehet még leginkább pénzt keresni a béten,meg a bux hatival.
Törölt felhasználó2011. 10. 08. 23:27
valóban elmondtak mindent a többiek, amit a nyomorult erste certikről tudni érdemes, talán csak annyit tennék hozzá, hogy
a turbókban van tőkeáttétel beépítve, viszont csak saját pénzből vehetsz
a befektetési certik elmozdulása bár nem tőkeáttételes, viszont a brokik adnak befhitelt hozzá
így majdnem azonos eredményt lehet elérni egy befhiteles bef certivel (dax, arany, olaj) mint a turbos verziójával, viszont a korlát miatt mivel nincs, ezért nem kell izgulni
összehasonlítva pl. OTP és az arany árfolyamát,stb. lényegesen kiszámíthatóbb és követhetőbb egy dax index vagy arany árfolyam, mint a bét fekete paripája az OTP árfolyama
...egyébként a turbo certi jó ötlet lenne, de nem ilyen fos megvalósítással, ahogyan azt az Erste csinálja
Csatlakoznom kell az előttem szólókhoz. Ez a legveszélyesebb instrumentum, ami létezik. Lejárati és kiütési kockázatot kell futni. Egyszer csaknem 800 ezret buktam egy DAXTL-en, az utolsó pillanatban fordult meg, és 40 ezer nyereséggel zártam, de ne tudd meg, hány litert izzadtam az éjjel alvás helyett. Csak apróval szabad csinálni. Mindig ugyanazta kis pénzt tedd fel rá, és legyen a cél pl. a reál megkeresése. Én már csak sima certiben utazok, nemrég egy arany certit zártam kb. 6% pluszban - simát, nem TL/TS-t, azt soha többé. Még úgy is cumi volt, hogy a többfajta turbó közül abba ültem, amelyiknek a korlátja a legmesszebb volt. Ez a 2 kockázat 1xűen túl sok.
Hát tényleg csak egy hajszálon múlt...Engem sokszor megszívatott a DAX certi. Már nem kereskedem DAX-al egyáltalán.
Kívánom, hogy hétfőn ki bírj szállni belőle! Én sokszor reménykedtem hasonló helyzetben és a vége mindig kiütés lett.
Szóval nagyon rossz a tapasztalatom.
Pedig én azt hittem nincs normális ember a fórumokban...kellemeset csalódtam
Amúgy én is beleugrottam pár napja az ERSTE DAX TURBO SHORT 20 CERTIFIKÁT-ba amit tegnap majdnem kiütöttek,de a végére kis mínuszban vagyok. Ha hétfőn lemegy nyerek,de az idegeskedés ami vele jár az egyáltalán nem kellemes. Ha ezt zárom elfelejtem a certiket végleg.
Tavaly -800.000, az idén márciusig -100.000. Ismerőseimnek hasonló, vagy még rosszabb eredmény. Óva intelek tőle. A kiütési ár úgy van általában megadva, hogy leszúrjon odáig, utána volt amikor 2-3 hétig nem volt újabb termék alacsonyabb korlátárral. Mire bevezették elment a piac....tehát visszahozni sem lehetett vele amikor fordult. Stoppot tenni nem lehet, még mindig kiszedték, nem is likvid, mert sokszor eltűnik az árjegyző. BÉT zárás után nem tudsz vele kereskedni, pedig azután megy igazán a mögöttes termékek piaca. Nem tudsz beavatkozni, reggelre K.O. Nem is beszélve arról, hogy nem korrektek. Volt amikor tulajdonképp éjjel kiütött certivel délelőtt 11 óráig engedték a kereskedést. Akkor jöttek rá, hogy ki van ütve, úgy, hogy megkérdeztem....Azt mondták, hogy nincs kiütve, erre én nem adtam el 60 ft-os áron, azután egyszercsak mégis rájöttek, hogy ki van ütve, letiltották a kereskedést és elszámolták nekem 23 ft-os áron. Reklamáltam, de leráztak.
Márciusban befejeztem és örökre elfelejtettem az erste certiket. Azóta más platformon kereskedek sikeresen.
A sok veszteség haszna annyi volt, hogy rájöttem ezt a szakmát tanulni kell, mégpedig olyantól, aki ott van ahova te szeretnél tartani. Azt a pénzt amit elpocsékolnál certire költsd tanfolyamra, demózz igazi profi felületeken, tanulj meg kereskedni, tanulj meg kereskedési stratégiákat mástól és ezeket szabd a te életritmusodhoz, számlaméretedhez, kockázattűrő képességedhez. Minden jót és remélem sok veszteségtől kíméllek meg!
Erste turbo certik
Szoktatok az erstés turbo certikkel kereskedni? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, illetve, hogy a portfolió rendszerén keresztül elérhetők-e.
Köszi, jó hétvégét!