VADVIRAG

Regisztráció: 2007-10-14 21:02

Hozzászólások száma: 22

Utolsó hozzászólás: 2007-12-12 22:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Rába elemzések, elmélkedések 2007. 12. 12. 22:56
JP

A tegnapi felvetésedre a véleményedet szintén tisztelve:

A RÁBA tul. szerkezet az elmúlt évben alakult ki, a piacról... (CIB 5%, Budacash-Wamsler min5%, TRIGON min15%, KOrányi 5-10%,) Szerinted ez mi? Kósza ötlet?

A felvásárlás soha nem jön szóba piaci körökben, azért felvásárlás. Ha szóba jön már nem az..... illetve az a " kismagyaros" változata. Megjegyzem arról a "piaci körröl" beszélsz, ami és aki mellett lényegében az elmúlt 10 évben az összes valamira való társaságot óvódás eszközökkel felvásárolták majd kivezették.....

A titokban történő (ez a fogalmi eleme) felvásárlás csak nálunk furcsa mert kis hazánkban mindenki mindenki ismert, nagyon jól értesült, és dicsekszik. Ergo nálunk mindig az volt a felvásárlási menetrend, hogy vagy a felvásárló vagy a brokik kinyomták az infot hogy ez veszi azt vagy azt. Nem véletlen, hogy a magyar piac összes klasszikus felvásárlását a "korai Leisztinger" vagy az orosz vonal csinálta. Ők tudták mi a lényeg. Az utóbbi időben nem volt olyan (talán kivéve a SYNERGONt), hogy valaki úgy vett irányító pakkot, hogy megtudta titokban csinálni, mert valaki- mindenki kifecsegte. Ezt történt itt is a végén (2500 felett) már mindenki RÁBÁt vett (még alapok is!!!) a felvásárló meg azt gondolta, hogy most megnevelem a piacot és elzavarom messzire a népet. Megnevelte, elzavarta.

Ezt szívjuk most...., de szerintem már nem sokáig.

De ettől még megy a maga útján. Ha valaki (esetleg oknyomozó újságíró, bróker, elemző, amatőr kisbüfi vagy akárki) végre bemenne a részvénykönyvet megnézni a KELERbe látna ott szerintem meglepetést ( úgy, hogy ott még a november végi árletolás nem is lesz bent csak januárban)a
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 12. 11. 23:33
Az alapkezelőket soha nem az eszük hanem a tömegük vitte előre.+ a kockázati képességük a nullához közelít. Mindig a piacot követik és nem diktálják ergo bennük bízni elég merész mert amíg nincs piac addig ők nem vesznek....

Nálunk nincsenek profi alapkezelők, mert aki ért hozzá az nem megy egy megkötésekkel és lelki terheltekkel teli világba. De abban igazatok van, hogy a felvásárló ellensúlya csak egy nagy vevő lehet, akár alap, akár nagybefektető vagy sok kis vevő együttese lehet. És előbb fogadnék arra, hogy a sok pici szembe áll ezzel a bohockodással, mint arra hogy valamelyik magával szóba nem álló alapkezelő vezetőelemző rájön, hogy itt mi zajlik akár funda akár felvásárlás oldalról.....
Rába és a láma 2007. 12. 11. 23:21
Ha nem szeditek összemagatokat kiráznak és pont....... Ezt a bohockodást csak akkor tudják csinálni ha nincs vevői oldal. (az alapok hülyék , a spekik félnek, a nagyok közül már néhányan bent vannak, a daytrade huszárok pedig shortra játszanak) ergo senki nem vesz csak Ők. Pár darabbal dobálják az árat , hogy a "túlélőket" is kiüssék.

Tanári ahogy ezt csinálják mi barmok meg nézzük....A céget megveszik (ez kijelentés, nem kérdés) mi meg tűrjük. A bekerár így nem 2800 lesz hanem 1900 kb 1.000.000 részvénynél ez mennyi is???? Ebből kb már 400.000. már felszívtak.

Ilyen tipusú felvásárlást még nem látott (esetleg olvasott róla) senki itthon, nincs magyar oldal így nincsenek hírek, suttogások, bennfentesek (szerintem amúgy RÁBAPintér szügyig benne van)

Mire a Q4 kijön+ a piac felébred már náluk lesz a cég 20-25%-a
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 28. 22:08
Tigus!

levezetnél elméletben egy tőkeemelést, hogy is nézne ki?

Új részvény zártkörben (a RÁBA NYRt!!!)kibocsát milyen névértéken? 1000 HUF Ki jegyzi le? a vezetés. Ki teszi be a névérték ellenértékét?????, azaz mi lesz a tőkeemelés fedezete a társaság oldaláról??? és itt a kérdőjel mert abban ugye egyetértünk, hogy valaminek lennie kell mert üresbe nem bocsáthat ki papírt......tehát cash (ki adja) vagy tőkén felüli vagyon (???)

Most azokat a körülményket, hogy a vezetésnek mi jó és mi jó a részvényesnek hagyjuk csak elméletben modellezünk hogy Te mit gondolsz. Szóval???
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 28. 21:18
Nem szálltam ki és nem is fogok.

Azt gondolom középtávon látom a végét lehet, hogy tévedek majd meglátjuk..... Nem ugrálok, megvárom a Q4-t meg a 2008 közgyűlést, vagy a +2500 árat. Azon meg nem idegesítem magam, hogy lehetett volna olcsóbban is venni, mert ha bejön a számításom örülök. Ezen a szinten meg veszek, veszek.

De ennek nincs súlya, mert ha rám hallgatok mindenki azt csinálja amit gondol.......ez lehet 1700 és 2800 között pár hónapon belül bármi. NA ez igazán bölcs volt.
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 28. 20:20
Csak azzal lehet szórakozni aki hagyja!……. Mi pedig hagytuk magunkat mint a birkák lemészárolni.

Ezek tanári módon kiütötték tegnap a határidős pozikat összesen 8 db 20 MHUF összegű ügylettel, majd bevásároltak gazdagon, de szerintem (tegnap is írtam) túlhúzták. Azért mai produkció is szép volt, amikor a limites szünet után pár ügylettel és összesen 2500db-bal visszatették a végét jóval 1900 alá. Nehogy már elbízza magát valaki.

Ha akár tegnap reggel, akár ma záráskor lett volna (NEM VOLT) összesen 10M HUF összegű vétel akkor ezt a bohócságot nem lehetne csinálni. Itt tényleg mindenki ilyen BAMBA???? Kíváncsi vagyok vajon holnap a mai nap után tovább tudják szívatni a népet, vagy végre győz a racionalitás és lesz vevői oldal.

A Concorde elemzésről annyit, hogy már nem lehetett mit csinálni valamit mondani kellett…..ezt sikerült. A Concorde nem csinált mást (amúgy tele van papírral az ügyfélköre), mint levédte a saját fenekét egy év múlva mindenki arra fog emlékezni, hogy ők az esésben is megmondták és mekkora szakértők, hiszen a piacot újraélesztették! Arra senki nem emlékszik, hogy mi mást csináltak az esésben és az előtte lévő két hónapban, mert a kötéslisták nem nyilvánosak.

Amúgy szerintem a célár visszafogott, nem túl optimista , (ennél több sem lenne meglepő.....) és nem árazta a kb 10% saját részvény vásárlást (hagyjuk, hogy majd tőkeemeléssel lesz megoldva, baromság…) és a felvásárlási diszkontot (ez még szerintem mindig van, és jövő májusig úgyis kiderül) sem.
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 27. 22:10
Hahó emberek éltek még? MA tanári módon kicsapták a határidős pozikat….. Ma az első mínusz 75 forintos esést pár darabos, összesen kb.20 M HUF (IGEN JÓL LÁTJÁTOK) tétellel érték el, azaz kevesebb, mint 20 M HUFfal leverték stop szintre az árfolyamot, hogy kezdődjenek a likvidálások. Világbajnokok, ilyen kicsi összeggel a tőkepiac történetében még nem térítettek árfolyamot! Ekkor még a többi papír amúgy állt a lábán, tehát semmi köze az ügynek az általános helyzethez.(meg lehet nézni az időpontokat) Aki kibírta az első menetet 2800-2000re (így utólag hiba volt) az ma elvérzett….szerintem nem is maradt kisbüfiknél komoly mennyiség mert a többi papír esése az alapletéteket is leárazta ergo fedezethiányos lett mindenki.

Komoly fogadásom van, hogy az ERSTés Portfolio Kft. volt ma a market maker. Tudja valaki, hogy ki volt a vevői oldalon.(csak nem a Cncrd?) Ezen a gépen nem tudok most utána nézni?

A mai napon kényszer eladók voltak, holnap mi lesz? Ha végre elfogynának a túlvállalt spekik, meg a remegő kezűek lenne itt szembe menet gyorsan. Jegyzem meg szerintem ma túl húzták, mert akit ma nem a brókercég vágott ki az talán már benne marad és nem fordul ki jelentős mínusszal….. és vár.

Ilyen szint alatt már kevesen vannak bent olyanok, akik magasról tartják a papírt. Azok bírják mert profik. Aki meg már ült évekig 1000 alatti árban az nem szarik be ettől. Ezen a szinten valaki (alapok, nagytőkések, nagyspekik, kisspekik, szakmai befektetők, mindeki) csak rá jön, hogy venni kell végre. Valakik még mindig veszik, hiszen a mai papírokat is megvette valaki ráadásul elég gyorsan, de kinek?
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 23. 20:52
#75
Tigus!

A TRIGONnal felesleges erőlködni úgy sem jövünk rá semmire. Azért vannak itt mert a belterjes magyar piacon senki nem ismeri őket, ők a TŰZFAL.....és jó tűzfal. nincsenek személyes kapcsolatok, belsős infok, mutyi, stb..... csak telefon a concordba vegyél, adjál..........miért csak.

Sokkal érdekesebb, hogy mi lehet a kitörés a jelenlegi helyzetből (szerinted???) amíg nem lesz vételi erő addig csak vegetálunk itt, vagy szakadunk mert a határidőket lividálják. Ezeket a forgalmakat 30-50 kisbüfi is megtudná csinálni, vagy együtt védeni is tudná az árfolyamot.

Ha van felvásárló az kéjesen mosolyog tovább a sok kicsi agonizálásán és szembe áll alacsonyan vevőnek, ha nincs akkor meg mi lesz????

Reménykedünk abban, hogy valamelyik idióta alapkezelő rájön végre (és engedélyt is kap rá), hogy vásároljon. Mert egyébként kérdezném ha funda jó, (mindenki elismeri) ár alacsony (nem vitatja senki), a külföldinek északról megéri, akkor ez egy AEGONnak, vagy CIB Alapnak miért nem jó????

Talán azért mert gyorsan lehet vele keresni, megjegyzem éves időtávban a papír még így is duplázott......
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 22. 22:33
#53
Én szintén óvatos vagyok. A történet beszakadásig tény és történelem. Ezen nem vitázom.

A beszakadás után továbbra is tartom amit gondolok, egyszerűen nincs más magyarázat. Ha elengedték volna akkor öntenék, mert nekik még ez a szint is nyerő. Jól gondolod ők még 1600nál is nyerőben vannak, +adalék, hogy az összes szereplő a saját brókercéggel rendelkező BCPintért leszámítva CONCORDOS ügyfél. A Concorde pedig hát ha finoman fogalmazzak valahogy nem barátja ennek a papírnak....... Ügyfelei pedig tele vannak vele most is, nem kicsit nagyon.....

Volt ugye a RÁBAPIntér cikk, akkor én azt gondoltam,írtam, hogy kamuzik mikor azt mondja, hogy vele nem egyeztettek a Wamslertől, így utólag lehet, hogy frankó volt a nyilatkozat...... és ez verte ki a biztosítékot. Megkövetem lehet, hogy tévedtem. Simán eltudom képzelni a BCPintérról, hogy úgy megy neki a dolognak, hogy a RÁBAPintér "csak manager és nem számít" (ilyen az ember mentalitása) pedig a RÁBApintér megkerülhetetlen tényező lesz részvényesként is.........

A TRIGON amúgy szerintem nem végfelhasználó hanem "álruha"..... és nem fog eladni. Ha igaz a feltételezésem akkor azért, ha nem igaz a feltételezésem....... akkor is őt kiveszi valaki egyben hamarosan, hogy a vezetéssel összeálva megfogja a kontrollt. Ergo a TRIGON szerintem marad mert 10%-ot szerintem soha többé nem lehet ennél olcsobban apránként összevásárolni.....

Végezetül remélem, hogy csak elfogynak az eladók és ha nem is UP lesz legalább ez a szint nem esik el.
Rába elemzések, elmélkedések 2007. 11. 22. 20:32
#49
Tigus!

Köszönet a topicért, hátha ezt nem írják szét és értelmes beszélgetést lehet folytatni arról amiről szól, a RÁBA részvényről. Az elemzéseid korrektek, leckét adsz a legtöbb céges elemzőnek…. Bár ők ritkán süllyednek a mi szintünkre meg amúgy is messze vannak a real wordtől. Én csodálom, hogy van ember, aki hallgat még rájuk.

Akkor a téma.

Továbbra is azt gondolom, hogy felvásárlás volt, van. AWamsler alias BC Pintér, Korányi brigádja, CIB, Trigon ez önmagában közel volt, van a 33%-hoz. Ehhez kellett volna az Önkoris pakk, vagy a malájok. Na most ez el lett szabva a malájok nem adták az Önkorit meg nem a BC vette meg. A BC Pintér lent volt Győrben az Önkori közgyűlésen ajánlatot is tett, erre lett kiírva az aukció. Ami egyébként a lex MOL mellett a magyar tőkepiac másik szégyene. Mutyi a köbön. Ja még egy érdekesség a vezetői opcióban több mint 10% jut majd a RÁBAPintérhez, ergo nagy részvényes. Ezzel ténnyel senki nem számol, pedig ez a MOLnál és az OTPnél is komoly tényező.. Amúgy komolyan hiszel abban, hogy egy észt alap (TRIGON) 10%-ot vesz lényegi cél és kommunikáció nélkül a magyar középcégben??????

Szóval a KBC beelőzte a BC Pintért. Aki amellett, hogy feltették az árat 2700-re azaz ajánlatnak nincs értelme! (mert ki az a barom aki adja ha a piaci ár fent van) és nem is tudta összerakni a pakkot (Nincs 33% vagy 50%+1) nem kell a vevőnek, hiszen a KBC által a piacnak 2400-2500-on adott pakot meg kellett volna venni. Ez az árat 3000 fölé tette volna, viszont ő 1000-től vette így ő realizált 2600nál. KI szállt.

És szerintem itt tér el mindenkitől a véleményem a dolog ugyanis nem állt, nem álhatott meg hiszen OTT MEGVETT TÉTEL!!!! Ilyenkor nincs visszaút menni kell….. és ekkor kezdődött a második felvásárlási szakasz, immár BCPINTÉR nélkül. A többiről már írtam a másik topikban. Felvásárlási könyv oldalain…..

Az elmúlt napok tovább erősítették a meggyőződésem, mert a papír kereskedelme egyszerűen nem spontán. A helyzet az, hogy vették óriási forgalom mellett de nem ment az ár………, ütötték minimális forgalom mellett……., ha ment rögtön megjelent valaki eladóként, mi meg hagytuk, mert nem vette senki….. Ők meg szépen lassan leverik arra a szintre, ahol kiütik a határidős pozikat……ha ezeket kiütik állandó eladójuk lesz nem kis tételben 1900 szinten vagy alatta. A játék erre megy.+ha bármelyik nagy (CIB,KGT, WAmsler maradék,TRIGON, HICOM) folyamatosan és komolyan eladna, akkor az ár már 1000 alatt lenne. Nem ott van ez tény.

A felvásárlás nem gyors játszma. Szerintem ez év elején kezdődött a BCPINTÉR megbízásával és jövő év közepére (közgyűlés) akarják zárni. Ki a vevő? szerintem a Wamsler alias BCPintér csak megbízott volt, akit palira vettek (engem venne valaki így palira) és olyan a vevő, aki már jelentős pakkal rendelkezik. Szerintem a vevőt valahol a Trigon és RÁBAPintér vonalon kell keresni…….és keletről jön. Ők ketten belátható időn belül hivatalosan fogják a cég 25%-át, ehhez csak 10-15%-ot nem többet kell a piacról alacsony beker. árral megvenni……. És egy életre van egy komoly cégük, mert azon nem nyitunk vitát, hogy a RÁBA igen komoly jövő előtt áll.

Ne gondoljátok, hogy az árat akarom felbeszélni. Én magam az árfolyamot 3hónapon belül sajnos nem várom 2100 fölé, de jövőre úgyis fel kell nekik húzni az opciók miatt…..egy év múlva meg kb 3000 lesz szerintem. Ez hosszú lett......
Rába és a láma 2007. 11. 20. 22:37
maradjunk annyiban, hogy távol voltam tartva. Azért figyeltem hogy bánnak el veletek ( na jó velem is ...) de nem írtam. Eddig.

Figyelem a másik topikot is, de azt gondolom túl a fundákra megy, pedig itt (én már ilyen vagyok) egy tanári módon szervezett felvásárlás zajlik, amire még nincs is felkészülve a BÉT piaca.

Aki kétlekedik azzal úgy is csak jövő év közepe körül tudom megvitatni, hogy ő vagy én beszélek hülyeséget. (akkor megkövetem ha tévedek, de mástól is elvárom) Addig úgyis csak feltételezések vannak, meg a kérdés kinél van az a sok papír........
Rába és a láma 2007. 11. 20. 22:13
Úgy látom mindenkit kiráztak……. Már kisbüfik közül senki nem foglalkozik vele, vagy szkeptikus lett az ügyben, vagy megégette magát pedig ezen a szinten venni kellene. Ezt mindenki tudja …..csak nem merik, pedig bánni fogják. A kérdés az, hogy 0712 pozikat átkötik-e a népek, ha igen akkor 2500, ha nem maradunk itt a Q4 infóig. (az brutál lesz)

Csak gondolat ébresztőnek jegyzem meg, hogy a mai hiszti komoly műbalhé volt, nem is értem többen miért nem dőltek el -1950nél, azt hittem (Ők is….), hogy többen is rápánikolnak.

Kérdésem is lenne ismertek olyat, akit ma hívtak a brókercégektől, hogy adja el (mert esés lesz vagy mert kizárják, vagy mert csak…) és ez pontosan mikor is volt? Leszúrás előtt/közben/után? Csak egy erőtlen kérdés…. Hát ha lesz téma…..
Rába és a láma 2007. 10. 30. 21:56
A Pintér cikk csak kérdéseket vett fel:

1. A tényleg ügyes rába vezér miért most érezte szükségét, hogy nyilatkozzon? (az hogy ez a sajtónak hogy-hogy most jutott eszébe szintén hagyjuk….. ez külön kérdés) Az elmúlt évben végig csöndben volt akkor is mikor szárnyalt, akkor is mikor szakadt, most konszolidálódik és korrigálna….és hirtelen milyen közlékeny lett. Hiába ma így ébredt fel és kvázi megpróbálja lebeszélni a spekiket, hogy úgy sincs felvásárlás. (persze ….)
2. Komolyan gondolja valaki, hogy a BC vezér szintén Pintér úgy vett az EBRD-től+a piactól milliárdokért, hogy nem egyeztetett ( he-he-he….) egyébként Pintér úr kifejezetten (a kérdés okosan volt feltéve) a Wamsler vezérről beszélt, aki pedig alkalmazottja a BC Pintérnek, tehát az, hogy ő beszélt volna nagyon kicsi az esélye a kérdés az hogy rábaPintér -Pintér alias kályhás beszélt-e?????
3. behintette, hogy a saját részvény vásárlás helyett tőkeemelés lehet, persze, mert a részvényesek ,akik most már valós piaci szereplők (nem EBRD, nem Önkormányzat) szívesen nézik, hogy a részvényesi szám híguljon és veszítsenek a kontrollon a vezetéssel szemben
4. A cégről konzervatív módon nyilatkozott, de ezt egyébként jól csinálta, de a többiben a fentiek miatt erősen túljátszotta a kapott (vagy vállalt) szerepet.

A vezetéssel kötött alku nélkül ezt felvásárlási oldalról nehéz átvenni. A mai nyilatkozat nekem azt mutatja, hogy a vezetés és felvásárló között a megegyezés (vagy a közös szándék) megszületett és a vezetés teszi a dolgát nem csak az üzemben….hanem a PRban is…………
Rába és a láma 2007. 10. 25. 22:14
Segítek megérteni… Elég sok ember ült határidőben, a szakaszos kicsukás miatt, egy csomó magasan kötött pozi azonban nyitva maradt jó nagy mínusszal (a tulajok vagy kivártak, várták a gyors korrekciót, vagy bealudtak). Továbbá néhány kemény csávó bele vett a minuszba és nem szereti hogy nem megy fel és még minuszos is. Tipikus, hogy a minuszokra megígérik, hogy hozzák a lét, de valahogy nem mindig érnek oda……, (de zárni sem akarnak ez még tipikusabb) ilyenkor a cégek a megmaradt pozikat kivágják esztelenül – brokik meg keresnek és röhögnek egy jót a likvidálásokon-. Ezzel oda is az árfolyam és aki még bent ül az ügyben és bízik benne az megint minden ok nélkül lefossa a bokáját…..+ csomó speki vett 2000 alatt és mivel nincs gyors korrekció realizálnak. (2hét 5%) azért nem rossz. Ez még a nagy borítás utórezgése, a tankönyv szerinti második hullám.

Megjegyzem a piac megint beállt szembe (ha nem tette volna akkor megint -1900 körül lennénk), de csak kicsik voltak vevők. Az óriásnak szerintem még hátra van pár nap….. (ahogy korábban a felvásárlási könyvben írtam, szó szerint „irtó profi”…) ha a felvásárlási könyv szerint megy kb jövő hét közepe körül kellene elkezdeni vennie (csak finoman), addig a kicsik a csoportpánik effekt miatt úgy is lebirkozzák egymást vagy tartják a 2050+-100 árfolyamot. Erre írtam korábban, hogy lapítani kell neki, mert ha fel jön és megszűnik a pánik nem lesz eladó. Be kell látni ez a papír min még 6 hónapos bolt !!! akkor is ha nincs vevő és akkor is van nagyvevő (továbbra is gondolom vagy állítom, hogy van….)
Rába és a láma 2007. 10. 24. 08:20
Ötödik oldal…..

A felvásárlási könyv korábbi lapjain emlegetett 3.-5-ker napból 2. már letelt. A 3.ma jön….. A gonosz óriásnak még mindig lapítani kell. Főleg egy ilyen hosszú ker. szünet után, muszáj kivárni, ki is fog várni. Pánikot már nehéz lesz újra csinálni, mert akinek van az vagy kitart, vagy alacsonyról van, vagy most vette. ergo már nem ijedős.

A papírnak szándékoltan az esés óta nincs forgalma az árfolyam meg jön vissza -1900ról, így várni kell, hogy a törpék beszarnak vagy kitartanak (a bátrabb törpék amúgy már vesznek…), egyébként lassan a „középtulajoknak” is venni kellene (CIB, KGT, és jelenleg aWamsler alias BC is), mert beragadnak az ügybe és csak így tudják védeni magukat… Az említetteknek pár héttel ezelőtt +2800at is, de +2500at biztos ért a papír. Tényleg mi változott??? Semmi, akkor meg legyünk realisták.

Abban nem lennék olyan biztos, hogy ebben az évben már semmi nem lesz (2hónap van hátra), mert a 180 napos árban még mindig vannak alacsony árfolyamú napok (május, június), amik később kikopnak, ez pedig jóval emeli a 180 naposat, azaz ha ajánlati oldalról nézzük annak az időmúlás nem jó. A Q3 és Q4 nem lesz rossz. És azt azért nehéz semminek nevezni, hogy napi 2%kal mászik az ár a fair kategóriába, bár a többi papír is ezt tudná.....
Rába és a láma 2007. 10. 23. 23:43
Ötödik oldal következne......., de előbb néhány személyes kitérő. Visszajöttem a messzi északról...

Bárkivel szivesen szakmai vitába szállok a Rába ügyben, még azokkal is aki a rábát árfolyamot összevetik a Genesissel...(ezt azért nehéz megérteni, bármilyen szempontból) A rába ügyben nem nagyon kell felbeszélni az árat (ment és megy az magától), sőt szerintem arra van nagyon komoly érdek, hogy szó se essen róla. Elég csak végig nézni, hogy ebben az ügyben, hogy az elmúlt évben lapít a teljes magyar szaksajtó és komplett elemzői kör, ja és a rába vezetés. (a jelszó no sajtó, minimális közzététel) Én inkább arra gyanakodnék, hogy többen nagyobb pánikot akarnak kelteni....vagy csendben akarják ezt az ügyet lefutatni.

Tehát szivesen használnám szerintem a fórumot arra amire való tényleges szakmai vitára a tárgyról, konkrétan a rába részvényről és annak várható "egyébként megírt" jövőjéről.

Ötödik oldal jön.......
Rába és a láma 2007. 10. 19. 07:38
Negyedik oldal margójára....... Mit tudok a rábáról? Egykori miniszterelnökünket idézve D207 ez az a kérdés amire nem lehet az én helyzetemben jó választ adni. HA az mondom semmit (kinevettek), ha azt mondom sokat ( az tiltott piac bef, ben.fent ker, és miegymás) tehát inkább mosolyogni, kételkedni de finoman......és meglátjuk kinevet a végén.

Ami a publikus, de ezt tudjátok. A nagy papírokon kívűl az egyetlen cég ami mögött nem humbug van. van termelés, egy tényleg jó függetelen vezetőség (tényleg), megrendelés állomány, folyamatos fejlődés, biztató adatok, stratégiai elhelyezkedés, kiszámítható évekre biztosított megrendelés állomány, az USD kitettség már nem jellemző, (egyébként az UDS a béka segge alatt) a maradékot védik, optimális üzemméret. Tőkepiac oldalról: vezetői opciós program van, elvileg nincs 20% körüli nagy tulaj,magas közkézhányad, fund alapon jelenleg alacsony ár. + üzemméretéhez képest jelentős hasznosítás előtt álló ingatlanvagyon komoly lehetőségekkel., az ingatlan nem kell a termeléshez, azaz bónusz. ideális felvásrlási célpont.Te megvennéd?, a válasz meg volt csak már sokan vették.

Azt azért nem hisszem, hogy valaki komolyan gondolja mindig, hogy egy -1000 ,forgalom nélküli, senkit nem érdeklő papir (nézd az elmúlt 12 hónap) magától és a hurrá optimizmustól vezérelve felmegy +2800-ra. Az ezt gondoloknak üzenem, hogy akkor essünk neki a HUMETNEK is, mert határ a csillagos ég.....és most elmedtem szervezkedni.....úgy, hogy estig izgulunk.

Rába és a láma 2007. 10. 18. 21:29
Negyedik oldal........ ha az árfolyamon már nem tudsz ütni (mert egy szint +-2050 után mások is vesznek) fogd vissza magad és nézd meg mit csinál a piac nélküled. A forgalom drámai visszaesése ugyanolyan idegölő (annak aki ért hozzá...) mint a zuhanás, mert a kis tétellel való borítás rémét vázolja fel. Ezt azonban nem tették pedig ma du. történelmi pillanat meg volt rá. Azért nem mert tudják, hogy egy szint felett megjönnek a vevők is. hiszen akiket kiráztak búkóval vissza is szállhatnak.

A piac önmagában ekkora vagy kissebb forgalmat tud......aki az elmúlt napok mögött még mindig a spekiket és a napi tradereket sejti attól félve kérdem ma mi volt a papír jól hullámzott de mára elfogyott a játékkedv??? Nem csak ma az óriás megnézte, hogy a törpék beijednek és nem ijedtek.......... nem akar (vagy nem tud) borítani kénytelen venni (ez a lényeg) A korábbi oldalakon emlegetett 3-5ker napból 1. letelt.

Rába és a láma 2007. 10. 17. 22:36
Harmadik oldal... Tarsd bizonytalanságban azokat akik kitartanak..... a lélek a nyereség tükre.:)) lengesd meg a fel irányt majd dobd vissza (mai kereskedés eleje utána a du.) Aki ezek után sem adja az már úgysem fogja hiszen aki lélekben vagy lével nem bírta az már kiszállt, a kemények meg úgyis kitartanak....., az igazi kemények meg elkezdenek a promtból átkötni határidőbe ezzel csökken az aktív promt papír..... (a risket limittel védik). Ha az akítv papír fogy az ár megy így gyorsan (3-5 kereskedési nap) kell venni mert rövidem meg lesz a szint... és amúgy egy ilyen hullámzás még a PSZÁFot is érdekelheti.

A hangulat azért rossz mert sokan minuszban ülnek nem a papír fundja vagy egyéb hírek miatt, mert sokan megégtek mert idegileg nem bírták. Amúgy aki 2200 kiszállt az ha nem hülye és 1000 től ült benne az most izomból veszi (csak nem reklámozza)

Ennyi a felvásárlási könyv negyedik oldalát holnap olvassuk :)))mert megyek aludni.....
Rába és a láma 2007. 10. 17. 21:53
Tulajdonosi bejelentés.... ez valami olyan amit meg kell tenni de mégsem teszik..... +5%-ot kell jelenteni ki az az óvodás aki nem tudja ezt elporlasztani, jegyzem meg a PSZÁF amúgy is amatőr ebben a kérdésben, de pl a határidőket nem is figyeli azaz porlasztod átkötöd, lapítasz.... vársz. Felvásárlási kézikönyv második oldal.... hirtelen összehúzod (tavaly a SYNben egy nap alatt derült ki, hogy ki a végfelhasználó......)

Amúgy jegyzem meg bejelentés volt (TRIGON, BC alias Wamsler, KOrányiG,) ezek csak a+5% a piacon a brokik még min 5-10 embert tudnak akik 2%körüli pakkon ül..... Ti a felsoroltakat úgy ismeritek aki veszteni szoktak bukni?

friss hírek További hírek