amsterdam

Regisztráció: 2009-04-21 00:07

Hozzászólások száma: 9 142

Utolsó hozzászólás: 2022-03-14 00:10


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború 2022. 03. 14. 00:10
A legtöbben csak kapcsolgatnak M1-ATV-RTL bermuda háromszögben, és képtelenek kicsit messzebbre nézni. Vagy nem is akarnak. 
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 03. 13. 23:51
Küldenek az ukránoknak xxx millió dollár segélyt, amiből fegyvereket tudnak tőlük (usa) vásárolni. Ügyes!!! 
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 03. 13. 23:45
Jelentkezem. Most az a társadalmi nyomás és elvárás, hogy putyint kell szivből gyűlölni, átkozni, hitlerhanniballecter klónnnak és háborús bűnösnek kikiáltani. Aki egy kicsit is utánaolvasna, az azzal is tisztában lenne, hogy ez a bohócból elnökké avanzsált ukrán elnök - aki mellesleg izraeli-ukrán kettős állampolgár - mit művelt az orosz-magyar kisebbséggel 2014 óta. Semmi nem fekete vagy fehér... Jelenleg ott tartunk, hogy volt CIA-sok is le merik írni, hogy ez előre borítékolt volt.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 03. 13. 23:23
"Két szláv nép háborúja a globalista sakktáblán." Kb. ez a lényeg. LNV kartársnak pedig üzenem, hogy ma olyan pörit főztem, hogy talán arra még ő is elismerően csettintene! 😆🤣
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:37
Szerintem Téged sem. De lehet, hogy másért sem nagyon... :-D
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:36
Istenem.... ennél már alig van lejjebb! :-DDDD Gratulálok. A feleséged főz? :-DDDD Szegény asszony.
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:32
Én egyetértek - hozzátéve, hogy továbbra is fenntartom: azért különösen veszélyes ez, mert Putyin nem beszámítható. Arról kevés tudósítás szól, hogy az ukrán területen élő kisebbségggel hogyan bántak az "őslakosok", beleértve a magyar anyanyelvűeket is. Én tudom, beszéltem Ukrajnában élő magyarokkkal. De hagyjuk. Nem szeretnék az átlagember szintjén gondolkodni, inkább megtartom magamnak a jövőben a véleményem.
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:15
Hát én leírtam, hogy személyes "élményeim", tapasztalataim vannak mind orosz, mind ukrán oldalról.Most mindenki azt gondolja, hogy amerika a jóságos télapó, az ukránok meg az ártatlanok. Semmi nem fekete vagy fehér, ezt már megtanultam. Vajon Biden mit szólna, ha az amerikai-mexikói, netán az amerikai-kanadai határra az oroszok légvédelmi rakétákat telepítenének vagy ezekbe, az USA-val szomszédos országokba ezrével küldenének orosz katonának és tankokat???? Biztosan egészen őszinte lenne a mosoly az arcán, ugye???? Mondjuk ez SCIFI kategória, és ez sem mentség arra, ami most történik. Egyik kutya, másik eb.
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:09
helyesbítek: ... kommentelgetsz itt....
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:08
Bocsika, de Te, aki alig pár hete kommentsz itt - általában mindig másokat piszkálva - miért utasítasz itt olyan embereket távozásra, akik hónapok óta közénk tartoznak? Gregnek akármi is a véleménye, itt van x idő óta, elfogadjuk és beszélgetünk vele békésen, pedig tudjuk, hogy más véleményem van a többséggel - míg Te csak azért jársz ide írogatni, hogy piszkálj másokat. Köszönjük, Emese ! :-)
EUR/HUF 2022. 02. 27. 21:00
Szerinted hány éves volt Putyin, amikor a nácik nyomultak? Te nagyon okos! :-DDDD
EUR/HUF 2022. 02. 26. 16:27
