gaborka8x8

Regisztráció: 2013-07-24 22:35

Hozzászólások száma: 159

Utolsó hozzászólás: 2016-08-11 18:34


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Miért nem dönti romba a rubelt az olcsó olaj? 2016. 08. 11. 18:34
#2
Ez elméletileg egy gazdasági oldal lenne, ahol az újságíróknak legalább az alapfogalmakkal illenék tisztában lenni, és nem írni olyan hülyeségeket, hogy \"helyi devizában\"

Mert mi is a deviza? (Közgazdasági szakközépiskola III. oszt. tananyag.)

Deviza = valutára szóló követelés.
Nincs rá magyarázat, hogy miért szenvednek ennyire a magyarok 2016. 06. 27. 20:25
#16
Ezt mondjuk én nem tehetem meg, mert társasházban lakom. :)

Laktam 22 négyzetméteres minigarzonban, és érdekes módon, nem voltam kevésbé boldog, mint most.
Amikor 30 évvel ezelőtt nem volt autóm, több helyre elutaztam, mint most, amikor van.

Van egy barátom, aki szerint a legnagyobb baj, hogy az emberek nagy része nem képes felfogni, milyen nagyon jó élete is van.

1000 Ft-os könyvtári tagdíjért a világirodalom remekeit olvashatja. Néhány fillérért a legkiválóbb zeneszerzők zenéit hallgathatja a legragyogóbb zenészek előadásában (pl. Spotify előfizetéssel) olyan zenei gyűjteményből válogathat, ami tíz éve még a legnagyobb zenei könyvtárakban sem volt elérhető.
Szintén néhány fillérből a filmművészet remekeit nézheti, amikor csak akarja.
És a végtelenségig sorolhatnék olyan dolgokat, amiket ingyen, vagy jelképes összegekért nap, mint nap örömet okozhatnak nekünk, ha hajlandók vagyunk észrevenni őket.
Nincs rá magyarázat, hogy miért szenvednek ennyire a magyarok 2016. 06. 27. 18:53
#10
Nem érdekes, hogy a cikk éppen arról szól, hogy sokkal többet panaszkodunk mi magyarok, mint amennyi a körülményeinkből következne, és erre a kommentek is ilyen panaszkodások. :D :D :D

Nem lehet, hogy mi egyszerűen szeretünk panaszkodni? Hogy akkor érezzük jól magunkat, ha elmondhatjuk, milyen rosszul érezzük magunkat? "Mert magyar ember sírva vigad."

Egy személyes példa:
Ilyen jellegű beszélgetések során el szoktam mondani, hogy nagyobb lakásom van, mint mint amire valójában SZÜKSÉGEM lenne, jobb autóm van, mint amire valójában SZÜKSÉGEM lenne (mert valójában nincs szükségem autóra, mint ahogy a magyar autótulajdonosok 80%-ának sincs szüksége rá), több ruhám van, mint amire valójában SZÜKSÉGEM lenne, jobb és több órám van, mint amire valójában SZÜKSÉGEM lenne, stb., stb.
Na ilyenkor kellenen látni a döbbenetet az arcokon. Egyszerűen nem is értik, hogy valaki nem panaszkodik, sőt még elégedett is a sorsával.
Soros György szerint az EU szétesése visszafordíthatatlan 2016. 06. 26. 17:58
#15
" így a brit képviselők, ha hosszabb távon gondolkodnak, minden erkölcsi alapjuk megvan arra, hogy a népszavazás eredményétől eltérően döntsenek az ország sorsáról."

Ettől már csak egy lépésre van az, hogy ha egy adott párt csak néhány százalékkal marad alul a parlamenti választásokon, attól az még kormányon maradhasson, és ne az elenyésző többség akaratát teljesítsék, hanem erkölcsi alapokon az ország jövőjét tartsák szem előtt azzal, hogy ők kormányoznak tovább. :D :D :D :D
A Google szerint az angolok nem is tudják, miért szavaztak a kilépésre 2016. 06. 25. 20:49
#21
Erről beszéltem, mikor az egyoldalú tájékoztatásról írtam.
A Google szerint az angolok nem is tudják, miért szavaztak a kilépésre 2016. 06. 25. 20:41
#18
Nem az EU vezérkaráról, hanem erről az oldalról, a portfolio.hu-ról írtam, hogy nagyon egyoldalúan mutatja be a népszavazás következményeit, mintha ezzel az Angolok kizárólag csak veszíthetnének, és semmi nem lenne a mérleg másik serpenyőjében.
A Google szerint az angolok nem is tudják, miért szavaztak a kilépésre 2016. 06. 25. 20:25
#13
Számomra egyébként felettébb furcsa az is, hogy még itt is csak olyan cikkek jelennek meg, amik arról szólnak, milyen hátrányok érhetik az angolokat a kilépéssel. Mintha ez egy teljesen egyértelmű fekete-fehér ügy lenne, ahol semmi érv, nem szólt a kilépés mellett, semmilyen lehetőséget nem tartogatnak ez az Angolok számra, stb. Hát mi ez, ha nem félre, de legalábbis egyoldalú tájékoztatás?
Ezekből a megyékből lassan teljesen eltűnnek a magyarok 2016. 06. 23. 18:53
#8
Valójában csak Kecskemét.
20 km-re Kecskeméttől már semmi nem érezhető a fejlődésből.
Nagykőrös, Lajosmizse, Kerekegyháza, Izsák, stb. mind döglődik.
Teljesen eltörli a vasárnapi zárva tartást a kormány 2016. 04. 11. 14:17
#79
Végre, a kiskereskedők bezárhatnak vasárnap, és együtt tölthetik az idejüket a családjukkal. A vásárlók mostantól úgy is a multikhoz mennek.
Tehát önökkel csak jót tett a maszop. :D :D
Teljesen eltörli a vasárnapi zárva tartást a kormány 2016. 04. 11. 13:48
#73
Magyarország többször vásárol! :D :D
Megszólalt Orbán a vasárnapi boltzárról és az offshore-ügyekről 2016. 04. 08. 10:08
#38
Erről eszembe jut, hogy a hetvenes években Bulgáriában 12 és 13 óra között nem lehetett étteremben ebédelni, mert akkor volt a pincéreknek is ebédidő. :D

