szlacikaa

Regisztráció: 2020-01-22 08:12:45

Hozzászólások száma: 33

Utolsó hozzászólás: 2021-06-01 16:18


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 06. 01. 16:18
A leírt szám /6 millió/ a nyomaték miatt van. Lassan mondom, hogy mindenki megértse...
Hidd el ha most valamiért esne az ingatlanok ára x milliót, az esésre várók tovább várnának. Még, még esésre várnának.
Nem akarok és  akartam várni semmire. Csinálni szeretek dolgokat, nem várni!
Kb. 30 éve várhatnék a pedagógus béremelésre,  220 netto, helyette inkább 3 országban taníttattam a gyerekeimet...
Egyébként lassan felemelem a lakbérét ha egy adásvételit ennyiért csinálhat, ami itt le lett írva.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 06. 01. 15:25
Bárhogy próbálod magyarázni, hogy nem lesz egy panel már 6 millió nem fogják elhinni. Ez pont olyan, mint az ismerősöm aki megrögzötten egy pártért van oda. Hiába mondjuk, hogy nézzen magára, se munkája, se lakása, de a nagy Ő mindenkivel csak jót tett és tesz.... Direkt nem mondok pártot, mert ez nem az a topik. Ez van.
A szállásárakra meg annyit, hogy a hozamokból (ingatlanok) van egy Hymer mobilunk (27 éves) és a fenntartással együtt sincs a szállásárak közelében sem. Az érzés pedig kicsit több, legalábbis nekünk. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 05. 12. 13:14
Egy db HEA gerenda, egy 4 méteres áthidaláshoz 220 mm magasságban 155.000 Ft!!! Ez a telepi ár. Súlya kb. 325 kg. Kiszállítás 30.000 Ft. Egy felújításnál berakva a munkadíj  kb. 250.000 Ft. Egy nem túl nagy falkiváltás befejezőmunkák nélkül majd fél millió. Várható a lakások árának csökkenése? Nagyon meglepődnék! 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 01. 05:11
Ma semmilyen építőipari munka nem olcsó, de részletek nélkül még akár elfogadható is lehet az ajánlat. Gondolj bele. Mit bontunk és milyen rétegvastagságban? A bontott anyagot gép vagy ember pakolja? Mekkora távolságra lehet konténert rakni? 1 méter vagy 25? Ez az építésnel is fontos? Befér a gép a tükörhöz vagy kézzel ásod? És innen könnyen belátható, hogy ez az ár önmagában csak egy adat, ami ingerültségre adhat okot. A most elérhető ár kb. 22.000 Ft négyzetméterenként,  ha minden viszonylag elérhető távolságban. A felső határ  a csillagos ég. Persze 35 nm viszonylag kicsi terület és ugyanúgy mindent vinni kell! Egy panel villanyszerelés is lehet 10000 vagy 50000 egy négyzetméterre. Csak a tartalom más. Ettől még mindkettőnél a villanyórától indulnak a vezetékek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 27. 18:51

Szerintem sincs baj a hozzászólásommal! A tiédet én nem szeretném kritizálni, főleg látva a kis képet rólad, aminek biztosan jelentősége van számodra. Bár azt mindenképpen jó lenne látni, hogyha a magyar mondatok megfelelő nagyságú kezdőbetűvel kezdődnének!
Tudom én, hogy ez egy fórum, de akkor is bántó. Biztosan én sem írok mindent helyesen, de igyekszem!
Ha már fórum, akkor a téma lakás/ingatlan árak topik. Gratulálok mindenkinek aki 1 m ért vett bitcoint és most 2 md-ot ér. Mondjuk a fórumhoz nem sok szálon kapcsolódik. Ritka a tőzsdén, hogy ha valaki nem bennfentes akkor aljon vesz és csúcson ad el. Természetesen ha ezt valaki megcsinálta, én örülök ennek. Ugyanakkor fel kell hívnom a figyelmét, hogy a tőzsde ilyen és hasonló meglovagolása hamar hasonló bukó is lehet. Természetesen az ingatlan is, de nem ilyen hevesen! Legalábbis ezt mutatják a statisztikák.
Annak is örülni tudok, hogy van aki sokat jótékonykodik. Igen én is. Csak másként. Próbálom nevelgetni azok nebulóit, akik hát hogy is mondjam..... Nem akarok senkit megsérteni. Amit fizetésként ezért ma jár, nyugodtan mondhatom, hogy a másik felét, ami minimum járna, jótékonykodom. Tudom én vállaltam és tudtam mekkora összegért. Nincs panasz. Ha az lenne akkor nem csinálnám, hanem már nyugdíjba vonultam volna pár éve.
A pénzről és a gőgösségről csak annyit, hogy pénzről álmodtam valószínűleg. Talán mindenki néha. Hál istennek az álom a nekem megfelelő összegben már nem csak álom. Ettől még a földön járok. A gőgösségről meg a Gedeon jut eszembe.
Az adózásról annyit, hogy könyvelői végzettséggel (költségvetési és vállalkozói is megvan!) pont annyit fizetek, amennyit a szabályok, hívhatjuk törvényeknek, miatt kell. De úgy gondolom szemmel látható összeg ha mindent beszámolok.  Ha mindenki legalább ennyit adna a közösbe (sőt ha még a visszaosztás is egy kicsit "sokrétűbb" lenne) akkor járhatnánk kicsit előrébb is nemzeti szinten.
Talán mindenre válaszoltam, szerintem nem bántóan és főleg nem gőggel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 26. 19:22
Szerinted ki volt a 2 hozzászóló aki negatívot adott erre a válaszra? Őszintén mi lett volna szerintük a megfelelő megoldás? Mondjuk kifizethettem volna mindenki helyett a plusz befizetést?  Emberek....
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 26. 10:11
Ismét elgurult valaki gyógyszere. A baj, hogy nem is találja már. A varázsgömböm azt mutatja, hogy kb. 1 év és a ma néptelen falvakban minden üres házért verekedni fognak az emberek. Így a budapesti panel árak, közelíteni fognak a nullához. A garázsok szintén mert a városiak teljesen lemondanak közben az autóikról és gyalogolni fognak. Most megyek és szólok pár garázst keresőnek, hogy egy havi tanári fizetésért adom a garázsokat, ha azonnal fizetnek. Nehogy holnapra már annyit sem érjen!Csak egy adalék az emberek gondolkodásáról. Adott egy 40 lakásos panel ház. 6 éve eladó lett az egyetlen 17 nm-es raktár. Külön HRSZ. . Be kellett volna fizetni egy pótbefizetést kb. 20.000 forintot. Inkább megszavazták, hogy adják el a raktárt. Senkinek nem kellett 850.000 magyar forintért. Megvettem inkább, ma kb. 5m az ára, de 30 a havi bevétel belőle. Számold ki a megtérülést. A tizedesekre nagyon kell vigyázni. Tudom nem nagy pénz, de nem sietek. Attól, hogy 9 lánynak csinálunk gyereket, még nem lesz egyik sem meg (mármint gyerek) 1 hónap alatt!
Tudom még nem adtam el így nem is ér semmit, de mindegy is.  Ezt is eladom az előrejelzéseid miatt. Bocsánat,de ez kibukott belőlem. Ha ez önigazolás akkor legyen, tulajdonképpen mindegy is.  
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 25. 10:20
Pók utca é Kaszásdűlő inkább 6 és 6,5 között. Ez 2013-ban 2 M környéke volt. Most 30-on felül kiadható. Ez igen csak messze van 6-8 %-os hozamtól! Az inkább 15 % netto a garázs értéke nélkül! A varázspapír szerint 2013-tól egyre több lett az autó. A garázs szám nem változott. Innen előre vetíthető volt a folyamat. Bár ekkorára én sem számítottam. Ezért 2017-ben 4 Mért el is adtam egyet. Talán kár volt. Ugyanakkor építettem magamnak egy 70 nm-es két állásost + tárolóst magamnak. Ebből. Ezt ma kb. 8-ból nem hiszem hogy menne....
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 23. 13:15
Szerintem mindketten levettük a lényeget. Csak az a problémám, hogy ennek a "jóságát" majd a gyerkőcök fogják inni. Jól látható már most az iskolákban. Pont azok akik semmiről nem tehetnek! És ami még jobban bosszant, hogy az én normálisnak tartott gyerekeim is isszák majd áttételesen. 
Tudom megköveznek majd sokan, de a szülők nyomora annyira nem izgat. Nekik mindent lehet, nekik jogaik vannak, miért a másiknak nincs? A kérdés költői természetesen...
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 23. 12:21
Pontosan az a lényeg, hogy az ottani fejjel kell gondolkozni! Amit most bedöntenek arra kell építeni a dolgainkat.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 23. 11:02
Lesznek itt még problémák! Főleg azoknak akik úgy gondolják minden ingyen van! Semmi, értsd s-e-m-m-i  sincs ingyen  hívják azt, szocializmusnak vagy kapitalizmusnak, de hívjuk nyugodtan bárminek.
Lehet, hogy csak én vagyok fordítva "bekötve agyilag", de én már minden bejelentésen a miérten gondolkodom immár jó 10-12 éve. És nem tudom mi lesz holnap, de eddig ha most lövészeten lennék igen csak a céltábla közepe lenne díszítve. 3-4 év és a mostani Bp. külvárosi részén lévő, ma eladhatatlan rossz elhelyezkedésű telkek, mint a rajtuk létesített kisméretű raktárak lesznek a nyerők illetve a bérbe adható ingatlan a panelekben! Kis gondolkodás és sokan meg fogják érteni. Lehet itt várni mindenféle áresőt, csak annyi a kérdés érdemes-e? 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 18. 15:39
A 34 vagy 12 éves? Gondolom az octavia. Tudom azért van, hogy minket szolgáljon, de próbálom mindig megadni neki is ami jár. Meg is hálálta eddig pedig lassan 200.000 km környékén van és manapság már minden családtag nyúzza.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 18. 15:31
Figyelem a piacot, de nem veszek minden áron.  Próbálom fejleszteni a kiszolgáló részt és minél nagyobb tapasztalatot szerezni az üzemeltetésben és a komplett felújítások szervezésében. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 18. 12:58
Necseed! Azok az ingatlanok amelyek most a "mézet termelik" hozzám is piaci áron kerültek. Igen, valamikor az 1. tulajdonos esetleg szociális alapon kapta (jutott hozzá). De én már mind piaci áron vettem. Pont annyiért amennyiért eladták! Sőt rengeteget dolgoztam azért, hogy most úgy éljek és a családom is úgy éljen, ahogyan. És még most sem szórom  a pénzt, de megengedek magamnak olyat, amit nagyon sokan nem. Járhatnék mercedessel (sőt van is egy 34 éves, hibátlan állapotban) de egy 12 éves octavia a fő autó. És az is gázzal, mert így megspóroltam már egy új autó árát. Szigorúan piaci áron.... Szerintem is így van ez jól!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 27. 13:57
Nem olyan régen beszéltünk ezekről a dolgokról itt. Nem vettem részt a kutatásban, de erről beszéltem. Tudom, hogy nem mindenki teheti meg, hogy a gyereke idegen nyelvi környezetben tanulhasson nyelveket, de erre kell törekedni. Én leírtam egy példát, ami nekünk be jött, de biztosan van más célra vezető út is! Még mielőtt megkapnám, hogy könnyű nekem, igen ez egy hosszú előre tervezendő folyamat, amit néha ha kell újra kell tervezni. A lényeg szerintem, hogy kezd el és csináld! 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 27. 13:02
Élhettem egy darabig a portugáloknál (Lisszabon), és jó pár alkalommal voltam azon kívül is ott illetve az Azori-szigeteken és délen is. A GDP adatok biztosan sok mindent jól látnak, de a két ország közötti különbséget szerintem nem méri elég jól. És nem kishazánk javára téved. Bár én pedagógusként láthattam és biztosan nem a legrosszabb környéken (bár Lumiart a helyiek is elmaradottnak tartják). Igen, ott is vannak gondok, de a megoldásban gondolkodnak, és közösen próbálkoznak! Első kézből mondhatom, hogy így is fényévekkel vannak előttünk. És nem csak az egymáshoz kapcsolódó viszonyokban. Az Azori-szigetek (még ha tudom is, hogy különleges jogállás még az országon belül is), de ne is beszéljünk róla csak pár dolgot. Általános iskola olyan felszereltséggel, mint White Fish Bay (Wisconsin)...
