topkaiser+

Regisztráció: 2004-10-18 15:55

Hozzászólások száma: 733

Utolsó hozzászólás: 2011-04-02 18:09


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Hybridbox 2011. 04. 02. 18:09
Aha, utána olvastam a fiú (?) beírásainak. Ez az ádigyerek talán mégis egy szerencsétlen kezdő-balek, egy unatkozó gimnazista, aki most ismerkedik a tőzsdével, és jószerencséjére belefutott a hydraboxba. Na majd ezek jól elveszik a pénzét és nem jön többet a tőzsde környékére. Ha tényleg mégsem a manipulátorok embere vagy, akkor könyörgök ne foglalkozz addig a tőzsdével amíg legalább nagyon alapszinten megérted hogy itt mi miért történik
Hybridbox 2011. 04. 02. 13:27
Ádika,

2 eset lehetséges.

1.) tényleg elhiszed ezt a hydrabox sztorit. ebben az esetben menthetetlen vagy, mert ha ők nem majd valaki más elveszi a tőzsdén a pénzed
2.) hivatásos felbeszélő vagy (valószínűbb). ebben az esetben remélem, hogy a törvény szigora utol fog érni előbb vagy utóbb. Sajnos kicsi rá az esély, de a remény hal meg utoljára.

A legvalószínűbb kimenete a Hydrának, hogy ki tudtok facsarni párszázmilliót a kisbefektetőkből, amiből el lesztek egy ideig, bár nem tudom, hogyan lehet ezek után jól aludni, de szerencsére ez nem az én dolgom. Sok szerencsét bármelyik is legyen igaz
Nutex topik. 2011. 04. 02. 13:16
Azt mondta Warren Buffett hogy ha megnézed a menedzsmentet és azt látod, hogy nem bízhatsz bennük, akkor abból a részvényből semmilyen áron enm szabad venni. Mondjuk szerintem ez túlzás, de azért van igazságtartalma.
Hybridbox 2011. 04. 02. 09:56
simonadam

ez tényleg mindennek az alja, ebből csak az derült ki hog Te egy hivatásos felbeszélő vagy. Erre a posztra csak olyan papírok esetében van szükség amik saját jogukon inkább lefelé mennének
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2011. 03. 20. 19:47
kifekteto,

ezek a különleges történelmi ismeretek rendkívül érdekfeszítőek. Mondjuk legtöbbünk ezzel már találkozott általános és középiskolában, de örülök hogy van akinek ez újdonság.

Ami ennél sokkal érdekesebb az a Nutexfőnökök gazdagodása (párhuzamosan a humet-nutex részvényesek szegényedésével). erről miért akarod elterelni a figyelmet????
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2011. 03. 19. 19:40
ez több mint amit gondoltam...és civin mester mennyit keresett, akár több mrd-ot is???
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2011. 03. 19. 08:21
Pénznyelő,

kiszámoltad már, hogy a manipulátorok az évek folyamán ÖSSZESEN kb mennyit kereshettek ezen? Van becslésed?
Izlandon kamatmentes pénzt bocsájtanak ki! 2011. 03. 16. 07:07
#80
Egyébként a kamatelleneseknek csak annyit hogy a kamat egy teljesen természetes dolog. Ha pl. kölcsönkérek egy tehenet és két év múlva visszaadom akkor vissza kellett adni vele a borját is (különben a kölcsönadó rosszabbul jár, mintha nem adta volna kölcsön!!!). Ez és hasonlók már több ezer éve a törvényekben voltak (rómaiak, babilon, stb.).
Izlandon kamatmentes pénzt bocsájtanak ki! 2011. 03. 15. 18:20
#76
Ja tehát, tisztázandó a topikindító hírt: nem igaz.
Izlandon kamatmentes pénzt bocsájtanak ki! 2011. 03. 15. 18:19
#75
kormanyzo,

amit leírsz annak az eleje részben igaz, a vége nem.

Tehát a tényeknél maradva:

Izland óriási adósságot halmozott fel a boom éveiben. 2008-9-ben bedőltek a hitelek, a korona leértékelődött, a bankok tönkrementek EZÉRT államosították őket.
A népszavazás egy teljesen más történetről szólt, arról, hogy az ICESAVE bank betéteseit (főleg angol és holland magánszemélyek) kártalanítsa-e az izlandi nép. Úgy döntöttek nem teszik (de ezt helyettük megtette az angol és a holland kormány).

Ennyi a story. kamatmentes pénzről nincs szó, a bankok üzemelnek, fizetnek a betétekre kamatot és a hitelek után is szednek. Voltam ott nyáron mint mondtam,nincs semmi érdekesség, az élet megy tovább, kapitalizmus van még mindig, és az emberek egyáltalán nincsenek forradalmi hangulatban.
Izlandon kamatmentes pénzt bocsájtanak ki! 2011. 03. 13. 12:02
#25
Ilyen nem történt Izlandon, továbbra is az izlandi korona a pénznem. Tehát akkor mi a forrás és mi történt egyáltalán Izlandon? Gyanítom hogy az amit leírtam, azaz semmi érdekes.

(mondjuk megérdemelnék a kamatmentes életet, mert elég komoly ön****ás ott lakni, nyáron ha olyan idő van most mint nálunk akkor már nagyon örülnek :) De nem kapják meg ezt a kedvezményt
Izlandon kamatmentes pénzt bocsájtanak ki! 2011. 03. 13. 08:37
#22
Bocs, de mi a rosseb az a kamatmentes pénz? A jelenlegi pénz (papírpénz) az államok kamatmentes hitelígérvénye, így minden pénz, a forint is kamatmentes.
Egyébként nyáron voltam Izlandon, van bank, van betéti kamat és a hitelt felvevőknek vissza kell fizetniük a tőkét meg a kamatot is.

Mindössze annyi történt, hogy az állam az Icesave online bank összeomlásából fennálló Hollandia és UK felé történő kötelezettségét nem hajlandó fizetni.

Úgyhogy ez a hír, ami ki tudja honnan van egy igen erős csúsztatás...
Hybridbox 2011. 02. 27. 08:54
A pszáf jelenleg azt gondolja, hogy feladata arra korlátozódik, hogy a protokollokat betartatssa, s ha az megvan mindenki azt csinál amit akar. Szélesebb értelemben vett "fogyasztóvédelem" nincs. Egyébként gyanítom, hogy a cégek megszűrése nem az ő feladatuk, hanem a BÉT-é lenne, de ez nehéz kérdés
APPENINN 2011. 02. 27. 08:11
"Ha jól számolom csak az ingatlanok értéke osztva részvényszámmal 366forint. Biztató a jövőre nézve. Itt a B kategóriában a legkiegyensúlyozottabb papír.
Lassan beleveszek."

Majdnem jól számolsz, csak nem vontad ki belőle a 28 m chf hitelt, ami a cégen van a kibocsátási tájékoztató szerint (majdnem 1 chf részvényenként). Magyarul az eszközeit árazzák, a hiteleit nem, ami kissé vicces helyzet.
Hybridbox 2011. 02. 26. 13:20
"nem tudok mást tenni, követem lefelé --ma is vettem -- és ha lejjebb megy, még veszek -- ez van -- nem a legjobb érzés, 100 forintonként lefelé venni, de az én bajom --- "

Ez a stratégia ahhoz vezet hogy 20szor nyersz és egyszer el fogod bukni az ÖSSZES pénzed. Én már jártam ebben a cipőben, ez a legbutább befektetési módszer. Persze évekig el lehet élni belőle, de egyszer a kaszás mindent vinni fog. A hbox alkalmas is lehet erre a szerepre. nem biztos hogy így lesz, de van rá esély, attól függ mennyire akarnak tömni. Nem veszed észre hogy belőled és a hozzád hasonlók balekokból akarnak ezek az emberek meggazdagodni???
Hybridbox 2011. 02. 26. 13:18
"majd 50-nél elég elkezdened sírni, addig túlértékelt"

Bocs, ez tévedés, ez nulla fölött bárhol túlértékelt, és a manipulátoroknak érdeke akár 1 ft-on is adni. Ez nagyjából a KEG/Humet/Genesis pályáját fogja befutni
GSPARK 2011. 02. 16. 20:45
#53
A közgyűlési előterjesztésekben benne lesz, hogy javasolnak-e osztalékot.
Matolcsy újabb részleteket árult el a reformprogramból 2011. 01. 29. 19:58
"De a volt SZDSZ szavazóknak nem tetszik a fidesz adócsökkentése"

Egyébkébt ez sem igaz. Az SZDSZ-nek két szárnya volt és az elvtelenségen kívül az lett a vesztük hogy nem tudták eldönteni melyiket szolgálják. Voltak a klasszikusan liberális szavazók, és voltak a baloldali, szocdem szavazóik, ezek közt próbáltak egyensúlyozni aminek egy nagy szutyok lett a vége, nem tudták eldönteni melyiket kellene vinni. namost, én mint olyan aki szavaztam az szdszre (sajnos), pontosan tudom, hogy elég sok volt szdsz szavazó nagyon is egyetért az adórendszer változtatásával, én is, sőt én magam is javasoltam pár éve az egykulcsos családi adórendszert - pont olyat mint a mostani.

Azonban szerintem nagy hiba, hogy mivel magyarországon nem az adókulcs hanem a járulékok voltak a fő problémaforrások, először azt kellett volna módosítani, s utána jöhetett volna az szja-változtatás. Plusz láthatóan a kormányzat adhoc törvénykezésben van, koncepció nélkül, ami (illetve ennek a bizonytalanságot fokozó hatásai) bőven ellensúlyozhatja rossz esetben az adócsökkentés jó hatásait
Matolcsy újabb részleteket árult el a reformprogramból 2011. 01. 29. 16:01
#96
Én a vita magvába nem szeretnék bekapcsolódni, de valami megütötte a szememet:

" Gondolom neked, liberálisnak ez sem tetszik, egy liberális adóemeléseket szeretne a középrétegnek."

Itt úgy látom komoly félreértés van, és ezzel már máshol is találkoztam, úgyhogy tisztába kellenei tenni: a liberális gazdaságpolitika hívői jellemzően alacsonyabb adókat szeretnének mindenkinek. + kisebb államot is, mivel az aklacsonyabb adókhoz ez passzol. Egyébként ebből a szempontból a Fidesz gazdaságpolitikája liberális.

A szocialista/kommunista gazdaságpolitika egyenlősítő, és a szocialista, szociáldemokrata gazdaságpolitika az, amelyik inkább progresszív, gyakran erősen progresszív adórendszert tart megfelelőnek. Ilyen pl. jelenleg az LMP és a Jobbik elképzelése, illetve részben az MSZP-é...
Hybridbox 2011. 01. 13. 20:39
Ezt már 100éve is így csinálták. Fel-le-fel-le, behozni a befektetőket, forgalmat generálni, majd az esésben tömni-tömni amíg lehet. Igaz kultúrországokban ezt már nem lehet megtenni, de nálunk a PSZÁF még láthatóan nem nagyon van a helyzet magaslatán. Sok szerencsét, jó munkát manuipulátorok! (ha nem megy szóljatok, segítek)

friss hírek További hírek