anagykasszas

Regisztráció: 2013-10-03 16:49

Hozzászólások száma: 82

Utolsó hozzászólás: 2015-01-15 23:38


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Már megint esik a forint - 320 a svájci frank! 2015. 01. 15. 23:38
#15
Nana, az államadósság egy része ugyebár az önkormiktól átvállalt frank adósság, de az eur/huf történelmi csúcs sem jelent jót az államadósság alakulása szempontjából.
Nem az internetezők fogják megfizetni az új sarcot 2014. 10. 21. 22:59
#10
Ez is eltolcsy emlőin nevelkedett.
Így sarcolja meg a kormány az internetet 2014. 10. 21. 22:56
#49
Szerintem is komolyan gondolják, most nem lesz 4 évig választás, beleöntik a f.st a nyakunkba. Ha csak nem vagy sokgyerekes, k.vajól kereső, internetkerülő, készpénzt a párnacihában tartó narancskommandós, akkor szopóálarcot veheted felfelé.
Így sarcolja meg a kormány az internetet 2014. 10. 21. 22:53
#44
Egyébként meg a t.kom kivan, hogy ebben az országban nem lehet nyugodtan élni, itt mindig kampány van, meg szabadságharc van, meg lehúzás van, meg mutyi van. Elegem van!
Így sarcolja meg a kormány az internetet 2014. 10. 21. 22:50
#40
Ha ezt bevezetik, nagyon nagy gáz lesz. Ez olyan tranzakciós adó 2.0, hogy fulladjanak bele. Nekem itthon korlátlan csomagom van, amit a cégem fizet, annak nyilván búcsút mondhatok. Mindenki lopkodni fogja a netet majd mindenhonnan, free wifi pontoknak nyilván annyi lesz, ennek beláthatatlanok a következményei.
Orbán megfenyegette Brüsszelt? 2014. 10. 08. 23:48
#24
Orbán rendszere politikai értelemben konszolidálhatatlan, folyamatosan keresi és meg is találja, illetve generálja a konfliktusokat, ha nem belföldön, akkor külföldön. Ez ráadásul tervezett politikai stratégia része, mivel a kifelé folytatott konfrontáció egyre jobban egységbe szorítja a saját táborát. Orbán politikai arcéléhez ugyanakkor ez a politikavallásra épülő "vezérdemokrácia" remekül illeszkedik. Senkinek ne legyenek ábrándjai, ez a rendszer hosszú ideig fennállhat, Orbán a saját maga által önmagára szabott választási keretek között leválthatatlan. Ha ennek az esélye fel is merülne, akkor újból nyirbálni fognak rajta. Aki pedig Orbán pályáján, az ő szabályai szerint játszik, az csak a dágványban tapos. Nem az ellenzéket szeretném felmenteni, de a jelen rendszer keretei között, bármilyen ellenzéki politikai tevékenység értelmetlen fetrengés a dágványban, amellett, hogy az esélytelen erőlködés önmagában is csalódást keltő és röhejessé tevő, ráadásul még a rendszert legitimálja a demokratikus működés látszatának fenntartásával. Orbán rendszere hosszú idő után, valószínűleg nem demokratikus változások útján fog megbukni, jobb ehhez a gondolathoz hozzászokni és akkor kevesebb bosszúság éri az embert a jelen mindennapjaiban.
Norbi Update Nyrt. 2014. 09. 27. 00:10
Van egy olyan érzésem, hogy a nem túl távoli, jövőbeni külföldi lelépésüket készítik elő ezzel a hacacáréval.
Brüsszel nem örül, hogy elzártuk a gázcsapot az ukránok elől 2014. 09. 27. 00:04
#9
Orbán tudatosan játssza át Magyarországot az újraépülő orosz befolyási övezetbe,mert ott egészen jól viselik a hasonszőrű "örökös helytartókat", mint ő, a provinciáik élén. A paksi szerződés fontos lépés volt az ország átadása terén, ez a mostani csak megmutatja, hogy valójában már most mennyire a ruszkik kezében van már a t.künk.A következő lépés szerintem az energiaellátás, visszaállamosítás utáni, orosz kézbe való átjátszása lesz. De ezek csak a gazdasági lépések, pontosan látható, hogy politikai lépéseivel Orbán tudatosan készíti elő az EU-val való szakításunkat. Orbán lesz.rja a lakosság iránti felelősséget ez ügyben is, csak azon ügyködik, hogy a hatalma megingathatatlan legyen.
Orbán: a legrosszabbra kell készülnünk (2.) 2014. 09. 26. 23:53
#13
Hatalmas hiba most feladni az atlantista irányvonalat és az orosz medve ölelő karjaiba omlani. Lassan eljutunk oda, ahonnan kilencvenben indultunk, egypárt-rendszer és az új-szovjet birodalom befolyási övezetének legvidámabb barakkja leszünk. Sajnos, az a helyzet, hogy Orbán inkább lesz a pokolban úr, mint szolga a mennyben, de közben minket is magával ránt.
Devizahitelek: betelt a pohár a bankszövetség főtitkáránál 2014. 09. 19. 21:55
Emberek, belenéztem az üveggömbömbe és megláttam a jövőt. E szerint az Alkotmánybíróság, pláne az újabb Fideszes tagokkal kiegészülve jóváhagyja a bankok elmarasztalását, akik számítanak is erre. Európai Bíróságra viszik az ügyet a bankok, ahol azzal fognak érvelni, hogy utólagosan kialakított szabályokat a múltra vonatkoztatva számon kérni nem lehet (visszamenőleges törvényhozás tilalma). Ugyebár pont ezért bukott el a korábbi végkielégítésekre kivetett különadó is. Most is ez fog történni, viszont addigra a bankok túl lesznek az ügyfelekkel való elszámoláson és a forintosításon is. Az Európai Bíróság kötelezni fogja Magyarországot, hogy kártalanítsa a bankokat, na majd akkor kezdődik a hacacáré, mert Mo. meg fogja tagadni az EB döntésének végrehajtását. Ezen a ponton fogják Orbánék elővenni az Unióból való kilépésről szóló népszavazást, azzal "megzsarolva" a lakosságot, hogy amennyiben az EU tagjai maradunk, akkor a bankokat kártalanítani kell, újabb adók kivetésével. Addigra viszont az energiaszektorból megtörténik a nyugati cégek kiszorítása és megindul az oroszok energiapiaci bevonása. Persze ezek a folyamatok a BUX-ot folyamatos hullámvasutazásban fogják tartani.
Rogán: Nekünk nem kell mérlegelnünk a bankok teherbíró képességét 2014. 09. 17. 21:00
#9
Eljátszva a gondolattal, érdekes lenne, ha a külföldi anyabankok úgy döntenének nem pótolják az itteni leányok tőkéjét, hanem azok kérjenek egyszerre csődvédelmet. Pillanatok alatt törne ki a bankpánik, aztán nemsokára söpörnék a forintot is az utcán.
Norbi Update Nyrt. 2014. 09. 09. 16:55
B(
OTP részvényesek ide! 2014. 07. 31. 19:24
Bezony, ezek teljesen így vannak. Ráadásul az MKB állami pénzből bagóért bekebelezheti a teljes bankszektort.
OTP részvényesek ide! 2014. 07. 31. 19:11
Felvételkori árfolyam szerint kell kölcsönösen elszámolni (eredeti állapot helyreállításával), az ügyfél részére ez azt jelenti, hogy a felvételkori árfolyamon való teljesítésként kell elszámolni a befizetett törlesztőrészleteit, vagyis gyakorlatilag a felvételkori tőketartozásból írják le egyben az összes törlesztését. Ez esetben nem is sokat kell pluszban befizetnie, mondjuk ha ez tömeges lenne, akkor minden magyar banknak kaput van. Miért van az az érzésem, hogy az MKB kvázi államosítása egy tervezett menekülőút? Az állam ugyanis az MKB-n keresztül gyakorlatilag teljes egészében(!!!) megveheti majd a szétvert bankrendszert bagóért. Így simán meg is van a bankrendszer államosítása, a veszteségek nagy részét pedig lenyelték a külföldi tulajok.
OTP részvényesek ide! 2014. 07. 31. 19:10
Felvételkori árfolyam szerint kell kölcsönösen elszámolni (eredeti állapot helyreállításával), az ügyfél részére ez azt jelenti, hogy a felvételkori árfolyamon való teljesítésként kell elszámolni a befizetett törlesztőrészleteit, vagyis gyakorlatilag a felvételkori tőketartozásból írják le egyben az összes törlesztését. Ez esetben nem is sokat kell pluszban befizetnie, mondjuk ha ez tömeges lenne, akkor minden magyar banknak kaput van. Miért van az az érzésem, hogy az MKB kvázi államosítása egy tervezett menekülőút? Az állam ugyanis az MKB-n keresztül gyakorlatilag teljes egészében(!!!) megveheti majd a szétvert bankrendszert bagóért. Így simán meg is van a bankrendszer államosítása, a veszteségek nagy részét pedig lenyelték a külföldi tulajok.
OTP részvényesek ide! 2014. 07. 31. 18:59
Kb. három hónapja írtam először (de lehet, hogy régebben is), hogy a bankrendszer vesztesége (az árfolyamkockázat részleges áthárításával együtt, amiről ugye még nincs döntés, de lesz), minimum 2000 Mrd Ft lesz. Szerintem akkor ezt durván alulbecsültem, hiszen akkor még a árfolyamrés + kamatemelések okozta veszteségre még csak 400-500 Mrd-os becslések voltak (most alaphangon 900 Mrd-ról szól a fáma) és a forinthiteles kamatokkal nem számolt senki (pedig ott is hatalmas lesz a banki bukta, csak egyelőre mindenki a devizahitelekről beszél.) Ha benyeletik az árfolyamveszteség egy részét (180 HuF/ChF árfolyamon való teljes forintosításnál) is a bankokkal, akkor szerintetek mi lesz?! Márpedig be fogják nyeletni, mert a kormánynak nincs forrása, hogy beszálljon a veszteségekbe, a devizahitelesek meg nyilván nem mennének bele, hogy kedvezőtlenebb árfolyamon forintosítsák a hiteleiket, mint az a végtörlesztések esetén volt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a FED pénzpumpa ősszel leáll - tőzsdei lufik pukkannak, ukrán-orosz konfliktus súlyosbodik (Putyin semmiképpen sem áll le a Donbas Régió megszerzéséig), a Donbas ipari kapacitásai nélkül valószínű ukrán csőd, kölcsönös orosz-EU szankciók (Magyarország pedig kettős függésben, az EU-tól eleve, Paks miatt már az oroszoktól is), Argentín csőd - ez már van, izraeli háborús helyzet, Levantei Iszlám Állam térnyerése a közel keleten, ezek csak azok a tényezők, amelyek már most látszanak. Szóval sikerült a lehető legrosszabb időpontra időzíteni a hiteles-mentést. Most szólok megint, hogy aki tud, tiplizzen relatíve biztonságos eszközökbe, daytrade-del lehet próbálkozni, de pozikat feszesen kell zárni.
Durva devizahiteles csomagra számít a piac 2014. 06. 25. 14:48
Hagyd már ezt a trollt! Szerintem már csak direkt téged akar húzni.
OTP részvényesek ide! 2014. 06. 25. 14:30
Van egy gyanúm, hogy kik akarják megtartani jó kiszállóra. Végül is pozim nincs OTP-ben, őszig nem is lesz.
OTP részvényesek ide! 2014. 06. 25. 14:27
Piacgazdaságban, sőt általában kultúrállamban egy ilyen beszéd, amit Varga tett, nem fordulhatna elő. Varga sem különb semmivel, mint eltocsi.
OTP részvényesek ide! 2014. 06. 25. 14:24
Hoppá, OTP zuhan, mint a kő. :( Szerintem elkezdték páran értelmezni Varga szavait.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek