Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2000. 04. 25. 00:03
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 23:44
Alább olvasom:"Név: DÖME E-mail: ------- Szöveg: Zoi!egyetértünk hogy nem erről szól ez a Fórum, de azt továbbra is tartom hogy egy-egy Tibeti:-))) elfér itt.:-)Döme" SzV szerint, mindenki elfér, aki nem trágár stb.!A jövő hét kérdése: Venni, nem venni, Mit venni? Részvényt: azt nem:)))
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 23:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 21:25
Kedves 21.15-ös beíró!Kérlek hamár bemásolod írásomat ide, akkor ne az én nevemben tegyed azt! Vállald nevedet! Nem szégyen az!Üdvözöl, döme
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 21:15
A pénteki játszadozás után ismét a "földön fog járni" a mi kis tőzsdénk. Véleményem szerint a könnyen jööt kis 100 pontocska már a múlté.....Most ismét van miután menni....A NASDAQ (hétfőn este 8 órai adat) esése (szakadása?) nem kevés, több mint 200 pont, s immáron ismét 3500 pont alatt van. A MICROSOFT több mint 15%-os zuhanása se jó jel, hogy a MATÁV 1870-Ft-s áráról ne is beszéljek... Az alaphang meg van. Mondhatnánk azt is hogy a kotta tudta....Én pont emiatt nem vásároltam az ünnepek előtt, s azért sem hogy így 3 nyugodt napom legyen. Meg volt. Hogy ezuátn mi jön? A momentum játékon kívül továbbra sem tervezem a tartós vásárlást. továbbra is tartom hogy a 8800 pontos BUX szintet tesztelni fogjuk. Ám a nagy kérdés az áttörés. A BUX igazán erős ismét csak akkor lesz ismét ha 9400-9500-as szint fölé megy. Erre nem látok esélyt jelenleg. Bár friss tőke bármikor érkezhet az országba ami kisebb hosszt generálhat, de a tartós emelkedésre ebben a hónapban s a következő hónap első heteiben jelenleg nem látok esélyt. Továbbra is tartom a 30/70 illetve a 20/80 arányt a KP javára. Jó vételnek tartom a KP jegyet, s egyes osztalék papírokat. A kisebb papírok kerülését tartom javasoltnak. A héten erős volatilitás várható főleg hazai vételekkel. Az USA piacokon ezen a héten bármikor lehet ismét egy erősebb esés, ami a bizonytalanságot tovább fogja fokozni. Ez minden valószínűség szerint legalább a következő CPI adatokig, és a FED ülésig el fog tartani. Továbbra is WATCH OUT !!! Sikeres és megfontolt tőzsdézést kívánok mindenkinek!
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 21:12
Megindult web oldalam Vendégkönyv illetve Fórum szolgáltatása! Várok mindenkit szeretettel!Üdv, Döme
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 19:49
.....Húcvét hétfői helyzetkép:DOW: -5 pontNASDAQ: -210 pont (este 8 előtt)........
Somebody 2000. 04. 24. 19:09
Törölt hozzászólás
Somebody 2000. 04. 24. 19:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 18:50
XYZMég egy megjegyzés. Olyan nincs, hogy "ennél lejjeb már nem lehet". Az élet számtalanszor bebizonyította már, hogy VAN. Nem kevés pénzem látta kárát ennek a szemléletnek. Egy pár hatalmas gyomros után az ember óvatosabban merészkedik az osztozkodó bocsok közé. /Ez most kissé képzavaros hasonlat, de talán megállja a helyét./
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 18:42
XYZItt van a Portfólió kezdőlpján. Cím: Károk, kötszerek (Vakmajom).Nem igazán akarom kifejteni filozófiámat a pesszimizmussal kapcsolatban, mert az ÉRZÉSEIM több csatornából táplálkoznak. Véleményem az, hogy a jelenlegi helyzetben a chartista szemlélet került előtérbe, dominanciája számomra megkérdőjelezhetetle n. Hangsúlyozom: JELENLEG. A fundamentumok esetleges pozitív hatásai a szélsőségesen volatilis környezetben, a befektetői bizalmat nem képesek oly mértékben táplálni, amely felülkerekedik a tartási és eladási döntések vételivé történő átértékelésében. Az indexek csökkenő forgalom mellett emelkednek és emelkedő forgalom mellett csökennek, miközben a rövidtávú trend olyan sebeket szenved, melyeknek gyógyulása csak középtávon lehetséges. Az elérhető nyereség a fennálló kockázat fényében, vagy inkább árnyékában nincs arányban az esetleges rövid és középtávú veszteséggel. Az esetleges további esés a 8800-as gát átszakadása után a 7500-7600 szint környékén stabilizálódhat újra, melyről az elrugaszkodás sikertelensége esetén további jelentős esés várható. További biztosnak modható emelkedés, csak a 9400-as platform erős birtoklása esetén valósulhatna meg. A piac a jövőt ítéli meg és nem a jelen glóriájában fürdőzik. A kiltások pedig az említett uralkodó irányzat miatt nem felhőtlenek.
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 17:52
Lezárandó a helyesírás témát csak egy hasonlattal szeretnék élni, ami ugyancsak a kifejezésmód stílusát érinti:A TV Shop kontra Aczél Endre műsorok...Van különbség.Üdv.
xyz 2000. 04. 24. 16:58
Már elnézést, de megint kezd mélypontján lenni ez a forum!Miért zavar mindenkit, hogy ki hogy ír, ez mindedninek a szuverén joga! nem?Szerintem mindenki annyi helyesírási hibát követhet el amennyit akar hiszen nem változtat semmit a tartalmán az hogy j-vel vagy ly-vel írjuk azt hogy hülye, ha meg változtatna is akkor a szövegkörnyezet úgy is eldönti! A helyesírás a világnak eggyik legfeleslegessebb része, ezt azok a magukat okosnak hivő emberek találták ki akiknek csak addig terjed az agyi kapacitásuk hogy egy szó ly v. j -vel írandó!Amiről nekünk itt beszélgetni kéne az a TŐZSDE és szerintem ez sokkal fontossabb dolog és sokkal több függ tőle mint attól, hogy valaki hogy ír helyessen.k. bogileviUgyan nem értek eggyet a kissé pesszimista gondolkodásoddal, de azért szeretném megtudni, hogy hol olvasható Vakmajom írása. előre is köszi xyzArról hogy vélekedsz hogy az USA gazdasága stabil és nem hiszem hogy azért mert a Nasdaq-nak nagy a lengése ez különösebb veszélyt jelentene a magyar tőzsdére.Amikor 5200 körül volt a NASDAQ akkor megkérdeztem egy pár elemzőt hogy szerintük hol lenne reális az index értéke,: 3000-3500-ig terjedtek a válaszok, itt meg is ált és most 3500 körül van azt hiszem hogy ennél lejebb már nem igen mehet (3000), mert azért ez az üzletág lessz a jövőben a legmenőbb, és ezt mindenki jól tudja!ha viszont mégis lejjebb megy és egész véletlenül még a magyar papírok is lejjebb esnek, (amit biza erőssen kétlek) akkor lehet csemegézni!EBBE AZ ÜZLETÁGBA VAN A JŐVŐ ÉS EZ SZERINTEM MINDENKI SZÁMÁRA BIZONYOS, MÁR CSAK AZÉRT SEM ESHET 3000-NÉL LEJJEBB A NASDAQ, MERT ILYEN OLCSON MÁR AZOK IS MEGVESZIK A PAPÍROKAT AKIK HOSSZABB TÁVON BIZTOS ÜZLETBE AKARNAK BELEMENNI ENNEK PEDIG MÁR ISZONYATOS VÉTELI NYOMÁSA LESSZ!NÉZD EGY KICSIT TÁVOLABBRÓL A DOLGOT ÉS NE AZT LÁSD HOGY A NASDAQ INGADOZIK NÉZD AZT HOGY EBBE VAN A JÖVŐ ÉS EZ AZOKNAK AKIK NEM ÜLNEK OLYAN KÖZEL A MONITOROKHOZ AZOKNAK VILÁGOS ÉS HA VAN PÉNZÜK AKKOR HÜLYE LESSZ ILYEN OLCSÓN NEM VENNI.A TÉNYEK AZOK TÉNYEK ÉS EZ AZ HOGY A TECHNOLÓGIÁÉ A JÖVŐ!!!vétel:matáv, antenna, synergon, otp, pflax, grabo, grabo, grabo,eladás: zker, humet
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 16:27
AmandaÉn sem bántom a Lámát. Távol álljon tőlem. Mint említettem volt, egy légynek sem tudnék ártani. A véleménymet hangoztattam, pusztán segítő és nem ártó szándékkal. Tuti, hogy nem véletlenül írja helytelenül a szavakat, mert amit tesz konzekvensen teszi. Magamról tudom, ha elkezdek poénból hülyülni, a végén nem tudom, mi a helyes és mi nem. Egyébként én mindig elolvasom, amit ír és tetszenek a Lhasza-i karcolatok. Ennyi.Ami ennél sokkal jobban foglalkoztat, hogy amit most az USA-ban van, rotáció-e, vagy egy még nagyobb zakó kezdete. MSFT ide, vagy oda earnins reports meg amoda, nagyon rossz előérzetem van.
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 15:24
ATX-nek !Leszel még?ATS
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 00:27
Kedves Amanda!Távol álljon tőlem kritizálni Pancser Lámát! Én nekem úgy jó ahogy van! A tibetieket pedig várom:-))Döme
Törölt felhasználó 2000. 04. 24. 00:14
Volt egy gimis osztálytársam, aki 10 éven át Kanadában élt. Beszélni tudott magyarul, hisz megtanult a szüleitől, de a helyesírással hadilábon állt. Szerette volna letenni a felsőfokú nyelvvizsgát angolból. (Akkor még nem százalékot, hanem osztályzatokat adogatott a bizottság). Ennek egyik feltétele az volt, hogy ugyebár angolról fordítson le egy szöveget magyarra. Szegény nem tudta megérteni, hogy a múlt idő jele mikor egy- és mikor két T-é, így biztos, ami biztos alapon mindenhol két t-vel írta a fordított szöveget. :)))Az eredményt kitalálhatjátok:a helyesírására egyest kapott. És akkor még, ha valakinek csak egyetlen egy egyese is lett, már nem kaphatta meg a sikeres nyelvvizsga papírt...Így nem lett neki felsőfokú nyelvvizsgája.Igaz történet.
Törölt felhasználó 2000. 04. 23. 22:46
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2000. 04. 23. 22:12
DÖME, Zoi, bogilevi:Szerintem túlreagáljátok pancser láma "helyes"-írását.Miér t számít, hogy rengeteg nyelvtani hibát ejt??Lehet egyáltalán EBBŐL bármilyen következtetést is levonni??? Túlzásnak tartom, hogy abból, ahogy pancser láma itt megnyilatkozik, meg tudnánk mondani, milyen ember is ő. Nem hiszem. Mivel nem ismerjük őt személyesen, azt hiszem, önmagunkat csapjuk be azzal, ha következtetéseket vonunk le a jelleméről. Az egész internetes "ismerem" egy kész önbecsapás. Mert nagyon sokan vannak, akik nem a valódi önmagukat adják. És nincs jogunk ezt felróni nekik.Hányan vannak olyanok, akik rendszeresen rosszul írnak le szavakat? Vagy olyanok, akik az élő beszédben ejtenek hibákat? Gondoljunk a -ba és a -ban különbségére, vagy a médiában és a politikában előforduló nyelvtani hibákra, azokra, akiknek a szakmájukhoz tartozna a stilisztika, a retorika, és ennek ellenére nem tudják helyesen kifejezni magukat! Talán itt mindenki jeles volt nyelvtanból? Soha nem fordul elő, hogy nem tudjuk, egy szót hogy kell leírni? Dehogynem. Mit csinálunk ilyenkor: vagy megkérdezzük, vagy utána nézünk - vagy helyettesítjük egy másik szóval. Pancser láma nem ezzel fogalalkozik. Lehet, hogy évek óta nem volt "rákényszerítve" arra, hogy helyesen írjon.Vannak még jó néhányan, akik helyesírási hibát vétenek itt a Fórumon, ezek után mindenki ki lesz pécézve? Pancser láma így ír és kész. Az okát meg csak ő tudja. Talán egyszerűen csak írja, amit gondol - Uram bocsá', nincs a kezében a Magyar Helyesírás Szabályai - , vagy épp azért, hogy MÁS legyen, mint a többiek, ezzel hívja fel magára a figyelmet. Mit mondhatnék, ha ez volt a célja, sikerült :)))Én szeretem az írásait, mert megnevettet. Inkább olvasom őt, mint a duzzogó és ellenségeskedő beírásokat.Ennyit szerettem volna az egészhez hozzáfűzni.(Ui: elnézést, ha helyesírási hibát vétettem volan, nincs mellettem a nyelvtan tanárom...)
Törölt felhasználó 2000. 04. 23. 20:54
Zoi!egyetértünk hogy nem erről szól ez a Fórum, de azt továbbra is tartom hogy egy-egy Tibeti:-))) elfér itt.:-)Döme

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek