jaglover

Regisztráció: 2014-06-21 15:59

Hozzászólások száma: 1

Utolsó hozzászólás: 2014-07-28 09:00


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 3


utolsó 20 hozzászólás

Mit tegyenek Orbánék, hogy lakást vegyél? 2014. 07. 28. 09:00
#2
A mit tegyenek nehez kerdes, de azt tudom mit ne. Lehet sokan nem fognak egyet erteni, de a lakasok jo reszenek annyi az ara (a valos epitesi koltsegen felul), legalabb is surun lakott terulten, mint Budapest, nagyvarosok, amennyit a vevok ki tudnak fizetni erte. Tehat ha van kedvezmenyes hitel, akkor a hitellel megnovelt vasarolero felhajtja az arakat. A vegen pedig ott all a vasarlo, akinek a sajat eron felul lett egy hitele is, mert ennyit meg eppen ki tudott fizetni. Ha nem lett volna hitel, akkor annyival olcsobb lett volna a lakas. Igy a kedvezmenyes lakashitel szerintem nem tamogatja a lakasvasarlast, csak a lakasepitest, ellenben plusz kiadasokba hajszolja a vasarlokat.

Mas a helyzet videken, a kevesbe nepszeru telepuleseken, ahol sokszor az epitesi ar alatt lehet csak eladni ingatlant, igy nem mondom, hogy az okoskodasom mindenhol helytallo.

A kerdes szeritem az, hogy hogyan lehet megoldani a vasarlok valos tamogatasat terheik (az arak) novekedese nelkul a kivitelezok/eladok profitjanak novelese helyett, de az epitesi kedv (tisztesseges profit) megtartasaval.

friss hírek További hírek