zotyó

Regisztráció: 2018-10-26 17:53:09

Hozzászólások száma: 1 315

Utolsó hozzászólás: 2019-10-31 22:21


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 10. 31. 22:21
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 10. 30. 23:24
Új kihívó érkezik?
"Új közös eurázsiai pénz jöhet a jövőben, úgy sejtjük, hogy ez digitális lesz, és az aranynak és az elektromos áramnak is része lesz benne, mondta Matolcsy György az MNB által szervezett budapesti Eurázsia Fórumon szerdán."
https://index.hu/gazdasag/2019/10/30/matolcsy_eurazsiai_kozos_penz_johet/
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 10. 22. 22:46
Fontos könyvnek néz ki. Érzésem szerint számos pénzügyi szakember olvashatja majd el, hisz sokan vannak, akik még mindig zéró közeli tudással rendelkeznek a témában.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 10. 20. 21:28

Miért fogadtam a bitcoinra a mánia csúcsán? 
4. rész: Vezér nélkül
https://alapblog.hu/bitcoin-fogadas-mania/
Üdv
SYNERGON 2019. 10. 08. 11:56
Érdeklődésemre az alábbi választ kaptam a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségétől:
"Köszönjük megkeresését.   A Synergon Nyrt. végelszámolása kapcsán szerzett 2018. év végi információ szerint, a céggel szemben maradt egy, vagy több olyan követelés, amit a végelszámolás 3 éves időtartama alatt sem sikerült rendezni. Ennek okáról, illetve az eljárás további menetéről sajnos nincsenek információink.   Tisztelettel: TEBÉSZ ügyfélszolgálat"
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 10. 03. 18:13
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 10. 03. 18:12
Miért fogadtam a bitcoinra a mánia csúcsán? 
Szabó Dávid (Fizikus)

3. rész: Hálózati hatáshttps:


//alapblog.hu/miert-fogadtam-a-bitcoinra-a-mania-csucsan-3/


Üdv

SYNERGON 2019. 09. 25. 22:08
SYNERGON 2019. 09. 16. 20:52

Néhány nappal ezelőtt e-mailben megkerestem Fintha-Nagy Ádám urat, a Synergon végelszámolóját, érdeklődtem nála, hogy mikorra várható az eljárás lezárása. Választ egyelőre nem kaptam.
Üdv
SYNERGON 2019. 08. 05. 21:18
"A BKV beszámolt arról is, hogy a mostani szerződés a hasonló időtartamú, még 2009-ben a Synergonnal megkötött megállapodás helyébe lép. Ennek pedig az az előzménye, hogy a társaság 2008-ban felmondta a T-Systemsszel elvileg 2010-ig szóló megállapodását, az ezt követően kiírt pályázaton pedig a Synergon lett a befutó tíz évre szóló, közel 33 milliárd forintos ajánlatával.
Ez a szerződés annak ellenére a lejártáig érvényben maradt, hogy a Synergon 2016 eleje óta végelszámolás alatt áll, és azóta alkalmazottjai sincsenek. A társaság papírjait is ekkoriban vezették ki a Budapesti Értéktőzsdéről, ahol 1996-os debütálásával az egyik legrégebbi piaci szereplőnek számított. A BKV tájékoztatása szerint „az új szolgáltatási szerződés a Synergon-jogutód SIS Informatika Szolgáltató Kft.-vel fennálló hasonló tartalmú informatikai szolgáltatási szerződés helyébe lép. Vagyis társaságunk nem teljesen új partnerrel szerződik, hanem annak a cégnek a jogutódjával, mellyel a BKV már 10 évvel ezelőtt szerződést kötött”. A név eltérését céges névváltozás magyarázza, az idézetben szereplő társaság idén május végén vette fel a Sys IT Services Szolgáltató Kft. nevet."
https://g7.hu/vallalat/20190703/azt-igerik-nem-fog-sokba-kerulni-hogy-a-ner-uj-csillaga-lesz-a-bkv-beszallitoja/
Üdv
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 07. 07. 22:41
A Kriptoworld erre a cikkre hivatkozik:
https://bitcoinist.com/chinese-media-is-all-praises-for-bitcoin/
én sem tudom, hogy mennyire hiteles.
Üdv
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 07. 07. 22:04
"A Xinhua News Agency – egy kínai kormánymédium – által közölt riport mutatja, hogy a bitcoin menekülőeszközként történő értelmezése szembetűnő módon megerősödött. A piaci tanulmány az USA és Kína közötti gazdasági feszültségeket, hasonlóan a világ központi bankjainak monetáris politikájához, olyan jelenségként azonosította, amely arra készteti a befektetőket, hogy a legerősebb kriptovaluta felé forduljanak."
https://www.kriptoworld.hu/az-egesz-kinai-media-a-bitcoint-isteniti/?utm_medium=Feed#038;utm_source=Syndication
Üdv
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 07. 07. 21:57
"Az Electrum a lépéssel az első vezető bitcoin tárca lesz, mely Lightning hálózati utalásokat fog lehetővé tenni felhasználóinak úgy, hogy a Lightning technológia továbbra is kísérleti fázisban van. A technológia egy blokkláncon kívüli Bitcoin skálázási mechanizmus, mely segítségével instant módon lehet bitcoin mikroutalásokat lebonyolítani a világ bármely pontjára minimális, 1-2 szatosis (1 bitcoin százmilliomodik része, 1 forint = 30 szatosi) tranzakciós díjért cserébe."
https://www.bitcoinbazis.hu/electrum-bitcoin-tarca-tamogatni-fogja-a-lightning-utalasokat/
Üdv
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 07. 06. 22:34
Blummer Tamás vs Babics Egon
Tamás Blummer A Libra elsösorban "fintech vagy blockchain" kevésbé "kryptopenz". Annyi kompromisszumot köt a régi rendszerrel amennyi ahoz szükséges, hogy nagyon megszorongassa a bankokat és parasztvakítást szállító krypopénzeket mint Ethereum, EOS etc. Nem kérdés, hogy Libra nagyon népszerü lesz, ha megvalósul. Libra alkalmas ragasztoanyag lesz az uj digitalis pénzügyi rendszer és a régi között. Libra nem lesz alternativaja a Bitcoinnak ami nem köt kompromisszumokat a cenzurázhatatlan müködés és biztonság területén. A nép megint el fogja adni szabadságát két krumpliért, de a Libra kosarában ott lesz az államkötvények mellett a Bitcoin mint globalisan elfogadott digitális arany. Aki nem akarja hogy minden pénzügyi mozdulatát minden azért jól fizetö cég kiértékelje meg minden helyi kiskirály minden hivatala jóváhagyja, az meg fogja találni a Bitcoin-t. Mellesleg a Bitcoin skálazhatóságán rugózni olyan 2015, nem hallottál még az arra épült Lightning Network-röl? A Libra technikai elemzések már most ugy hangzanak, mint régebben egy új microsoft windows-rol. Senki sem látta, nem is lesz egy-két éven belül de már most minden technikailag félmüvelt biztos benne, hogy jobb lesz mint bármi más, söt már induláskor jobb lesz mint az amit 10 éve támad mindenki és 100% uptime mellett sikeresen felépített, és megvéd egy 170 milliárd dolláros vagyont.
 • Tamás Blummer A Bitcoin meg mindig messze van egy felhasználóbarát rendszertől, ezért adok jó esélyt a libranak. Talán soha nem is lesz a Bitcoin az emberek közkedvelt fizetőeszköze inkább autonóm gépek fogjak egymás közötti elszámolásra használni.


 • Egon Babics "a piac egyelőre nem a versenytársat látja benne" - a hívek nem gondolkodnak, hanem hisznek. Érkezett valamilyen hír a kriptából, amelyre "végre" meg lehetett húzni a bitcoint. Aki viszont reálisan átgondolja, egyértelmű, hogy a libra megássa a bitcoin sírját. Mi szükség van a bitcoinra a továbbiakban?
  "a virtuális térben létező digitális arany" - hát persze. A hivek még mindig rettentően hisznek. Miben?
  Ez a mostani felfutás (alacsonyabb csúcsba) a halál előtti utolsó rángás volt. Jöhet a mélyebb mélypont, 1000 alá. (A nullát csak azért nem mondom, mert a maffia valszeg fogja még használni.)
  • Tamás Blummer Ha tudni akorod mit gondol egy Bitcoin hívö a Librárol akkkor olvasd amit fent irtam róla. Egy új pénzügyi rendszer épül. A Libra nem a Bitcoin sírját ássa, hanem a bankokét. A Bitcoin-al nem tud ott versenyezni ahol az erös és nem is fog, minek? Facebook hülyére keresi magát anélkül is. Majd megérted hogy a Bitcoin által kínált pénzügyi szólásszabadság es privátszféra nem csak bünözöknek fontos, de elöbb látnod kell milyen disztopiához vezet amikor mondjuk nem mersz venni egy gyógyszert mert akkor kiderülhet milyen betegséged van vagy adakozni egy politikai pártnak anélkül hogy elvesztenéd az allásod.1

 • Egon Babics Tamás Blummer Hááát, OK, így árnyalódik a kép. Azért annyit hozzátennék, hogy ami a magánszemély szempontjából pénzügyi szólásszabadság, a hatóságok szempontjából pénzmosás.
  Lehet, sőt biztos, hogy technikailag félművelt vagyok :), de amit tudok a bitcoinról, az azt mutatja, hogy iszonyúan drága a fenntartása (áram), pazarló, nem hatékony, kevés tranzakcióra képes.
  Én maradok a szkeptikusok táborában, de figyelek.

 • Tamás Blummer Ha kétséged lenne, hogy facebook pont azzal akarja elérni hogy engedjék neki megszorongatni a mai bank és készpénzrendszert, hogy minden eddiginél jobb belátást igér a hatalmon lévöknek az alattvalók penzügyeibe és segít megszüntetni a mai papir készpénzt, akkor olvasd mit nyilatkozott David Marcus (a facebooknal a Libra-ert felelös):

 • Tamás Blummer Nem csodálom, hogy sokan, te is szkeptikusak, hiszen egy nagyon új dologról van szó aminek lényegét elfedi a körülötte folyó spekuláció és szenzációhajhászat. A lényeg, hogy figyelsz. Kevesen értették meg kapásból. A Libra-ban a legjobb, hogy elgondolkodtatt olyan kérdésekröl amikre választ ad a Bitcoin. Hogy említsek egy másikat: Ha már globális pénz akkor ki feleljen annak mennyiségérért? Egy cég ami magát gazdagíthatja ? Talán jobb ha azt egy algoritmus elöre meghatározta?

