humaNO.ID

Regisztráció: 2020-01-23 11:34:12

Hozzászólások száma: 1 105

Utolsó hozzászólás: 2020-08-14 15:27


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "4IG Nyrt reszvenyesek." topikból

A moderálás a "4IG Nyrt reszvenyesek." topik #3259 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
klon/troll

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts péntek, 15:27
Én ma kiszállok mindenből. Az összes számláról eladok mindent. Kizárólag az aránybányáimat tartom meg.
Meglátjuk, hogy mi lesz.
Financial Forecasts péntek, 14:44
Amikor azt írom, hogy kiiktatták a piacot, pont erre gondoltam.
Ha baj van, akkor alányúlnak a piacnak. Ergo a kockázat megszűnik, azaz a piac nem piac már, hanem egy rossz paródia sok-sok ripacs színésszel. 
Financial Forecasts péntek, 14:15
Nagyjából a jegybankok kiiktatták a piaci mechanizmusokat.
A bond piac 100%-ig jegybanki kontroll alatt. Éppen ezért pl. a hozamgörbét már senki nem nézi, mert a FED nem is titkolja, hogy egy az egyben ő simította ki az invertált hozamgörbét :).
A részvénypiacot semmi más nem mozgatja, mint a stimulusok.
A fogyasztást szintén stimulusokkal írják felül.
A gazdasági hangulatot teljes mértékig kontroll alatt tartják a kormányok szintén a stimulusokkal és egyéb módon (vakcinahírek folyamatos csepegtetése, és ennél sokkal rafináltabb módszerekkel).
Mit vársz ezután? Hogy bármilyen hírre reagáljon a piac? Nem fog, ahogy eddig sem tette, mert amit piacnak hiszünk, az jelenleg nem létezik. Talán még bizonyos árupiaci szegmenseken van piac addig, amíg a jegybanki/állami akarattal nem megy szembe. Lásd a legutóbb: arany.
Financial Forecasts szerda, 16:41

Nyilván bebizonyosodni sosem fog, de erősen az gyanítható néhány piacon, hogy irányított a mozgás.
Financial Forecasts hétfő, 16:54
Sokat kipróbáltam.
Ha vannak azok az instrumentumok, amik érdekelnel, akkor szvsz. Random jó megoldás. Van TBSZ és magyar, ami adózási szempontból jelentős egyszerűsítés.
Emellett többen ajánlották az Interactive Brokers-t, amit most is aktívan használok. Messze a legjobb minden szempontból, hátránya, hogy nincs TBSZ és adószámítás és bevallás neccesebb.
Financial Forecasts vasárnap, 18:39
"befejezni a QE ZIRP/NIRP izébizét" --> mondjuk ezzel egyet tudok érteni.
Többek között ha valami árt a zöldülésnek, hát ez a QE/ZIRP izébizé biztosan. Amíg fújódik a lufi azért, mert olyan beruházások valósulnak meg, amelyek enélkül nem lennének életképesek, nem beszélve a fogyasztók pazarlásba hajszolásáról.
Miután a lufi összezuhan meg azért, mert akkor meg nem lesz berzuházás a "zöldségbe".
De ugyebár ez senkit sem érdekel ebben a világban, elég kilövünk az űrbe egy Teslát, meg rárakunk egy zöld logót és a nép benyal mindent.
Financial Forecasts 2020. 08. 07. 14:21
Oks, bármikor szívesen. CSinálsz egy eldobható mailt, amin tudunk kontaktolni? Nem akarom ide kitenni a mailemet.
Financial Forecasts 2020. 08. 07. 14:18
A gond ezzel az, hogy a halálozások egy részénél tesztelés hiányában nem derül ki, hogy a vírus volt az ok.
Majd egy-két év múlva az idei halálozási adatok és a korábbi évek adatainak összevetéséből derül ki, hogy a hivatalos adatoknak hányszorosa lehetett a valódi halálozás.
Persze ez majd tudományos orvosi lapokban fog megjelenni, és néhány száz szakember olvassa el. Senkit nem fog érdekelni. A halottaknak és rokonaiknak úgyis mindegy, a többi ember meg tesz rá, csak Nike cipő meg új Audi legyen anyukának, oszt csókolom.
Financial Forecasts 2020. 08. 07. 11:53
Itt kamatot emelni egyszerűen NEM LEHET. Szerintem ezt Te is tudod. Láttad 2018 végén, hogy mit okoz a kamatemelés. Csak akkor lesz kamatemelés, ha valami elemi erővel kikényszeríti. Az infláció nem elég indok rá, ezt nagyjából deklarálták a nagy jegybankok.
*****
Ez egy tankönyvi példa az eszközpiaci lufira. Ahogy a nagykönyvben meg van írva az expanzív monetáris politika következményei címszó alatt. Ettől függetlenül bármeddig fújódhat, vagy bármikor ki is pukkanhat.
*****
De mindazonáltal értem, hogy mire célzol az arannyal kapcsolatban, és valóban igazad van: az is nagyon kockázatos. Én is érzem ezt.
Financial Forecasts 2020. 08. 07. 11:28
Sokat kerékpároztam az elmúlt hetekben a Balatonon.
Korábban és is csak azt láttam, hogy rengeteg a pénz, vagy inkább "felesleges" vagyon, pláne a Balaton part egyes részein (Füred pl.). Aztán rájöttem, hogy nemcsak erről van szó: elképesztő az optimizmus. Olyan helyeken nyitnak sorban a legkülönbözőbb üzletek, ahol korábbi években soha nem ment a business a Balaton parton. A beruházások olyankor pörögnek fel, amikor a a jövőbe vetett hit igen erős. Gőzerővel építkeznek. Ezek mind- mind az elképesztő optimizmusról árulkodnak. 
Az optimizmusban semmi sem számít. Vírus? Röhög rajta mindenki. Menj ki Füreden a Tagore sétányra. Látsz egyetelen emberen maszkot? Távolságtartás? Nevetséges. Egy csomó német, belga, holland rendszámú autó. Senkit sem érdekel a vírus. Az emberek el akarják hinni, hogy nincs itt semmi baj. És a végtelenségig el is fogják hinni.
Egyszerűen én ilyen optimizmussal (és itt most nem a pénzpiacokról beszélek) soha korábban nem találkoztam. A politikusok és jegybankok rájötttek, hogy ezt az optimizmust kellett felépíteni az elmúlt években és ezt csak fent kell tartani. Bármi áron, és nem lesz gond.
***
Befektetőként életemben először nem tudom, hogy mit kellene csinálnom. fogalmam sincs. Csupa rossz alternatívát látok. Egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Minden hiper kockázatos. Egyszerűen ez a lufi, amit optimizmusból és pénzből fújtak a jegybankok szerintem megoldhatatlan feladatot jelentenek a józan befektetőknek. Én passzolok.
Financial Forecasts 2020. 08. 05. 23:04
Jól érzed, Te és sorstársaid (köztük én is) fogják megfinanszírozni a Birodalom állampolgárainak jólétét.
Most inflációs konfiskálás formájában. Korábban meg más formában. A birodalmak már csak ilyenek.
Financial Forecasts 2020. 08. 05. 17:01
Ha hiszel benne, hogy a pénzügyi/ hitelbuborékon ülünk, és hiszel abban is, hogy az elkövetkezendő évek az infláció elleni védekezésről fognak szólni (vagy egy adósságválságról), akkor a legkisebb kockázatú infláció elleni védekezőeszköz az arany és annak derivátumai.
Én közép/ hosszú távra ültem bele.
Ha abban a narratívában hiszel, hogy "a tőzsdei árazás egy szám", aminek nincs köze a GDP-hez, miegyéb reál folyamathoz, és a FED úgyis tudja mit csinál, akkor ne aranyba fektess. Akkor javaslom NVIDIA-t, NETFLIX-et, Adobét, és társait.
Financial Forecasts 2020. 08. 05. 16:31
Vacak az idő, nem tudok pecázni. Helyette kaptok elemzést.
Szerintem az elmúlt hónapok messze legfontosabb történése, hogy a dollár látványosan gyengül, és ezzel együtt tegnap a commodity műfaj látványosan megindult. (nyilván nem véletlen)
Az infláció 5 csatornán keresztül erősödik:
1. A dollár gyengülése az import drágulásán keresztül felfele hajtja az árakat.
2. A dollár gyengülése felfele hajtja a commodity árakat, mely inflációt gerjeszt és ezzel tovább gyengíti a dollárt, az pedig tovább hajtja a commodity árakat.
3. Az erősödő inflációs várakozás önmagában is vásárlást és inflációt gerjeszt. (Lásd arany szárnyalása)
4. A vírus elleni védekezés költségei vállalati szinten beépülnek az árakba, emellett a védekezés hatékonyságcsökkenést eredményez (kieső munkaerő, távolságtartás a termelésben, lassabb munkavégzés a védekezés miatt).
5. A mesterségesen kontrollált hozamgörbe és ezáltal rögzített nominális kamatszint (kimondani is nevetséges) és az erősödő infláció miatt a reálkamatok egyre mélyebb negatív szintre esnek, mely miatt a a tőke elkezd a dollár felől alternatív eszközökbe áramlani. Ez tovább gyengíti a dollárt.
Többszörös negatív visszacsatolási hurok alakult ki. Kínáncsi vagyok, hogy FED-es zsenik mit fognak tenni, lévén, hogy a kamatemelés eléggé valószínűtlen... Ugyebár nem kellett volna a FED-nek olyan dolgokkal foglalkozni, ami nem a feladata. (tőzsde megtámasztása, gazdaság eszeveszett stimulálása)
Úgy tűnik a fekete és a sárga aranynak eljött az ideje. Én a napokban szépen bővítgettem belőlük. Meglátjuk mi sül ki belőle.
Financial Forecasts 2020. 07. 30. 18:01
Én tényleg csak gratulálni tudok a FED-nek, és azon tőkéseknek, akik ezt az orbitális társadalom és gazdaságmanipulálást létrehozták. Ez überelhetetlen.
Végül is a hatalmuk fenntartása eddig csak az USÁ-ban kb. 100.000 ember életébe került (eddig). És hol van még a vége...
De a lényeg, hogy a NASDAQ 10.000 pont felett legyen. A többi meg kit érdekel.
Financial Forecasts 2020. 07. 12. 20:07
Szerintem beszéljük meg mailen, akkor nem offolunk: 
ahivottfelnemkapcsolhato@gmail.com
 
Financial Forecasts 2020. 07. 12. 18:20
A baj az, hogy pontosan értem. És bizonyos dolgokat pont azért nem csinálok, mert értem.
Amikor nem állok be a sorba mindig lesajnaloan azt mondják, hogy szegény nem érti...
Sajnos értem, nagyon is.
Financial Forecasts 2020. 07. 12. 17:17
Nekem ez ideális, lévén hogy megszállott horgász vagyok. Sajnos az utóbbi 10 évben nem tudtam hodolni a szenvedélynek, de most potlom. Remélem ősszel tartani fog még a karantén, és akkor egy szép őszi időszakot is eltölthetőek itt. 😄
Financial Forecasts 2020. 07. 12. 12:19
OFF.
Szava. Abbahagytam a fórumra írogatást, inkább leköltöztem pár hónapra a Balaton partra :). 
Önmagában, hogy valakivel nem értek egyet az nem zavar. Az, hogy az illető arcosokdik, az még elmegy. Az, hogy önmagának egy poszton belül háromszor ellentmond magának, az még elviselhető, legfeljebb átugrok a posztjain. De a sunyi személyeskedést nem szeretem. Éppen ezért nem írok ide.
Valamiért mindig triggerelődött az illető a posztjaimtól, úgyhogy megkímélek mindenkit tőle, hogy olvasni kelljen a sehova nem vezető eszmefuttatásokat.
Mindenkinek további sok sikert. 
Financial Forecasts 2020. 06. 21. 17:39
Én a magam részéről be is fejeztem a fórumozást.
Sok sikert mindenkinek a továbbiakban.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek