kromkandur

Regisztráció: 2010-06-04 18:59

Hozzászólások száma: 93

Utolsó hozzászólás: 2014-03-02 23:56


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 03. 02. 23:56
Egy tény: jelenleg Magyarország alaptörvénye méltó Magyarország jelenlegi nyugdíjrendszeréhez.........
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 03. 02. 23:52
Milyen alaptörvény? Arra tákolmányra gondolsz amit talán már minden páros héten foltozgatnak? Aminek már lassan nem lehet tudni hogy hanyadik verziójánál tartanak?
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 03. 02. 08:56
Inkább gyakorold a fűnyírást, mert ha el is hiszed azt amivel itt hergeled a jó népet akkor szükséged lesz rá. Gyanítom akik most legjobban fossák az "állam jó gazda" politbüró dumát lesznek majd a leghangosabb hőbörgők akik neki kezdenek majd vinnyogni hogy nem lesz nyögdíjuk.
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 03. 01. 11:13
#99
Elég ha egyszer írod le a válaszod (igazából az is pont eggyel lenne több mint aminek értelme lenne)nem kell kétszer attól még nem lesz igaz.

Az MNYP kiegészített az állami rendszert, remélhetőleg ki is váltotta volna idővel. Tisztán egy pénzügyi döntés annak kockázatával és előnyeivel. Azonban figyelembe véve a demográfiai adatokat akkor pont az állami nyugdíjrendszer van bedőlőben és nem a tőkefedezeti MNYP rendszer. Így népharagtól ott kell tartani nem az MNYP-nél. Lehet nem akartad megérteni de a nyugdíjaskori fűnyírással azokra utaltam akinek nem lesz más megélhetési forrása csak az állami alamizsna. Nem baj majd legfeljebb akkor nem a Békemenet lesz a menő hanem már az Éhségmenet.
Mit nem lehet azon megérteni hogy akinek egy picit is számít a jövő az diverzifikált tőkefedezeti megtakarításokra támaszkodhat csak és nem egy bedőlő felosztó - kirovó rendszerre?
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 02. 28. 22:39
#66
Ez honnan van a Demagógia kézikönyv 2.0 kiadásból?

Két év alatt évtizedes megtakarítást élt fel ez a csodacsapat aminek 10-20-30 év múlva kellett volna visszakerülnie az akkori nyugdíjasokhoz kipótolva a csökkentett állami részt. Mert nekem úgy rémlik, hogy aki MNYP tag volt/van az nem annyit kap(ott volna) mint aki csak az államiban maradt volna. Így nincs semmilyen kamat különbözet amit az állam fizette volna.
Még szerencse, hogy "jó gazda állam" megmentette ezt a vagyont és jobbnál jobb befektetéseket eszközöltek belőle pl. 22eFt-os bekerüléssel Mol részvény ami most egy picit igaz kevesebbet ér stb stb.) :-(

De nekem végül is mindegy én továbbra is maradtam MNYP tag és sajnálom azokat akik vagy a zsarolás vagy pillanatnyi pár forintért beáldozták a jövőjüket. Nem baj, akik meg most vagy korábban is leghangosabban huhogtak a MNYP vagy az öngondoskodás ellen, azokból 1-2 jöhet majd füvet nyírni nyögdíjaskorában. Végül is emberek vagyunk, azért Ők se halljanak majd éhen , bár sokat tettek érte.
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 02. 28. 22:16
#65
Biztos elment kuszaszem aludni, más idióta meg már túl lőtte magát ahhoz, hogy ártani bírjon éppen a Forintnak. Nem baj majd hétfőn munkaidőben bepótolják.

Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 02. 28. 11:02
#44
Demagóg rövidtávú előnyökért évtizedekkel vetették vissza a felelős pénzügyi gondolkodást a lakosságban. Lásd MNYP lenyúlás, készpénzhasználat forszírozása elektronikus fizetés helyett stb,stb . Ha a tempó marad 4 év múlva van esély elérni az őskori cserekereskedelem szintjét is akár. :-(
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 02. 27. 22:33
#24
Azért ehhez pofa kell a szegény átlag polgárokat piszkálni akik egyszer már gondoltak a nyugdíjra csak éppen lenyúlták tőlük. Most meg pont őket piszkáln,i hogy miért nem gondolnak a nyugdíjukra? Pont Ők nem hibásak csak éppen nem bíznak ebben a rezsimben (igazából már egyikben sem)
Az egészben azért van sajnos némi analógia pont Ukrajnával. Ott a foci EB-re összekalapolt pénzt elsőre szépen ellopták, utána megint összeszedték természetesen nem azoktól akik ellopták hanem a közalkalmazottaktól nyugdíjasoktól egészen egyszerű módon: pl. a közalkalmazottak "önként" kötelezően felajánlották a fizetésük egyharmadát. Jó ötlet mi? Ugye tetszik, de nem akarom elhinni, hogy erre még nem gondoltak volna a mi kis tündérmese gyárunkban ....
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 02. 27. 14:10
#21
Nem kell idekeverni Ukrajnát, az a szint jön ide magától is 2040-től amikor a lenyúlt MNYP pénz elkezd hiányozni a rendszerből. Nem baj majd lehet menni melegedni az amúgy üresen kongó stadionok" öltözőjébe.
Kiábrándultság miatt nem fáj a nyugdíjvagyon államosítása 2014. 02. 25. 22:20
#7
Ehhez képest most kaptam meg a 2013-as MNYP egyenlegértesítőt. Szerintem azért egészen jó megtakarítást hozott 2013-ban is bőven 7 % felett (tavaly 10% felett volt) Meglepetést nem okozott mert bármikor megtudom nézni az egyéni számlámon ( Ellentétben a nyögdíjvédelmi tündérke hazudozásaival az állami egyéni számlákról). Végül is jól megvédték a nyugdíjakat. kb 2040-től a nyugdíjaskorúak ha nincs egyébb megtakarítása akkor az egyetlen esélye a túlélésre az lesz ha előbb ér a kukákhoz az ételmaradékért mint a patkányok :-( Erre azért én nem lennék annyira büszke.
Matolcsy egy zseni!! 2013. 04. 04. 22:37
#74
Két hangya eldönti hogy ezentúl Elefántokra fog vadászni.
Meg is állapodnak, hogy ezentúl így lesz. Csak egy apró részlet okoz kétséget az egyikben.
Meg is kérdezi a másikat.
"Te mégis ezt hogy fogjuk tenni?"
A válasz:
"Te lefogod én meg átharapom a torkát..."
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 03. 17. 15:21
A vallás már meg van alapítva, a neve FIDESZ.

Pár éve egy mellettünk lévő országban is voltam bejelentett munkavállaló ( itthon is státuszban voltam, itthon fizettem az adót és a kinti kereset után is a különbözetet is itthon fizettem be), magyar rendszámú kocsival jártam ennek ellenére mindig.
Ha már magyar tulajdonú a cég én és még néhányan azt gondoltuk tehetünk valamit a kintiekért. Ez az jelentette hogy valahogy mindig csak kinti magyar felelt meg a felvételi kritériumoknak. Valójában csak ezzel lehetne segíteni a kintieken. Idióta masirozással hangulatkeltéssel, ( amit a jobbik féle idióták is csinálnak !) csak rontani lehet a helyzeten. Aki masirozgat az legfeljebb egy-két napot van kint és utána képmutatóan büszkén hazahúzza a belét és megint ugat kifele. Ezzel mit segít a kintieken? Kinek ad vele munkát, megélhetést az otthonában? Hangulatkeltéssel masirozással nem fog megmaradni magyarság nyelvében kultúrájában a honfoglaláskori magyar szállásterületeken.
Ne pofázni kell hanem adni kell a kintieknek munkát, csak előbb itthon is kellene munkahelyeket teremteni és nem közmunka bohockodással színezgetni a statisztikákat!
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 03. 17. 15:07
Nekem jobb ötletem van. Én inkább nem hagyom békén őket és 2014-ben elmegyek szavazni (2010-ben nem voltam mint ahogy tényleges jó érzésű csendes többség sem)
Így a jelenlegi rezsim is megy maszop szadezs után a levesbe.
Ja nem is kell helyettük semmilyen párt. Én megelégszem egy politika mentes ad-hoc szakmai kormánnyal is.
(Segítek pl olyannal amiben pl. nem tűrnek meg egy eltolcsit vagy simlis belügyért stb. )
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 03. 17. 14:08
Nem orbán felel mindenért. Hanem azok akik mindent elhittek , hisznek neki.
március 15 körüli hóhelyzet 2013. 03. 17. 13:54
#45
Pont most mondta az asszony, hogy ha ezek után megyünk valahova télen akkor amíg ki nem jutunk itthonról. Dupla kaja adag csoki banán víz stb. a hazai szakaszra. Egy tank (70 liter) gázolaj óránként 1 literes fogyasztással csak elég lesz míg bejönnek az ENSZ csapatok. Vagy minimum a sógorok megint. Mert más náció a jelek szerint nem hagyja a sajátjait megfagyni az utakon. Bár lehet hogy egy turbo magyar nem szokott fázni.....
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 03. 17. 10:44
Ilyet egy legitim teljes társadalmi támogatottsággal bíró 2/3-os parlamenti többséggel bíró párt nem csinálhat(na). De a módszer ismerős már régről. Ez a fajta elintézési mód tipikus példája a bolsevikok módszerére . Csak mi lesz ha többek között ezért is és a többi hatalmi arrogancia miatt is, a bolsevikekből mensevikek lesznek?
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 03. 15. 16:34
Mintha csuklyások akkor lettek volna mindig és mindenütt. Öregszem, romlik a szemem, csuklyás és csuklyás között én már nem tudok különbséget tenni....
Nem ugyanaz csőcselék csinálta a balhét mindig?
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 03. 15. 15:48
Mostani tüntetők hány autót gyújtanak vagy borítanak fel? Hol szedik fel a macskaköveket, támadják meg a rendőröket?


Matolcsy a Jegybankelnök! 2013. 03. 02. 22:35
Alternativa : legyen direkt választás képviselőre, és külön államelnökre. Cserébe nyugodtan megszüntethetik a pártokra adott listás szavazást. Amúgy meg elegem van hogy páváskodnak egy látszat kétharmaddal amikor alig 5x százalék ment el szavazni és csak azoknak szavazott a a 2/3-ada. Nálam ez nem kétharmad hanem max 3x%
Matolcsy a Jegybankelnök! 2013. 03. 02. 22:29
Eddig egyszer sem volt protest szavazatom, de mindent el kell kezdeni egyszer. No majd most lesz ez is. Abban megegyezhetünk ha én protest szavatok és valószínű a környezetem is az kisseb kórság lesz ennek az országnak int pl. eltolcsi mint MNB elnök.
Mondjuk az is biztos hogy nem fogok egyik kommunista pártra se szavazni se régi thürmer félére (ha még megvannak) se az új fityes félére sem. Se a maszop klonokra, se a szadesz utódra, ja új házmesterek pártjára főleg nem.
Mondom én hogy már csak a galléros páviánok maradnak az állatkertből...
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek