phiona

Regisztráció: 2007-05-12 19:04

Hozzászólások száma: 361

Utolsó hozzászólás: 2008-02-05 09:00


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

T. Portfolio! 2008. 02. 05. 09:00
Bocs,

és a történeti hűség kedvéért: Kicsilanyka :-)) jóvoltából az előbb még volt egy dühöngőm, de eltűnt…Jó is ez így, mert nem dühöngök.

De itt nagyértékű hsz-ei megmaradtak. Nem offolok de nem is hagyom válasz nélkül, Soros topik.
T. Portfolio! 2008. 02. 04. 22:18
T. Portfolio!

Nem Kingát akarom érdemei ellenére felcsinálni, de jó példa a moderálás problémáira. Már vissza is tért, ráadásul középkorú „hölgy” létére Kicsilányka néven :-))
Röhögni jó, de ez a cél? Győzike?

És tényleg kitiltottátok Moisert az „önkéntes nőstény” kifejezés miatt?
Emlékeztetőül néhány idézet, a szaftosabbakat kihagytam.

„Re: nemi betegségek - 2007.11.08. 15:31
látom, formában vagy Spade -:) akkor szeretkezünk?! Vagyis terjesszük a "betegséget": az életet?! Ohhh, de majd elfelejtettem már elvett feleségül a kenyeres (is) -:) Úgyhogy csak lesütött szemmel járhatok ezek után férjes asszonykaként -:((((
kingi”
Re: 1750 a ajavasolt minimális opcios ár irány 2000 - 2007.11.22. 16:46
amúgy mit szenved itt dlph, úszít mindenkit, engem 4x tiltottak ki, és még élek, sőt -:))) Ne ragaszkodjon nick-jéhet, azt a felépített "brand"-et nem lesz nehéz újjáépíteni, sőt...-:), amúgy Spade-del értek egyet, hogy a hozzászólást lehessen max. törölni, bár sztem még azt sem... na léptem, remélem ez nem súlytja még jobban a hangulatot -:))))
akitana
Re: összefoglaló - mai klub - 2007.09.27. 11:42
jó-jó > 2000 -:) Nade Merc, hadd futassam már magam, szerintem az én összefoglalóm kicsit jobb, mint a portfoliós, nemde?! -:) Megkérdezhetjük Lazarovits Márkot, nem gondolod -:))))
kinga
K-mezon
Re: kötelező olvasmány!!!!!!! - 2007.10.02. 14:19
Kösz, kenyeres, cuki vagy -:)))) De inkább regisztrálok, ha egy percen belül nem jön, mert különben meghalok a kiváncsiságtól -:))) Te, egyébként, meddig tart ez a portfóliós figyelmeztetés, zárnának márki, hadd sírjak -:))), merthogy nyugalom, ha személyesen Szalay-Berzeviczky vagy akár a Jóistenke könyörögne térden állva, akkor sem szólnék a témához a tegnapiak után, aztán még volt pofájuk kérdezni -:))))))) Egyébként is most hívtak meg egy zártkörű VIP üzleti klubba, úgyhogy megleszek valahogy -:)))
K-mezon
Re: A bumix támasz törött a rába miatt - 2007.10.15. 18:56
Bubu, miért irigyeled Jancsykát? Kérlek, írd meg, úgy szeretném -:)
kingake
Re: A bumix támasz törött a rába miatt - 2007.10.15. 18:49
nyugi, Jancsyka, édes, 1-2 nap... és..... -:))))) Tudom-:)
kingake
Re: A bumix támasz törött a rába miatt - 2007.10.15. 19:13
de, és szeretlek, ahogy írtam .....
kingake”

Soros György: közeleg az Ítélet Napja 2008. 02. 02. 23:13
#90
Fretek gyorsan feküdj vissza, nem vesztettél sokat. Energiapostán átküldtem neked Csipkerozsót, kicsit más mint Grimm. Jelszó: ’meseterapia’

Vivid, a helyedben aluszkálni mennék.
Jó éjt!
Soros György: közeleg az Ítélet Napja 2008. 02. 02. 22:12
#89
Szia JP,

jaja, mi más? Nem mondta hogy egymást falják fel, meg ezt már úgyis tudjuk gimiből. Cél a profit, tudjuk ezt is de van különbség. Megdolgozni valamiért… sztem a válasz nem kishal-nagyhal kérdés. Mi a munka? Abszolúte: ami értéknövelő, relatíve: amiért fizetnek. Mi játszik itt? Nem értem miért beszélsz a kicsik ellen. Kitalálni kombinációkat – munka, min a kitaláló épül belőle. Ha keresel vele: pénz. De hogy mennyit nem attól függ hogy mennyire voltál okos hanem a téttől. Miért lenne a kicsi hülyébb, elpancsolósabb? Pont ez az előítélet amire a „nagyok” építenek.

Látom magam előtt az ami háziasszonyt, 200 kiló falja a csipszet és nézi a tévét. És mondják neki hogy most venni eladni kell. Pisilhetnékje támad, közben lejjebb megy /a mondandó/ aztán vesz és elad. Így működne? :-)))

Ki lesz cápa ki nem… 2 szó jut most így eszembe: kontraszelekció, emberség. Címszavak és tudod nem vagyok objektív /amúgy van olyan?? / mert az érzelmek irányítják a gondolatokat:-)))

Amit a dolog etikájáról írtál: egyetértek.
Soros György: közeleg az Ítélet Napja 2008. 02. 02. 21:32
#87
Vivid,
Rapista nyitott erről topikot, ha érdekel megkeresheted. Nyugi és mély levegő. Ennyi tombolás súlyos esetben is elég szokott lenni. És ha túlleszel: Moisertől tök jó az „önkéntes nőstény” kifejezés, Csernus könyvét sem baj elolvasni és nem minden szép csaj ellenfél :-)) De ez csak egy bekezdés és amit írok jegeld, de bocs most vagyok itt…

Előzmény: szerintem nem ugyanarról beszélünk.
A kisbüfi nem szent, ki az? Benézek a szomszédos pol topikba, elég. Olyan erkölcsi és szellemi piedesztálról van ottan néha vélemény mondatva hogy ihaj. Nagy baj, ha író ember kifelejti önmagát, mint tényezőt egy történetből /Eco…:-)/. Persze van annak is szépsége, amikor az égre néző ember káromkodik. Mert ezzel megéli: létezik szólhat, és jól beszólt a legnagyobbnak.

Soros se érdekel magáért. Gyűjtötte, mondta, „szerencse” vagy tudás ő dolga, magával számoljon el. Mindenki gyarló ember, közhely. A „besorolás” érdekel nagyon. Miért érzem magam lejjebb vagy feljebb másnál.

A személyeskedő dologban igazad van, nálam az érzelem és a megérzés az úr. De kigyűjtheted akik másképp működtek /lehet ingyenebéd de jobb amit magad szerzel./
Butaság, hogy a gondolkodást az érzelem megrontja.

És „szigorúan szvsz” – ez most nagyon tetszik :-)))

Soros György: közeleg az Ítélet Napja 2008. 02. 02. 20:51
#85
Fretek,
arra külön topik van, itt nem erről van szó.

T. Portfolio! 2008. 02. 02. 00:50
Kösz,
és néha aludj te is...:-)
T. Portfolio! 2008. 02. 01. 22:27
Szia Kov,
nekem egy kattintásra jön bármi, ha hiba volt szuperül megjavítottátok.
Viszont a hosszú őű nem a magyar helyesírás szerinti, hanem olyan hullámos amit nem mindenki szeret…:-)
Tudnátok ezen segíteni?
Üdv

Soros György: közeleg az Ítélet Napja 2008. 02. 01. 22:01
#66
Potternek köszönhetõen ma meghallgattam dr Tóth Andrásnak a „tõzsdecápák gumicsontokkal etetik a háziasszonyokat” jelentésérõl szóló véleményét. Lényege: a nagy tõkével spekulálók /tõzsdecápák/ érdeke hogy a kisbefektetõ /háziasszony/ csúcsponton vegyen. És ha lezuhan, adjon el mert itt a világvége. Így lehet a legtöbbet keresni. Példának Soros beszédét hozta fel.
Nem lepett meg, és elfogadom a célokat érdekeket. Csak egy háborít fel: a lenézés.
Hogy valaki attól mert pénze van azt hiszi, a kisbüfi alsóbbrendû. Hogy ráállunk ezerrel, nyomjuk a propagandát és bekajolja. Hogy eleve hülyébe vesszük.
Lehet hogy tényleg buta, akkor büszkén kihúzhatjuk magunkat hogy bepaliztuk. És hogy többek vagyunk nála. Ezzel igen?
De lehet hogy okos, csak nem „gyûjtött” annyi pénzt. Miért is? Nem biztos hogy szellemi képességei hiányoztak.
Mégis, õ így is úgy is csak egy balek a „cápák” szemében. Szép metaforástul az egész -:)

TIPPSAROK 2008. 01. 27. 22:21
Nem, igazad volt, jó lenne a nemes elvek szerint élni... :-))
Ha vita ügyben ugyanarra gondolunk: sztem nem a nickek segítőkészsége dönti el és a végeredmény nem objektív. Mindenki azt veszi le belőle és úgy értékeli ahogy az az aktuális -vélt vagy valós- érdekéhez, szellemi lelki állapotához illik.
TIPPSAROK 2008. 01. 27. 21:49
Szia Fretek,
nem sürgetni akartalak de láttam hogy későbbi hsz-ekre válaszolsz nekem meg el kellett mennem és csak most vagyok megint gépnél.
Nincs köztünk vita csak más árnyalatokat látunk hiszen mások vagyunk.
Írtad: „segíteni, jót tenni úgy kell valakivel, hogy senki ne tudja meg. még az sem, akivel teszed” Erre mondtam hogy ez nem mindig megy.
Ez ugye egy min 2 szereplős kapcsolat. Kapni lehet nagyon megterhelő is, több ilyen esettel találkoztam.
Az adakozó oldalát ha nézzük nem kérdés hogy rossz ami önfényezésről szól, de attól még adhat értéket /meg vele akár gondot is ahogy írtam/
A batmanes példával te is azt mondod hogy a segítséget a másikra kell szabni, de az optimális segítségbe minden hatást bele kellene kalkulálni – ami szinte képtelenség.
A segítő szerepében tetszelgés: jó érzés, alapvető emberi ösztönből jön /ld utódgondozás/.
A kérdés itt nyilván a segítő nickek miatt érdekes.
Nem látok különbséget a névtelenség miatt. Az „adakozó” ugyanúgy megélheti saját jóságát, a „fogadó” ugyanúgy amit kap, és a vele járó + / - érzelmeket.

TIPPSAROK 2008. 01. 25. 20:51
Szia JP, ha te vagy Fretek, igen. /előzmény/
Tényleg nem kérdés volt, inkább felvetés.
TIPPSAROK 2008. 01. 25. 20:32
Megkérdezhetem hogy nekem miért nem válaszolsz?
Merenyi 1 novellái ! 2008. 01. 25. 19:35
Ma korán végeztem és visszaolvasgattam itt /is/. Lesz miből innod szerintem.
TIPPSAROK 2008. 01. 25. 19:14
Oks Kata, azt senki se bánná!
De ha már átutalás: nálunk kint van a faliújságon egy felhívás egy fogyatékos kisfiú csontvelő műtétjére. A szülőket személyesen is megismertem. Szerintem tök mindegy nekik most hogy ki utal /neves vagy névtelen/ csak meggyógyulhasson a gyerekük.
Amiről előbb a zárójelben írtam: Freteknek abban igaza van hogy ha lehet jobb a névtelenség, jobb nem tudni kinek „tartozunk”.
Merenyi 1 novellái ! 2008. 01. 25. 19:09
Sziasztok,
már bocs, de mit keresett Merényi a második oldalon??
Drága poéta olyan szép verset idéztem, sztem rólad szól és nehogy már a tõzsdei depi lenyomjon…
Amúgy meg /elõzõ szóváltás/ tudom hogy nem sérteni akartál de egy címzett provoláció módja nem mindegy, a befogadóra kell szabni. Volt anno egy kommunikációs speckollom ahol Umberto Eco elmélete is tananyag volt, nagyon ajánlom. Te mint alkotó addig vagy jelen amíg amit írsz meg nem jelenik, onnantól a befogadó jön. Ha írod: kék az ég, mondhatják: milyen igaza van. Vagy: ez hülye, mert mindenki tudja hogy zöld. Vagy: milyen szép szürreális megragadása annak hogy zöld – stb. Itt már nem lehet szereped, ezért az íráskor kell eldöntened, figyelembe veszed az olvasót /Eco/ vagy nem.
Ilyesmi miatt játszottam kicsit túl, és tényleg nem vagyok túl okos de nemesen egyszerû sem, viszont van egy életcélom.
Elveszett fiúk: nem ugyanarra gondolunk.
Mostanában ritkábban nézegetek be, de volt egy este, amikor nagyon összefacsarodott a szívem. Akkor írtam egy történetet, így kezdõdött:
Kedves elveszett fiúk, ma este Wendy mesél nektek.
De nem tettem fel, energiapostával küldtem… :-))

Csalás áldozata lett a SocGen, több mint 7 milliárd eurós veszteség a társaságnál 2008. 01. 25. 19:00
#38
Khm…

