jehoo

Regisztráció: 2004-05-25 14:43

Hozzászólások száma: 168

Utolsó hozzászólás: 2008-01-07 16:33


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Robog az online fogadási piac - Első a Sportingbet 2008. 01. 07. 16:33
#5
Szerencsés vagy! (mondjuk fogadáson nem is tudnak sokat mahinálni)
Robog az online fogadási piac - Első a Sportingbet 2008. 01. 07. 15:11
#3
Mit tesz 3 év.....

Hát kb. akkor még én is "Istenítettem" öket, de hogy ma már mekkora szar ez a cég!!! Pofátlan módon csalnak a rohadt pókerszoftverjükkel, most meg mire ott akarom hagyni az egészet akkor meg a pénzt nem tudják visszautalni (azt a kis maradékot). Ilyen buziság miatt hogy a bank címét (!!!!) nem fogadja el a rendszer. Az ügyfélszolgáltat pedig nem reagál rá... No comment...
Tud valaki ajánlani egy KORREKT online pókercéget? (régen a bwin-en nyomtam, lehet hogy visszamegyek hozzájuk)
TIPPSAROK 2007. 01. 19. 15:01
Tudja valaki hogy mitől esett a BC? van valami új hír? Már csak azért mert eddig olyan jól elfüttyögött 2900 felett most meg aláhullott....
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 30. 13:03
csuloktata ez alapján valóban neked van igazad, meakulpa!
Kicsit keresgéltem én is a neten, de nem találtam meg azt a Mol-os anyagot amiből én ezt az adatot vettem pár éve (mondjuk nem is a neten olvastam). akkor a hazai termelés és a fogyasztás 20-22 % között mozgott, látom most a hazai termlés csak 15 a fogyasztás viszont 25%.....
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 29. 17:06
csuloktata nem akarok vitázni, de legjobb tudomásom szerint a hazai kitermelés igenis fedezi a lakossági fogyasztást (1-2 éve láttam az erre vonatkozóan adatokat), mondjuk attól lehet hogy azóta visszafogták a kitermelést a Gazprom szerz. miatt. Itt a Délalföldön több konkrét helyet (mezőt) is ismerek amin rajta a csap, olaj kiszedve, de a gáz még benne!
Abban viszont nagyonis igazad van hogy az erdészeti fát kár lelletálni, normális országokban max a bot- és papírfát aprítják erőműveknek....
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 29. 09:07
08:41-es cikk: Gáz: Magyarország többet fizet, mint Nyugat-Európa?
Hmmmm..... elgondolkodtató fõleg az ármeghatározás része tetszik.....
Vicc
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 28. 20:21
"Ha valaki megtévesztésével annak kárt okozol az csalás." dehogyis csalás demokratikus választás volt ;) (maszop, szadesz)
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 27. 13:53
elfmage: én pl két hónapja nem láttam a szomszédaimat (ráadásul jóba is vagyok velük) szerinted ki tanuskodna ellenem? A nagyihoz meg hogy jön be a lakásba? Az APEH ellenőr is max kéreckedhet, vagy hoz rendőrt végzéssel! Akkor meg azt mondom hogy kivittük az öreglányt falura levegőzni néhány hétre! bumm.... Ez hidd el megfoghatatlan!
A nyugdíjjal kapcsolatban meg teljesen igazad van! Faterom több mint negyven (!) év munkaviszonnyal rendelkezik és nem kap annyi nyugdíjat mint a minimálbér! És ő van olyan hülye hogy mellette még dolgozik úgyhogy jövőre a nyugdíját is beszámítják az adóalapba, ráadásul fizet majd 8,5% nyugdíjjárulékot, cserébe viszont nagy kegyesen megemelik 0,4 % -kal (kb 240 ft-tal) a nyugdíját! (-7000-ért cserébe +240 ft)
Jules2: akkor demagóg vagyok, de a mol hány %-a is van külföldi tulajdonba?
csuloktata: a lakossági fogyasztást fedezi a hazai kitermelés! no comment....
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 27. 12:55
#96
Gondolkozz és rájössz a megoldásra!
Egy elvi ötlet ;)
Kijelentkezel a lakásodból (nagyihoz, szülőkhöz vagy bárhová ahol nem gázzal fűtenek...), a kisjövedelmű nagyi pedig egyedül bejelentkezik hozzád (vagy keresel egy egyetemistát vagy bárkit....)
Hoppá!
És hogy ez etikátlan és bunkóság stb.... ?!?!?
Igazatok van! és az mi hogy a jövedelmed több mint felét állambácsi viszi? (munkaadódnak kerülsz 140-be amit végül magadra költesz az meg 60-70?)
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 27. 12:48
#95
Aki pl fával fűt az is kérhet támogatást az önkormányzatnál! De ez a tipikus "dögöljön meg a szomszéd teheten is" szindróma, ha én nem kapok más se kapjon!
A bányajáradékról meg annyit, hogy MOL-nak simán megéri mind a hazai olaj, mind a gáz kitermelés is (a 30 usd alatti olajárnál is vastagon megérte nekik, akkor most szerintetek nem?), a járadék meg fix!
És minden országban kell valamilyen szinten bányajáradékot fizetni az államnak (kiv. USA), uganis a föld kincse az államé, társadalmi vagyon, ergo miért ne részesülhetne ebből a kicsből valamennyi gázt fogyasztó állampolgár faj, bőrszín, politikai hovatartozástól függetnelnül? Ha demagóg lennék akkor mondhatnám azt is hogy így csak egy kis réteg (mol részvényesek) részesül a közös "állami" vagyon hasznaiból!
Ja és még valami! Tiszta piacgazdaság a világon SEHOL sem létezik (29-33-as világválság, olajválságok stb...). Fordizmus és keynes-i jöv. szemlélet határozta meg a xx. sz.-i működő piacgazdaságot, de mára már ez is recseg ropog....
El lehet számolni a tőzsdei árfolyamveszteséget? 2006. 11. 24. 15:24
#12
Csak kis kiegészítés, tényleg nem belepofázni akarok: Nyereségnél és veszteségnél is csak a realizált (!) nyereség/veszteség számít. bukó/nyerő nyitott pozi nem. December végén érdemes ezeket is átnézned és ha sok a lezárt nyerőd és esetleg van bukód akkor azt érdemes átkötni
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 24. 11:53
#59
kanyisz ez nagyon jó amit írsz, így tényleg áll a 104 forint, le lehet nyeletni a lakossággal
De eztán tudod mi lesz?
Megépülnek a stratégiai gáztárolók, amikor olcsó a világpiacon a gáz akkor feltötlik, utána drágán eladják. (ilyen hülye indokokkal hogy csúszó leszámolás stb....)
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 24. 08:21
#55
Az a jó ebben a baloldali elemekben, hogy egy bizonyos jövedelem fölött simán kijátszható, pl nézd az ingatlanadót: 100 millió fölötti házak tulajai mind társasházat alapítottak :) de majd ha a kisebb értéket is adóztatják akkor beviszik a cégükbe és onnan bérlik azt, legalább a költségeket elszámolhatják....
Szolidalitási adó :) alapítasz egy céget Szlovákiába (bár most Románia a menő, legalábbis itt) és bealvállalkozik neked stb.....
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 21:12
#52
"racionalitás" - lehet hogy igazad van, de eszembe jutott valami. Ugye most az egészségügy "reformja" zajlik éppen, amiből egyenlőre annyit érezhetünk, hogy fizetni kell majd az orvosnál, a korházi ápolásért stb.. ezek ugye amikről mindenki beszél. Na és ami nem téma, de pl csomó vizsgálat, szűrés kikerült a kötelező és/vagy támogatott (tehát ingyenes) vizsgálatok közül (kötelező tüdőszűrés, terhességnél is van egy pár ilyen, meg a laborvizsgálatnál is felajánlották nekem hogy + 2000-ért megnézik a mittodoménmit, ami amúgy nem szűrnek - bocs de nem vagyok orvos).