 • Tamás Blummer A Bitcoin fenntartása pont olyan drága, hogy megéri, a piac gondoskodik erröl. Korlátlan mennyiségü tranzakcióra képes az arra épült Lightning Network-ön keresztül. Még van sok megoldatlan problémája, de van 10 év fejlesztési elönye is. Technikai kritikusai általában még a problémát sem értik amit megoldani próbál, de azért elhiszik, hogy minden nála ujabb hálózat kapásboól jobb lesz. Igen Libra látszólag olcsóbb lesz meg kényelmesebb is, csak éppen nem ugyanazt a problémát oldja meg.

 • Forrás:
  https://www.facebook.com/alapblog/
  Üdv
  Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 07. 05. 12:50

  Szabó Dávid (Fizikus)
  "A Librával kapcsolatos híráram megindulásával a kriptopénzek árfolyama is meglódult. Úgy néz ki, hogy a piac egyelőre nem a versenytársat látja benne, hanem azt a projektet, ami a kriptopénzek szélesebb körű elfogadását harcolhatja ki. Ugyan nem biztos, hogy a Libra projekt valaha meg fog valósulni, azonban nem tartom teljesen lehetetlennek azt se, hogy (nagyon) hosszú távon a libra lesz a globális internetpénz, amivel a fizetési forgalmat bonyolítjuk világszerte, a bitcoin pedig a csak a virtuális térben létező digitális arany. De majd úgyis meglátjuk."
  Teljes cikk:
  https://alapblog.hu/merfoldko-a-kriptoban-nehany-gondolat-a-librarol/
  Üdv
  Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 05. 30. 20:14

  Szabó Dávid kontra Zsiday Viktor
  "...Így feltettem a kollégáknak azt az ártatlan kérdést, hogy ők mégis mire szavaznának. Mindannyian az arany mellett voltak. Nem volt más hátra, mint fogadást ajánlani nekik. Az nyer, aki a preferált eszközének tartásával jobban keres tíz év alatt.Azonban éppen Zsiday kolléga kereste a kákán is a csomót arra hivatkozva, hogy a tíz év túl hosszú idő, tíz év múlva már emlékezni sem fogunk a fogadásunkra. Hármat ajánlott..."
  https://alapblog.hu/miert-fogadtam-a-bitcoinra-a-mania-csucsan/
  Üdv
  Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 05. 12. 22:22
  A Societe Generale 100 millió eurós kötvényt bocsátott ki az Ethereumon
  "A tokenizálás segítségével szinte bármihez értéket lehet rendelni. A blokktech szakértők szerint az ingatlanok, kötvények, műtárgyak, részvények, de még a legkisebb fizikai objektumok is tokenizálhatóak ami eddig elképzelhetetlen értéktranszfer demokratizálódást biztosítana az egyébként exkluzív terepnek számító befektetési piacokon. 2019 februárban például egy ingatlant tokenizáltak az Ethereum blokkláncán."
  https://www.bitcoinbazis.hu/a-societe-generale-100-millio-euros-kotvenyt-bocsatott-ki-az-ethereumon/
  Üdv
  Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 05. 11. 11:07

  "...sok embert meglepett, hogy kozel 70%-ot emelkedett az arfolyam kozel 5 het alatt ugy hogy kozben meg egy 10%-nal nagyobb korrekcio sem volt benne."
  Pontosan így van.
  Üdv
  Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 05. 11. 11:05

  Nem hallottam róla, de nagyon érdekes.
  Üdv
  Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 05. 10. 22:39

  Itt tartunk :)
  "Az Idomsoft a Belügyminisztéruim háttérintézménye, amely az informatikai feladatok megvalósítását végzi. A cégnél utóbbi időszakban a különböző hivatali rendszerek interoperatibilitásával, összekötésével foglalkoztak. Jelenleg többek között azt vizsgálják, hogy a hivatali rendszerek kommunikációját közvetítő áteresztő közeget, az úgynevezett Központi Kormányzati Szolgáltatás Buszt (KKSzB), érdemes lehet-e blockchain alapokra helyezni.
  Az MNB-nél a cél, hogy a pénzügyi rendszert hatékonyabbá és könnyebben elérhetővé tegyék. A jegybank a blockchaines megoldások közül a digitális jegybankpénzzel kacérkodik, és a hitelfedezeti biztosítási rendszert szeretnék blockchain alapokra helyezni. "
  https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/kitort-a-magyar-blockchain-forradalom-ime-a-nagy-tervek-es-az-ujdonsagok.4.323503.html
  Üdv
  • BÉT
  • Indexek
  • Deviza
    • Forgalom
    • Nyertesek
    • Vesztesek