Zazie90

Regisztráció: 2018-06-11 13:37:05

Hozzászólások száma: 377

Utolsó hozzászólás: 2019-07-22 19:38


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 2
Népszerűség: 1

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-02-19 20:40-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-03-15 14:16-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 19:38
Vitya, a cár, a pápa, a tanarneni az ovoneni a szomszéd..  mindig valaki más hibás...
Nolj fel vállalja felelősséget...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 19:36
Egyébként azért őszintén nagyon sajnálom azokat akiknek most állandóan a keserűség maradt. Azért remélem elosszor is mentálisan pozitívitas irányába el tudnak mozdulni és remélem hamarosan inkább a sikerekről hallunk meg üzleti lehetőségekrõl. 
Lehet megiscsak jobb ha páran kimennek valahova és magukba szívják hogy a boldogság és az életminőség alapja a pozitív eletszemlélet. Brazíliaban pottyantos wc-n meg a favellaban több a boldogság mint itthon a Rózsadombon...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 19:26
Egyértelmű baloldali túlsúlyban van a média ma Magyarországon. Ettől függetlenül amit írtam az a legfontosabb vagyis a lehetőség mindenkinek megvan arra hogy több oldalról tájékozodjon de az emberek egy része azt választja hogy benyeli az egész propagandát egy oldalról és úgy akar érzelmileg befektetései és személyes élethez való döntéseket hozni. Ennek az egyik eredménye az a nagy düh ami sokskbol jön mert vehettek volna de nem vettek lakást mert ugye Magyarisztan meg a kormány... közben meg olyan alpari stílusban frocsognek ami még ha igazuk volna is megkerdojelezne a morális felsőbbrendűseguket...ezen kellene elgondolkodni...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 19:20
Mar be lett linkelve...
Persze mennek Dubai ha
https://www.arabianbusiness.com/hundreds-swindled-in-dubai-property-scam--472045.html
Vagy Los Angeles?
https://abc7.com/alleged-socal-scammers-forged-signatures-to-sell-property-police-say/5405262/
Vagy inkább Spanyolország?
https://www.thelocal.es/20180830/ghost-homes-200-buyers-lose-3million-in-majorcas-biggest-real-estate-scam
Inkább itt még eléggé amatőr módon mentek a dolgok még a pénzt visszakapják páran lakást is kaptak... 
Ettől függetlenül nagyon alja egy dolog főleg most amikor máshogy is lehetett volna hatalmas profitot termelni...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 18:55
Személyeskedesre nem kellene nagyon kihegyezni a dolgokat mert például a lakástakarékodrol mint nemecsek írtál azóta 10 nemecsek meg jó pár másik nick-el írtál mindeddig úgy hogy azok más emberek lennének.
Egyebbként néha rájössz hogy azért nem teljesen úgy vannak dolgok (pld amikor a hű itt a legjobb nem Magyarisztanban, de amikor viszont a Müncheni haverod mondta hogy annyira már meg sem jobb mert ugye nagyvarosi árak nagyvárosi vágyak mások mint 450 euróért bérelni egy kis faluban) de inkább nem is szólok mert valahogy mégis komolyabb vagy mint a kommentelők többsége. Őszintén szólva minden portál propaganda portal, még sokan bele is esnek a saját választásuk echo chamberébe. Index persze hogy jobb mert ugye ott már kezdődik a magyarisztanozás. Még 444 ennél is jobb. A probléma csak ezzel az hogy egyrészt 10 éve mindig jön egy gazdasági szakember aki megmondja most fog már nagyon megbukni a dolog és más csodát nem megbukik hanem megy tovább, ezt hogy lehet lelkileg kibírni?
Másrészt mivel minden összeomlik lemaradsz ilyen dolgokra mint lakásarnovekedes etc.
Írtad a befektetői gondolkodást ahhoz hozzátartozik hogy reális képet alkoss és minden oldalról gyujts információt.
Szóval igazandiból az igaz hogy egyik oldalon sem szabad benyalni a propagandát de azért gondolkodni nem árt mert sem a boom bol sem a gondok reális felméréséből nem szabad kimaradni, főként befektetőkent.
De ugye privát személyként sem. Mivel ha benyalod az 444/Indexes magyarisztan dumat akkor nem is látod a jó dolgokat amikért érdemes hazajönni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 16:13
Hát igen mi is idén tettük át a székhelyet  véglegesen Magyarországra és nagyon jó döntés volt.
(Pedig csábított a nem magyar család resz másik világvárosba is most meg egyrésze meg idekoltozik .:)
Az ingatlan vétel is így volt jó hogy pár újépítésűt le tudtunk kötni anélkül hogy sokat zavart volna az idő a mindenfelé mászkálásban. 
Jó itthon otthon lenni! :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 15:42
A micsoda ember-tol az én írásom. De remélem ez tiszta volt
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 15:08
angelInvestFanRegisztráció:2019-07-05 21:32:20Hozzászólások száma:4Utolsó hozzászólás:2019-07-22 14:23Pontok:Tapasztalati: 4Aktivitási: 3Népszerűségi: 5FELFÜGGESZTÉS(EK):Moderáció: 
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-07-18 15:42-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc) 
A moderátor indoklása: 
nézz utána, mi az a forumozas, különös tekintettel az olyan fogalmakat, mint offtopic, flood, nagybetűs kiabálás. akkor gyere vissza, ha ezek megvannak. köszi


Micsoda ember lehet aki sokadik klónját regisztrálja ugyanarra a fórumra. Saját 4 hozzászólását sokszorosan be-likeolja hogy népszerű legyen, közben mások ellen lejárató kampányokat folytat...
Nem lett volna egyszerűbb ezt az energiát valami másba fektetni?
Költői kérdés ez mivel nem várom választ sem innét sem más alteregoktól.


 Azért mint emberként kívánom hogy valami jó is történjen mert most belegondolva mi is lehet a háttérben..  Őszintén sajnálom...

Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 13:48
"Szeretnénk, ha a kisfiunk itthon nőne fel, a tágabb családban, barátok között, a saját kultúrájában és anyanyelvén, szeretnénk, ha itt járna iskolába.Egy kicsit tartunk attól, anyagilag hogyan jövünk majd ki. Nagyon felmentek itthon az ingatlanárak, és a megélhetés is drágább. De a kisfiam kinyílik, amikor nyáron hazalátogatunk, jól érzi magát.Sokan vannak így, mint mi, hogy a gyerekek miatt jönnek haza: egy Ausztriában élő ismerősöm például azt mondja, annyira drága náluk az iskoláztatás, hogy amennyivel többet keresnek, el is költik. Egy erdélyi család, akik szintén Angliában élnek, most vesznek Érden lakást, ők is a fiuk miatt jönnek haza. Nem akarjuk a gyerekeinket abban a kultúrában, közegben felnevelni."
Ezt beszéltem korábban! 
És azt is hogy már akkor kellett de még mindig lehet ingatlant venni hogy az ember szintet tudjon lépni. Hiszen a különbségek egyre kisebbek a fejlett országokhoz képest.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 13:41
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 11:47
Igazad van!
Valahol a számok nem teljesen tükrözik a teljes valóságot. 
Amiben viszont tényleg segít az az hogy el lehet gondolkodni még azért messzi vagyunk pld a reális bécsi áraktól. Sőt a Prágai től meg a Pozsonyi tol is. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 11:43
Az Áfa kérdés eléggé komplex. Magyarországin létkérdés volt gazdaság feheritese és a jobb teherviselés. Afa csaló volt igazandiból mindenki hiszen pld zsebbe fizetés, kéz alatt business etc még a legalsobb társadalmi köröknek is a lételeme volt.
Ezért van a világrekord áfa amit azért csak ide oda azért csak be ke fizetni ha a boltban veszünk dolgokat etc...
Ami viszont látszik hogy most már erősebb a többi lába is az allamnak, az adófizetési fegyelem is jobb, és ugye az alacsony áfa gazdaságelenkito hatása is nyilvánvaló ezért már van egy lepeskenyszer is. Szerintem valamilyen változás lessz. Az áfa mértéke biztosan alacsonyabb lessz de talán nem egyszerre 2020 től. Lehet több célzott támogatás egy darabig vagy egy jobban egységes hosszútavu áfa csökkentés.
Azért nem nagyon stresszel ezen sokat mert a nagy áfa változást a piac úgyis tompítani fog (jó részét benyeli) mivel dinamikus béremelés és a még mindig olcsó ingatlanpiac növekedésre ítéli az átlagárakat. 
Amíg ilyen. 3-4-5%os gazdasági novekdesek és6- 8-10%-os fizetés novekdesek vannak (ezek legalább 3 év) addig nagy hiba itt aresesekre hajtani.
Igaz most már tnelyeg lassulni a kellene az áraknak sőt talán egy két dolog már túl is ment a mai relistanak tartott árakon pont ezért kell a normalizálódás 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 11:32
"szerintem hullamozgasokbol all a kapitalista gazdasag,es annak minden szegmense."
Hát igen de ebben a rendszerben létezel ezért nagyon nehéz a fősodras ellen menni teljes erőből...
Eléggé sok analízis van ami alapján ténylegesen valószínűsíthető a bér emelkedés és a gazdaság növekedésének mértéke például. 
Ha mindezekkel ellent mondunk akkor igazandiból megkérdőjelezzünk elég sok mindent a klasszikus közgazdaságtanban.
Amit még lehet de nem nagyon látok például itt kommentelőktől hiteles cafolatokat csak hasra csapós árakat meg gondolatokat...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 11:26
Igen Ez valahogy így van.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 11:25
Dupláztak nem díjazták..
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 11:25
Na azért örülök hogy megragadt az ötlet.
Ahogy itt is jó páran elmondták sokan díjazták itt 2 év alatt a lakások áraink. 
Amit mindenki viszont kiemelt hogy megbízható fejlesztőt kell választani. Ezért drágább a Metrodom meg a Cordia mega Biggeorge etc mert nem egy projektes rabló cégek hanem a jó hírnév ülve fektetnek és egymás után építik a több 100-as 1000-es, 10 milliárdok a kerülő projektjeiket. Ezeket én is elmondtam át is beszéltük. Nem is tudok problémáról senkitől.
Egyébként meg 100%-os arányban nem több a gond az átverés a használt lakás vásárlásával?
Egyébként meg hogy áll a lakástakarékod? Nem veszel már valamit? 
 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 09:50
Most lélegzetetvetelnek nézem a dolgokat. Ezért írtam hogy a piac kikényszeríti majd az emelkedést. Ami pld sokat jelent az a valószínűsíthető legalább 20%-os béremelés az elkövetkező 2-3 évben. Így még ha a piac tartósabban belassul az átlagember inkább kivár az eladással. Hiszen tényleg nem ildomos ilyenkor áron alul eladni ha a fizetőképes kereslet folyamatosan emelkedik/ujratermelodik.
A kommunikáció helyes hogy csillapítani akarják a piac száguldását de eztkordában is sikerült tartani hiszen le is csillapodott a piac (túlságosan is talán)
De gondoljunk bele mivel gyors volt a száguldás nem szabad pánikot se kelteni hiszen itt a fórumon is már eléggé sok frusztrált vélemény van. Szóval én 100%-ban biztos vagyok abban hogy most 2-3 évig ilyen 5%+ növekedés lessz.
Másik kérdés hogy az ár is egy komplex dolog ugye Forint/ Euro árfolyam változással is sokat lehet játszani. Én pld benne lennék ha forintban nem nől az ár pár évig de a forint erősödik egy évi 5%+T. Így az emberek jobban érzik a fizetés emelést is, ezáltal még jobb hely lehet Magyarország.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 22. 09:09
https://novekedes.hu/ingatlan/magyarorszagon-12-5-eves-atlagberbol-vasarolhato-egy-lakas-ausztriaban-10
https://m.portfolio.hu/gazdasag/tizenkilencre-lapot-huzott-az-mnb-ugy-tunik-bejott.331623.html
A két cikkből a legfontosabb üzenet hogy a piac ki fogja kényszeríteni a további árnövekedést. Ez az arnovekedes viszont már inkább 1 számjegyű tehát egy érettebb fázisba lépő piac jellemzője lessz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 21. 20:15
Egy másik tájékozott kijelentés... :) Bravó! :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 21. 20:14

friss hírek További hírek