Bocsánat "elmúltam16", a hozzászólásomban az USA ténykedéséről mondtam véleményt, és nem az oroszok mellett/ukránok ellen szólt. Mélységesen elítélem, amit most az oroszok művelnek és megszakad a szívem az ukrán emberekért. Megjegyzem: az orosz civilekért is, akik nem tehetnek erről az egészről. Annál is inkább igaz ez, mert közvetve személyesen is érintett vagyok. 
Ééééés: megint igaza volt Krisztának!!!! Úgy mondtok véleményt más emberekről, hogy fogalmatok sincs hol él, mit dolgozik, milyen élettapasztalatai vannak... és úgy egyáltalán. 
Tehát hagyjuk már ezt a "véleményezőt" véleményezzük, nem a témát !!! Simán leírhattad volna a saját véleményedet úgy, hogy engem nem minősítesz, bár az, hogy mit gondolsz rólam, nem az én problémám, szóval lapozzunk! 
Igyekszem nulla privát infót megosztani magamról itt a fórumon, de most kivételt teszek: szűk családomnak évtizedek óta tagja egy ukrán hölgy (nem kárpátaljai magyar, hanem ukrán, amikor idejött, egy szót nem beszélt magyarul). Többször jártam Ukrajnában, Oroszországban csakúgy, mint az USA-ban. Mindhárom országban élnek barátaim, ismerőseim, szerintem többször buliztam már együtt igazi orosz-ukrán emberekkel, mint itt a fórumon bárki. Szóval nekem ne mondd kérlek, hogy érdekesen állok a dolgokhoz: a véleményem lényege az volt, hogy amerika megint beleverte az orrát valamibe, amibe nem kellett volna. Putyin beteg, egy pszichopata, ezért nem lehet tudni, mi jár a fejében, és egy pszichopatától normális ember távol tartja magát és nem hergeli. Mert ez lesz az eredménye. Ez annyira bonyolult?????
EUR/HUF 2022. 02. 25. 16:37
Hát ezeket már le sem írtam, mert akkor 6-kötetes regény lett volna a hozzászólásom!
Még mielőtt valaki megjegyzi: ez nem azt jelenti, hogy Putyin buksi fejét megsimogatnám, neki is elcsúsztak a lécek a fejében már régen. Viszont tudomásul kellene venni, hogy vele nem lehet packázni. Ezt minden józan gondolkodású átlagember is tudja, egy politikusnak pedig sőtpláne tudni kellene. 
EUR/HUF 2022. 02. 25. 16:03
Szia Krisztina! Nem, nem Te vagy itt az egyetlen nő, és igazad van: sokan szívesen segítenek a kevésbé hozzáértőknek ebben a topikban, én nagyon kedvelem az itteni társaságot. De van, aki nem ennyire segítőkész.
Amikor pár hete kissé sarkítva leírtam a véleményemet, hogy az amcsik mindig más micsodáját verik a csalánba, mindig más országba mennek háborúzni, hiszen nekik mindegy: nem a malibui vagy floridai villákat lövik szét a páncélosok, akkor betévedt ide egy fórumozó kartárs, aki egyszerűen "sületlen butaságnak" minősítette, amit leírtam. Azóta nem írtam ide egy sort sem, de most igen.
Tegnap nekem ugrott egy portfoliós cikk (nem én írtam, esküszöm), hogy ennek a háborúnak vannak ám nyertesei, az USA hadiipari részvények az egekig emelkednek, talán szó szerint így írták: hogy dörzsölik a tenyerüket a befektetők. Most aztán jól megkavarta a xart ez a Biden nevű demens vénember, aki már lassan járni is alig tud, de a világ egyik nagyhatalmának vezetője. És ismét egy másik földrészen mások rettegnek, menekülnek, halnak meg és ki tudja még hány évig egész Európa szívni fog azért, mert uszította az ukránokat és így közösen sikerült jól felpaprikázniuk az oroszokat. Ukrajna megköszönheti az USA-nak a mostani helyzetet, akinek tökmindegy, dől a lé és nem az ő földjüket rombolják. Élnek, mint hal a vízben, k....nek mint a nyulak - mondaná Sharon Stone. Lehet, hogy mások szerint ez baromság, nekem akkor is ez a véleményem. 
És vegyél devizát, ahogy kivettem a hozzászólásaidból, nem kereskedni szeretnél vele, hanem menteni a menthetőt. A forint lassan budipapírnak is gyenge lesz. :-))
EUR/HUF 2022. 01. 24. 23:21
Jogod van ezt gondolni. Erre csak annyit írnék, hogy minden fórumon, közösségi oldalon, akárhol - bárhol akad legalább egy olyan ember, aki felhatalmazva erzi magát, hogy egy másikat lealázzon, sértegessen persze szigorúan hozzatéve, hogy "semmi személyes". Holott pont azt teszed: személyeskedsz, mert természetesen te képviseled az objektív igazságot, és feltaláltad a sajtban a lukat. Eddig itt nem volt ez jellemző, békésen elvoltunk egymással, akárki akármilyen hülyeséget írt ide. Pedig kicsit régebben vagyunk itt, mint Te... hát ezen is nyugodtan gondolkodj el. 
EUR/HUF 2022. 01. 24. 21:20
Jól van. És mit vegyünk? Vagy mit adjunk el?
EUR/HUF 2022. 01. 24. 21:11
Jah, hát én sem csókolgatnám össze Putyint, abban biztos lehetsz! :-)
EUR/HUF 2022. 01. 24. 21:09
Egy nagyon jó barátom NY-ban él 1994 óta. Akkorban a WTC-be járt dolgozni ügyfélhez, azon a héten szabadságon volt. Voltak olyan elméletek is, hogy bizonyos embereknek szóltak, hogy aznap ne menjenek be ilyen-olyan ürüggyel. Ő ezt határozottan cáfolta és iszonyúan csodálkozott, hogy ilyen egyáltalán felmerül, és más, hasonló elméletekre is azt mondta, hogy ezek csak európai agy szüleményei. A fene tudja. Mindenesetre ha csak 1 % esélyt adok annak, hogy igaz, amit írsz, akkor azt mondom: még hülyébbek, mint eddig gondoltam.
EUR/HUF 2022. 01. 24. 20:44
Mint tudjátok, nem nagyon értek a tudományos elemzésekhez és chartokhoz, ezért itt csak a partvonalról pampogok bele a nagyok dolgába, sokkal jobban szeretem csak úgy olvasgatni a hozzászólásaitokat. Most viszont hatalmába kerített egy nyugtalanító érzés a lehetséges ukrán-orosz-háború-forintgyengülés kapcsán. Ha egy szomszédos országban lőni kezdenek, az bizony lehet drámai az egyéni EUR/HUF short-long pozíciók szempontjából, de sokkal drámaibb lesz az, hogy esetleg emberek ezrei fognak meghalni, otthontalanná, menekültekké, nincstelenekké válni egy ismételten értelmetlen háború miatt, ami egy szenilis, rozzant vénember és egy hatalommániás diktátor miatt robban ki.  Nem kedvenceim sem az oroszok, sem az ukránok - de az amerikaik még kevésbé. Ezek mindig más farkával verik a csalánt, soha nem otthon durrogtatják a kibaxott fegyvereiket, mindig valahol máshol nagyfiúk, mindig más országban vitézkednek. Atombombákat dobáltak Japánra, Vietnamban az összes létező vegyifegyvert bevetették, háborúznak ész és értelem nélkül, mindenhol ott vannak, ahol nem Washingtont, Bostont vagy New Yorkot kell szétlőni.. Épp ma volt a World Trade Center c. film a TV-ben... ez volt az, amikor saját országukban is megtapasztalhatták, hogy kb. milyen érzés, amikor háborús állapotok uralkodnak ott, ahol pedig békés élethez szoktak. Mert ők mindig csak idegen országokba mennek háborúzni, a sajátjuk az szent és sérthetetlen volt egészen addig a pillanatig. Semmivel sem különbek a ruszkiknál. Szóval tök mindegy kinek van igaza, egy háború soha, senkinek nem jó! Akármilyen hatással is lesz a forintra.
EUR/HUF 2022. 01. 16. 02:01
Nem baj az, hol gyengül, hol erősödik, azt kívánom, itt mindenki találja meg a számítását! Ha már Mészároshoz nem mehetünk feleségül! 🤣 Géza hiányzik, olyan jókat vigyorogtam a beírásain. A humor fontos... Segít az ilyen depresszív időkben megőrizni az egyensúlyt. 

friss hírek További hírek