sunwo

Regisztráció: 2011-04-21 10:06

Hozzászólások száma: 324

Utolsó hozzászólás: 2016-05-29 17:17


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

KEG topik. 2016. 05. 29. 17:17
A könyvvizsgáló indoklása indirekt ,de akár direkt formában is egy hatósági( csalás gyanuja miatt rendőrségi ) feljelentésként is értelmezhető,kár ,hogy a hatóság erre meg sem rezdül...A KEG nyilatkozata pedig hazugság ,amit március óta a tények igazoltak.Időt akar-és ilyen pipogyaság mellett tud is - nyerni,hogy avagyonelemek jogi kimentését végigvigye.Sajnos az apportos csaló ugy néz ki már megússza,de egy tényfeltárás a Raiffeisennél talán még most sem lenne késő. És akkor egy páran nagyon-nagyon izzadnának...
KEG topik. 2016. 05. 22. 10:22
Reméljük ,hogy a megkezdett tőzsdereformmal talán eljuthatunk oda ,hogy az ilyen sekélyes beszámolókat azonnal kiegészitésre visszadobják, ugyanis csak megtévesztésre alkalmas ,a valós kép értékelésére nem .Persze ,ha ez a cél ,akkor megint sikerült.Uggye feltünt ,hogy hiányzik a világpiaci háttér ( LPG árgörbe) és a vizuális megértést segitő grafikonok . Pedig arra hivatkoznak ,hogy orosz és más volt szovjet területekről importálnak ,akik óriási eéadási kényszerben szabályosan herdálták a PB-t. Na akkaor az a nyereség prémium vajon hol van. Aztán a szinergiahatást irják ( sicc..) ,csak nem mutatják ,itt ugyanis valószinűleg a nagyobb marzs kivezetését segitette elő. A személyi felelősség és alkalmatlanság megint nem jön elő ,pedig ennyi veszteséget összehordani, szétlopni ( bocsánat átjátszani ) a vagyonelemeket ez mind ellentétes az etikus üzleti élettel ! Ja , persze kimaradt a büntetőügyek,büntetések , személyi felelősség , kockázatok elemzése ,de van helyette maszlag ,hogy egy magyarul alig-alig beszélő vezetés mi mindent fog összerakni...Igen a KEG romjain ,ha a hatóságok még sokáig tűrik ezt a szabadrablást.DrSJ
KEG topik. 2016. 05. 04. 15:46
Már megint a bajban lévőbe rúgtak a felügyeletnél ,ahelyett hogy 3 millióra MM-et büntették volna meg .Hol van itt a személyi felelősség ? Csak siettetik és még rosszabb,hogy segitik és "törvényesitik" a csődöt , mivel képtelen ( és talán nem is tudja) a KEG kifizetni a büntit a főtulajdonosnak meg igy jó ! Munkaügyi birságnál van személyes felelősség is ! Itt miért nincs,vagy ,ha van miért nem vetették ki.A büntetések garmadájából látszik ,hogy MM alkalmatlen vezető és csődbe viszi a céget,aztán hirtelen kiugrik és egy strómanjával majd bedől a cég. Ugye "déjá vue ?" Jó lenne ,ha az egyik legnagyobb potenciális vesztes a NAV végre felébredne és lépne a teljes rendezésig akár megsemmisittetve minden vagyonelemet érintő csalárd szerződést.
Egyébként elképesztő magyar valóság ,hogy 6 éve nézik a hatóságok gyakorlatilag határozott lépések nélkül egy energetikai zászlóshajó süllyedését ,amit egy dilettáns , de csalárd kormányos vezet.
KEG topik. 2016. 02. 29. 22:14
Valamit nem értek! Ez az MM ennyire hülye vagy neki tényleg mindent ( és mindenütt lehet ) ? Ugyanis a hűtlen kezelésen keresztül a bünszövetkezetig egy csomó korábbi feltételezésre most felteszi a nyilvános koronát ezzel az ügylettel és pont akkor amikor vizsgálatok is folynak ellene. Oszt mit szól a NAV a vagyonkimentéshez ,vagy találtak csókost és a fedezetnek hirtelen elég lett a Kaposvár ,mert akkor néhány ember készitheti a fogkefét !! A süket duma meg a javuló helyzetről félretájékoztatás ,amiért a BÉT oszthatna pofonokat, ugyanis a cég kivezetése most már szabadesésben történik,ha meg nem akasztják a jogi ügyek.Legfontosabb megtudni ,hogy a NAV jelzálog még az ingatlanon van-e és a földhivatalnál azonnal feljegyeztetni a folyamat megtámadását ! Össze kell szedni valamennyi büntető kategóriát és behivatni azt a több tucat embert akiket ez a " barom" kirúgott ,de előtte az üzleteihez felhasznált és vádalkuban megszólalnak . Aztán majd alkudozhat a két igazságügy a letöltendő helyszinéről...
Durva és sajnos láthatóan nem működik megfelelően az igazságszolgáltatás,hogy ilyen ügyeket időben likvidáljon. Felröppennek hirek ,hogy a tőzsdét erősiteni kellene ,de ilyen disznőságok árnyékában ki az az őrült aki ezt komolyan veszi? Persze mindig van egy " mostmár elég" pillanat és akkor a vizsgálati fogságban elég hosszan lehet gondolkodni. Meglátjuk és megteszünk mindent ,hogy megláthassuk !
KEG topik. 2016. 02. 29. 08:43
Nem csak ezt nem tettek kozze , de mennyi mindent eltitkolnak. Mi van a banyahatosagi ugyekkel es a folyamatban levo rendorsegi vizsgalatokkal?! Egy bekepzelt, hozza nem erto vezeto, aki szembe megy ( mehet ? ) a magyar hatosagokkal. Vajon meddig ?
KEG topik. 2016. 01. 13. 11:38
Igen a kicsik harcolnak az állam meg csak nézi , nézi ,de nem látja ,vajon miért ? Miért kell mindig egy hatalmas botrány ahhoz ,hogy ez az ország ( végre ) törvényesen működjön ?
KEG topik. 2016. 01. 12. 15:46
Azt gondolom én is ,hogy a szlovákoknak rengeteg energiájukba (és remélem jó sok pénzükbe is )kerül a sok lekötés ,hogy a célárat ennyire lenn tartsák ,ahol már láthatóan rugalmatlanná vált a piac , mert -ahogy ezerszer leirtam - a cég maradéka ( a szétlopás,kirablás után is ) még mindig többet ér,mint ez a speki rv ár ,ami a kivásárláshoz kellene . Persze egy kilövéshez kell majd egy purgatórium ,de az adottságokat a helytől senki sem tudja "hazavinni"! Amit nem értek ,ha ennyire nyilvánvaló az árfolyam befolyásolás ,akkor a tőzsdefelügyelet vagy a hatóság miért nem lép a lábukra . Nincs a világon annyi csókosuk,hogy a machinátorokat ne lehetne kigyüjteni...Matyók mindig ettől retteget és néha fiezette a megérdemelt büntit!
KEG topik. 2016. 01. 08. 09:06
Nagy a valószinűsége ,hogy a szlovákok manipulálják ( erőltetik lefele) az árfolyamot ,hogy egy esetleges tőkepótlási megoldást már a tőzsdével igazolt alacsony részvényárral esetleg annak névérték csökkentésével is összekapcsoljanak! Ami meg a KEG jövőképet illeti ahhoz egy energiapiacot globálisan látó és nem egy kisstilű seftes kellene. Az orosz .ukrán és török konfliktusok idején felértékelődik a rugalmasan kezelhető ( és helyettesitő képességgel rendelkező!) LPG szerepe.Aztán az NG hálózaton is sok mindent ujra kell gondolni ,mert drasztikus volt a fogyasztás csökkenés 2014/15ben.Igy stratégiai gondolkodónak ( vagy az államnak ?) az itteni balhé még akár kapóra is jöhet. Hamarosan meglátjuk ,mert az mégis csak furcsa ,hogy a Cégbiróság meg sem nyekken az ügyben....
KEG topik. 2016. 01. 07. 12:07
Kedves Tris ! Leirtam párszor ,de összefoglalom mégegyszer! Igen,magasabb célnak van ez az rv -KEG játék alárendelve ,mert ezek a fiuk ( eddig legalábbis sem MGY sem MM és társa ) nem apprópénzre játszottak !!! Milliárdokat szoktak lehúzni méghozzá legalább kétszer egy-egy ügyletről és a legkevésbé sem a termelés( a tisztességes munka) érdekli őket.A lufi részvények fujása a legnagyobb buli( és sicc.törvényes nálunk) és utána a kiherélt vállalat szanálása csókosokon keresztül...Az ,hogy közben néhány tisztességes kisbefektető felakasztja magát az nem érdekel ( láthatóan ) senkit semmikor....Bocs, ha a politika belekever ,akkor jön egy gyors állami kápótlás....
KEG topik. 2016. 01. 06. 10:44
A szlovákok egyszerűen eszetlenül mohók és beképzeltek voltak ,hiszen az M. Papa révén és a társtulajdonos vagyonával hatalmasat "szoktak" szakitani. Igaz könnyen is szerezték meg a KEG-et ,mivel csak annyira kellettem ,hogy a kapcsolatot összehozzam .Közben a világ is megváltozott és ők nem tudtak változni,pedig mi minden szépet igértek,aztán elhagytak minden korrektséget. Persze azért nem szabad lebecsülni őket, hosszú a kezük és rafináltak, de van egy jó magyar közmondás " Könnyen jött pénz könnyen vész el ". A részvényekért meg nem aggódok az az lényeg ,hogy a NAV terhelt terület az eszközökkel kinek lesz a tulajdona, mert a KEG-ben benne van egy hatalmas kilövés. Csak halkan jegyzem meg ,hogy kb 30.000 palackkal havonta a mai import gázárak mellett legalább havi 30 mió nettó profitot illik csinálni azaz elég durva a jelenlegi veszteség hangoztatása , illetve van bőven fedezet a baráti kölcsön kamatainak fizetésére és máris legális a kicsik kirablása.Mikor ébred már fel a Cégbiróság a NAV és a Felügyeletek, hogy itt tudatos parasztvakitás folyik már elég hosszú ideje.
KEG topik. 2016. 01. 02. 23:04
A megfeleltetést 5 ( bocs mostmár 6 ) éve folymatosan követelem ,de falra hányt borsó .A döbbenet ,hogy a nyomozó hatóságok ( sem a rendőrség ,sem a NAV nem lépi meg önszorgalomből -) talán félnek ,hogy esetleg túl nagyot fognak itt is a brokercégek után ,esetleg találnak némi összefonodást is ??
Igen RZ-nek ezt meg kellett volna lénie és ezzel megfogta volna a tökét a szlováknak,de beragadt a napi gondokba...Az egész "deal" nem mehetett háttér alku nélkül ,mert túl gyorsan bukott volna az MGY által éveken keresztül épitgetett birodalom ,amiben sokan egész magasan voltak érdekeltek. Persze ,ha eldugul a (pénz)forrás előbb-utóbb valaki csiripelni fog és akkor a "sánta kutyát" bizony utoléri a sorsa..Addig meg próbálkozik a jogi eszközökkel , meg az összefüggések feltárásáva..
KEG topik. 2016. 01. 01. 17:04
BUÉK ( Boldogabb Új Évet ) minden topikosnak!

Errős "déjá vue" érzésem van a negativ keg rv rallye kapcsán,hiszen MGY ilyenből gyártotta a milliárdjait.Sajnos a magyar hatóságoknál hiányzik az ilyen összehasonltó elemzés ,hogy a turpisságra rájöjjenek.
Aztán van egy másik érzésem is! Elkezdtek előjönni azok a "lufi" papirok amiket 5 évvel ezelőtt gyártottak és a csókosok adóoptimalizálásában már megtették a magukét és most jöhet a második csapás, a KEG ujabb " lenyúlása". Még azt sem tartom kizártnak ,hogy - a régi technikával - MGY-ék lenyúlják MM pénzét is - de hamarosan 3-5 hónapon belül meglátjuk. Tessék csak számolni 2009 és 2010 májusa között mennyi rv-t keletkeztettünk apporttal és már - talán most sem - nem is MM-éké a cég....!
A horoszkóp szerint 2016 a nagy változások éve lesz és van egy érzésem ,hogy MM megbánja ,hogy nem fogadta el a " kicsik" ajánlatát ,amikor még segitett volna! Sunwo
KEG topik. 2015. 12. 18. 15:11
Sajnos ez a helyzet.Ez a banda(is) profi jogászokkal-,mig tisztelt rendőrségünk meg csak gyengén fizetett alkalmazottakkal rendelkezik.Több éve vizsgálódnak és próbálják vissza ,vissza dobni a dolgokat - gondolom majdcsak elévül.A NAV meg nem csinál globális vizsgálatot ,mert itt valamiért nem sürgős , pedig kisebb cégeket már a töredékéért is vegzálnak.Szóval itt nagyot kell hibázniuk a szloviknak ,hogy boruljanak , de tudjuk " a lónak 4 lába van mégis megbotlik" és ,ha a lába is törik ,akkor nincs más csak ....
KEG topik. 2015. 12. 17. 09:12
A Visonka csődbe vitelének remélem lesznek személyi, büntetőjogi konzekvenciái, mert azért ott is kellett lopni rendesen ,hogy ez összejöjjön.Szegény Dömök G tudna erről mesélni,mert alóla is kilopták a tulajdonát.Talán érdemes volna megkeresni....
A KEG rv meg olyan mélyponton van ahonnan alig van esnije és egyetlen értéke a telek az bizony ott van és marad. Valaki a NAV ügyeikben tájékozott esetleg? Ameddig a NAV fogja öket addig nem ugrálhatnak. Egyébként meg ,ha csöpp eszük lenne már régen kompromisszumokkal ,de beindultak volna a cég épitésében. 2 éves különleges helyzetet vesztettek el , adtak át a Flagának és másnak és a mutyi kockázata még további 5 évig lesz "Damoklész kardja" a fejük felett.
KEG topik. 2015. 12. 13. 21:46
Kedves Topikosok! Persze a nyilvános ajánlatom után én is kutakodtam a 2000 kisbefektető irányában ,sőt a felszámolókat(bcash,Qest) megkerestük ,de bonyolultabb a helyzet és annyira ,hogy menő jogász is visszaadta a megbizásom ,hogy boritsunk egyet. A dolog arról szól ,hogy az MGY féle kör jelentős adóspekulációban is játszott a csókosokkal.A keletkeztetett rv-k nagy tömegét tőzsdén kivül kpért eladták és azok jelentős( és tessék megkapaszkodni- legális ! ) adócsökkentést eredményeztek a milliárdos haveroknál. Nos ezek a részvények soha nem jönnek elő ,mert nagyon megszolgálták az árukat és hatalmas hasznot hoztak az adómegtakaritásből....Tessék csak belegondolni .Valaki megkap egy 400 Ftos rv-t mondjuk a feléért és 1960 Ft-on ( ugye mert ennyi már volt legálisan az értéke ) beállitja a könyvébe mekkorát kaszált.Mekkora adótól fosztotta meg az államot...Igaz bennünket meg a magyar államot hülyére vettek a kibocsátással ,meg az árazással .de tudjuk kishazánkban mindent meg az ellenkezőjét is meg lehet csinálni. Egyszer csak jön valaki akinek elege van ebből a mocskos lehúzós játékból is ! SUNWO
KEG topik. 2015. 12. 10. 21:30
Kedves p5qlpro ! Ahogy látom maga a nagy hasbeszélő ,aki riogatja itt a kicsiket. Nyilván ezért fizetik ,mert az összefüggésekből nem sokat lát, vagy akar láttatni .A Visonka csőd arra lesz jó ,hogy a csókosoknak átjátszva a cég poraiból ( tehermentesen !!) ujjászülessen és immár megtisztulva profitot hajtson...valakiknak.
A KEGmeg mint egy homokzsák nélküli léghajó még akár erősödhetne is ,hiszen eddig megoszlott a nagytulajdonos kis tőkéje és figyelme ! Ugyanaz a "kisfasz" erőlködött mindkettőben mondván ,hogy az legalább beszél magyarul...Ez is valami, bár a szakmának inkább ártott .Kivánom ,hogy a jóslata mégis teljesüljön ,mert akkor hivatalból az 5 éven belüli mutyik érvénytelenek lesznek és a KEG visszakaphat mindent .Én ezt a " megtisztulást" nagyon várom ,mert a kikötőhöz és egy ultramodern gázstratégiához megvannak a terveim és partnereim és hajrá előre ,de inkorrekt szereplók nélkül. DrSJ
KEG topik. 2015. 12. 08. 12:28
Ime az egyik - talán mentő - javaslatom még 2013-ból- falrahányt borsó!
Együttműködési szerződés
Tervezet !

Amely létrejött:
A Visonka Takarmánykezelő Nyrt. (Páhi………………………………………………….
Cégjegyzék szám:
Adószám:
Képviseli: Dömök Gábor vezérigazgató,

továbbá,

A Sunwo Zrt.
Cégjegyzék szám: 12-10-001618
Adószám: 22769309-2-12
Képviseli: Dr. Steier József vezérigazgató

Továbbiakban , mint Felek között a 2013. április 10-én az alábbi céllal és feltételekkel:

1/ A Felek kifejezik szándékukat, hogy a Visonka Takarmánykeverő Nyrt.-t gazdálkodása fejlesztésével, áruválasztéka bővítésével – különleges termékek és eljárások piacképességének vizsgálatával – továbbá új alapanyagok termelésbe vételével és termeltetésével , receptúrák fejlesztésével , adekvát marketing menedzsment kialakításával és a médiakapcsolatok bővítésével magyar ország vezető , és/vagy Európa elismert takarmánygyártó cégévé fejlesszék.

2/ Fentieknek megfelelően a Sunwo Zrt., amely innovatív és stratégiai megoldásokkal, továbbá szabadalmak, és know-how-ok menedzselésével foglalkozik vállalja, hogy az alábbi program szerinti tevékenységet elvégzi.

2.1./ Átvilágítja a cég termékpalettáját, alapanyag beszerzési és értékesítési csatornáit, energiamérlegét és a termelési keresztmetszetet , továbbá vizsgálatokat végez a jelenlegi profil és adottságok tükrében.
Időtartam kb 1 hónap. Cél: ajánlások megfogalmazása.

2.2./ A helyi tápanyagbázis szélesítése érdekében a Felek 2-5 hektáros mintaültetvényt alakítanak ki, továbbá megvizsgálják egy termeltetési, integrátori rendszer indításának lehetőségét. Fő célként a szója kiváltása és új típusú (hiánypótló) termékekhez szükséges helyi alapanyag bázis megteremtését irányozzák elő.
Időtartam 1 hónap. (2013. májusától , tartama minimum 8 év )

2.3./ A nemzetközi kapcsolatrendszer áttekintése mind termék kooperációk (beszállító), mind export lehetőségek tekintetében. Időtartam 3 hónap, végrehajtás folyamatos.

2.4./ Igény szerinti havi sajtótájékoztató a fenti vizsgálatok kapcsán elindított és generált folyamatokról.

2.5./ Termékújdonságok kutatása, receptúrák fejlesztése és márkáztatása védjegy és szabadalom bejelentés folyamatos lehetőségével.

2.6./ A szerződés hatékonyságának kiértékelése a hathónaponként , illetve a további teendők szerződéskiegészítésbe rögzítése.

3./ A fentiekben részletezett tevékenységet a Sunwo Zrt. saját munkatársaival és/vagy külsős szakértők, bevonásával végzi, akiknek munkájáért felel.

4./ A szerződés időtartama minimálisan 12 hónap , de legfeljebb 8 év , amely a 2.6. pontban elkészített kiértékelés tükrében – felmondás hiányában – automatikusan további 1-1 évvel meghosszabbodik .

Nahát ebből sem lett semmi csak megy/ ment a kicsik pénze MGY kanári szigeteki ingatlanjának és csókosainak a finanszirozására. DrSJ

KEG topik. 2015. 12. 07. 22:05
A Visonkát ( is) tönkretenni tényleg a dilettantizmus csúcsa , komoly potenciál volt benne ezrt is vezették ki oéyan ugyesen Matyokék az állami portfólióból . Már 2009 től folyamatosan készitettem javaslatokat a sok bábnak ( Pimper , Dömök ) hogy mit lehetne kihozni a cégből majd Meciart is megkerestem ,de hiába .Ezeket nem a valós üzletfejlesztés érdekli csak a kiméletlen lerablás. Az igazságszolgáltatásról meg megvan a saját véleményem ,ahol jogerős itéletet figyelmen kivül lehet hagyni ott sok babér a kisbefektetőknek nem terem.Egyébként mennyi ideje is húzódik Pimper ügye ?... Sajnos ez után talán nem sokkal és kiüritve mehet a KEG ( csak a neve persze és a kisrészvényesek pénze is ! ) a süllyesztőbe,mert szép csendben kiszervezn/t/ek mindent. Persze azért én is reménykedem ,hogy a sorsuk ( és a sok ellenségből valaki.. ) megtalálja őket ,mert megérdemlik a sorsukat. DrSJ
KEG topik. 2015. 11. 13. 23:00
Kedves Keg-es fórumozók. Néhány gondolat erejéig hozzászólok ,mert úgy érzem a felszinen elakadnak a szócsaták ! A KEG 2 összefüggésban is lehet stratégiai vállalat és az állam - emlékeim szerint nem is egy esetben - talált már ilyenre frappáns megoldást. Nos Magyarország - szép csendben és szinte teljesen!! - LPG importfüggő lett megrokkant logisztikával( MOL atmoszférikust elbontották)és közben a lakosság két véglete a szegény meg a nagyon gazdag bizony LPG függő lett vagy maradt. Szóval a KEGhamu alatt szunnyadó gyémánt ,de a szlováknak nem ezért kell ( még mindeig ) .Fogadom ,hogy ki akarja ( vagy ki kell várnia az 5 évet ) ,hogy az MGY féle dolgok elévüljenek és akkor térdre imához , mert a gátlástalanságuk nem ismer határt.Egyébként Machalik és Meciar között is feszül valami ,tehát az oszd meg és uralkodj akár forditva is működhetne ....Ugye a történelemben háborúban is verték meg az erősebbet a saját fegyverével.Szóval nálam a kikötő miatt folyamatosan köröznek a befektetők és mivel még nincs LNG terminálunk (sem ) igy akár kombinálhatjuk is a dolgot. Az LNG 1 mrd m3 földgázt vehet ki a vezetékből és ez egy második földindulás lesz/lehet ,de az LPG-ben is van minőségi tartalék ! SJ
KEG topik. 2015. 11. 03. 15:07
Kedves Topikosok !

Először is örülök ,hogy végre Géza tollából és Péter jóvoltából is mérsékelt hangvételű elemző és szakmailag is korrekt kommentek láttak napvilágot. Néhány dologgal azért kiegésziteném , árnyalnám a képet ,hamár vagy 25 évet töltöttem az energetikában és ebből 20-at élesben a PB-ben. Egy döbbenetes energiaforradalom bontakozik ki a szemünk előtt ,ahol szinte minden borul ami korábban tabu volt ,csak az innováció a valódi esély a túlélésre ! Magyarországon is a földgázfogyasztás negativ csúcsokat dönget és lassan alig harmada lesz valamikori önmagának ! Ezzel változik a kondenzátum helyzet is ,de a PB gázra flexibilitása okán továbbra is szükség van és leginkább a piacfejlesztés az ami még hozhat tonnákat( ipar, turizmus ,szabadidő,vendéglátás stb) nem az eszetlen árverseny.Viszont sajnos a sok-sok ramaty palackot senki nem siet lecserélni és milyen érdekes ,hogy a KEG is visszafogta a Stafétagázt..amikor komoly versenyelőnye lehetett volna belőle .Vajon miért ? Az alupalack mikrokorrózióról is lapit mindenki pedig vagy 15 éve már jeleztem a problémát.Szóval azért van mit takaritani ,vagy egy jól működő cégnek a maga javára forditani mások tétlenségét .Milantól tisztességet elvárni ,amikor nem ezen szocializálódott az hiú ábránd,de előbb-utóbb belesülyed a saját maga mocsarába.

friss hírek További hírek