Lombroso??? :-)) na ne…
Nézzétek már meg, mi van ennek az embernek a tekintetében.
Ha még keresik, a kép lebukás előtti.
TIPPSAROK 2008. 01. 25. 17:44
Fretek, szeretem az okos szentenciáidat de néha nem értek egyet.
Bár szép gondolat, de most például ezzel /előzmény/
Buta példával: ha neked adom az egyik vesémet mert neked egy sem maradt, nem segítek? És ez megoldható úgy hogy senki se tudja meg?
Lehet pl jótékony célra névtelenül pénzt utalni de lehet egy konkrét személyes relációban is jót tenni. Nem látom a második miért lenne értéktelenebb.
/Az viszont igaz hogy a fogadó személynek az elsőt könnyebb feldolgoznia/
Soros György: közeleg az Ítélet Napja 2008. 01. 23. 22:13
#49
Julicsi, ezzel nem teljesen értek egyet.
A növekedési kényszer inkább menekülés .Önző szemlélet, ebben szvsz igazad van de mert csak magukat nézik nem számít ki hálás hálátlan.
Egy más topikban írtam ilyesmiről jó egy hete, Neomodel malackái azóta sem hagynak nyugodni ./Nem ugyanarról beszéltünk de már mindegy./ A szépen kifeszített Krúdy-s parabola kismalacaiból -akármilyen ropogósra sültek- egy falatot sem bírnék enni és nem ítélem el a disznófejű nagyurakat sem. Ez persze gusztus dolga.
Én abból indulok ki, hogy az életben mindenki keresheti az útját, tévedhet és botladozhat.
Kívülről keveset látunk egy emberből, honnan hová jutott – és az út végén neki kell elszámolnia. Viszont egy másik ember mindenkinek egy „sorsfeladat” lehet, ami előre viszi. Lehet hosszú évekig, lehet csak percekre – épp egy hszben. Támogathatsz vagy elvethetsz, adhatsz és tanulhatsz stb. És a legfontosabb: csak a magad értékrendjéhez mérd magad és csak magad mérd, a másik élete az ő problémája.

Az agresszióról: ma már közhely hogy a frusztráció váltja ki, a korai pszichoanalitikusok óta számos tanulmány született a félelem, harag, agresszió, stressz stb kapcsolatáról. Ma ahogy olvastalak több topikban benneteket, szeretném elmondani hogy én a kulcsot a félelemtől való megszabadulásban látom. Ha ez nincs, a többi sincs.
Csináljunk egy egyszerű tesztet.(Referenciák vannak pl. nálam is…:-)))
Jártál már úgy hogy nagyot nyertél és úgy érezted megdolgoztál érte és vagy valaki?
Jártál úgy már hogy nagyot buktál, pedig megdolgoztál érte vagy mert elárultak?
Feltetted azt a kérdést hogy ki vagyok én most?
Érezted hogy a nyerőből és bukóból is, abból ami fájt is tanultál több lettél tőle?
Érezted magad a gödör alján? /nem csak a negatív stresszt nehéz feldolgozni!/
Néztél fel a csillagokra, láttad saját kicsiségedet, felmérted ki vagy az univerzumban, mi mindentől függsz, és érezted hogy csak a semmi tart?
Ha minden válasz igen: a félelmet elveszíted…. Mert rájössz, hogy nincs veszítenivalód.
Nem a teljesítményedtől függsz, lógsz a levegőben… de ettől vagy szabad.

Nem eredeti a gondolat, tudományos kifejtését e késői órán mellőzném…:-))

Merenyi 1 novellái ! 2008. 01. 17. 23:16
Kedves Merényi,
ha benézek mindig elolvasom az újakat de általában szaladok tovább, másrészt meg minek írjam le újra meg újra hogy tehetségesnek tartalak?
Jók az újak, a vér már nem látványosan folyik… Az absztakció talán mindenben előrelépés. Lehet azért sem ajnározom mégsem az újakat, mert volt egy beleszeretős, Az ember akit rágnak. Az nagyon ott volt, megkapott és ami megérint, annál hajlamos vagyok leragadni még ha lehet szebbek jobbak is az újak.
Amúgy szerintem a jellemzésemmel telibe találtál és a legkevésbé sem tekintem provokációnak. Tényleg minden helyzetben kedves vagyok és az észjárásom is végtelenül egyszerű. Micsináljak, ilyen kis egyszerű észjárásúnak de legalább kedvesnek születtem. /Azt talán kihagytad, hogy a lelki dolgok túlértékelése miatt problémás is vagyok./
Még egy: a Mónikás topikod sajnos csak akkor olvastam mikor már lejtmenetben volt, pedig másodiknak –egyszerű észjárásommal- szívesen írtam volna, értettelek rögtön. Már minek, pedig a baráti köröm egyik kedvenc nyári témája volt a „sinter vagy” /youtube-os linken kaptam/ - de mit hol mikor: ezt még egyszerű észjárásommal is felfogom.
És bocs, én a helyedben az elveszett fiúkra is gondolnék. A sok kaland ellenére szerintem tapasztalatszerzésre jó, de élni nem a Sehol Sziget, amiről egy másik irodalmár írt képletesen.

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek