amsterdam

Regisztráció: 2021-05-18 19:28:34

Hozzászólások száma: 8 891

Utolsó hozzászólás: 2021-10-15 00:08


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF péntek, 00:08
 😀 Fosint ... Hát gyerekek én úgy látom, hogy ez nem több, mint kapuzárási pánik nemzeti valutánk részéről. De álljon itt egy lélek vidító idézet, amitől könnyesre röhögtem magam,  lássuk hazánk lángelméjének (aki saját bevallása szerint okosabb, mint Zuckerberg), a stílus koronázatlan királyának egyik brilliáns megszólalását - immár leírva: "Mindenki a maga sikere kovácsa, ez bárki legyen azt gondolom, tehát mindenki, mindenki, tehát kell hozzá, hogy valamire vigye, vagy valamire ne vigye, ahhoz is kell ám nagyon sok minden, ez lehet pozitív, negatív." Sííírok...:-)))))
EUR/HUF 2021. 10. 09. 00:59
Halihó Fiatalok! Pár napja érkezett egy hozzászólás, hogy nagyon eltértünk a fórum témájától, mert politikáról, gazdasági tényezőkről és egyéb nyalánkságokról kezdtünk értekezni. Valóban, léteznek itt, a Portfolion politikai topicok is, ahol lehet tombolni - ezt nem vitatom. Mindössze azt szeretném kimakogni, hogy a forint árfolyamát nem szerencsés ezektől függetlenül szemlélni vagy magyarázni, és nem gondolnám, hogy tragédia, ha beszélgetünk...én pl. annak nem látom értelmét, hogy naponta 4 cikket írnak arról, amit amúgy is tudunk: "Ismét gyengült a forint" - "Délután erősödött a forint" - "Csúnyán megütötték a forintot". Hát bakker, erről felesleges cikket írni, mert ránézek az árfolyamra, és rögtön látom! Szóval én a beszélgetés pártján állok, legalább élet költözik a topicba! 
EUR/HUF 2021. 10. 03. 22:20
"....egy ilyen rendszert már nem lehet demokratikus úton leváltani." Ez így van. Viszont olyan nincs, hogy amit a NER kőbe vésett azon nem lehet változtatni. Lehet, csak nem túl szépen. Azért gondolom így, mert anno, még gyerekként láttam a TV-ben a román diktátor-házaspár likvidálását, pedig élő ember nem volt akkoriban, aki ennek megtörténtét akár elképzelni merte. Szóval senkinek nincs odaragasztva a segge a trónhoz, mondhatnám példának még többek közt Ferdinand Marcost vagy Kadhafit is. 
EUR/HUF 2021. 10. 03. 22:06
Szia, bár Neked nyomtam a választ előzőleg, nem akartalak megbántani, személyeskedni pedig még kevésbé. Ezért is írtam, hogy elismerem a tudást, de én nem tudok azonosulni azzal, hogy egy görbe vagy grafikon mondja meg, hogy merre induljon el egy deviza, egy értékpapír holnap, vagy jövő héten vagy azután.
Bármikor jöhet egy olyan hír vagy esemény, amely pillanatok alatt fenékbe billent bármilyen előrejelzést. Szóval világbéke! :-)
EUR/HUF 2021. 10. 01. 19:16
Jááááj.... nem akarnék itt hisztizni, de könyörgöm: lássunk már egy kicsit tovább a technikai görbéknél!!! Mi a rákfene indokolná, hogy 330-ra erősödjön ez a fosadék???? Azért, mert úgy görbül a görbe????? Hagyjuk már ezt, környörgöm. Észérvékkel, logikus gondolkodással, tényeket figyelembe véve próbáljunk már kicsit többet látni. Magyarország jobban teljesít.... na ja. Melyik országnál jobban? Malavinál? Ugyanmár. Tényleg nem bántásból mondom ezt, itt mindenkit becsülök, tisztelek és biztosan többet tudtok a tőzsdéről, mint én... de talán pont ez a gond, hogy aki sokat tud, túlbonyolítja. Az ország a béka seggét is alulról szagolja majd minden tekintetben, és minden xarban az utolsók vagy utolsó előttiek vagyunk Európában, akár alkoholizmusról, akár öngyilkosságról, akár daganatosan halálozásról van szó, és természetesen a forint is majdnem a legxarabb. Ezen nincs mit szépíteni, akármit is mond a grafikon: akár duplacsöcs, akár duplakuki vagy akármi. Egy kalap szamócában ülünk és passz, ennyi a varázslat. Na, most jól kiadtam magamból! :-D
EUR/HUF 2021. 09. 29. 23:11
Pár hónapja beszélgettünk itt a srácokkal, hogy Spanyolország milyen élhető hely, talán az egyik legjobb Európában a közhiedelemmel ellentétben.... hát azóta történt ugyebár egy és más, sajnos a fidesz-klánhoz is eljutott ez a kis beszélgetés, léptek is gyorsan. :-) Férjem a Balcsira akart költözni még pár éve, ma azt mondja, inkább a váci börtönben bérel cellát, de nem megy arra a környékre. Félek, Spanyolországot is kihúzhatjuk a listáról előbb-utóbb. :-D
EUR/HUF 2021. 09. 29. 23:02
Kár, hogy itt nincsenek könnyesen röhögő smile-ok. :-DDDDD Ez nagyon szép hasonlat volt, nem bíííííírom :-D
EUR/HUF 2021. 09. 29. 22:55
Az utóbbi napokban nem nagyon volt időm elmélyedni a gazdasági és egyéb hírekben (persze azért Mészáros Lőrincné esküvői ruháját megskubiztam és persze jól lefikáztam - mert csak irigy vagyok, ofkóz.... ja, nem), de valami olyasmi rémlik, mintha az MNB belengette volna, hogy lassít a kamatemelés ütemén. De szerintem nem kell ahhoz különösebb hír, hogy ez a xarkupac nagy nemzeti valutánk a helyére kerüljön. Ami kb. 400 körül tanyázik. 
EUR/HUF 2021. 09. 29. 22:51
Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt.... nekem inkább az erősödés volt érdekes (ugyebár emlékezzünk áhítattal, hogy március utolsó napjaiban 370 mellett is elhúzott simán, aztán hirtelen vissza 345-ig), de miután én csak amatőr vagyok, nem nagyon mertem belelocsogni a felnőttek dolgába. Azért néha megettem itt....Sem a közeli, sem a távolabbi jövőben nem látok esélyt arra, hogy ez 330-ig vagy netán még tovább erősödne.... ha netán mégis, please, emlékeztessetek és bizisten én leszek a producere a Mission Impossible nemtom hanyadik részének, egészen Tom Cruise-ig kitaposom magamnak az utat kézen állva. :-D
EUR/HUF 2021. 09. 28. 11:13
Nem, nem... nem a forint fosadék, nem a kormány korrupt xarjankók gyülekezete... én vagyok az agyalágyult hülye, hogy 20 évesen nem szedtem a sátorfámat és húztam el innen olyan messzire, hogy 10-évente se halljak erről az országról. Hogy lehetett ennyire lezülleszteni :-((( Csak most nehogy azt írja vissza valaki, hogy inkább örüljek, hogy itt élek, mert Észak-Koreában kb. 30ezer forint egy kg kávé.!!!
EUR/HUF 2021. 07. 29. 23:29
Jogos... :-)
EUR/HUF 2021. 07. 29. 14:55
:-D Szegény nagyi ! 
Nehéz volt, de kibírtam röhögés nélkül a mai egyik szalagcímet: "Nem csillapodik a forint száranylása, már 358 alatt az euró". 
Ez aztán a Kazahsztán! 358 körül a forint és ennek örülünk és szárnyalás, mert 2 Ft-ot erősödött. Jájistenem....
EUR/HUF 2021. 07. 27. 22:12
Ez volt az egyik, de elég sokat kutakodtam. Most is vannak 125-150ezer euroért házak, lakások.
Nézgelődj! :-)) Persze ott is úgy megy, ahogy itthon: ha alkalmi, jó vétel adódik, pillanatok alatt eladják.
http://www.ausztriai-ingatlanok.hu/
EUR/HUF 2021. 07. 27. 17:30
Tudod, én sem akartam hinni a szememnek, de pont ingatlan eladásban-vételben vagyok és felmerült komolyabban, hogy távozunk az országból. Ezért nézelődtem Ausztriában is, és hidd el, volt ilyen ingatlan... nem azt mondom, hogy ez az átlag, de találni. Schladming mellett, Haus falucskában - átszámolva az Eurót - 72millió Forintért 4 apartmanos panziót dobott fel az ingatlankereső. Itthon a 60-70-80 milliós házak már "olcsónak" számítanak. Haus egyébként Salzburgból 100 km-re fekszik, télen síelők paradicsoma, hihetetlenül szép, rendezett, gondozott, amolyan igazi osztrák színvonal. Na, a lényeg, hogy csak tátottam a számat, amikor összehasonlítottam a magyar és osztrák ingatlanárakat. 
EUR/HUF 2021. 07. 27. 13:35
Commodore, most is 500-600 Euro a pórnép fizetése, csak forintban van meghatározva. 180-200 nettó.
Nézz körül egy ruha- vagy cipőboltban. Az árcédulán ott virít kb. 10-féle pénznemben a termék ára. Egyazegyben átszámolva az euros ár forintra. Persze minél xarabb a forint, annál többet fizetünk érte. Most kénytelen vagyok a lejárt lemezt újra feltenni: Ausztriában a magyar eper olcsóbb volt tavasszal, mint itthon. A téliszalámi szintén. A csokoládéról már nem is beszélek. A DM-ben kint olcsóbban megveszed ugyanazt a lötyikét, arckrémet, parfümöt, mint az itthoni DM-ben. Saját  tapasztalat, nem "ottvoltamaholmesélték". Egy távolabbi osztrák faluban, mondjuk Graz környékén, a hegyek lábánál, gyönyörű helyen 90ezer euroért 4-5 szobás családi házat lehet vásárolni. Itthon egy erzsébeti panelt nem veszel ennyiért.... akárhogy ragozzuk, oda-vissza-lóugrásban, ez az ország zusammen egy nagy kalap szamóca. A forintjával együtt.
EUR/HUF 2021. 07. 26. 18:14
Drukkolok neked, mert vacak érzés beragadni, tudom. A fiúk azt írják, hogy még elképzelhető egy lefelé kör, higgyünk nekik - én mindössze a 300 forintos szintet nem látom már reálisnak. 
EUR/HUF 2021. 07. 26. 18:05
Jóvannnaa, legyen 340-330, de a 300 szerintem barokkos túlzás. Nem lesz már annyi sosem.
EUR/HUF 2021. 07. 26. 18:04
Greg, dehogynem! Én felfelé is, meg lefelé is várom! Lefelé azért, mert a párnacihából is kifacsarom az összes tartalékomat és devizásítom (ez legalább olyan "szép" szó, mint az oltakozás :-). Hogy is mondta Zsiday? Előbb-utóbb az Euro bevezeti saját magát. Szép gondolat.
EUR/HUF 2021. 07. 26. 11:53
Jaja, a norvég pénzről is lemondtak inkább...ezeknek tényleg elcsúszott néhány léc a fejükben. Úgy lesz az, ahogy mondtad: jön a tehén komótosan, mégsem lesz időnk elugrani a pottyantás előtt.
EUR/HUF 2021. 07. 25. 22:19
:-DD Jaaa, tényleg ! 

friss hírek További hírek