somalaci

Regisztráció: 2008-04-14 20:41

Hozzászólások száma: 54

Utolsó hozzászólás: 2008-09-12 17:16


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Megvannak az SZDSZ miniszterelnökjelölt jei? - Erősödik a jegybanki szál 2008. 09. 12. 17:16
#8
A jegybankos nevek felmerülésében talán van némi pozitívum is, mert jelenleg az MNB az egyetlen olyan magyar pénzügyi intézmény, amely a külföldi befektetők szemében hiteles. Bár könnyen meglehet, hogy az egykori vagy mostani jegybankárok, a Parlamentben, már nem képviselnék olyan erősen a hitelességet, tekintve a mögöttük álló hiteltelen politikai "elittet", de talán még mindig sokkal hitelesebbek lennének, mint Gyurcsány F. vagy egy MSZP-és, SZDSZ-es politikus.
Tekintve, hogy az előrehozott választásoknak idén már nagyon csekély az esélye, ez még mindig jobb lépés lenne, mint ha maradna a miniszterelnök.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 10. 15:17
Szóval az oktatási reformnak nevezett folyamat, úgy érzem nem szolgálja/szolgálta kellően Magyarország érdekeit. Mert az még egy dolog, hogy csatlakoztunk a Bolognai-rendszerhez a felsőoktatásban, annak még igen sok előnye is van, a maga hátrányaival együtt, de hogy az általános iskolai oktatást, miért kell ennyire szétverni, azt semmiképpen sem értem. Illetve értem, de elszomorít, hogy a háttérben általában nem az a motiváció, hogy az emberek többségének könnyebb legyen az élete.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 10. 15:09
Na persze ezeket a versenyelőnyöket csak régiós összehasonlításban említettem. Valamint azt még hozzátenném, hogy az olcsóságunk, olyan dolog, ami jó a transznacionális vállalatoknak, de nem jó nekünk, magyar embereknek. Egy ilyen kis és jelentéktelen országnak, egyetlen lehetősége van a globalizált világban és ez a humán erőforrás, a jó oktatás, a korszerű tudás, a szakképzett munkaerő, vegyítve a földrazi elhelyezkedésből (Európának nagyjából a közepén fekszik Mo.) fakadó előnyeinkkel.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 10. 15:03
Nem fogom és nem is fogtam az elmúlt 6év baloldalinak nevezett kormányainak pártját. Pusztán annyit állitottam, hogy a szociáldemokráciával szimpatizálok, de nem Megyoval vagy Gyurcsánnyal. A skandináv gazdasági és társadalmi modellhez hasonló, de nyilván a hazai viszonyokhoz alkalmazkodó rendszert tartanék ideálisnak. Az Észak-Európai szociáldemokrácia már régóta jól működik. Nyílvánvaló, hogy az utóbbi időben a globalizáció kikezdte a szociáldemokráciát és csak az olyan szociáldemokrata értékrendet valló országok tudnak sikeresek maradni, melyek jelentős versenyelőnyökkel rendelkeznek a világpiacon. Mi is rendelkezünk versenyelőnyökkel: olcsó munkaerő, jó infrastruktúra, ideális földrajzi elhelyezkedés és bár csökkenő mértékben, de a humán erőforrásokat is megemlíthetném.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 10. 14:37
Ha egy egy párt rövid regnálása alatt nem is tudja érdemben megváltoztatni a kultúrát, de azért az oktatáspolitikának hosszú távon igen nagy szerepe van abban, hogy ne süllyedjünk le arra a kultúráltsági szintre, amelyen mondjuk az amerikaiak vannak manapság. Az utóbbi években, nagyon sok olyan lépés történt ezen a területen, ami afelé mutat, hogy már nem cél a széleskörűen művelt magyar ember. Az általános iskolák felső osztályaiban pl természetismeret néven fogják együtt tanítani a kémiát, fizikát, földrajzot meg talán még a biológiát is. Ez megfelel az amerikai science nevezetű tantárgynak. Konklúzióként csak annyit mondanék, hogy a nagy szoc-lib reformálási szándéknak, talán nem az Egyesült Államokat kéne/kellett volna követendő példának tekintenie az oktatás területén. Nyilván nem szorul magyarázatra, hogy miért.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 10. 13:55
Végre visszatért a fórum egy értelmes kerékvágásba, remélem így is marad, bár félve írok már bármit is, miután már az anyámat is elszidta valaki. Ja egyébként, hogy tisztán lássanak egyesek, nem vagyok Conqui, ezért ne az én nevemet emlegesse, az aki neki akar valamit címezni!!!
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 10. 07:10
Örülnék ha kiderülne, hogy ezen a fórumon olyanok is vannak, akik érvelve és cáfolva vitáznak, megmondják konkrétan mi nem tetszik vagy mivel értenek egyet.
Ez a személyeskedő, részrehajló magatartás, pusztán szegénységi bizonyitványa néhányaknak. Aki nem tud vitázni, csak sértegetni, az ne oktasson ki engem. Ez vonatkozik mindenkire, aki a téma helyett továbbra is velem foglalkozik. Azt hittem mikor először ide írtam, hogy a téma Orbán meg Gyurcsány, nem pedig én. Jó lenne ha hűek maradnátok a fórumcímhez.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 09. 23:19
Két erős félreértés él benned velem kapcsolatban, az egyik az, hogy elvtárs vagyok, a másik az, hogy valahol azt írtam, hogy 1998-2002között jóléti osztogatás folyt. Idézd fel hol állítottam ezt, mert én nem tudom. Azt viszont bizton állítom továbbra is, hogy rossz szerkezetben és többet költöttek a kelleténél a Meggyesi és az első Gyurcsány kormány idején, a 2.Gyurcsány kormány idején pedig egy olyan rossz szerkezetű kiigazítást eröltettek ránk, ami erősen fékezte a magyar gazdaság fejlődéi ütemét. Ezeket állítottam az előző hozzászólásaimban is, kiegészítve azzal, hogy fontos reformokat is elmúlasztottak meglépni. Nos ezeket az állításaim cáfold ha tudod vagy akarod, de ne állítsd ezek alapján azt, hogy én a jelenlegi vagy az előző baloldali-liberális kormányokkal szimpatizáltam volna. Nem mintha az önmagában bűn lenne, ha valaki szociáldemokrata érzelmű. Mert mikor valaki a baloldalra szavaz vagy akár a jobbra, akkor egy ideológia alapján szavaz rá és jóhiszeműen feltételezi, hogy az a párt azt az ideológiát képviseli. Persze a valóságban nem így történt, a rendszerváltás óta egyetlen párt sem marad végig konzekvensen azok mellett az értékek mellett, melyeket elvileg képviselni hivatott.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 09. 22:44
Jó lenne, ha konkrét állításokat, konkrét tényekkel cáfolnátok vagy erősítenétek meg és nem érzelmi politizálást folytatnátok. Akinek nem inge ne vegye magára.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 09. 20:57
Kedves racional!
Csalódva látom, hogy személyeskedésbe kezdtél egy olyan fórumon, melynek témája bár nem az illemtan, hanem egy aktuálpolitikai kérdéskör, de azért ez nem azt jelenti, hogy az illemről ilyen mértékben meg kéne feledkezned.
Visszaolvasva annyit módosítanék az egyik hozzászólásom elírásán, hogy a költségvetési túlköltekezés az Öszödi beszédet megelőző 2-4évben indult be magasabb szinten, nem pedig az azt megelőző 4-6évben(ez egy sajnálatos félreírásom volt). Ennek elhatárolása azonban nehéz, mert nem látunk bele a valós adatokba. Amiket mi látunk azok általában kozmetikázott adatsorok. Egyébként bármilyen meglepő számodra, nem olvasok népszavát, sem más politikai kötődésű napilapot.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 08. 20:43
Külön kéne választani helyi vélt vagy valós érdekeket, a régiós vagy országos érdekektől. Az önkormányzati reformot is lehet jól és rosszul csinálni.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 08. 19:54
Szóval rosszul állította össze a kiigazítást. A bevételek növelése a fő rész és csak kicsi részben kiadáscsökkentés. A legfőbb reformtól is visszarettent. Nem mertek hozzányúlni az önkormányzati rendszerhez. Szerintem egy egetverő pazarlás minden kis falunak külön önkormányzatot fenntartania. Vannak olyan esetek mikor jobb jól bevált külföldi példákat követni. Márpedig jól bevált módszer több országban, az hogy egy önkormányzathoz sok kis település tartozik. Így jelentősen csökkenthetők a költségek, főleg nálunk lenne jó, ahol rengeteg apró és kis falu van.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 08. 19:46
Kerülve az érzelmi politizálást és a divatos szólamokat, kicsit kifejteném azt h szerintem mi vezetett a Gyurcsányi politika bukásához.
A mi Ferencünk egy olyan időszakban lett miniszterelnök mikor az államháztartás már erős deficitet mutatott és közeledtek a választások, ami újabb laza gazdálkodáshoz vezetett. Ezután az Öszödi beszéd kipattanása világossá tette , hogy a megelőző 4-6évben-kinek hogy tetszik-a kormányzatok rendre többet költöttek az ország teljesítőképessége szabta határoknál. Hogy a pénzügyi és gazdasági összeomlást elkerüljük szükségessé váltak a mindannyiunk által jól ismert megszorítások. Ezekhez szinte egyidőben társult az európai és amerikai konjunktúra hanyatlása, a hitelpiaci és ingatlanválság. A gazdasági növekedés szinte megállt 2007-ben és az egyik legrosszabb értéket mutatta Európában, de a 2008-as év sem bizonyul régiós összehasonlításban jónak. A külső negatív gazdasági változásokra nincs a kormánynak kihatása, de ezek csak kb. felerészben okozták a gazdasági visszaesést. A másik félért a kiigazítás rossz szerkezete okolható és itt hibázott óriásit Gyurcsány. Nem volt hajlandó megnyirbálni a szociális juttatásokat, ragaszkodott a nyugdijak vásárlóértékének megtartásához, az alanyi jogon járó családi pótlék és hasonló támogatások megtartásához. Megemelte az adókat egy olyan régióban, ahol a környező országok egyik legfőbb fegyvere a kedvező adórendszer.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 08. 18:13
Bár nem vagyok sem "Fibessz", sem baliberális párti, de sokat dobna a Fidesz támogatottságán, ha Orbán V. helyett mondjuk a sokkal népszerűbb és hitelesebb Kósa L. lenne a párt vezetője és miniszterelnök jelöltje. Akkor még esélyük lehetne olyanok szavazatára is akik csak Orbán miatt maradnak távol a párttól. Az én szavazatomhoz mondjuk Orbán háttérbe vonulásán kivül többre is szükség lenne. Hiányzik a koncepció, a terv mellyel az országot növekedési pályára állítanák. Amíg ellenzékben vannak, megengedhetők a populista szólamok, de kormányon ezeket nem szabadna folytatni.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 08. 13:37
Az SZDSZ célja nem csak az lehet h minnél jobban járjon, hanem az is hogy minnél kevésbé rosszul. A jelenlegi helyzetükben jobbat nem tehetnek, mint hogy leváltsák Gyurcsányt és olyan szakértői kormányt alakítsanak, amely felett valamilyen szinten kontrolt tudnak gyakorolni. Az előrehozott választás valóban nem érdekük, de ha mégis lenne, akkor is ez a szakítás az MSZP-vel volt a veszteségminimalizálás legjobb iránya számukra.
Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard) 2008. 09. 08. 12:55
Jó lenne ha a jelenlegi miniszterelnök távozna, mert maradása már eddig is sok gondot okozott, mondják a liberálisok. Náluk is távozott, ha csak látszólag is a régi pártelnök, aki az emberek szemében Gyurcsány kistestvére volt. Az SZDSZ szándékában nem hinném, hogy valamiféle népmegmentő indittatást kéne keresnünk, egyszerűen megilyedtek a népszerűségi eredményektől és még tavasszal belátták, hogy a süllyedő hajót gyorsan el kell hagyni. Arra a közóhajra játszanak most rá, hogy Gyurcsánytól meg akarnak szabadulni az emberek. Ha sikerül eltávolítaniuk, akkor tetszeleghetnek a népmegmentő szerepében. Mondhatják majd: mi távolítottuk el a népnyúzót!
De teszem fel a kérdést, kinek a segítségévek nyúzta a népet a miniszterelnök?
0812 hullám v. 2008. 06. 24. 21:52
Szia 0523!

Szerintem egyértelmű, hogy bear piacon vagyunk és bár valakitől elhangzott, hogy mivel spekik vagyunk ezért az emelkedő hullámokat is meg kell lovagolnunk, ezzel azért nem értek egyet. Talán egy napos vagy néhány napos időtávon gondolkodó spekuláns be meri kockáztatni, de veszélyesebb jóval, mint egy megfontolt shortpozició. Kostolány szerint longolni akkor kell ha az esésnek már a túlzó fázisában vagyunk, mikor a nagy többség már szabadulni vágyik minden papírtól és nagyon nagy forgalom mellett a tőzsde gyorsan esik. Itt még szerintem nem tartunk, ezért short az irány egyértelműen középtávra.
OTP részvényesek ide! 2008. 06. 23. 22:39
Okokt a tőzsde esésére?
Olajár rekordon és még nő, emiatt élelmiszerár és minden ára rekordra nő. Magas az infláció, ezért kamatot csökkenteni nem lehet. Amerikai lakáspiac ramaty, a tőzsde esik és a lakásokra felvett hiteleket, amiket az amerikaiak részvényekbe raktak, most kénytelenek kivenni, de még így sem tudják fizetni a hiteleiket, emiatt rekordnagyságú banki leírások, újabb tőzsdei esést generálnak. Ez bizalmatlansági és hitelválságot idéz elő.
OTP részvényesek ide! 2008. 06. 21. 23:48
Szerintem ne vegyél rá mérget, hogy a dow nem esik újabb mélypontra. Az aki azt mondja, most már itt az ideje a longnak, az nagyon rövid távon gondolkodik, max egy ügyes daytradernek ajánlanák longot, ha megfelelő a hangulat.
OTP részvényesek ide! 2008. 06. 20. 21:01
11823dow

friss hírek További hírek