Szóval lehet, hogy nem nyugat (bár kétlem), de egy sokkal magasabb "kelet" az biztos. A tanári fizetésekbe meg ne is kezdjünk bele!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 21. 16:53
Szerbusztok!
Elnézegetve egy pár bejegyzést nem kis fogalom és egyéb zavarok vannak az erőben. Szerintem, ha valaki akármekkora kis összegekben is ingatlanozni szeretne, fektessen egy kisebb összeget pár alapfogalom körüljárására. Meg fog térülni a befektetett összeg!
A felújításos témára visszatérve. Láttunk itt egy 3x nm-es lelakott lakást. Ha erre 2,5 M forint van és teljes felújítást szeretnénk közepes árkategóriájú anyagokkal, akkor a tapasztalatok szerint mostani árfolyamon kb. 110 és 120 E magyar forint 1 nm-re. Ez alatt biztosan bukó! Természetesen vannak kivételek: pl. majd én magam csinálom! Most mondom ez nagyobb bukó, mint a 2,5 M! Persze ez nem vonatkozik egy arra ha egy építőipari vállalkozó maga a saját csapatával végzi! Ha jól emlékszem volt egy 200E ft-os villanyszerelés! Ez még a nagy építőanyag áruház ECO modell szerelvényeivel sem jön össze! Más kérdés, hogy ezt senki nem fogja elvállalni, mert ennek a szerelési ideje egy normálhoz képest 3x-os idő! Ha sikerül!
Mégis nekem a legszebb, hogy én veszem az anyagot és a szaki megcsinálja. Biztosan van ilyen munkafolyamat, de nem sok! Megnézem amikor kis fittingeket egy fűtésszerelőnek a laikus megvesz és így tovább. Most a minimál építőipari rezsi óradíj 4800 Ft. Én szeretem ezeket a dolgokat, mert hozza a tulaj az anyagot, de az állásidőt én kiszámlázom minden munkásra és minden órára. Ha egy nap a 4-5 ember ezért áll 2-3 órát, hát a megrendelő biztosan el fogja hagyni a haját a végén. (nem beszélünk a megrendelő idejéről, üzemanyag, gépjármű költség stb.)
Ilyenkor mondom általában, hogy igaz hogy belefektettem az ajánlatba pár órát, de nem! És ez a tulaj érdeke! Ilyenkor 99 %-ban elvesztem a munkát, bár nem 1-2 alkalommal utólag mégis csak mi csináljuk a javítást és a befejezést. Csak közben a tulaj éveket öregszik!!
Egyébként sok sikert mindenkinek!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 18. 14:59
Tisztelt Murdoch! Igen én más időkben vettem 90 %-ban, de szemem a pályán és megpróbálom elvégezni a házi feladataimat. Ilyen alapon, aki 2 éve részvényt vett annak is most nem olyan rossz. Gratula. Bár amikor én vettem, akkor 10 % volt a kamat, nem voltak támogatások, és mindegy hogy kinek nem voltak! Ettől függetlenül tanulók,  figyelek és gyarapodok. Attól hogy ráerősítek egy cikkre, hogy "kidobtak az ablakon", én még mindig arra koncentrálok, hogy miért és visszamegyek a kéményen. De mindegy is hogy ingatlan van valami más. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 18. 14:44
Az utóbbi pár napban próbáltam követni a dolgokat. Meg kell állapítanom, hogy az emberek egy része tényleg menthetetlen. Tényleg azokkal van probléma akik, azt gondolják, hogy mindent tudnak (utólag vagy előre megmondtam), és őket nem lehet meggyőzni semmiről. A Gates, mintha valami olyasmit volna, hogy nem az a fontos mennyi mindent tudsz, hanem hogy pontosan tisztában legyél azzal hogy mit nem. Nagyon fontos!
Egyébként pont nem érdekel, hogy egyes lokációkban esett a bérleti díj. Majd 50.000 forintos bérleti díj( 2+1 feles panel) alatt talán, vagy ha Pók utcai garzon újra 7 M alá csúszik! Addig versenyezzünk ki áll tovább féllábon...
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 18. 12:20
Tisztelt Fire73!
Abban teljesen igazad van, hogy a szülők azt gondolják, hogy minél előbb angol és utána nem lesz semmi. Ezért mondom mindig, hogy lehet, hogy csak egy pedagógus valaki, de ez is egy szakma. Vannak olyan "fogások", mint bármely más szakmában, ami szakma specifikus. Én sem az autószerelőhöz megyek, ha eltört a kezem. Tudom, hogy ez így egyértelműnek tűnik, de nem mindig az. Nem mondom, hogy az idegen nyelv nem kell, sőt hogy a viharba ne kellene! De nem akkor, és nem úgy! Persze más a kérdés ha a szülők anyanyelve eltérő! De lássuk be, nem ez a jellemző! 
Ha pedig mindketten magyar anyanyelvűek akkor az én gondolatom a következő: Átlagosan 6 éves korig csak olyan nyelvtanulás, ami spontán. Egy képeskönyv, ami gügyög valamit, idegen tv adás stb. Vagy a feleségem 2-3 éves kortól csinálta nyaranta, hogy minden nap máshol kempingezés és a fizetést a gyerekek "intézték". Volt, hogy 4 alkalommal jöttek vissza, mit mondtak, de nem értem és hasonlókkal. Ez volt a beetetés időszaka. Szépen kialakult az érzés a lányokban, hogy nekem erre szükségem van. Legyünk őszinték, ha már ott voltunk és egyébként is fizetni kellett, pont ingyen volt. Ma is jót kacagunk egy-egy ott tanult szó- vagy mondat fordulaton.  Ez német területen simán működik. Feleségem nyelvtanár is, simán működött. Iskola kezdésre nem volt kétség, németet akart tanulni mindkettő. Persze tudom az angol a minden, de a német a megfelelő alap. A fix nyelvtan és a többi! Irány egy német kéttannyelvű általános. De nem jött, be, anyuka simán váltott, mert pontosan tudta, ez nem lesz jó. El egy másik suliba, ami szintén kéttannyelvű, az előző nem volt elég "kemény". Először elborult az agyam, hogy ki fogja vinni a suliba, mert ez tőlünk min. 3 tömegközlekedési eszköz (hév, villamos, busz) és 9 évesek sem vagyunk!!!
Két kísérés után, követés többször és a gyerek csinálta amit kell, szétnézett, elment, hazajött, vagy néha elmentünk érte. 8. osztály végén sima felsőfok a vége német nyelvből. A suliban 2. idegen nyelv volt az angol, semmi magántanár. A szint olyan amilyen, majd 1. gimiben a kérdés. Természetesen a gyerek részéről: Elmehetek 1 évre az óceán túlpartjára ha megszervezem magamnak?  Az eddig el nem költött pénzből kijött! Óriási élmények, vissza jött, majd suli folytat  pár hónapra. Közben 2. felsőfok. Már kintről kérte, hogy ha anyagilag megoldható ő elmenne és spanyolul is megtanulna. Hál istennek kis hitellel kiegészítve megoldható volt. Ma már itthon, 3 nyelvből zuhanya alatt, hajmosás közben, kihangosított telefonon beszélgetnek a világ 5 pontjáról!! Na ez a nem mindegy, és nincs sokkal többe, mint a hagyományos út! A másik gyereknek is 2 felsőfok, a 3. most várat magára a COVID miatt, de nem kétlem, hogy meg lesz!
Ami még fontos: egyértelmű szabályok, attól, hogy átrohanok apucihoz vagy fordítva nem kell elgyengülni, előre gondolkodás, én is lemondtam pár dologról meg asszony is, stb. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Én is a szüleimtől tanultam, akiknél egyszerűbb embereket a szó jó értelmében ritkán látni, de ezt már ők is levették 40 évvel ezelőtt. 

friss hírek További hírek