izomman20

Regisztráció: 2018-12-07 12:21:56

Hozzászólások száma: 7 642

Utolsó hozzászólás: 2021-09-04 07:48


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 04. 07:48
ja jó köszi
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 04. 07:15
És az iskolai óvodai ellátás? ez fontos 3 gyerek van.. Gondolom ha ideiglenesen mindenki be van vidékre "is" jelentkezve ott is  megkapjuk ezen szolgáltatásokat..
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 04. 07:10

Ideiglenes lakcímre is jár  orvosi és iskolai ellátás? Ezt valaki tudja?
Maradhat az állandó a Pesti címen és a vidéki  ideiglenesként lenne az ellátások miatt.
Rokon akkor ingyen bérmentve lakhat  ? Szívességi lakáshasználat vagy ez is bűncselekmény ? :)
Köszi
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 04. 06:53

Egy utolsó kérdés srácok: "Szivességi lakáshasználat jogcímén" az öcsémnek ingyen és bérmentve oda adhatom a lakásom használatra  azt az ingatlnat amin CSOK van? 
Én pedig elköltözöm vidékre munka  miatt és van egy szülőm akit igen ápolni is kell néha ( ezt engedi a törvény legális )
Ha valaki ezt tudná nagyon megköszönném, ha megirná.. Papírt kell kötnöm szivességi lakáshasználatra és akkor az államkincstár is békén hagy , mert nem adtam ki albérletbe?
Köszi
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 03. 21:47
Köszi a választ valami ilyenre számítottam..
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 03. 17:39

Idióta a szabály is  ha 5 évet ott éltem csak 5 millát kéne vissza fizetni akkor ok lenne.
Büntetést is ha mondjuk 5 évig ott éltem de 1 évre kiadtam utána és 6. évbe elkaptak akkor 1 évre vagy az előző 5 re is fizetnem kell?  valaki hallott már ilyet ilyennel elkaptak valakit és hogy büntették?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 03. 17:37

Akkor mikor vettem CSOK ra az új építésű sorházat nem volt pénzem másra
Most már 5 év után van családira vidéken és nem tudtam új építésűt venni, mert nem telt rá és nem is épít nekem senki se csak arany áron.
Eladni meg nem akartam. 4-5 év miatt szintén nem adnám el minek 5 évet éltem benne.
Elvileg elköltözhetek ez legális  de ezt le kell jelenteni valahol? ( munka vagy szülők ápolása miatt)
Mennyire ellenőrzik a hatóságok a CSOK os lakásba ki lakik és mit használ ? Szerintem mindenki leszarja magasan én még egy hatóságáot nem láttam pedig régen is volt támgatott  hitelem a csok előtt sose jött ki senki, hogy én tényleg ott lakom stb..
Egyébként meg  csára búra kapja mindenki ( családos ) a felújítási pénzt mindent nem tudom mit kell rosszindulatúskodni.
Egyszerű matematikai kalkuláció  - Kiadom  és ha megbüntetnek mennyi a kamat ha megéri így is miért ne.
Ha meg nem éri meg akkor nem adom ki állni hagyom 4-5 évet üresen.. Vagy megy bele a rokon feketén és le van tudva.. ugye ugye..
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 03. 15:26

Sziasztok!
Tudom nem legális de CSOK ügyben kérnék tanácsot és életbeli tapasztalatot:
A helyzet a következő.  Vidéken kaptam jó munkát és vidékre költözöm. Kertes házunk is van ott és nem CSOK ra vett.  Pesten 5 évig éltünk egy CSOK ra vett ingatlanban voltunk 3 gyerekeseknek járt ( teljesült a 3 gyerek)   10 MFT ot kaptunk az új építésű ingatlanra, de most mennünk kell nem tudjuk a 10 év moratóriumot megvárnunk. Elvileg munka miatt elköltözhetek sőt mondhatom azt is beteg öreg anyám is ápolom.   A helyzet a következő  : A  Pesti lakást nem akarom eladni , de nem is akarom 5 évig üresen hagyni.  (túl drága ingatlan)  Kiadnám, de tudom ez nem törvényes  és büntetést kaphatok.
Mennyire életszerű, hogy ellenőrizni fogják az ingatlant , hogy én kiadom? Ha hivatalosan közjegyző előtt adom ki akkor össze futtatják a központba  rendszerrel, hogy én kiadom ( valahova közjegyző lejelenti ) és megbukok egyből? vagy közjegyző nélkül adjam ki? Ha szomszéd felnyom szintén bukó ?
Megmondom őszintén sose volt még ellenőrzés, hogy én életvitel szerűen ott lakom és nem is hallottam más is a támogatott hitel vagy a CSOK miatt ellenőriztek volna ott lakik e.  Szerintem csak egy rossz szomszéd vagy maga az albérlő nyomhatna fel ha tudná CSOK os az ingatlan.  A büntetés mennyi lenne? a felvételtől számolják  minden évben mennyi volt az elmúlt 5 évben mondjuk ( ha most kiadom  és el is kapnak ) az alapkamat évente és azt adják össze? kamatos kamat is rámegy vagy csak évenként az 5 szörös jegybanki alapkamat?  (vagy a jelenlegi alapkamatot számolják visszamenőleg minden évre ? Szerintem nem..  Igazándiból büntit megkockázatva is érdemes "bent hagyni" a  CSOK ot  lejárt az 5  év és utána már nem lesz ezzel gond .. A büntetésnél is figyelembe veszi, hogy én 5 évig ott laktam a gyerekekkel és mondjuk csak 1 évig adtam ki lakónak  tehát csak az 1 évre büntetnének meg? Mondjuk a 6. évben elkapnának.. Szóval ezt szeretném tudni mik az életbeli tapasztalatok.. Hallottam olyat Pap volt a fickó nyaralót! épített CSOK ból és oda se költözött még évek múlva sem  más településen szolgálati lakásban lakik és ott téríti az embereket na ez hogy van?  Köszi a jó tanácsokat..
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 23:49
Kinek kéne egyből a rendőrségnek?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 23:32

Nem akarom a konkrét licitet betenni de létezik és megtörtént! Akkor jelentem a Felszámolónak és jelzem neki panasszal élek a bíróságon ha nem lesz törölve a licit !
Rendőrségi eljárást nem tudom meg merjem e említeni az email ben ,de lehet megteszem!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 23:15

Ez a teljes szabály: Ha a nyertes licitáló érdekkörében felmerült okból nem történik meg a szerződéskötés, akkor a felszámoló a sorrendben következő másodikkal köti meg a szerződést, amennyiben csak egyetlen sorrendben következő második licitáló van, akinek az ajánlata érvényes, és összege nem alacsonyabb, mint a korábbi nyertes ajánlat licitlépcsővel csökkentett összege. Ugyanezt a szabályt kell alkalmazni, ha a szerződéskötésre nem kerül sor a sorrendben második licitálóval sem, az említett licitáló érdekkörében felmerült okból. Amennyiben a szerződéskötés a sorrendben harmadik licitálóval sem történik meg, az említett licitáló érdekkörében felmerült okból, a felszámoló az elektronikus értékesítést eredménytelennek nyilvánítja.
Mostani licitnél én vagyok 20 MFT al ők pedig 25 és 45 MFT al lezárva.
Az a baj ha arra kérem a felszámolót folytassa le az eljárást nézzük meg oda adja e a 45 MFt os vevő a pénzt vagy nem és büntesse meg akkor köteles a másodiknak is oda ajánlatni.
Fontos megjegyezni az elző licitnél csak 22 és 45 MFt os ajánlat volt csak ők szintén 10:00 kor kezdéskor.
Akkor törölte a licitet , de én nem ezt kértem tőle ! Azt , hogy a 45 MFt os ajánlat tevőtől kérje el a pénzt vagy ha nem adja oda bukja az 500 e ft ot! E helyett titkosításra hivatkozva mert sérült törölte licitet idő előtt! akkor nem adhatta volna mivel a licit lépcső 200 e ft tehát a 22 MFt osnak az ajánlatot mert egyetlen licit volt alatta amit ők csináltak! Haver már akkro is tudtam de ekkora görényeknek nem godnoltam őket, hogy újra megcsinálják és a pofámba röhögnek! Nem maffiózók ezek csak ügyeskedők ide se merik tolni a képüket nekem  tehát mit tehetek Mondjam meg neki ha tisztességetlenül ezt a licitet tovább hagyja jelentem a bíróságon a hitelezőnek ( aki várja az adósság behajtást)  és nem utolsó sorban akár a rendőrségnek is mert csalást sejtek?  Ettől szerintem úgy össze sz@arják magukat, hogy újra törlik és kiírják végre tisztességesen villany közmű nélkül és nem mernek ilyen lezárom a licitet cselt megcsinálni hm? Mi a vélyeményetek? nagyon szerettem volna tisztességes licitben megnyerni az ingatlant!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 22:59

Azt is mondhatom a végrehajtónak akár a hitelezőnek is jelentem az ügyet nem csak a bíróságnak ha ezt hagyja! Törölje azonnal a licitet vagy büntesse meg a 45 MFt os ajánlat tevőt ( ezt kértem elősször is )  hogy bukja az 500 e ft előlegjét és ne adja oda a második legjobb ajánlattevőnekDe ez a szabály a honlapon:
"Ha a nyertes licitáló érdekkörében felmerült okból nem történik meg a szerződéskötés, akkor a felszámoló a sorrendben következő másodikkal köti meg a szerződést, amennyiben csak egyetlen sorrendben következő második licitáló van, akinek az ajánlata érvényes, és összege nem alacsonyabb, mint a korábbi nyertes ajánlat licitlépcsővel – pályázat útján történő értékesítés esetén a korábbi nyertes ajánlatra az EÉR rendelet 22. § (4) bekezdés a)-e) pont szerint irányadó licitlépcső legmagasabb értékével – csökkentett összege"
Előző licitél 22 M FT ra tették 10:00 kor amikor kezdődött a licit és másik profillal lezárta 45 MFt on a licitet
Erre a honlapos szabályra hivatkozva  töröltettem a felszámolóval muszály volt neki és jeleztem max 25 öt még talán adnék érte.
Számítottak rá, hogy védett licittel ( az max ár amig elmegy automatice a gép ) szóval hogy fogok próbálkozni
Sajnos elősször sak 24,4 MFt ra akartam tenni a védett licitet én is lettem az de tudták mert szóltam, hogy 25 ig megyek el max de azt ne m tudták, hogy később még többet is ( ahogy alakul a covid ) rátennék.
Igy védett licitet benyomtam elősször  20 MFt nyitó áron én  voltam első rácseszték a 25 öt rögtön és utána 45 el zárták
Sajnos lehet én hagytam jóvá nekik a licitet ? mert sajnos nem 1 hanem 2 licitáló is van a 45 mft os alatt ahogy értelmezem a szabályt így már nekik szabályossá tettem?
Ez minden csak nem rendes licit még 2 hétig van fent az ingatlan de már nem lehet 25 és 45 mft közötti árat betenni mint második legjobb ajánlat.
Lehet reklamálnom kéne a felszámolónál? egyérletmű, hogy csalás és a felszámoló érdekköréről van szó tudták az áram mindent email el tudom bizonyítani a vádam és azt , hogy kértem többször, hogy a licit villany közmű nélkül értendő  - mert a szomszéd nevén van az áram ezt se tették bele licit alatt kommentre sem váalszol a felszámoló levelekre sem telefot nem veszi fel. Azt hiszi feladtam nem kéne ?  hogy kell értelmezni a fenti szabályt vagy már ugyis mindegy? Nagyon felháborít, hogy ilyen világban élünk nem gondoltam volna újra meg merik ezt a lezárom a licitet egy magas összeget csinálni -!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 22:49
Akkor fenyegessem meg a végrehajtót jelentem a végrehajtói kamaránál az ügyet és jelezzem akár renedőrségre is fordulhatok? sajnos csak ezt az egy ingatlant mivel szomszéd vagyok tisztességesen meg akartam pályázni de nem hagyták másodjára sem! Biztos hogy a felszámoló hagyja  ezért lehet tovább megyek  én nem vagyok az a félős típus! Ha nem törli újra licitet és tisztességesen nem licitálhatok újra megmondom neki jelentem!  Szerintetek?  (1 éve várok arra a nyamvadt ingatlanra és tisztességes licitre számítottam )
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 22:30

Azt mondja már meg valaki nekem Nagykanizsán kertvárosi részen egy 100 nm es jó állapotu családi házat mennyiért lehet kiadni?   120 / hó lehet kérni érte vagy még többet?  mi a reális ára?
Sajnos egyik ingatlanos portálon se látok házakat kiadót meggyűlne a bajom a kiadással?
Csak lakásokat áltok kiadót  Nagykanizsán  valamiért  csak arra lenne kereslet vagy a házakat ott úgy elviszik, hogy egy sincs?
Köszi
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 17:17
TEnnék de nem tudom a z internetes licit könyvbe betenni már mert 45 MFt al lezárták már a licitet csak a felé tudok tenni nem lehetek már legjobb második licitáló! Vagy írásban írjam meg a felszámolónak én többet adnék és hátha törli?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 16:51

Nem ez a lényeg nem én nyertem a licitet mert lezárták ingatlna értékének a duplájával a licitet nem tudok mint második legjobb licitáló már licitálni!   össze játszottak 25 MFT os ember második licitáló nyer!
Meg akarom fúrni a licitet és hivatkozni akarok rá, hogy ideiglenes szomszéd nevén lévő villany órárával rendelkezik az ingatlan nem volt helyesen kiírva , mert nem szerepelt benne villany közmű nélkül értendő az ár!  Valóban  vagy az ideglenes szomszéd nevén lévő óra  miatt hivatalosan is teljes közművesítettnek megfelelt a kiírás??!! erre válaszoljon valaki aki ért hozzá
Köszi
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 16:42

Nincs sajnos hiába vagyok a sorházban szomszédként tulaj nem rendelkezik az társasházi alapító okirat !
Egyedül az ideglenes villany óra ami a szomszéd nevén van ez az egy fogódzó már amivel panaszohatok.
Panaszolhatok? Vagy az  hiába hogy szomszéd nevén van és ideglenes így gyakorlatilag az ingatlan teljes közművesítettnek tekinthető jó hivatalosan a kiírás?  Nem lesz a tulajnak csak átépítés árán névre szóló villany órája!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 16:31
Akkor a teljesen közművesített  ingatlan megfogalmazás teljesen megfelel még akkor is  ha a szomszéd nevén van az ideglenes óra? ( Mivel az is közmű)
Ha nem  akkor panasszal élek."A licit árnak nem villany közmű nélkül értendő nek kellene lennie ? "CSak a tervező kért 200 e ft ot az uj tervekért az összes térkőt új villany órákat a régi órák és dobozok bontását  újra betonozást érint az ügy nem filléres történet lesz már most látjuk. ")
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 08. 26. 15:48
Sziasztok!
Egy fontos kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:
Sorházban lakom és a szomszéd sorlakást ( ami iroda ) elárverezik
".A kiírásba  úgy szerepel az ingatlan, hogy  "közművesítettség foka: teljesen közművesítet"
Tudomásom van róla mivel a házban lakom, hogy ez a tényállás nem igaz , mert a szomszéd nevén villany óra ami ráadásul ideglenes. 4 lakásos társasházban  mindenki a szomszédnak fizeti a cehhet.
Ezt a tényt jeleztem a felszámolónak , hogy javítsa a kiírást, de nem tette meg hanem hibásan kíírta újra.
Jeleztem nekik töröljék a licitet ez nem szabályos  ( honlap árverés szabályzatában benne van közművekre ki kell térni )  , de nem tette meg email re nem válaszol.
Többet között azért nem fair ez , mert  szomszédban lakók szeretnék, ha a nyertes pályázó számolna azzal, hogy itt új villanyóra kiépítés  vezetékelés bontási költségek fognak felmerülni ami több millió FT is lehet aminek a költségébe szeretnénk ha beszállna a leendő tulaj, de a kiírásba ezt nem szerepeltette.
Ez a licitálók megtévesztése véleményem szerint vagy az ideiglenes szomszéd nevén lévő villany óra is jogilag megfelelő megfelel a tényállásnak, hogy az ingatlan teljesen közművesített?
Az árverést végző honlap jelezte a bíróságon tudok fellebbezni ezt hogy lehet?
Fontos megjegyezni a liciten én is részt vettem  jelenleg is folyamatban van.
A licit egészen példátlan  és elcsalt   , ezért az ideglenes árammal megblokkolnám a jelenlegi licitet.
Méghozzá a következő történt az előző kiírásban ( ahol szintén nem volt kíírva, hogy  a licit ár villany közmű nélkül értendő )
Első licit interneten :
Ingatlan értéke 20 MFT
betették licit kezdésekor 1 percen belül :   22 MFT ra
Majd 45 FT ra  irreálisan magas áron  licitáltak egy másik profillal újra.
Az ingatlan árverési előlege ( ez a feltétel a részvételen ) 500 e ft amit elbuksz ha nem adod meg a licit árat viszont a következő legjobb nyertes megkapja az ingatlant  így akarták megszerezni és én köztes árat nem tudtam betenni.  Szerencsére megtudtam , hogy ez nem lehetséges  mert licit lépcsővel csökkentett második árnak kéne lenni ( -200 e ft )
Így kénytelenek voltak törölni. De  a felszámoló nem  vette el az 500 e ft ot a 45 MFt os licitálótól hanem egyből törölte és újat írt ki rá 2 hónapra.   ( Ebből tudom bennfentes érdekköre nem büntette meg azt aki licitált )
Mostani második licitnél nem gondoltam volna de újra megcsinálták ezt a trükköt !
Viszont már óvni nem tudok , mert én is licitáltam 20 MFt al és 25 re betették a másodikat és 45 el lezárták 1 percen belül a licit követően  úgy, hogy a tisztességes licit 2 hétig tartana.  ( hogy nehogy tudjak többet tenni rá . tehát ugynazok ugyanazokkal a számokkal .
Mindegy hosszú a sztori a kérdés csak az ideglenes szomszéd nevén lévő villany óra ( ami nem írható át a leendő tulaj nevére - extra több milliós átépítési költség lesz - udvar bontás stb mert a jelenlegi órág nem ELMŰ kompatibilisek rosszul lett kiépítve  ) megfelel a teljes közművesítésnek és a bíráságon panasszal élhetek a felszámolónál?
Töröltetni szeretném a licitet és szeretném ha tisztességes licit verseny lenne az ingatlanért már valós minden árbefolyásoló tényt közölve .
Köszi az építő jellegű tanácsokat előre is!
CoronaVirus 2020. 04. 08. 15:08
Kész átverés ez az egész! csak  olcsón akartak bevásárolni valakik és pár száz  vagy millió embert akartak kiszolgáltatott helyzetben látni, mert túl jó világ volt kell egy kis alázat   és hogy minden szar munkát végre legyen ember olcsó pénzért aki elvállalja!

friss hírek További hírek