Anno amikor Bokros Lajos színre lépett bevezették hogy a fogorvosnál fizetni kell (azóta sem ingyenes), kivéve a húzást. Na a sok csóró inkább a húzást választotta a 2500 Ft-os tömés helyett (a min. bér akkor ha jól emlékszem 20e alatt volt!) Ma hiányos fogazat -> kevésbé megrágott étel -> gyomorbajok, műtét stb... akkor mit is takarítottak meg (Medgyesi mondta anno: " a vidéki ember fogatlan és tudatlan" - Király te tetted ezt!).
Na hogy is van ez? újra terjedőben a TBC, vagy racionálisan kiszámolta egy közgazdász, hogy hány TBC-s beteg jelentkezéséig olcsóbb azok kezelése mint a kötelező szűrés újrabevezetése?
Egy országot nem lehet vállalkozásként kezelni!
Ja és még valami kanyisz, szerinted ez ami most van ez baloldali gazdaságpolitika? szerintem nem.(ez full szadesz-liberális, Kóka pannonpuma dumájával, csak az a baj hogy lassan romániának is csak a hátát nézhetjük) A birkás példádból adódóan meg akkor ezek szerint a lakosság 20%-át ki kellene iktatni? ugye nem. (egyébként szerintem ennél jóval több a társadalmilag felesleges/hasznontalan, de mindegy)
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 17:25
#46
Figyelj kanyisz ha keresnék havi 250-300-at fixen akkor lehet hogy engem se érdekelne és lennék annyira liberális gondolkodású mint te. Ja és egyik politikai oldalt se szeretem, de sajnos úgy tűnik csak ezeket érdemeljük, csak szar van, max a színét választhatod meg....
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 17:15
#42
Kedvenc szoci sarcom az osztalék (tőzsdén kívüli árf. nyereség) után fizetendő eho :)
Mert ugye az nem járja hogy akinek tőkejövedelme van az az után ne fizessen egészségbiztosítási járulékot (azaz én aki a kis 30 mol részvénye után kap egy pár ezrest), persze ennek van felső határa, aki után befizettek már összesen 400.000 Ft-ot ezen a címen annak ezt nem kell fizetni (Pl Fletónak a 84misis osztaléka után, legalább marad neki még 4 misi, ne értsetek félre nem sajnálom tőle, csak amit szabad Jupiternek azt nem szabad a kisökörnek?). Sándor György szavaival élve: "Egyenlő pályák, egyenlő esélyek.... csak van aki kerékpárral meg"
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 17:00
#37
kanyisz a te gondolatmeneted alapján lehet hogy a szocializmust akarom visszaállítani, de a gázártámogatási rendszer pont erre az elvre épült, csak elbaszták (járadék összege fix, világpiaci ár up, ezzel beszart a rendszer).
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 16:48
#33
kanyisz igazad van nem hazai fogyasztást akartam írni, hanem hazai lakossági (!!!) fogyasztást!
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 16:47
#31
Ez igaz koi :) már a kanadaiaké, de a bányajáradékot azért csak kicsengetik
Gázártámogatás: beleszámít a prémium, az árfolyamnyereség és az ösztöndíj is - Drámaian szűkülhet a 2006. 11. 23. 16:46
#30
Dolgozol, fizeted az SZJA-t, járulékokat, ebből a pénzből költesz az életre, (itt áfát fizetsz) és spórolsz (ha tudsz). Befekteted tőzsdén (árf. nyereség adó), bankban (kamatadó), kapsz osztalékot (osztalékadó, eho). Lehet hogy nagy bunkó vagyok, de azért az én adómból ha rám is költhet egy kicsit a kormány!

friss hírek További hírek