Egyébként, pont ideje lenne már vasárnapra bezáratni az éttermeket, pizzériákat, szállodákat, stb., mert a vendéglátóipari dolgozóknak is jár a szabad vasárnap. A turisták meg aludjanak olyankor a parkban, a rendőr úgy sem bünteti meg őket, mert nekik is jár a szabad vasárnap. :)
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 14:18
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 14:16
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 14:14
:D :D :D
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 13:38
Ne tréfáljon már!
Ön most az "elég erős többségben vannak azok" kezdetű lózungját igen "érdekes" módon akarja megvédeni, amikor a központi kormányzatok számára hivatkozik.
Ön szerint a központi kormányzat léte igazolná, hogy a továbbra sem tudom kik körében többségben vannak azok, akik szerint az "állam beavatkozása a piaci folyamatokhoz képest sokkal jobb helyzetet eremdényez".
Vagy a központi kormányzatok körében túlnyomó ez a vélemény?
A 190 országból hányban folytatnak liberális gazdaságpolitikát (indirekt gazdasági szabályozás), és hányban avatkoznak be direkt módon a gazdaság működésébe?

Merthogy -az ön retorikájának megfelelően- igen erős többségben vannak azok, akik az ilyen adatokkal nem alátámasztott kinyilatkoztatásokat csacskaságnak gondolják.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 13:00
Jajjj!

Korábban írtam, hogy "Nem hiszek a liberális gazdaságpolitikában", de ennek ellenére kíváncsi lennék, hogy kik között vannak többségben "azok, akik szerint az állam beavatkozása a piaci folyamatokhoz képest sokkal jobb helyzetet eremdényez."
A világ népessége, vagy a teljes magyar lakosság körében vannak ők többségben? A közgazdászok között lenne a többség, aki így vélekedik? Mekkora volt a vizsgált minta? Mik voltak a mintavételezési szempontok? (Teljes körű nem lehetett, mert engem pl. nem kérdeztek meg erről soha.)
Mikor, hol, kik által készült ilyen jellegű statisztika? Mekkora sokaságot érintett felmérés? Mikori időpontra, mely időtartamra vonatkozott.
És természetesen, hol lelhetők fel adatok erre vonatkozóan?
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 08:42
Van rá egy üveg whisky-je? :)
(Persze ehhez előbb tisztázni kell, mekkora időintervallumot takar önnél a "napok".)
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 07:59
Nem az összefüggésről (amit megértettem), hanem egy konkrét (jelen esetben teljesen off) eset idecitálásának -saját értékrendem szerinti- ízléstelenségéről szólt a postom.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 07:41
Nem hiszem, hogy ízléses volt ezt most idekeverni.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 06. 21:54
A boltok igen jelentős része akkor is zárva lesz, ha ezt nem kötelező alapon rójják ki neki. Mert Józsi bácsi horgászboltja nem fog kinyitni vasárnap csak azért, mert a Tacskóban is lehet pecabotot venni, meg a csavarszaküzletek sem fognak csak azért vasárnap nyitva tartani, mert a Prakkerkerben is lehet csavart venni. És meglehetősen hosszú azoknak a típusú üzleteknek a sora, akik korábban sem voltak nyitva vasárnap.

Ez egyszerűen egy multi ellenes törvény, az ideológia barna generálszószával jól nyakon öntve.

És azt gondolom, hogy ha igazak azok a kutatási eredmények, mely szerint a lakosság 2/3 része támogatja a kötelező zárva tartás eltörlését, annak leginkább pont az lehet az oka, hogy ezt az ideológiai maszlagot nem vették be.
És a nép igen sértődékennyé válik, amikor már annyira hülyének nézik, hogy azt még ő maga is észreveszi.
Szerény vélemény szerint most pedig ez történt.
Azaz, akik majd elmennek szavazni, mint jómagam is, azok nem azért teszik, mert feltétlen vásárolni akarnak vasárnap is, hanem azért, mert csak ezzel tudnak tüskét verni a hatalom körme alá a hosszú ideig tartó hülyének nézésért.
Tehát, a kötelező vasárnapi zárva tartás csak a casus belli, és egyfajta revans (még az is lehet, hogy tudattalan revans) a nép részéről a jogainak a megnyirbálásáért. Ld. pl. új MT.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek