piokio

Regisztráció: 2006-04-20 09:55

Hozzászólások száma: 8

Utolsó hozzászólás: 2016-03-10 13:16


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 03. 10. 13:16
Ma kaptam értesítést az Állami Nyomdától , hogy a Felszámoló eleget tett a tulajdonosi megfeleltetésnek , és kifizethető az osztalék.Küldött még egy nyilatkozati nyomtatványt is,- amit kitöltve , visszajuttatva - a Quaestortól független számlára is lehetőség van kérni a kifizetést, annak meggyorsítása érdekében.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 03. 04. 15:59
Személyesen voltam bent.
6 nap alatt jött meg a készpénz , két problémás osztalék kivételével.
A részvények 8 napra jöttek meg.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 02. 22. 16:14
A Richter és Nyomda osztalék kivételével, amit most nem tudott még kifizetni a felszámoló, és nem történt meg tavaly a megfeleltetése a többi osztalékot fizető részvényről már meg kellett(volna) kapjad az erre vonatkozó igazolást postai úton.
Ezekben a személyes adatokon kívűl fel van tüntetve,hogy melyik évi adóbevalláshoz adták ki ,valamint darabszámtól kezdve bruttó-nettó összegek ,levont adó forintban ,%-ban, szóval minden.A 2015.évi adóbevalláshoz adták ki ezeket az igazolásokat, és 16% adót vontak le.A számlánkra is akkor írta jóvá a felszámoló ,így szerintem most esedékes a szerepeltetése a bevallásban , még akkor is, ha a kifizetése elhúzódott 2016-ra. Túl komolyan azért szerintem nem kell venni ezek bevallását,mert nem változtatja meg általában az adó összegét , és elmulasztása esetén sem fog a NAV még hiánypótlásra sem felszólítani.A felszámolás körüli zavaros helyzetben pláne.Nekem is előfordúlt , hogy nem volt meg ilyen igazolás , és így nem vallottam be.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 02. 19. 18:45
A szerdai bejegyzésemhez még hozzá tennék az osztalékok ügyén kívül, amire alább már kitértem- néhány megjegyzést.
Nem fogalmaztam meg ott részletesebben, de Nyesz adójóváírás 2015-re vonatkozó lehetőségének a felszámoló által is 01.08. közzétett lekötési igazolás kiadásával kapcsolatos problémájára utaltam. Aki Nyeszre 2015-ben a felszámolásig befizetett,- mert pld. havi rendszerességgel utalt,- érvényesíthesse az adójóváírást.
Az árfolyam nyereség – veszteséggel kapcsolatos adózás – a normál számlára vonatkozó felszámolás előtti vonatkozása - nagyjából mostanáig nem volt eldőlt kérdés. Ezt a NAV-tól kapott szóbeli tájékoztatás is megerősítette. A felszámolással kapcsolatos jogszabály többek között kimondja azt is, hogy „Az adókötelezettség alóli mentesülés nincs adóévhez kötve.” Ez nem csak azt jelenti, hogy a felszámolással összefüggésben adóévet követően sincs a kártérítéssel összefüggésben adó fizetési kötelezettség, hanem, hogy a felszámolást megelőzően lezárt ügyletekre nem automatikusan érvényes.
Ha viszont magánszemély adó feletti rendelkezési joga nem állt helyre (mert pld. felszámoló állományátruházással nem tudta helyreállítani az adóévre vonatkozóan, és adóigazolás nem kérhető ki) akkor ugyanez a jogszabály más rendelkezése alapján mentesül.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 02. 19. 16:01
A Richter és a Nyomda osztaléka kivételével megvoltak a pénzeim,részvényeim.Pénzben nekem az OTP osztaléka, valamint adójóváírásból származó összegek voltak.
Ténylegesen a hó végére igérték az utalást.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 02. 19. 15:44
Köszi.Engem is hasonlóan informáltak.
Még annyit itt is hozzátennék , hogy az eredeti megfeleltetéssel 2015-ben esedékes,és most a felszámoló álltal utalt osztalékok esetében pedig a róluk megküldött odóigazolás szerint idén kell,lehet szerepeltetni.
Ezeket jövőre már nem lehet szerepeltetni, mert eleve a 16 % adó van belőle levonva, ami már idén 15% .
Az osztalék levont adójára értelem-szerűen nem vonatkozik a felszámolásra módosított jogszabály, mivel ez felszámolástól független számla megszüntetésnél sem vont maga után pót adó fizetési kötelezettséget.Eleve minden számlán (Nyesz,Tbsz) is leadózott volt.Az osztalékot fizető Rt. eleve a nettó összeget utalja.Lásd az adóigazolások évekre visszamenően.
Éppen,hogy visszaigénylésére van lehetősége annak, akinek sok adókedvezmény igénybevételi lehetősége révén az össz adója mértékéig élni tud vele.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 02. 17. 12:42
Tegnap voltam a felszámolónál időpontra. Mint számítottam rá a Richter és Állami Nyomda részvények osztaléka nem volt meg. Mint korábban írtam az adóigazolás hiányából erre már számítani lehetett. Az osztalékokból a kifizető levonja az adót és küld igazolást.
Az OTP osztaléka megvolt.
Az ügyintéző a Richter esetében azonnal tudott a problémáról, és a már e fórumon megírt pótmegfeleltetés kérését javasolta a fogadó brókertől. Magyarázatként hozzáfűzte, hogy lekéstek a Richter eredeti megfeleltetéséről. Az Állami Nyomda az cifrább eset, mert az ügyintéző nem is tudott róla, csak miután mondtam, hogy több osztalékot fizet mint az OTP, Richter együtt, hívta a központjukat. Utána elnézést kérve, hogy ez nem olyan gyakori részvény, de már itt is tudnak a problémáról, valamint, hogy ennél ne kérjek pótmegfeltetést ezt Ők intézik és értesítenek, vagy küldik utólag a pénzt a számlámra. Ezt jegyzőkönyvbe is kértem felvenni, de erre nem volt hajlandó. Én az ERSTE brókerhez vittem a számlám, majd ott érdeklődöm, ha megérkezik a transzfer.
Adóigazolások témában is érdeklődtem (árfolyam nyereség-veszteség, Nyesz adójóváírásra vonatkozó stb.).Ezekről a sok érdeklődés miatt tájékoztatót ígért, hogy közzé fognak tenni.
Ez valószínűleg kamu, erről is már elkéstek. Az adózással kapcsolatban néhány határidő már lejárt.
Még 2015 év eleji árfolyam nyereséget így én sem fogok bevallani, mert erről nincs aki igazolást adjon.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 02. 06. 15:42
16-án van ídőpontom a felszámolóhoz ,de várhatóan én sem fogom megkapni tőlük a Richter , valamint Állami Nyomda részvényeim osztalékát mivel még nem kaptam
adóigazolást sem a kifizetésükre vonatkozóan.Csak az OTP osztalékra kaptam meg.Az előző években februárra már minden igazolás megvolt.Ha a fogadó bróker elintézte már valakinek utólag , légyszi írjátok meg.

friss hírek További hírek