Utazo1

Regisztráció: 2006-07-31 12:38

Hozzászólások száma: 635

Utolsó hozzászólás: 2007-08-28 22:16


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Gyurcsány és a Magyar Gárda - éber védelemre kér a miniszterelnök 2007. 08. 28. 22:16
Védelemre kér a miniszterelnök...

Nézzünk csak pár atrocitást az elmúlt 1 évből. Ősszel rendőrökkel + ellenőrizhetetlen eredetű rohamosztagosokkal szétverettek legális jobboldali rendezvényeket (többek között). - A Magyar Nemzet újságíróját a Nemzetbiztonsági Hivatal emberei a magánlakásán zargatták és fenyegették. - Veres mins. úr fiai In-Kal-os zsoldosaikkal védelmi pénzt szednek. - Egy magyargárdást gázpisztollyal arconlőttek.

Mindez egy "demokratikus jogállamban"? Vajon csak nekem áll égnek a hajam ettől?

Vajon ezek az esetek miért nem aggasztják a baloldalt és a demokrácia, a tolerancia éber őreit (pl. Miniszerelnökünket)?

Ezek a dolgok szerintem a társadalom természetes, egészséges védekezőmechanizmusaként hívják létre a "gárdákat" (bár szerintem is némileg szerencsétlenül asszociálható formációként). A jogállamiságba, a tisztességbe, a dolgok becsületes menetébe vetett hit alapjaiban megrendült. (S akkor az aug. 20-i tüzijátékról, Olaszliszkáról, a Zsanett-ügy kapcsán folyó maszatolásról vagy a hatalmon lévők kétes üzleti ügyeiről még nem is beszéltünk.)
Az emberek úgy érzik, az állam nem védi meg őket, sőt.

Hoyg egyszerűbben fogalmazzuk: a gárda azért is jött létre, mert sokan érzik úgy, hogy védekezniük kell saját országuk ellen. Még egyszerűbben: most talán a büfés fog tudni hívni valakit, ha a Veres-fiúk a verőlegényeikkel megint jönnek a pénzért.
SYNERGON 2007. 08. 17. 09:45
Nur nicht beszárren. 1625-höz képest már 1670-nél jár. A tőszde már csak ilyne, valaki megunta és beöntötte, ettől még nem szabad beparázni.
2 héten belül 1820 lesz megint (vagy hamarabb).
linda topicja 2007. 07. 26. 10:58
Hello Akibaci, nemcsak magadnak irogatsz, en is nezem mindennap a topikot, csak ritkan jutok internetközelbe.

Izgalmas ez a nap, en foleg Synergont figyelem, bar a nagy pakkomat sajnos korabban kiszortam (tul koran!!!). Nagyon erosnek tunik, ugyanakkor syni nem szokott ennyit menni egyszerre + holnap jon a GYJ, ugye ilyenkor "hirre eladni" kellene. Szoval nem tudom, hogy mit tegyek, ez most tök lutri.
+ Van egy pici ecom, phylem is, ott csak nezek es varok.
linda topicja 2007. 07. 20. 10:57
Üdv mindenkinek!

Akibaci a tegnapi Syni veteled a mai nap fenyeben megsem tunik olyan rossznak:)) Kar, hogy en nem vettem, mert lejjebb vartam.
linda topicja 2007. 07. 19. 10:35
Olimpia. Hat igen, eleg megrazo ez a hatekonysag.

Egyebkent Kinaban nincs demokracia, es a kornyzetvedelemre es az emberi jogokra i magasan sz....nak. Mondhatnank, hogy viszonylag felvilagosult kozponti diktatura van, vagy un. "demokratikus diktatura", ami Oroszorszagban is. Ezek gazdasagilag osszehasonlithatatlanul hatekonyabbak es teljesitokepesebbek a demokraciaknal. (Ezert fognak sajnos minket (Europat) elobb-utobb lekorozni, majd uralmuk ala hajtani.)

Ott nem vacakolnak olyan bosszanto aprosagokkal, hogy emberi jogok, meg szakszervezetek, meg humanitariussag stb.
linda topicja 2007. 07. 19. 10:10
Sziasztok,
en is olvaslak mindennap titeket, de külföldön vagyok es itt nehezebb az internetezes, ezert nemigen tudok irni.
(Es ezert nincsenek ekezeteim sem).

Akibaci jo volt az elemzesed, köszi!
105-ön vett Filaxiam szepen hozott tegnap, 135-on kitettem, de ha megint alacsorogna, akkor visszavennem. Amugy is gondolkozom, mit kene venni, OTP-t szeretem, de most eleg magasan van, Mol ugyszinten.

Synergonra figyelek meg, a multkori kilovese szepen hozott, csak sajnos tul hamar eladtam (1635-ön), mert teljesült a celaram... Most par hetes lassu lecsorgast varok, vagy legjobb esetben is szuttyogest 1700 korul, es utana indulhat majd megint meg. Szoval en is vissza akarom venni.
SYNERGON 2007. 06. 28. 16:05
Köszi!
Nem rossz:)) Vajon hogy folytatódik?
SYNERGON 2007. 06. 28. 16:02
Helló!
Dobnátok egy real könyvet? Köszi!
linda topicja 2007. 06. 04. 09:45
Sziasztok,
Linda köszi az előrejelzéseket,
Kardj meg a vicceket:)
SYNERGON 2007. 06. 01. 13:53
Jó ez. Csak már jó lenne az árfolyamban is látni.
linda topicja 2007. 06. 01. 13:52
Köszi Linda, én is örülök, de nem látom, hogy igazán tükröződne az árfolyamban.

Ha nem aragdtam volna bele ebbe a synibe, akkor rábát vettem volna, akartam még 1540 körül. Kár, káááárrr.
Bubu, én is elég rossz passzban vagyok, de majd csak lesz jobb is....
linda topicja 2007. 05. 29. 14:45
Micsoda egy ócska nap, tök pangás. Benéztem, de asszem ennyi elég is volt mára.
SYNERGON 2007. 05. 29. 14:44
Brunhold, én is Discoval értek egyet. Ezt a papírt nem a funda mozgatja, és nem is a TA. Én is abból indulok ki, hogy a tulajok nem vettek volna saját rv-t 1420 körül, ha nem számítanának emelkedésre. Logikusabb lett volna nem-tartani az árfolyamot, ha ők tartják, hanem hagyni lecsorogni, aztán alacsonyabban vásárolni. Nem? Mégsem ezt tették - talán tartottak attól, hogy nem csorog le, mert valaki más alááll; vagy talán nem is ők tartják itt az árfolyamot; vagy talán akkora emelkedéssel számolnak, hogy ahhoz képest ez az 1420 körüli ár is remek.

MIndezek alapján én nyugodtan tartom a pakkomat. Bár az engem is idegesít, hogy ilyen sokat kell várni, de ez már csak egy ilyen papír... Javaslom ismét, nézd meg az elmúlt 1 év grafikonját, mindig ezt csinálta!!! És nézd meg azt is, mennyi emelkedett 1 év alatt (70 %). Miközben az elemzők folyton temetik.

Szóval én ezért látok fantáziát a papírban - mindaddig, amíg Gyurcsány és barátai ülnek a kormányban. Ha GYF pozíciója megingana, akkor viszont azonnal szórnám ki.
linda topicja 2007. 05. 24. 13:55
Jók a viccek:)
Linda tényleg nem keveset buktál tavaly óta:( De biztos vagyok benne, hogy pikk-pakk visszahozod, sőt.

Ez a nagy szüttyögés nekem sem tetszik. Főleg azért nem, mert nincs már pénzem, amiért várásolhatnék. Hajjaj, Syni... talán megint ki kellett volna raknom tegnap vagy tegnapelőtt 1460 körül.... de most már csakazértis tartom.
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 05. 23. 13:26
Conqui, mire válaszhoz jutottam, Tokos leírta. amire gondoltam. Nem a túlképzéssel van baj szerintme sem, hanem azzal, hogy a tanári pálya mint életpálya nem vonzó. Meg kellene emelni a fizetéseket, jobb munkakörülményeket teremteni (itt óraszámcsökkentésre gondolok, pl. általános iskolában NEM lehet heti 22-24 órában színvonalasan tanítani!), és ezzel egyidejűleg növelni a versenyt a pedagógusok között (ennek sok módja van, pl. minőségellenőrzés, "hozzáadottérték"-mérés stb.). Ja és oda kellene figyelni a tartalmas délutáni foglalkoztatásra (jól képzett napközpedagógusok, délutáni programok, szakkörök szervezése a "kallódó", szegény, rossz szoc. hátterű gyerekek számára (mert a különórákra járás ma a gazdagabbak luxusa).
Angliában egyébként ilyen módkn reformálták meg az oktatási rendszert pár hónapja, mert rájöttek, amire a magyar vezetők még nem...

De ez csak egy példa volt, elvégre ez nem egy pedagógiai topik.
linda topicja 2007. 05. 23. 10:43
Csak gondolatkísérlet: az alábbi cikk kapcsán belegondoltam, mi lenne, ha Gyurcsányt tényleg gyorsan lecserélnék egy kevésbé problémás figurára... akár Szilire, akár Kókára... Ha ez történne, hirtelen történne. És akkor aztán vége lenne a tőzsdénknek egy jó időre (legalábbis long szempontból)...
Persze nem hiszem, hogy megtörténne, legalábbis 1-2 hónapon belül még biztosan nem. (Hagyják még őt egy darabig kotorni a sz...rt.) De azért benne van a pakliban.
link
linda topicja 2007. 05. 23. 10:26
Sziasztok,
köszi Linda a ricsis tippet, azzal én is szemezek... Főleg ha a forint visszagyengülne, (amire most éppen kevés az esély, de egyik percről a másikra mégis meg is történhet), akkor tényleg nagy durranás lenne.
És Disconak is az FHB-t, azzal is szemezek már egy ideje... csak a syniből kéne eladni egy kicsit magasabb áron, mert nincs cashem.
Disco, Neked is van synid, ugye? Vagy rosszul emlékszem?
linda topicja 2007. 05. 22. 15:10
Sziasztok,
én most csak figyelek, amióta pár hete lemaradtam az 1540-es Synergon eladásról, jól beragadtam, s azóta várom, hogy a syni feljöjjön. Így másra nem maradt pénzem, egy kicsi phyl, egy kicsi eco, de csak mutatóba. Ótépét szeretnék majd venni, ha lemegy 9200-9300 körülre, szerintem onnan fordul majd, ha nem jön közbe semmi.

Lindus köszi a reggeli linket, én nagyonis örülnék egy jó kis forintgyengülésnek, mert az euró longommal baromira befürödtem, és szeretnék legalább beker áron megszabadulni belőle!!! (264 körül vettem, hát az manapság elég reménytelennek tűnik!)

De ki a fene számított volna ilyen elképesztő forinterősödésre 278-tól lefelé?....

Mi lesz veled Magyarország? 2007. 05. 22. 15:04
DLPH, tetszett az írásod. Valóban ilyen problémákat látok én is. Konki gúnyolódását meg sajnálom.
Megoldás sokféle lehetne, mindenféle, csak nem a mostani (állami vagyon elherdálása + PLUSZ adósságnövelés + PLUSZ gazdaságlassító intézkedések).

Nekem pl. az előbb említett észt modell is tetszik: kisöpörni a kulcspozíciókból a régi gárdát, és csak külföldet (is) megjárt, külföldön (is) elismert, friss szemléletű fiatalok kerüljenek a helyükre.

Én is hiszek olyan ósdi csengésű fogalmakban, mint hazaszeretet, értékek megbecsülése...
Hosszútávon egyébként az oktatás feljavításában látom az egyik kulcsot: sokkal nagyobb fizetésért sokkal minőségibb oktatást kellene adni. Mit várunk egy olyan társadalom jövőjétől, ahol ma pedagógusnak csak azok mennek el (éhbérért), akiket semilyen más "pénzesebb" szakmába nem vennének fel. És ahol a gyereknevelő családok a társadalom páriáinak számítanak. Ahol nincs középosztály, sem társadalmilag, sem gazdaságilag.

Conqui, ha te ezeket nem látod, akkor elég nehéz lehet a dolgod itt a tőzsde világában. És tény, hogy akárki akármit érez a Fidesz-kisgazda kormány ideológiai körítésével kapcsolatban, gazdaságilag 1939 óta nem ment olyan jól az országnak, mint 1999 és 2002 között. (És ez az államadósság növelése nélkül is megoldható volt...)
Rendőrség topik - Szolgálunk és védünk? 2007. 05. 18. 16:31
Gazd, még annyi: "felhívhatta volna a barátját"

És ha a barátjából is is valami Hozzád hasonló atavisztikus reakció tör ki? "A jó életbe, biztos te provokáltad őket, te k..va!"
(Tudod, hány - egyébként normálisnak tűnő - pasi reagál így?)

Vagy egyszerűen csak MEGUNDORODIK a barátnőjétől? (Mert ilyen eseteket is ismer szép számmal a szakirodalom.)

Arra nem is gondolsz, hogy a csaj esetleg meg sem bírt szólalni, hanem mondjuk feküdt órákig, amíg egyáltalán újra el bírta viselni önmagát???
Tudsz arról, hogy sok nő soha életében nem heveri ki egy megerőszakolás lelki sebeit? És hogy aki igen, annak is komoly pszichoterápiás segítség kell hozzá?

Ez nem úgy van wazze, hogy "juj Józsi képzeld mitörtént, az előbb megerőszakolt pár szemét rendőr..."

Kiváncsi vagyok, ha egyszer a Te kislányoddal történik hasonló, őt is lekurvázod-e majd magadban.

friss hírek További hírek